• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar çok korkuyorum

Sizin bebeginiz ne zamanlarda katılarak ağlıyor bazen oğlumda da oluyor 3 aylık 1.5 aylıkken başladı özellikle uyku öncesi oluyor
Benimki artık 14 aylık, çok şükür pek öyle şeyler yaşamıyoruz artık ama öncesinde de çok yaşamıyorduk çok şükür. Arada oluyordu (sebebini hiç hatırlamıyorum) böyle çözüm buluyordum

Yasadiginiz tikanma reflu tikanmasina da benziyor.

Ayrica diger arkadaslara katiliyorum cocugu fazla besliyorsunuz o da hazmedemiyor.

Biberon vermezsem nasıl beslenecek bu çocuk kaşık biberon kabul etmiyor sadece beni emiyor ve biberon kullanıyor her mama öncesi emziriyorum iki göğsümüde sonra üzerine mama veriyorum yani meme reddi falan hiç yaşamadım memeyi gördüğü gibi saldırıyor ve çekiyor göğsümü vermeden önce sıkıyorum süt akıyor veriyorum baya emiyor çıkarttıp tekrar sıkıyorum zaten bitirmiş oluyor sütü
Afiyet olsun tamam sen bebrgini daha iyi bilirsin

Biberon vermezsem nasıl beslenecek bu çocuk kaşık biberon kabul etmiyor sadece beni emiyor ve biberon kullanıyor her mama öncesi emziriyorum iki göğsümüde sonra üzerine mama veriyorum yani meme reddi falan hiç yaşamadım memeyi gördüğü gibi saldırıyor ve çekiyor göğsümü vermeden önce sıkıyorum süt akıyor veriyorum baya emiyor çıkarttıp tekrar sıkıyorum zaten bitirmiş oluyor sütü
Red İlk aylarda olmaz zaten yavaş yavaş oluyor . Ha bazı bebeklerde olmayabilir de bu çok düşük bir ihtimal olabilirde. bebeğiniz 2 kg doğmuş 2 ayda kilosunu 2 katindan fazla kilosunu almış. Normalde 5 aylık bebek doğum kilosunun 2 katına çıkması normal kabul edilir. Yani biraz hızlı kilo almış. Bunda bir sakınca yok fakat bebeğe fazla geliyor olabilir. Buda fazla beslenmeden gaz yapıyor olabilir.Bebekler ağlar eğer doydugunuzdan eminseniz kolik bir bebekdir sürekli mama vermek yerine sakinlesmesi için gezdirin masaj yapın banyo olabilir gazını çıkarmasını hazmetmesi için zaman verin. Sadece anne sütüyle alsa sorun olmazda mamada verdiginizden bunu kontrol edebileceğinizi söylemeye çalışıyoruz.
Kaşık biberonu benimde bebgim reddetti fakat ben emzikle kandırdım tam emerken kaşık biberonu veriyordum çıkarıp . Siz kaşığı boca etmiyorsunuz yanlardan sıkıp damla damla emmesini sağlayın yutkunma ritmine göre. Ayrıca eds emzirme destek sondası açılımı yontemide size daha uygun olur hem emzirip hemde mama verilen bir yöntem araştırın isterseniz. Gaz yediklerimizeen olabilir kimyon çayı demleyip için yemeklerinizde kimyon kullanın
Tabi biberon ilk tercihiniz olmasın diye fikir veriyoruz . Gene bebek sizin siz daha iyi bilirsiniz. Biz fikir veriyoruz tecrübelerimiz den kaynaklı (2 bebeğim biberon yüzünden red yaşadım emziremedim )uygulayip uygulamamak sizin kararınız.

Back