Kızım,kreş ve bez meselemiz

Silent allah aşkına senin konuların hep aynı minvalde ilerliyor, dünya benim etrafımda dönmüyor (dönsün istiyorsun ama maalesef tabii olarak dönmüyor) neler çektim neler diyosun hep, neler çektin bi anlatsana ya, kimselerin yaşamayıp da senin omuzladığın o koca yükler neler bi anlat da rahatla biz de utanalım.

Bu da ayrı egodur ha, “siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz” Ahmet kayavari tirat atmak.
Ülkemizde insanlar acılar çekince her saçma davranışın bahanesi görüyor eleştiri yapınca ben neler çektim sen biliyorsun musun diye başlıyorlar. Acı çekmek sadece kişiyi ilgilendirir. Bunu imtiyaz gibi görmek saçma.

sız ogretmensınız bırde :)

ogretmene hata yaptıgını soyleyeceksınız oyle mı ustelık hıc hatası yokken

bence sız ogretmene hatalısın deyıp hatasını duzeltmesını ıstemek yerıne uzmana gıdın destek alın ondan sonrasına bakarsınız belkı de hıc ogretmene gıdıp hata yaptın demenıze gerek kalmaz
kızınız zaten bezı bırakma yasında 2 yasını doldurdu mu baslanır bez bıraktırmaya

Kizınıza altini herkesin degistirmemesi gerektigini, gormemelerini, bakmamalarini mi tembihlediniz. Belki o yuzden sadece anne, baba değiştirebilir diye düşünüp ogretmenine karşı çıkmıştır. Ben ogretmende bir hata gormedim. Çocuğunuz daha cocuk ve tepkileri normal ancak siz bir yetiskin olarak öğretmene hata yaptığını soylemeniz bence hic dogru olmaz. Alti pislense ve hic degistirmese kızınız butun gun kirli bir bezle mi gezse daha iyi olacak. Bazi anneler ufacik bir çişte bile bez degisebiliyor belki ogretmende boyle bi hassasiyetiniz var diye dusunup değiştirmek istemis olabilir. Bilmiyorum bana biraz fazla geldi tepkiniz. Hamile olmaniz, baska sehirde esinizden ayri olmanizda bu duygularda olmaniza sebep olmus olabilir. Ogretmenle konusursunuz kiziniz rahatsiz oldugunda degistirir. Istemezse israr etmez. Sizde eve pis gelirse de sikinti olmayacağını soylersiniz. Yoksa hem siz ve kiziniz hem ogretmen zorlanabilirsiniz

sız ogretmensınız bırde :)

ogretmene hata yaptıgını soyleyeceksınız oyle mı ustelık hıc hatası yokken

bence sız ogretmene hatalısın deyıp hatasını duzeltmesını ıstemek yerıne uzmana gıdın destek alın ondan sonrasına bakarsınız belkı de hıc ogretmene gıdıp hata yaptın demenıze gerek kalmaz
kızınız zaten bezı bırakma yasında 2 yasını doldurdu mu baslanır bez bıraktırmaya
Ah vah birde ogretmen olacagim.oooo hadi linc bravo alkis size

Şimdi linç başlayacak ama yine de yazacağım. İşte böyle bezi sadece anne değişir deyince ortada kalakalıyor insan. Mahremiyet eğitimini abartmışsınız, bu kadr erken başlamanız çok gereksiz olmuş.
Linclenecek birsey yok son derece haklisin , konu sahibinin onceki konularinda da gecmisti bu mevzu , cok yanlis bir mahremiyet egitimi verdi cocuguna ama bunu israrla kabul etmek istemiyor , cocugun geleceginde pek cok cinsel soruna neden olacak ama bunu israrla anlamiyor maalesef konu sahibi

Anne,baba,babaannede degisiyor.Bakici ablasida degisiyordu.
Bezsiz birakmak istedim cok direniyor asla bezsiz kalmak bile istemiyor.Degisime.dirençli bir kizim var.Hala daha tasindigimiz eve gitmek istiyor.Ordaki arkadaslarini istiyor.
Ogretmene degistirirdi kizim ama biraz alistiktan sonra degistirirdi..
bende ilk iki saat icinde boyle birseyin olabilecegini tahmin edip konusmamistim ogretmeniyle

istemiyor deyip bırakmak bana çok ütopik geliyor, kızınız tabii ki eski hayatını özler, kim özlemiyor, aynı şehirde taşınınca bile insan eski düzenini arıyor, ki onun tüm hayatı oradaki yaşam biçimi

lakin yeni hayat yeni başlangıçlar, bezi açılmasın isteyebilir o zaman bezini açmayın hiç takmayın, almayın bitsin mesela

hatta pakette az kalınca "bak bu kadar bez kalmış istersen biraz tuvalete yap bitmesin" deyin sizin kızınız bunu çok rahat anlar

yine tuvalete değil lazımlığa alışsın, ayakları yere bassın, klozette adaptör olsun, ayakaltında tabure olsun vs

tabii bir de bence çocuklar için en bilinmez olan tuvalette temizlik meselesi var

lazımlık kullanıp bezdeki yöntem ile geçişe devam etmek önemli olabilir, zira birden soğuk su pek hoşlarına gitmeyebilir

öğretmen de kendince bağ kurmak için harekete geçmiş olabilir

kızınız okulu biraz daha farklı düşünmüş, hani sizin gittiğiniz okul gibi düşünmüş olabilir, bağımsızlık vurgusu yapın, tuvalete giden öğrencilerinizi anlatın, siz çocukken hikayeleri anlatın

bir de mesela benim oğlum bezli iken body giyiyordu

bir tanıdık teyze hediye atlet getirmişti onu giydirmiştim de aynı babam gibi deyip çok sevmişti

siz de kızınıza büyüklerle özdeş bir şeyler alın tuvalet ile özdeşleştirsin, mesela seveceği külot alın ama içine bezle sığamasın

alın bir kaç tane bedenine göre külot bezle giyemez zaten koyun kenara onları giymek istediğinde de tabii giyebileceğini, hatta onların üstüne çok sevdiği şu kıyafetlerinin de yakışacağını ama küçük oldukları için bez ile giymesinin olanaklı olmadığını, bezini çıkarıp sizin gibi sadece külot giymesini teklif edin hatta mırın kırın ederse de açık kapı bırakın giy bunları çişin gelirse takarsın bezini diye

ben bebek gelmeden halledebileceğinizi düşünüyorum, bebek gelince o neden bezleniyor aşamasında da aman o daha çok küçük henüz bilemiyor zaten senin yaptığın hiçbir şeyi yapamıyor ile atlatabilirsiniz umarım

3 yaşında genelde hepsi her şeyin farkında oluyor zaten de işte siZin evde kızınıza gerekli açıklamaları yapmanız gerekirdi. Ben kreşi önceden gezdirmiştm , tuvaletleri göstermiştim, kapıda bırakacak seni abla, burda ıslak mendil var falan diye anlatmıştım 3.5 yaşındaydı. ön hazırlık olması gerekiyor. Şimdi anlatsanız anlar bence bezinin değiştirileceğini. Travma geçirmez bu arada rahat olun
simdi mesajinizi okuyunca aklima takildi ben hic kres ortami gormedim henuz merak ettim acaba cocuklar kreste lavaboya girdikten sonra oz bakimlarini kendilerimi yapiyorlar ?

Banlanacağım ama yazacağım.
Elaleme yargı dağıtmayın, ne yaşadığımı bilmiyorsunuz, böyle yazdınız da ne oldu derken önce siz millete ne kadar ağır şeyler yazdığınızı ve psikolojisi bozuk insanlarda nelere sebep olabileceğini düşünün.
Silkelenir belki kendine gelir..bireysel farklılıkların gayet farkındayım..ama bu kaçıncı konusu ve her konu bebekle ilgili olumsuz konular olumsuz düşünceler..
Hiç bı yorum etki etmiyor ki belki bu şekilde kendine gelir biraz

Bir anne nasil ona gulumseyen bir bebegi olmasina ragmen hala aldirmadigima pismanim der.

Daha gecen gun show haberde 1.5 yasinda ki bebegi annesi kabullenmedigi icin bi bi suru iskence yapmiş.
1 yasindan sonra o bebek hareketlenecek yaramaz olacak.o zaman daha tahammulsuz olacaksiniz.
siz bebeginizi hic sevmiyorsunuz ve ben bebeginizin bebeginizin sagligi konusunda cok endiseliyim.

o bebegi yuk gibi goruyosaniz ve bakamiyorsaniz bakabilecek,ona gercek bir anne olacak birine verebilirsiniz.
boylece eski hayatiniza kavusursunuz.

ben cok ciddiyim .kimse kizmasin bana.
17 aylik kizim var,ve bende ogretmenim ve gurbette buyyuttum yardimsiz.

tamam her psikoloji bir olmaz a siz hala bebeginizi bebeginizi sevmiyorsunuz.
ben cok cok aciyorum bebeginize.
keske bana versenizde ben buyutsem onu..sizden fazla kiymetini bilecegimden eminim

bende sizden hic hoşlanmıyorum,esinizle olan tuhaf ilişkinizden,hamilelik sureclerinizden gina geldi..
Hic bir konuda sizin bebginize olan duygusuzlugunuz kadar irite etmedi beni.

Yaşadiklarimi bazen birilerine umut olasun diye paylaşiyor olmam neden sizi bu kadar rahatsiz etti.

illa o depresif haldren çikmamam gerekirdi degilmi,illa kendimi surekli burda dertlerimle acindirmam care aramam gerekliydi degilmi.

güçlu kadinlar neden bu kadar batiyor size?
ayaklari ustunde durmayi basaran insanlara hazimsizliginiz neden?

Sevmek zorunda degilsiniz.
Ama ben bebeginiz adina cok uzuluyorum sizin durumunuz cok cidi geçmek bilmeyen birsey bu.

Son düzenleme:
Linclenecek birsey yok son derece haklisin , konu sahibinin onceki konularinda da gecmisti bu mevzu , cok yanlis bir mahremiyet egitimi verdi cocuguna ama bunu israrla kabul etmek istemiyor , cocugun geleceginde pek cok cinsel soruna neden olacak ama bunu israrla anlamiyor maalesef konu sahibi
lutfen rica ediyorum hangi konumda yazdim bunu.rica ediyorum bulup onume getirin.zira cocougumun mahremiyeti ile ilgili en ufak yazim konum yok burda.
Daha öncede yazdim.Baba ,anne bakiic ablasi ve babaaannesi degisitiyor.ama baba ve bakici uzun zamandir olmadigi icin ben degisiyorum.
dolaysiiyla cekindi..

Ah vah birde ogretmen olacagim.oooo hadi linc bravo alkis size
ogretmen oldugunuz ıcın ne yapması gerektıgını neyın dogru oldugunu daha ıyı bılmenız gerekmıyor mu hanımefendı
hanı sızde ogretmensınız cocugunuzun pis kalmasına razı olmayanda ogretmen ya !!!

linclık durumunuz yok oldukca komık bır durumunuz var
cocugumu pis bırakmadı dıye ogretmenı uyarmakta ne bıleyım :D :D :D hemde olayın bas kahramanı bır ogretmen

yalnız değilmişim

bende aynı hislerle yazdım da sonra da haddimi mi aştım diye düşünmüştüm

zira mahremiyet algım bu sitedeki çoğunluğa uymuyor

Banlanacağım ama yazacağım.
Elaleme yargı dağıtmayın, ne yaşadığımı bilmiyorsunuz, böyle yazdınız da ne oldu derken önce siz millete ne kadar ağız şeyler yazdığınızı ve psikolojisi bozuk insanlarda nelere sebep olabileceğini düşünün.
hosgeldin koalina.
intikamini aldin,için rahatladiysa bende sevinirim.
Ama ben psikolojim bozuk diye hicbir zaman kizimdan sevgimi ilgilimi esirgemedim.

Tuvalet eğitimi çocuk hazırsa en erken 18.ayda başlar .Ama çocuğun hazır bulunusluguna göre .En sağlıklısı 20.ay ..
aynen dogru

coktan tuvalet egıtımı verılmelıydı 3 yasını bıtırmıs cocuk hala bezlı cocugum travma yasarmı dıyor ama aslında bu bır sıkıntı sebebı
cocuk 1 yasında yurumeye baslar 2 yasında anlasılır sekılde konusur
3 yasa kadar bezlı bırakılması cocuga ezıyet dusunsenıze altınız baglı 3 senedır :KK43:
cocuklar genelde 1 bucuk- 2 yasında yasında bezınden rahatsız olmaya baslar aslında cekıstırır durur cıkarmak ıster pişer cocuk yazık :KK43:

hosgeldin koalina.
intikamini aldin,için rahatladiysa bende sevinirim.
Ama ben psikolojim bozuk diye hicbir zaman kizimdan sevgimi ilgilimi esirgemedim.
Ben intikam alacak olsam böyle mi alırım? Çocuğuma acıyan, bana verin diyen insana yapacağım şey bu olmaz zaten. Sadece şu an büyük büyük konuşuyorsunuz da zamanında neden bireysel farklılıkları, herkesin bir eşiği olduğunu, yükleri falan düşğnmediniz?
Aradan 2 yıl geçti ve ben çok değiştim, düzeldim. Kör kuyularan çıktım. Sizde bir artı göremiyorum hala kızım da kızım, sevgi de sevgi. 2 yıldır benzer konulara benzer cevaplar yazılıyor ama farklı sorunlarla karşılaştıkça yine aynı yere dönüp gidiyorsunuz.

ogretmen oldugunuz ıcın ne yapması gerektıgını neyın dogru oldugunu daha ıyı bılmenız gerekmıyor mu hanımefendı
hanı sızde ogretmensınız cocugunuzun pis kalmasına razı olmayanda ogretmen ya !!!

linclık durumunuz yok oldukca komık bır durumunuz var
cocugumu pis bırakmadı dıye ogretmenı uyarmakta ne bıleyım :KK70: :KK70: :KK70: hemde olayın bas kahramanı bır ogretmen
siz iyimisiniz.
ogretmene bir tepki koymadim.
Ssdece ilk iki saatlik bir oryantasyon surecinde olan 3 yasindaki bir kiz cocuguna keşke biraz hassas dusunseydi ogretmeni dedim.ama ogretmenine bisey soylemedim.kaka bile yapmamis altini yakin saatte temizlemistim.
bende daha once kres ve anaokukumda gorev yaptim.neyin ne oldugunu iyi biliyorum.bu konuda konusmadigim icin hata bende.ama ben bu hatayi ogretmeniyle birlikte nasil telafi edebiliriz diye soyledikce siz bir hemcinsim olarak hemn meslegimden vuracak kadar alcaksiniz.
insanalri meslegine gore konumlandiran en,hic birsey olamayan basaramayan ama birisiniz.esas size yazik

Merhabalar,içinden çıkamadığım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Sizden bir ricam var.
33 haftalık hamileyim.Doguda ögretmendim.Zorunlu görevin bitince eşimin memeleketine tayin oldum.Eşim yanıma bir ay içinde gelecek.
Ve 20 gün oldu geleli.Bu yer değişikliği taşınma süreci inanılmaz yipratti.
Kizim katiyen sevmedi burayi.Babasina asiei duskun.hergun aglama krizlerimiz oluyor,bana tepkili.
Hic bir soyledigimk yapmiyor.
Malesef zor sureçlerden geçtigim yetmezmiş gibi gebelik zehirlenmesi teşhisi kondu bugünde.
Eşimden ayri yasiyorum,Lutfen yorum yaparken beni yipratmayacak seyler yazin olurmu.
Yeterince yipranmiş yorulmuş bir anne olarak destek istiyorum.
Kizimin hergün dogudaki eve gitmek istiyorum isyanlarina karşı,hegun ama hergun disari cikardim.Kafasi dagilsin burayada alişsin istedim.
Babasi rapor alip yanimiza geldi.Gelince duzeldi ama gidince yine ayni oldu.
Eşimde kreşe yazdiralim,psikolojisi iyiye gitmiyor birde kardeş gelecek yakin zamanda dedi.
Kizim 38 aylik.
Kreş arayasina girdim.
salgin sebebi ile en titiz en az mevcudu olan en titiz kreşi seçtim.
Bu konuda çok ama çok titziler.
Bugün ilk deneme günümüzdü.
Ögretmenine durumu anlattim,ve şu ara çok duygusal oldugundan bahsettim.
Bez konusunu daha once komuştuk.
Ama ben ilk günden degiştirebilecekleri ihtimalini.dusunmedigim için yeterince uyarmadim.Dusunurler diye sandim.
Kizim gayet mutlu girdi.
Havalara uçtu.zaten surekli anne beni kreşe ver diyordu.
2.5 saat diş kapida bekledim.
ogretmeni fotograflar vidyolar atiyordu.
gayet mutlu.
sonra bi aglama sesi.kizim agliyor.
hemen zile bastim.ogretmeni cikti.
dedim sorun nedir.
altini degistirmek istemedi dedi.
zorladinizmi dedim.hayir dedi.
aglama kesilince ogretmeni şuan iyi diyince bi yarim saat daha bekledim.

kizim mutsuz bir sekilde döndü.
bana sarildi.
Beni biraktin ama sinifta dedi.
Benim altimi ogretmenim degistiremez dedi.
anne degistirir sadece dedi.
Bidaha beni birakma dedi.
ogretmenide yanimizdaydi.Kizima degistirmek istemesinin sebebini anlatti.
neyse biz donduk.
eve geldik.
kizim krese yine gitmek istiyor.Okulu arkadaslarini ogretmenini sevdiğini soyluyor ama durup durup ogretmenim beni aglatti,altimi degismek istedi diyor.
bu onda travma etkisi yarattimi?
emin olamıyorum
yarin kreşe gotursemmi (henuz kayit olmadik,deneme sürecindeyiz)
Goturup ogretmeniyle bu konuda hata yaptigini konuşup telafi etmek için bişeyler yapması gerektigini söylesemmi.
Kizim kreşi bu kotu sondan ibaret hatirlasin istemiyorum.
İlk gunden bez degistirmek nedir? haksizmiyim sizce.(kaka yapmamış bu arada)
kafam hayli karisik
E bu cocuk kac saat aynı bezle kalıyor normalde?
15 aylık kızım var 2 saatte bir degistiriyorz.
Ben cisi bile alırım hemen.
Pisik yapmasın diye.
38 aylık(buna da ayrı uyuzum 3 yasında desenize aylıgımı kalmıs artık:))3 yaısnda cocuk neden bezli zaten?
Öğretmene de is yükü.
Bayılmıyordur yani koca cocugun altını değistirmeye oda.

Back