Anne,baba,babaannede degisiyor.Bakici ablasida degisiyordu.
Bezsiz birakmak istedim cok direniyor asla bezsiz kalmak bile istemiyor.Degisime.dirençli bir kizim var.Hala daha tasindigimiz eve gitmek istiyor.Ordaki arkadaslarini istiyor.
Ogretmene degistirirdi kizim ama biraz alistiktan sonra degistirirdi..
bende ilk iki saat icinde boyle birseyin olabilecegini tahmin edip konusmamistim ogretmeniyle
istemiyor deyip bırakmak bana çok ütopik geliyor, kızınız tabii ki eski hayatını özler, kim özlemiyor, aynı şehirde taşınınca bile insan eski düzenini arıyor, ki onun tüm hayatı oradaki yaşam biçimi
lakin yeni hayat yeni başlangıçlar, bezi açılmasın isteyebilir o zaman bezini açmayın hiç takmayın, almayın bitsin mesela
hatta pakette az kalınca "bak bu kadar bez kalmış istersen biraz tuvalete yap bitmesin" deyin sizin kızınız bunu çok rahat anlar
yine tuvalete değil lazımlığa alışsın, ayakları yere bassın, klozette adaptör olsun, ayakaltında tabure olsun vs
tabii bir de bence çocuklar için en bilinmez olan tuvalette temizlik meselesi var
lazımlık kullanıp bezdeki yöntem ile geçişe devam etmek önemli olabilir, zira birden soğuk su pek hoşlarına gitmeyebilir
öğretmen de kendince bağ kurmak için harekete geçmiş olabilir
kızınız okulu biraz daha farklı düşünmüş, hani sizin gittiğiniz okul gibi düşünmüş olabilir, bağımsızlık vurgusu yapın, tuvalete giden öğrencilerinizi anlatın, siz çocukken hikayeleri anlatın
bir de mesela benim oğlum bezli iken body giyiyordu
bir tanıdık teyze hediye atlet getirmişti onu giydirmiştim de aynı babam gibi deyip çok sevmişti
siz de kızınıza büyüklerle özdeş bir şeyler alın tuvalet ile özdeşleştirsin, mesela seveceği külot alın ama içine bezle sığamasın
alın bir kaç tane bedenine göre külot bezle giyemez zaten koyun kenara onları giymek istediğinde de tabii giyebileceğini, hatta onların üstüne çok sevdiği şu kıyafetlerinin de yakışacağını ama küçük oldukları için bez ile giymesinin olanaklı olmadığını, bezini çıkarıp sizin gibi sadece külot giymesini teklif edin hatta mırın kırın ederse de açık kapı bırakın giy bunları çişin gelirse takarsın bezini diye
ben bebek gelmeden halledebileceğinizi düşünüyorum, bebek gelince o neden bezleniyor aşamasında da aman o daha çok küçük henüz bilemiyor zaten senin yaptığın hiçbir şeyi yapamıyor ile atlatabilirsiniz umarım