Kızım,kreş ve bez meselemiz

Kirmak istemiyorum sizi o yuzden kisa ve net yazacagim
Kizim 22 ayliktan beri krese gidiyor ve elbette ilk gunden beri bezini degistiriyorlar
Ordaki ogretmene guvenip cocugumuzu emanet ediyoruz ve tabi ki bezini de degistirmeli , zaten cocuk icin saglikli degil uzun sure ayni bezle kalmak
Ogretmenin yaptigi hareket normal , sizin verdiginiz tepki yanlis ve tuhaf

Ben kresle çözülecek bir mesele görmedim .Çünkü hatalı bir davranış yok .Bez değiştirmek onların görevi ama asıl sorun .O aydaki bir cocugun gündüz bez kullanması hâlâ.Bence öğretmenle konusacaksaniz bu konuda yardım isteyin ..Bezi bırakması için işbirliği için ...Travma yaratacak bir durum da goremedim ortada .Hata sizde.Ya öğretmeni uyaracaktiniz değiştirmeyin diye ki .Bütün gün o bezle mi duracak ??Ya da çocuğunuza kendiniz anlatacak öğretmenine de durumu söyleyip kreşe başladığı zaman birlikte konusacaktiniz ..

Doğru zaman nedir tam olarak bilen varsa ben de öğrenmek isterim?
Cevap aldınız mı bilmiyorum ama bu çocuğa göre değişir. Konuşması ilerlediyse kendini ifade edebiliyorsa başlanır. Sabah kuru bezle kalkması hazır olduğunu gösterir yazar her yerde, yalan 😊 iki kızım da sabah kuru bezle kalkmadı hiç, sabah 5te kalkan bebeklerin bezi kuru olabiliyordur belki bilemiyorum

Hata bende diye düsunmek yerine bir suçlu arayıp hemen öğretmeni seçmeniz telafi istemeyi düşünmeniz utanç verici bence.

Çünkü zor dönemde olmaniz, kafa karışıklığıniz, kızınızı uyarmayı öğretmeni bilgilendirmeyi unutmaniz kendi hatanız.
Öğretmenin sorunu değil.
zaten hatali oldugumu yazdim.
3 yasinda herseyin bikincinde olan bir cocugun ilk 2 saatlik kres uyum surecindeyken alt degistirme konusu hassas oldugunu dusunebilir diye dusundum.
hani kreste beklemesem haklisiniz.ilk gun olmasa yine oyle.
sadece 2 saat.
kaka yapsaydi eger yine ogretmen hakli.

Niye? ogretmene tepki koymadimki?
dünya benim etrafimda mi donuyor gozukuyor ah inanin o super hayatim yok.ve benim omuzladiklarimi siz omuzlasaniz bu denli ayakta durup mantikli dusunebilirmiydiniz merak ediyorum.akliniz fikriniz klavyeden insanlari linc ederek bundan mutlu olmak
Silent allah aşkına senin konuların hep aynı minvalde ilerliyor, dünya benim etrafımda dönmüyor (dönsün istiyorsun ama maalesef tabii olarak dönmüyor) neler çektim neler diyosun hep, neler çektin bi anlatsana ya, kimselerin yaşamayıp da senin omuzladığın o koca yükler neler bi anlat da rahatla biz de utanalım.

Bu da ayrı egodur ha, “siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz” Ahmet kayavari tirat atmak.

Ben kresle çözülecek bir mesele görmedim .Çünkü hatalı bir davranış yok .Bez değiştirmek onların görevi ama asıl sorun .O aydaki bir cocugun gündüz bez kullanması hâlâ.Bence öğretmenle konusacaksaniz bu konuda yardım isteyin ..Bezi bırakması için işbirliği için ...Travma yaratacak bir durum da goremedim ortada .Hata sizde.Ya öğretmeni uyaracaktiniz değiştirmeyin diye ki .Bütün gün o bezle mi duracak ??Ya da çocuğunuza kendiniz anlatacak öğretmenine de durumu söyleyip kreşe başladığı zaman birlikte konusacaktiniz ..
kizim uyanir uyanmaz,anne ben krese gitmek istemiyorum,parka gidelim,parkta bezimi degistirmek isteyen olmaz dedi.
tamam dedim.istemezsen gitmeyiz,ama ben sana soylemeyi unuttum,ogretmeninde anne gibi gerektiginde bezini degistirebilir,sen rahatsiz olma diye degistirmek istemis,seni uzmek icin degil dedim.
ama ikna olmuyor.tam hersey duzene girecek diye sevinirken boyle birseyin olmasi üzücü

Öğretmen işini yapmış.
Ihmal eden hatalı olan sizsiniz.
Sıkıntılı bir dönemdesiniz doğaldır.

Bezi değiştirilsin istemiyorsanız belirtmeliydiniz. Aslında en temizi kreşe gitmeden tuvalet eğitimi vermiş olmaktı.
Tam zamanını bilmiyorum ama 3 yaşını geçmiş.
2 buçuk yaş civarı verenler duymuştum.

Doğru zaman nedir tam olarak bilen varsa ben de öğrenmek isterim?

Zehirlenme için çok geçmiş olsun.
Tuvalet eğitimi çocuk hazırsa en erken 18.ayda başlar .Ama çocuğun hazır bulunusluguna göre .En sağlıklısı 20.ay ..

zaten hatali oldugumu yazdim.
3 yasinda herseyin bikincinde olan bir cocugun ilk 2 saatlik kres uyum surecindeyken alt degistirme konusu hassas oldugunu dusunebilir diye dusundum.
hani kreste beklemesem haklisiniz.ilk gun olmasa yine oyle.
sadece 2 saat.
kaka yapsaydi eger yine ogretmen hakli.
O sizin çocuğunuz öğretmen nasıl düşünebilir ki, çocuğu bile yok belki

Şimdi linç başlayacak ama yine de yazacağım. İşte böyle bezi sadece anne değişir deyince ortada kalakalıyor insan. Mahremiyet eğitimini abartmışsınız, bu kadr erken başlamanız çok gereksiz olmuş.
yo sadece ben degil,baba,babaanne birde bakici ablamiz degisirdi.
bakicimiz gitti.
Babada uzakta olunca uzun zamandir ben degsiiyorum haliyle.
kizim ogretmenine degisirdi ama alistiktan sonra.
3 yasinda herseyin farkinda olan bir cocuk o.
hani 1_2 yasinda olsaydi hic sorun olmazdi

Benim kızım ilk kreşe gittiği gün 3.5 yaşındaydı. Ben okula yakın bir yerde oturup bekliyordum. Çıkış saatiydi beni aradılar. Tuvaleti gelmiş kimseye yaptırmak istememiş. Başkasıyla tuvalete gitmeyi kabul etmemiş yani. Ben gidene kadar da epey sıkışmış. Okulun kapısında kıpkırmızı karşılamıştı beni. O gün ben yaptırdım. Sonra evde konuştuk anlattık. Bir daha sorun olmadı. İnşallah siz de tatlı dille güzellikle çözersiniz. Sizin orada her zaman bekleyemeyeceğinizi o bezin değişmesi gerektiğini anlatın.

Sanirim büyük bir cocugunuz yok.

38 aylik mahremiyeti bilir.

altini anneden baska birine degistirmeye direnir.

Kizim tepki koymakla dogru olani yapti.Cunku ortada bu kadar istismar olayi varken tabiki bende ona altini belli kisiler konusunda kimse degistiremez diye uyardim hep.

Bebek safliginda olsa anlamasa dediginiz dogru.

Burda biraz hata bende

ogretmeniyle en bastan konusup en azindan sonraki gun boyle birsey talep etmesini saglayabilirdim.İlk gun zaten hayati degisip yep yeni bir ortma giriyor.

sabah uyanir uyanmaz ne dedi biliyormusunuz,krese gitmeyecegim,parka gidecegim,orda altimi degistirmek isteyen kimse olmaz dedi.

ona soylenmesi gereken herseyi soyledim.

insallah sizde birgün biirlerine yargi dagitirken iki kere dusunursunuz.
E tamam işte kendin de diyorsun sende de hata var çocuğa da alıştırmalıydın öğretmene de baştan söylemeliydin. Tamam korkmuştur ufacık çocuk sonuçta hatta öğretmene direnmesi güzel bişey kendini korumuş ama travma falan da olmaz ya abartma, bir dahaki sefere birlikte değiştirin alışır sonra.

kizim uyanir uyanmaz,anne ben krese gitmek istemiyorum,parka gidelim,parkta bezimi degistirmek isteyen olmaz dedi.
tamam dedim.istemezsen gitmeyiz,ama ben sana soylemeyi unuttum,ogretmeninde anne gibi gerektiginde bezini degistirebilir,sen rahatsiz olma diye degistirmek istemis,seni uzmek icin degil dedim.
ama ikna olmuyor.tam hersey duzene girecek diye sevinirken boyle birseyin olmasi üzücü
Çok dramatize etmiyor musunuz? bakın kolay yolu var bunun. Kaç kişi yazdı size ama hala ayni şeyleri yazıyorsunuz

kizim ogretmenine degisirdi ama alistiktan sonra.
3 yasinda herseyin farkinda olan bir cocuk o.
hani 1_2 yasinda olsaydi hic sorun olmazdi
3 yaşında genelde hepsi her şeyin farkında oluyor zaten de işte siZin evde kızınıza gerekli açıklamaları yapmanız gerekirdi. Ben kreşi önceden gezdirmiştm , tuvaletleri göstermiştim, kapıda bırakacak seni abla, burda ıslak mendil var falan diye anlatmıştım 3.5 yaşındaydı. ön hazırlık olması gerekiyor. Şimdi anlatsanız anlar bence bezinin değiştirileceğini. Travma geçirmez bu arada rahat olun

Silent allah aşkına senin konuların hep aynı minvalde ilerliyor, dünya benim etrafımda dönmüyor (dönsün istiyorsun ama maalesef tabii olarak dönmüyor) neler çektim neler diyosun hep, neler çektin bi anlatsana ya, kimselerin yaşamayıp da senin omuzladığın o koca yükler neler bi anlat da rahatla biz de utanalım.

Bu da ayrı egodur ha, “siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz” Ahmet kayavari tirat atmak.
Hangi konumda? Yahu şu konuda bile terayagdan kil bulup ekip önüme seriyorsunuz, prenses diyir digeride,hayir öyle olmadigimi izah ediyorum..
Ordan çok narin çok hassas biri gibi gözukmedigimi izah etmeye çalsiiyorum.
evet skntilar çektim.keske sizde biraz saygili olsaniz.insanlarin güç eşigi vardir,kimisi için sorun olmayam şeyler benim hassas noktalarimdir.
Alay edince rahatladinizmi? belki uç beş begeni alkiş gelir mutlu olursunuz.
sizde bugün böyle güze başlamis olun.
son olarak hangi konumda saldirmak yerine yardimci oldunuz?

bir de ben mi manyağım birileri yazsın

kızım değil oğlum var

mahremiyet vs de çoğu kişi kadar takmam, gizlenenlerin daha fazla merak uyandırdığını düşünürüm

oğlumu 24 aylık kreşe vereceğim diye tuvalet eğitimi vermeye başladım

bu kadar mahremiyet hassasiyeti olan birilerinin bezli çocuğu kreşe vermesi bana çelişkili geliyor

konuşmayan hatta meme emen ve her emişte mutlaka çiş yapan çocuğum bir haftada alıştı

hatta çok yazarım bendeki deli cesareti diye zira o 1 hafta sonrasında ülkenin öbür ucuna tatile gittik hem evde kalmalı hem otelli, gezmeli vs

yanımızda hiç ama hiç bez yoktu aklıma bile gelmedi almak

hatta arabada çişi geldi aa su şişesi dedim yaptırdım oldu bitti

bir seferinde de kakası da varmış onu da yaptı ıslak mendille sildik arabanın koltuğunu

Anne,baba,babaannede degisiyor.Bakici ablasida degisiyordu.
Bezsiz birakmak istedim cok direniyor asla bezsiz kalmak bile istemiyor.Degisime.dirençli bir kizim var.Hala daha tasindigimiz eve gitmek istiyor.Ordaki arkadaslarini istiyor.
Ogretmene degistirirdi kizim ama biraz alistiktan sonra degistirirdi..
bende ilk iki saat icinde boyle birseyin olabilecegini tahmin edip konusmamistim ogretmeniyle
Öyleyse hata öğretmende değil, siz uyarmamışsınız. Dolayısıyla hatasını telafi etmeli mi gibi bir durum da yok.

Back