Kızım,kreş ve bez meselemiz

Merhabalar,içinden çıkamadığım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Sizden bir ricam var.
33 haftalık hamileyim.Doguda ögretmendim.Zorunlu görevin bitince eşimin memeleketine tayin oldum.Eşim yanıma bir ay içinde gelecek.
Ve 20 gün oldu geleli.Bu yer değişikliği taşınma süreci inanılmaz yipratti.
Kizim katiyen sevmedi burayi.Babasina asiei duskun.hergun aglama krizlerimiz oluyor,bana tepkili.
Hic bir soyledigimk yapmiyor.
Malesef zor sureçlerden geçtigim yetmezmiş gibi gebelik zehirlenmesi teşhisi kondu bugünde.
Eşimden ayri yasiyorum,Lutfen yorum yaparken beni yipratmayacak seyler yazin olurmu.
Yeterince yipranmiş yorulmuş bir anne olarak destek istiyorum.
Kizimin hergün dogudaki eve gitmek istiyorum isyanlarina karşı,hegun ama hergun disari cikardim.Kafasi dagilsin burayada alişsin istedim.
Babasi rapor alip yanimiza geldi.Gelince duzeldi ama gidince yine ayni oldu.
Eşimde kreşe yazdiralim,psikolojisi iyiye gitmiyor birde kardeş gelecek yakin zamanda dedi.
Kizim 38 aylik.
Kreş arayasina girdim.
salgin sebebi ile en titiz en az mevcudu olan en titiz kreşi seçtim.
Bu konuda çok ama çok titziler.
Bugün ilk deneme günümüzdü.
Ögretmenine durumu anlattim,ve şu ara çok duygusal oldugundan bahsettim.
Bez konusunu daha once komuştuk.
Ama ben ilk günden degiştirebilecekleri ihtimalini.dusunmedigim için yeterince uyarmadim.Dusunurler diye sandim.
Kizim gayet mutlu girdi.
Havalara uçtu.zaten surekli anne beni kreşe ver diyordu.
2.5 saat diş kapida bekledim.
ogretmeni fotograflar vidyolar atiyordu.
gayet mutlu.
sonra bi aglama sesi.kizim agliyor.
hemen zile bastim.ogretmeni cikti.
dedim sorun nedir.
altini degistirmek istemedi dedi.
zorladinizmi dedim.hayir dedi.
aglama kesilince ogretmeni şuan iyi diyince bi yarim saat daha bekledim.

kizim mutsuz bir sekilde döndü.
bana sarildi.
Beni biraktin ama sinifta dedi.
Benim altimi ogretmenim degistiremez dedi.
anne degistirir sadece dedi.
Bidaha beni birakma dedi.
ogretmenide yanimizdaydi.Kizima degistirmek istemesinin sebebini anlatti.
neyse biz donduk.
eve geldik.
kizim krese yine gitmek istiyor.Okulu arkadaslarini ogretmenini sevdiğini soyluyor ama durup durup ogretmenim beni aglatti,altimi degismek istedi diyor.
bu onda travma etkisi yarattimi?
emin olamıyorum
yarin kreşe gotursemmi (henuz kayit olmadik,deneme sürecindeyiz)
Goturup ogretmeniyle bu konuda hata yaptigini konuşup telafi etmek için bişeyler yapması gerektigini söylesemmi.
Kizim kreşi bu kotu sondan ibaret hatirlasin istemiyorum.
İlk gunden bez degistirmek nedir? haksizmiyim sizce.(kaka yapmamış bu arada)
kafam hayli karisik
İlk günden bez değiştirmek nedir mi?

Okuldaki annen öğretmenin demeliydiniz. Boşu boşuna bçbtravma olmuş. Sebebi biraz da sizsiniz. Öğretmen zorlamamış.
Burada sevineceginiz konu çocuk mahremiyeti öğrenmiş. Bu iyi bari. Ben olsam Bi süre Bn i kac saat götürür zaman içinde devam edip etmemesine karar veriririm

:) Çok hassas olduğun o kadar belli ki. Bebişine kıyamıyosun ama öğretmeninde uyarılması gereken bir durum yok.
Kaka yapmamış ama bez ıslak pişik de olabilirdi değiştirmeseydi. Bence kızınla konuşup öğretmeninin de altını değiştirebileceğini anlatmalısın.

Silent allah aşkına senin konuların hep aynı minvalde ilerliyor, dünya benim etrafımda dönmüyor (dönsün istiyorsun ama maalesef tabii olarak dönmüyor) neler çektim neler diyosun hep, neler çektin bi anlatsana ya, kimselerin yaşamayıp da senin omuzladığın o koca yükler neler bi anlat da rahatla biz de utanalım.

Bu da ayrı egodur ha, “siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz” Ahmet kayavari tirat atmak.

Bacım ben epey çektim ama Ahmet Kaya kadar
ben bile çekmedim yavv :D

Kreşe ana okuluna gönderiyorsanız öğretmenin çocuğun özel bölgesini görme ihtimalini düşünerek göndereceksiniz gerçek bu
Bezi bıraksa bile tam temizliğini yapamadığında ya da diyelim düzgün çamaşırını çekemediğinde öğretmenleri arada yardımcı oluyordu bizim okulda. Hatta çiş kaçıranlar oluyordu tümden kıyafet değiştiriyorlardı.
İlk günden bez değişimi istemiyorsanız bu önemliyse öğretmene siz söyleyecektiniz çünkü isteğiniz normalin dışında bir istek öğretmen müneccim mi nereden bilsin.
38 Aylık olmuş çocukla konuşarak iletişim kurabilmeniz gerekir en azından okulda karşılaşacağı şeyleri söylemiş olmanız gerekirdi.

Çok yazık çok, ego tatmini uğruna bunları bir lohusaya yazmak ancak zavallılıkla açıklanır. Ciddi anlamda çok üzüldüm bunları okuduğuma.
Ben o psikolojide neler hissettim anlatmak bile istemem ki hala etkileri sürüyor görüldüğü gibi.
Ve daha yazılanlar da var da işte 2-3 mesajını attım ama amacımsen beni eleştirdin brn seni değil. Çok fazla atup tutuyor ama kendisi atıp tuttuğu gibi davranıyor tam da.

degil 2 yil bir omur sevgi verecegim tabiki.
ne alaka şimdi kizimda kizim.
tabiki tüm onceliklerim o.
cunku onu dunyaya ben getirdim ve bu konu hiç degismedi.
Ben sana daha öncede yazdim.
Senden ozurde diledim.insanlar hata yapabilir,yanlista dusunebilir..
Bende degistim siz nasil degistiyseniz.
ama buraya sadece hassas oldugum donemlerde konu açiyorum,ve haliyle beni duygusal zayif biri gibi goruyorsunuz ama değilim..
en çok beni üzen ise eskiden burda kadinlar linç edilmezdi.
ama şimdi sadece ben degilen ufak acilan bir konuda bi topluluk gelip ekiyor biçiyor ve saldirişa geçiyor.
ve herseferinde bin pişman oluyorum konu açtigima.
Kadin kadinin en buyuk düsmani bu platformda.
Hala ben sevgimden mahrum etmedim diyorsunuz mesela. Evet ben ettim çünkü ben kendimdeki hatabın farkında olup çözüm aradım. Tanıyan çoğu kişi yanlış bulmasına rağmen, bazen de kendini tutarak yapıcı şeyler söyledi. Siz o halde (ki intiharın eşiğinde olduğumu açıkça paylaşmıştım) olan birine demediğinizi bırakmadınız.
Şimdi kalkmış uyduruk bir bez konusundan ağır eleştirildiğinizi düşünüp mağdur pozlarına giriyorsunuz. Keşke siz de anlayışlı olsaydınız mesela, ben yaşamadım bana göre çok yanlış ama bari susayım deseydiniz ki klavyeye bile hakim olamadınız.
Çocuk herkesin odağı sadece sizin değil. Beni geçin de insanlara biraz kulak verin. Herkes haksız olamaz.

Linclenecek birsey yok son derece haklisin , konu sahibinin onceki konularinda da gecmisti bu mevzu , cok yanlis bir mahremiyet egitimi verdi cocuguna ama bunu israrla kabul etmek istemiyor , cocugun geleceginde pek cok cinsel soruna neden olacak ama bunu israrla anlamiyor maalesef konu sahibi
Erken cinsellik eğitimi çocukta nasıl bir etki bırakır. daha başlamadım ve bilmediğim için soruyorum. Bu konuda yeni araştırma yapmaya başladım da

degil 2 yil bir omur sevgi verecegim tabiki.
ne alaka şimdi kizimda kizim.
tabiki tüm onceliklerim o.
cunku onu dunyaya ben getirdim ve bu konu hiç degismedi.
Ben sana daha öncede yazdim.
Senden ozurde diledim.insanlar hata yapabilir,yanlista dusunebilir..
Bende degistim siz nasil degistiyseniz.
ama buraya sadece hassas oldugum donemlerde konu açiyorum,ve haliyle beni duygusal zayif biri gibi goruyorsunuz ama değilim..
en çok beni üzen ise eskiden burda kadinlar linç edilmezdi.
ama şimdi sadece ben degilen ufak acilan bir konuda bi topluluk gelip ekiyor biçiyor ve saldirişa geçiyor.
ve herseferinde bin pişman oluyorum konu açtigima.
Kadin kadinin en buyuk düsmani bu platformda.
Ayrıca ben özür falan görmedim asla, nerede olduğunu bulursan sevinirim. Çünkü 2 yıl boyunca her nickini gördüğümde hatırlayıo canım yandı.

Şimdi ben "Bu nasıl yazıdır, bu hataları bir öğretmen nasıl yapar." diyeceğim.
Siz de "Aslında dikkat ediyorum, internette de mi dikkat edelim, TDK'de mi çalışıyorsunuz, buna mı takıldınız..." minvalinde cümleler sıralayacaksınız.
Konularınıza hiç yorum yapmadım. Sağlıklı bir annelik anlayışınız olduğunu düşünmüyorum. Bence doğumdan önce mutlaka destek almalısınız. Bir de imlâ çalışmalısınız. Yazıma dikkat etmeyen öğretmenlerden gelen çocukların yanlışları genelde kalıcı oluyor.

3 yasini gecmis kocaman cocuk. Bezi artik birakmaliydiniz. Ogretmende bir hata goremedim,bezi degistirmek istemesi normal demek ki cocugun buna ihtiyaci olmus, ogretmenler siniftaki annedir bunu cocugunuza asilamalisiniz. Bence cocugunuza ogretmeninin hakli oldugunu guzelce anlatin ve en kisa zamanda bezi biraktirin. Kreste mutluysa mutlaka da gonderin. Cocuklar yasitlariyla cok mutlular bence. Sirf sosyallesmesi icin bile elverisli bir ortam. Doguma kadar bu meseleleri cozmeniz lazim yoksa isin icinden cikamayacak hale gelirsiniz

hosgeldin koalina.
intikamini aldin,için rahatladiysa bende sevinirim.
Ama ben psikolojim bozuk diye hicbir zaman kizimdan sevgimi ilgilimi esirgemedim.

Süpersiniz.
Alkış size o zaman.

Hamilesiniz canınız zaten sıkkın.
Daha da sıkılsın istemiyorum ama artık bu anlamsız iddialaşmayı bırakıp çözülmesi gereken
sorunlarınıza odaklansasanız daha iyi olmaz mi?

Gebelik zehirlenmesi başlamış bile.
Erken doğum yapmanız gerekebilir.
Bebeğinizi yoğun bakımda bırakıp pandemi yüzünden görememek ağır bir duygu.
Yaşamanızı istemem.

O çökmüş halinizle kızınız zarar görsün de istemem.
Ciddi anlamda gecikmiş olan tuvalet eğitimi konusu üzerine acilen egilmenizi doğuma kadar çözmenizi öneriyorum.
Ilgiyse acil ilgilenilmesi gereken konu bu bence.

Siz de "Aslında dikkat ediyorum, internette de mi dikkat edelim, TDK'de mi çalışıyorsunuz, buna mı takıldınız..." minvalinde cümleler sıralayacaksınız.
Konularınıza hiç yorum yapmadım. Sağlıklı bir annelik anlayışınız olduğunu düşünmüyorum. Bence doğumdan önce mutlaka destek almalısınız. Bir de imlâ çalışmalısınız. Yazıma dikkat etmeyen öğretmenlerden gelen çocukların yanlışları genelde kalıcı oluyor.
bunu düşünen yalnızca ben değilmişim.

Devletin kreşine göndermiştim ben. Orada bebekler için olan bir markanın ıslak mendilini koymuşlardı tuvalete, küçük klozetten kalkınca paketten alıp altını silip çöoe atıyorlardı. Kaka yaptıysa evde söylüyordu ben de tekrar yıkayıp çamaşır değişimini yapıyordum. Yabancı girmiyordu tuvalete, yardımcı abla kapıda bekliyordu ıslak mendili alamazsa falan ya da dönüşte sınıfı bulamazsa diye
bunuda ögretmemiz gerekiyor o halde yaşı gelmiş oluyor demek ki

Hala ben sevgimden mahrum etmedim diyorsunuz mesela. Evet ben ettim çünkü ben kendimdeki hatabın farkında olup çözüm aradım. Tanıyan çoğu kişi yanlış bulmasına rağmen, bazen de kendini tutarak yapıcı şeyler söyledi. Siz o halde (ki intiharın eşiğinde olduğumu açıkça paylaşmıştım) olan birine demediğinizi bırakmadınız.
Şimdi kalkmış uyduruk bir bez konusundan ağır eleştirildiğinizi düşünüp mağdur pozlarına giriyorsunuz. Keşke siz de anlayışlı olsaydınız mesela, ben yaşamadım bana göre çok yanlış ama bari susayım deseydiniz ki klavyeye bile hakim olamadınız.
Çocuk herkesin odağı sadece sizin değil. Beni geçin de insanlara biraz kulak verin. Herkes haksız olamaz.
Siz magdurdunuz yazdiniz.Hep sorunlariniz var bu platformda.
esinizle ailesiyle..Ama ben tüm sorunlarimi yazmiyorum uzun zamandir.O yüzden kimin ne kadar sorun yasadiginin kanaatini veremeyiz.
Evet çünkü o şekilde yazmişsiniz baska bir kullaniciya,aslinda kotu bir anne diye intiba birakmişsiniz cevabinizda.
Ben 2 sene once yazmistim ve silkelenmeniz için yazdigimi hatirliyorum ama yanliş yaptim tamam.
O zaman bile amacin sizi daha da kotu yapmak degildi.Bakin kendinize gelin demekti.
Hassas oldugum donemlerde buraya yaziyorum sadece.
Ve her yazdigimda pisman oluyorum.
uyeligimi kapatacagim.
Sizdende tekrar ozur dilerim

Resim öğretmeniyim.Bu alanda uzmanım Burda hizli ve acele yazdigim icin çok hata yapiyorum.Ögretmen ama dort dortluk olmaki degilmi haklisiniz..

Back