Kızım,kreş ve bez meselemiz

yalnız değilmişim

bende aynı hislerle yazdım da sonra da haddimi mi aştım diye düşünmüştüm

zira mahremiyet algım bu sitedeki çoğunluğa uymuyor

Yok yavrum haklisin , cocuk konu sahibinin cocugu yapacak bir sey yok aslinda yazacak cok sey var ama zaten kotuyum demis konu sahibi o yuzden konuyu uzatmak istemedim

Hangi konumda? Yahu şu konuda bile terayagdan kil bulup ekip önüme seriyorsunuz, prenses diyir digeride,hayir öyle olmadigimi izah ediyorum..
Ordan çok narin çok hassas biri gibi gözukmedigimi izah etmeye çalsiiyorum.
evet skntilar çektim.keske sizde biraz saygili olsaniz.insanlarin güç eşigi vardir,kimisi için sorun olmayam şeyler benim hassas noktalarimdir.
Alay edince rahatladinizmi? belki uç beş begeni alkiş gelir mutlu olursunuz.
sizde bugün böyle güze başlamis olun.
son olarak hangi konumda saldirmak yerine yardimci oldunuz?
Genel olarak konularına çözüm odaklı yorumlar yazmıştım halbuki, çok alındım aşk olsun :( bir tek senin kalbin kırılmıyor sen de benim minik kalbimi kırdın :(

Ben intikam alacak olsam böyle mi alırım? Çocuğuma acıyan, bana verin diyen insana yapacağım şey bu olmaz zaten. Sadece şu an büyük büyük konuşuyorsunuz da zamanında neden bireysel farklılıkları, herkesin bir eşiği olduğunu, yükleri falan düşğnmediniz?
Aradan 2 yıl geçti ve ben çok değiştim, düzeldim. Kör kuyularan çıktım. Sizde bir artı göremiyorum hala kızım da kızım, sevgi de sevgi. 2 yıldır benzer konulara benzer cevaplar yazılıyor ama farklı sorunlarla karşılaştıkça yine aynı yere dönüp gidiyorsunuz.
degil 2 yil bir omur sevgi verecegim tabiki.
ne alaka şimdi kizimda kizim.
tabiki tüm onceliklerim o.
cunku onu dunyaya ben getirdim ve bu konu hiç degismedi.
Ben sana daha öncede yazdim.
Senden ozurde diledim.insanlar hata yapabilir,yanlista dusunebilir..
Bende degistim siz nasil degistiyseniz.
ama buraya sadece hassas oldugum donemlerde konu açiyorum,ve haliyle beni duygusal zayif biri gibi goruyorsunuz ama değilim..
en çok beni üzen ise eskiden burda kadinlar linç edilmezdi.
ama şimdi sadece ben degilen ufak acilan bir konuda bi topluluk gelip ekiyor biçiyor ve saldirişa geçiyor.
ve herseferinde bin pişman oluyorum konu açtigima.
Kadin kadinin en buyuk düsmani bu platformda.

E bu cocuk kac saat aynı bezle kalıyor normalde?
15 aylık kızım var 2 saatte bir degistiriyorz.
Ben cisi bile alırım hemen.
Pisik yapmasın diye.
38 aylık(buna da ayrı uyuzum 3 yasında desenize aylıgımı kalmıs artık:))3 yaısnda cocuk neden bezli zaten?
Öğretmene de is yükü.
Bayılmıyordur yani koca cocugun altını değistirmeye oda.
15 aylikken normal.Ama uzun zamandir pişik olmuyor.2_3 saattr bir.Bazen anne hiç ciş yapmadim degisme diyor.gibi..

siz iyimisiniz.
ogretmene bir tepki koymadim.
Ssdece ilk iki saatlik bir oryantasyon surecinde olan 3 yasindaki bir kiz cocuguna keşke biraz hassas dusunseydi ogretmeni dedim.ama ogretmenine bisey soylemedim.kaka bile yapmamis altini yakin saatte temizlemistim.
bende daha once kres ve anaokukumda gorev yaptim.neyin ne oldugunu iyi biliyorum.bu konuda konusmadigim icin hata bende.ama ben bu hatayi ogretmeniyle birlikte nasil telafi edebiliriz diye soyledikce siz bir hemcinsim olarak hemn meslegimden vuracak kadar alcaksiniz.
insanalri meslegine gore konumlandiran en,hic birsey olamayan basaramayan ama birisiniz.esas size yazik
ben gayet ıyıyım bence sız ne yazdıgınızın farkında degılsınız :KK70:
ogretmene hata yaptıgını soyleyıp uyarmalımıyım dıyorsunuz hata yaptıgını dusunuyorsunuz
tepkı vereceksınız yanı
nıye cocugunuzu pis bırakmadı dıye
sızın kotulugunuze mı konusuyorum uzmana gıdıp destek almanız gerek dıyorum sıze farkında mısınız ?
hata mahremıyet egıtımını bez baglıyken vermenız 3 yasında cocuk mahremıyet egıtımı verıyorsunuz ama bezı var ve krese gonderıyorsunuz napsın ogretmen ?
sızı ne meslegınızden vurucaz yahu :KK70: :KK70: ay bırde asırı alınganlıkta mı var cok yorucu sızınle konusan herkes yorgun dusuyor

ogretmen olarak sızın daha ıyı bılmenız gerek dememıze mı alındınız hay allah hıc dusunemedım halbukı uzay bılımcıler daha ıyı bılırdı :deli:

gozunuzu seveyım gıdın bır melısa cayı falan ıcın bır kendınıze gelın sakınlesın hem yazdıklarınızı hem yorumları tekrar bı baska gozden okuyun
burda bır tane bıle sızı kırmak ıcın yazan yok hepsı ıyılıgınız ıcın yazmıs hepsı .
herkeşşşşler sıze dusmanmıs gıbı takındıgınız tavırda bır sorun hem kendınız hem cocugunuz ıcın uzmandan destek almanız sart bu ayıp degıl suc degıl bunca zaman gıtmemenız hata

Kız ve Erkeklerde Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir? cocugunuza da lutfen artık tuvalet alıskanlıgı kazandırın kendınızı onun yerıne koyun ozguvensız olacak cocuk bu gıdısle

allah askına sımdı su mesajımda neye alınacaksınız beklıyorum allah bılır neyı cımbızle cekeceksınız

Çok geçmiş olsun, sağlıkla kucaklayın bebeğinizi inşallah.
Hamileliğiniz açısından bakarsak kreşe vermek için ideal zaman.
Bende oğlumun hamilelik haberini alınca kreşe başlatmıştım kızımı.
Bebek doğduğun da kendini dışlanmış hissetmesin, anne ve bebeğin ev de kalıp onun gönderildiğini düşünmesin diye.
Tuvalet eğitimi için biraz geç kalmışsınız aslında.
Kreşe biraz ara verip, tuvalet alışkanlığından sonra devam edin derim.
Çünkü her bez değişimi çocuğunuz için sorun olacaktır, kendini kötü hissetmesine neden olur.
Kızınızla "kreşe senin istediğin zaman devam edelim. Bu arada seninle çişini/kakanı tuvalete atmayı çalışalım. Hem o zaman bez takmayacağın için, kimsenin bezini değiştirmesine de gerek kalmayacak" tarzı bir komuşma yapsanız tuvalet eğitimi için de faydalı olur sanki. Bu konuşmayı algılayacak yaşta bence.
Durumu düşüncelerinizle birlikte kreşin pedagoğu ile de konuşun. Bence birlikte hareket ederseniz hasarsız atlatırsınız bu dönemi.

Linclenecek birsey yok son derece haklisin , konu sahibinin onceki konularinda da gecmisti bu mevzu , cok yanlis bir mahremiyet egitimi verdi cocuguna ama bunu israrla kabul etmek istemiyor , cocugun geleceginde pek cok cinsel soruna neden olacak ama bunu israrla anlamiyor maalesef konu sahibi
ÖNCeki konularını hiç bilmiyorum ama bu mevzu çok abartılıyor yani kimseye elletme meselesi... benim ailem şehirdışında yaşıyor. E senede iki üç kere gördüğü öz teyzesi yeri geliyor bezini değiştiriyor mesela, okuldan çağrıldığımda komşuya bırakıyorum kaka yaptı değiştirdim bezini diyor, tuvaletine senede üç kere gördüğü halası yardıma gidiyor ben kardeşini doyuruyorsam.. ben 4 yaştan sonra kendi kendine yetmeye başlayınca yaptım gerekli açıklamaları

15 aylikken normal.Ama uzun zamandir pişik olmuyor.2_3 saattr bir.Bazen anne hiç ciş yapmadim degisme diyor.gibi..

konu sahibi bunu okuduktan sonra kusura bakma tuvalet eğitiminde hata var diyeceğim

kızın çiş yaptığının da yapmadığının da gayet farkında acaba bezini orasını koruyan bir kalkan gibi görüyor olabilir mi

hani mahremiyet eğitiminde korunmalı, kapatılmalı dedik ya bunu farklı anlamış olabilir mi

yani çiş yapmadım daha değiştirme diyecek kadar bilinçli, kontrollü bir çocuk bezini bırakın bir kaç güne bir kaç saate bırakabilir

Banlanacağım ama yazacağım.
Elaleme yargı dağıtmayın, ne yaşadığımı bilmiyorsunuz, böyle yazdınız da ne oldu derken önce siz millete ne kadar ağır şeyler yazdığınızı ve psikolojisi bozuk insanlarda nelere sebep olabileceğini düşünün.
Çok yazık çok, ego tatmini uğruna bunları bir lohusaya yazmak ancak zavallılıkla açıklanır. Ciddi anlamda çok üzüldüm bunları okuduğuma.

simdi mesajinizi okuyunca aklima takildi ben hic kres ortami gormedim henuz merak ettim acaba cocuklar kreste lavaboya girdikten sonra oz bakimlarini kendilerimi yapiyorlar ?
Devletin kreşine göndermiştim ben. Orada bebekler için olan bir markanın ıslak mendilini koymuşlardı tuvalete, küçük klozetten kalkınca paketten alıp altını silip çöoe atıyorlardı. Kaka yaptıysa evde söylüyordu ben de tekrar yıkayıp çamaşır değişimini yapıyordum. Yabancı girmiyordu tuvalete, yardımcı abla kapıda bekliyordu ıslak mendili alamazsa falan ya da dönüşte sınıfı bulamazsa diye

Ve kapanış hep aynısı oluyor :KK70:
Edit: kimse seni linç etmiyor silent, linç böyle birşey değil sadece iyi bir manüplasyon yetin var mağdur görünüyorsun.
ogretmen olarak ogretmenın hata yapmadıgını daha ıyı bılmenız gerekırdı dedım dıye bana

benı meslegımden vuracak kadar alcaksın esas sana uzuluyorum hıc bırsey basaramazsın demıs :D

acil sıfalar dılıyorum kendısıne :D

Ah silent ah.
En çok ben anne olayım, en düşünceli anne ben olayım, en sevgi dolu anne ben olayım derken forumda bile delice kendini överken geldiğin noktaya bak.
Korkarım ki daha da düzelmeyeceksin.
Kreşlerde alt değiştirilir. Çocuğunda nasıl bir travma yarattığının farkında mısın?
Kreşe uyum sürecinde de gitmek istemiyorsan gitme gibi bir tavır sergilenmez. Bırak ağlasın demiyorum, ikna etmen lazım.
Çocuk her konuda yönlendirilmiş çocukluğunu yapıyor, senin yolunda sıkıntı var.
Psikolojik destek almayı düşünmez misin?

Merhabalar,içinden çıkamadığım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Sizden bir ricam var.
33 haftalık hamileyim.Doguda ögretmendim.Zorunlu görevin bitince eşimin memeleketine tayin oldum.Eşim yanıma bir ay içinde gelecek.
Ve 20 gün oldu geleli.Bu yer değişikliği taşınma süreci inanılmaz yipratti.
Kizim katiyen sevmedi burayi.Babasina asiei duskun.hergun aglama krizlerimiz oluyor,bana tepkili.
Hic bir soyledigimk yapmiyor.
Malesef zor sureçlerden geçtigim yetmezmiş gibi gebelik zehirlenmesi teşhisi kondu bugünde.
Eşimden ayri yasiyorum,Lutfen yorum yaparken beni yipratmayacak seyler yazin olurmu.
Yeterince yipranmiş yorulmuş bir anne olarak destek istiyorum.
Kizimin hergün dogudaki eve gitmek istiyorum isyanlarina karşı,hegun ama hergun disari cikardim.Kafasi dagilsin burayada alişsin istedim.
Babasi rapor alip yanimiza geldi.Gelince duzeldi ama gidince yine ayni oldu.
Eşimde kreşe yazdiralim,psikolojisi iyiye gitmiyor birde kardeş gelecek yakin zamanda dedi.
Kizim 38 aylik.
Kreş arayasina girdim.
salgin sebebi ile en titiz en az mevcudu olan en titiz kreşi seçtim.
Bu konuda çok ama çok titziler.
Bugün ilk deneme günümüzdü.
Ögretmenine durumu anlattim,ve şu ara çok duygusal oldugundan bahsettim.
Bez konusunu daha once komuştuk.
Ama ben ilk günden degiştirebilecekleri ihtimalini.dusunmedigim için yeterince uyarmadim.Dusunurler diye sandim.
Kizim gayet mutlu girdi.
Havalara uçtu.zaten surekli anne beni kreşe ver diyordu.
2.5 saat diş kapida bekledim.
ogretmeni fotograflar vidyolar atiyordu.
gayet mutlu.
sonra bi aglama sesi.kizim agliyor.
hemen zile bastim.ogretmeni cikti.
dedim sorun nedir.
altini degistirmek istemedi dedi.
zorladinizmi dedim.hayir dedi.
aglama kesilince ogretmeni şuan iyi diyince bi yarim saat daha bekledim.

kizim mutsuz bir sekilde döndü.
bana sarildi.
Beni biraktin ama sinifta dedi.
Benim altimi ogretmenim degistiremez dedi.
anne degistirir sadece dedi.
Bidaha beni birakma dedi.
ogretmenide yanimizdaydi.Kizima degistirmek istemesinin sebebini anlatti.
neyse biz donduk.
eve geldik.
kizim krese yine gitmek istiyor.Okulu arkadaslarini ogretmenini sevdiğini soyluyor ama durup durup ogretmenim beni aglatti,altimi degismek istedi diyor.
bu onda travma etkisi yarattimi?
emin olamıyorum
yarin kreşe gotursemmi (henuz kayit olmadik,deneme sürecindeyiz)
Goturup ogretmeniyle bu konuda hata yaptigini konuşup telafi etmek için bişeyler yapması gerektigini söylesemmi.
Kizim kreşi bu kotu sondan ibaret hatirlasin istemiyorum.
İlk gunden bez degistirmek nedir? haksizmiyim sizce.(kaka yapmamış bu arada)
kafam hayli karisik
Travma oluşumu bu kadar kolay değil. Tuvalet eğitimi için uygun yaşta kızınız, eğitimi verip sonrasında kreşe göndermeniz daha kolay olacaktır sizin içinde, kreş içnde ama en önemlisi kızınız için.

ogretmen olarak ogretmenın hata yapmadıgını daha ıyı bılmenız gerekırdı dedım dıye bana

benı meslegımden vuracak kadar alcaksın esas sana uzuluyorum hıc bırsey basaramazsın demıs :KK70:

acil sıfalar dılıyorum kendısıne :KK70:
Üzücü ama nisam, her konuda herkesi karalamak. Dünya benim çevremde dönsün istemek. Bizim için de üzücü, aynı dünyada yaşıyoruz :)) şaka bi yana insan hassas olabilir, kırılgan olabilir buldumcuk bile olabilir de biraz olsun kendinin farkında olup eleştiri kabul eder. Sürekli başkaları kötü.

Çok yazık çok, ego tatmini uğruna bunları bir lohusaya yazmak ancak zavallılıkla açıklanır. Ciddi anlamda çok üzüldüm bunları okuduğuma.
Konu sahibi koalina lohusayken ve ciddi depresyondayken cok cok agur elestirmisti koalinayi , yapilan zavallilik degil cuk yerine oturmus , bence konu sahibine de ders olmustur baska lohusalari uzmemek gerektigi bilgisini edinmiştir

konu sahibi bunu okuduktan sonra kusura bakma tuvalet eğitiminde hata var diyeceğim

kızın çiş yaptığının da yapmadığının da gayet farkında acaba bezini orasını koruyan bir kalkan gibi görüyor olabilir mi

hani mahremiyet eğitiminde korunmalı, kapatılmalı dedik ya bunu farklı anlamış olabilir mi

yani çiş yapmadım daha değiştirme diyecek kadar bilinçli, kontrollü bir çocuk bezini bırakın bir kaç güne bir kaç saate bırakabilir

Cok dogru tespit 👏👏👏

Back