Kızım,kreş ve bez meselemiz

malesef çok denedim ama sonuc alamadim
Çok denediniz ve sonuç alamadıysanız ortada bir problem var demektir. Ya siz birşeyi yanlış yapıyorsunuz ya kızınızın bu durumu reddetmesinin altında birşey var. Niye bi çocuk psikoloğuna gitmeyi düşünmediniz. Öğretmenede kızınızada bilgilendirme yapması gereken sizsiniz, bilgilendirmeyi eksik yaparsanız istemediğiniz durumlarla karşılaşırsınız maalesef. Kızınız sizin en kıymetliniz ama dışardaki herkes için sadece sıradan bir çocuk. Sürekli özel muamele beklemeye alışırsa sonrası daha zor olur onun için.

Ama 2 saat duracakti sadece ve ilk gündü.
Kizim büyük.Hani 1 yasinda olsa haklisiniz diyecegim.Ama kizim mahremiyeti biliyor ve ogretmeninde bunun bilincinde olabilecegini dusundum
keske once bana sorsaydi.Ogretmenin hatasi bu yönde diyorum.Kaka yapmmais kizim.Keyfi degistirmek istemis alistirmak için anlayacaginiz.ve kizim suan kalkti ve krese gitmek istemedigini soyluyor.
tam.hersey duzene girecek diye sevinirken koca bir hayal kirikligi.
kizimi soylenmesi gereken herseyi soyledim ikna edemedim
Altını 2 saat olunca değiştirebilirler çok normal. Bunu sizin düşünüp söylemeniz lazımdı. Mahremiyet eğitimi verdim dediniz ama altı bezli bir çocuğun bezi alınıken mecbur mahremini açıyor öğretmenler. İlk önce bezi bıraktırıp sonra verseydiniz daha iyi olurdu. Siz de eğitimci birisisiniz ve bu konuları çok daha iyi bilirsiniz

Sakın kızınız ile öğretmenin ilişkisine müdahale etmeyin öğretmenin oteritesine zarar verirsiniz benim iki kızım da kreşse ben okula müdahale edemem derim öğretmen ne derse o sizde öğretmensiniz anlamalısınız

Öğretmen işini yapmış.
Ihmal eden hatalı olan sizsiniz.
Sıkıntılı bir dönemdesiniz doğaldır.

Bezi değiştirilsin istemiyorsanız belirtmeliydiniz. Aslında en temizi kreşe gitmeden tuvalet eğitimi vermiş olmaktı.
Tam zamanını bilmiyorum ama 3 yaşını geçmiş.
2 buçuk yaş civarı verenler duymuştum.

Doğru zaman nedir tam olarak bilen varsa ben de öğrenmek isterim?

Zehirlenme için çok geçmiş olsun.
kız cocuklari icin 30 ay erkek cocuklari bir kac ay daha gec olabiliyor.
kiz cocuklari 30. aydan sonra sorunsuz hallediyor genelde bu konuyu kizima 31.ayda 1 gunde verdim tuvalet egitimini

Ne desem hamile birini üzdünüze dönecek gibi hissediyorum.
Şu platformda hangi eleştiriyi kabul ettiniz, cevabı hepimiz biliyorsak çok da zorlamaya gerek yok biz sizden farklı düşünenler için.
Nasıl olsa size hak veren mesajları aşırı mantıklı bulup hak vermeyen mesajları anlayışsızlıkla suçlayıp duracaksınız.
benim bu konudaki hatam ne? ismimi gorur gormez atliyorsunuz konuma.
Uzebilirsiniz.Hamileyim diye hic prensesler gibi olmadim.
ilk hamileligimdede oyle ikincisindede..hamileligimi hic kullanmadim.Tek basima koca evi tasidim.hamile halimle 17 kilo kizimi kucaklayip defalarca sakinlestirdim.
kizindan ayri kalmis babasina hala teselli veriyorum.
evin marketini alisverisini su halimle ben yapiyorum.
daha yazacak cok sey var.
son olarak şunu bilin.
38 aylik kizim mahremiyeti biliyor.Ortada bu kadar istismar olayi varken kizimin bu konuda bilinçli olmasini nicin takdir etmiyorsunuz? cunku konu benim,haydi saldirayim modunsasiniz hep
İlk gün kreste ilk gün.sadece iki saat kalacakti.Bende orda bekliyordum.Kizimla konuştum bez konusunu ama ikna edememistim.
ben zaten ogretmene tepki koymadimki.Aksina kendime kızgınim.konusmadigim için.
ama ogretmende keske once bir konuasaydi alt degistme konusunu.daha ilk gün ve 2 saatlik bir uyum surecinde sonuçta.hani 1_2 yasinda olsa ogretmen hakli.Ama şuan kendini ifade edebilen ve herseyin bilincinde olan 3 yasinda bir kiz cocugu icin keske biraz hassas davransaydi diye düşünüyorum.

Ama 2 saat duracakti sadece ve ilk gündü.
Kizim büyük.Hani 1 yasinda olsa haklisiniz diyecegim.Ama kizim mahremiyeti biliyor ve ogretmeninde bunun bilincinde olabilecegini dusundum
keske once bana sorsaydi.Ogretmenin hatasi bu yönde diyorum.Kaka yapmmais kizim.Keyfi degistirmek istemis alistirmak için anlayacaginiz.ve kizim suan kalkti ve krese gitmek istemedigini soyluyor.
tam.hersey duzene girecek diye sevinirken koca bir hayal kirikligi.
kizimi soylenmesi gereken herseyi soyledim ikna edemedim

öğretmen çocukları tek tek tanımadığı için, gerekli bilgileri vermek annenin sorumluluğu.
benim oğlum geçen yıl başladığında, açık ve net söyledim, gerekirse aç kalsın, ama yemeğe zorlamayın.
Bu ona özel durum. Öğretmen bunu ayrı ayrı sormamış olabilir 🤷🏻‍♀️
Ve merak etmeyin, travma ha dediğinizde olmuyor.
Siz bu konuda gergin kaldıkça çocuk da önemli bir şey olduğunu düşünüp kendi içinde uzatacak. Önce kendinizi rahatlatmaya bakın.

Altını 2 saat olunca değiştirebilirler çok normal. Bunu sizin düşünüp söylemeniz lazımdı. Mahremiyet eğitimi verdim dediniz ama altı bezli bir çocuğun bezi alınıken mecbur mahremini açıyor öğretmenler. İlk önce bezi bıraktırıp sonra verseydiniz daha iyi olurdu. Siz de eğitimci birisisiniz ve bu konuları çok daha iyi bilirsiniz
basarili olamadim.
her cocugun gelisimi bir degilki.
kimisi erken yurur kimisi geç.
Kimi erken konuşur kimi geç.
Bu konusa zorlama haric egitimi verdim ama hala donuş alamiyorum.Demekkihazir hissetmiyor

benim bu konudaki hatam ne? ismimi gorur gormez atliyorsunuz konuma.
Uzebilirsiniz.Hamileyim diye hic prensesler gibi olmadim.
ilk hamileligimdede oyle ikincisindede..hamileligimi hic kullanmadim.Tek basima koca evi tasidim.hamile halimle 17 kilo kizimi kucaklayip defalarca sakinlestirdim.
kizindan ayri kalmis babasina hala teselli veriyorum.
evin marketini alisverisini su halimle ben yapiyorum.
daha yazacak cok sey var.
son olarak şunu bilin.
38 aylik kizim mahremiyeti biliyor.Ortada bu kadat istismar olayi varken kizimin bu konuda bilinçli olmasini nicin takdir etmiyorsunuz?
İlk gün kreste ilk gün.sadece iki saat kalacakti.Bende orda bekliyordum.Kizimla konuştum bez konusunu ama ikna edememistim.
ben zaten ogretmene tepki koymadimki.Aksina kendime kızgınim.konusmadigim için.
ama ogretmende keske once bir konuasaydi alt degistme konusunu.daha ilk gün ve 2 saatlik bir uyum surecinde sonuçta.hani 1_2 yasinda olsa ogretmen hakli.Ama şuan kendini ifade edebilen ve herseyin bilincinde olan 3 yasinda bir kiz cocugu icin keske biraz hassas davransaydi diye düşünüyorum.
Siz hassas davransaydınız keşke.
Şu konuyu nasıl telafi edebilirim diye açabilirdiniz, ama siz öğretmenin telafi etmesi gerektiğini düşünüyorsunuz.
Çocuk sizin, madem bu kadar hassas konu(ki evet hassas), önce kızınızla sonra öğretmenle bu konuyu konuşup halletmeliydiniz.
Kendi sorumluluğunuzu başkasına atıyorsunuz.

Ayrıca sizin isminizi görmekle alakası yok, isimsiz açsanız da konu sahibinin siz olduğunu anlarız, bir düşünseniz keşke neden diye.

Sanirim büyük bir cocugunuz yok.

38 aylik mahremiyeti bilir.

altini anneden baska birine degistirmeye direnir.

Kizim tepki koymakla dogru olani yapti.Cunku ortada bu kadar istismar olayi varken tabiki bende ona altini belli kisiler konusunda kimse degistiremez diye uyardim hep.

Bebek safliginda olsa anlamasa dediginiz dogru.

Burda biraz hata bende

ogretmeniyle en bastan konusup en azindan sonraki gun boyle birsey talep etmesini saglayabilirdim.İlk gun zaten hayati degisip yep yeni bir ortma giriyor.

sabah uyanir uyanmaz ne dedi biliyormusunuz,krese gitmeyecegim,parka gidecegim,orda altimi degistirmek isteyen kimse olmaz dedi.

ona soylenmesi gereken herseyi soyledim.

insallah sizde birgün biirlerine yargi dagitirken iki kere dusunursunuz.
Yo var 4 yasinda bir oglum var...
Yargı falan dagitmiyorum haddime degil..
Sadece ogretmeni suclamaniz bana inanilmaz sacma geldi..
Neyse ki bu yazinizda kendinizde hata oldugunu kabul etmissiniz.

Siz hassas davransaydınız keşke.
Şu konuyu nasıl telafi edebilirim diye açabilirdiniz, ama siz öğretmenin telafi etmesi gerektiğini düşünüyorsunuz.
Çocuk sizin, madem bu kadar hassas konu(ki evet hassas), önce kızınızla sonra öğretmenle bu konuyu konuşup halletmeliydiniz.
Kendi sorumluluğunuzu başkasına atıyorsunuz.

Ayrıca sizin isminizi görmekle alakası yok, isimsiz açsanız da konu sahibinin siz olduğunu anlarız, bir düşünseniz keşke neden diye.
Tekrar bi okuyun,hata bende diye defalarca yazdim
Ben ilk gun oldugunu için onemsemedim ve zaten nasil telafi ederim diye konu açtim.
Sizden birsey rica edecegim.
Lutfen bir daha benim konuma yorum yazmayin olurmu.Belliki anlasamiyoruz,anlaşmak icin zorlamayin.
iyi gelmiyorsunuz bana.
Tesekkur ediyorum anlayasiniz icin

basarili olamadim.
Bu konusa zorlama haric egitimi verdim ama hala donuş alamiyorum.Demekkihazir hissetmiyor
Ayı geçmiş ama bu saatten sonra bezi bırakması çok daha zor. şimdi ikinci çocuk gelecek. anladığım kadarıyla kıznıza karşı fazla hassassınız ve yeni bebeğin gelişiyle piskolojisi bozulacak. Hem ev değişimi, hem kreş, hem tuvalet eğitimi, hem yeni kardeş. Küçücük bir çocuk bunları nasıl kaldırsın ki. Pedagog sizin ve kızınız için en doğru seçim olur

Son düzenleme:
basarili olamadim.
Buna uzman olmadığım için bir şey yazmak istemiyordum ama inanın çoğunlukla hazır olmayan anne oluyor.
Sabretmeye hazır olmayabilirsiniz. Yoğunluğunuz arasında babası yokken uğraşmak zor gelmiş olabilir bilemem.

Çocuk 38 aylıksa, fiziksel olarak çoktan hazırdır. Psikolojik hazırlık için de vaktiniz bolmuş.
ama tabi taşınma, gebelik, babanın olmama stresi bu zamana kalmış olabilir. Ama şimdi De kreşe alışsın diye bekleyeceksiniz ve iyice geçe kalacak 🤷🏻‍♀️
Stres yapmasın sizde ama her çocuğun gelişimi farklıdır a katılmakla birlikte, normal sınırları da öğrenmenizi tavsiye ederim.

Ben birşey sormak istiyorum amacın sizi eleştirmek değil kızınız üç yaşını aşmış ama bezi bırakmak istemiyor, öğretmene tepki göstermiş ama bu yaş çocuk için bence çok abartılı. ( En azından bana abartı geldi.)Acaba mahremiyet egitimi verirken birseyleri yanlış yapmış olabilir misiniz?

Benim kızım da mahremiyet eğitimi verdim,o yaşta bezi yoktu ama ben yoksam tuvalete gitmek için yardım isterdi.

Kendisini ifade etmesi çok güzel akıllı kız masallah ama sanki birşeyden korkuyor gibi hissettim kızının tepkisinden.

Benim ikizlerden biri altını sadece babasına değiştirir. Ben yada annem değiştirirken kıyamet kopuyor evin icinde. Biliyorum zor işler.

basarili olamadim.

bence o saydıklarınızı yapan çocuk tuvalet gelişimini de halleder

ama halletmek istemiyor

çünkü alt değiştirmeyi annesi ile arasında özel bağ haline getirmişsiniz

sadece anne ile yapılacak bir etkinlik haline gelmiş, herkeslerden gizli

öğretmene tepkisi de annesine özel olan alana girmesi

mesela denedim diyorsunuz da nasıl bir deneme bu

zira biz açtık altını gölledi evi

bir baktık öbür hafta tuvalette çişler

ama burada alışmadı diyen çocukların çoğu (sizin hikayenizi bilmiyorum) bezini çıkardım ama kıyafetlerini de giydirdim çişin gelince söyle dedim, hatta bezi de vardı çişin gelince söyle dedim ama söylemedi, gece altını bezledim gece yaptı vs vs

sonuçta 38 aylık mahremiyet eğitimini bilen anlayan çocuk tuvalete gitmeyi de anlayabilir

inatlaşabilir de ama çok basit ve net bir ayırım ile inatlaşmamaya başlar

örneğin doğum sonrası ne olacak siz hastanede kaldınız 2-3 gün kızınız kakalı mı gezecek, anneden başkası altını değiştirmez ya

çok iyi bir zaman aslında, "altını başkasının değiştirmesinden rahatsızsın ama artık büyüdün, senin de benden ayrı bir hayatının olması lazım, bu nedenle herkes gibi tuvaleti kullanırsan bana bağımlı olmadan her yere gidebilirsin, hadi deneyelim" deyip açacaksınız altını

ilk günler yapacak ortaya, büyükler gibi sabah kalkınca, evden çıkarken ve gece yatmadan tuvalete götüreceksiniz, aralarda da gelince kendi gitmesini ileteceksiniz bence başarır

bu kadar ısrarcı olmamın sebebi şu, oğlumun gittiği kreş 36 ay üstü alıyordu ama arada tuvalet eğitimi almış daha küçükler de vardı

ve tüm okul yani 100den fazla çocuk dersten çıkar tuvalete kendi gider çişini yapar elini yıkar ve gelirdi

sizin kızınızın eksiği yok, bence gayet de bilinçli

orada da "ay nasıl yapsın" diyen anneler vardı ama okulun tavrı, burada tüm şartlar uygun, yapar şeklinde idi ama tabii düğmeli, fermuarlı kıyafet giydirmeyin, kilotlu çorap giydirmeyin gibi kriterler de vardı

bir de ben küçük yaştaki çocuklara verilen sıkı mahremiyet eğitiminin de sağlıklı olamadığını düşünüyorum

zira hayatın en getirip getirmeyeceği belirli değil hastalansa hastanede kalsa orada altını değiştiren kişi de onda travma yaratır zira hep "olmaz, asla" ile yetişmiş olur, çok küçük yaşlarda mahremiyet eğitimi derken bilinç altını çok baskıladığımızı düşünüyorum

bir de bu artan vajinusmus vakalarının bir kısmının temelinde de sıkı mahremiyet eğitiminin olduğunu düşünüyorum (sadece düşüncedir, bilimsel bir dayanağı yoktur)

Goturup ogretmeniyle bu konuda hata yaptigini konuşup telafi etmek için bişeyler yapması gerektigini söylesemmi.
İlk gunden bez degistirmek nedir? haksizmiyim sizce.(kaka yapmamış bu arada)
Şaka mı yapıyorsunuz. Öğretmen nerde hata yapmış. Siz kızınız sadece kaka yapınca altını değişiyordunuz sanırım. Eğer değişmese değişmedi çişli bezle dolaştı kızım derdiniz. Bence de göndermeyin okula. 🙄🙄

yahu ben utanilacak ne yaptim bi soylermisiniz??

Hata bende diye düsunmek yerine bir suçlu arayıp hemen öğretmeni seçmeniz telafi istemeyi düşünmeniz utanç verici bence.

Çünkü zor dönemde olmaniz, kafa karışıklığıniz, kızınızı uyarmayı öğretmeni bilgilendirmeyi unutmaniz kendi hatanız.
Öğretmenin sorunu değil.

Merhabalar,içinden çıkamadığım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Sizden bir ricam var.
33 haftalık hamileyim.Doguda ögretmendim.Zorunlu görevin bitince eşimin memeleketine tayin oldum.Eşim yanıma bir ay içinde gelecek.
Ve 20 gün oldu geleli.Bu yer değişikliği taşınma süreci inanılmaz yipratti.
Kizim katiyen sevmedi burayi.Babasina asiei duskun.hergun aglama krizlerimiz oluyor,bana tepkili.
Hic bir soyledigimk yapmiyor.
Malesef zor sureçlerden geçtigim yetmezmiş gibi gebelik zehirlenmesi teşhisi kondu bugünde.
Eşimden ayri yasiyorum,Lutfen yorum yaparken beni yipratmayacak seyler yazin olurmu.
Yeterince yipranmiş yorulmuş bir anne olarak destek istiyorum.
Kizimin hergün dogudaki eve gitmek istiyorum isyanlarina karşı,hegun ama hergun disari cikardim.Kafasi dagilsin burayada alişsin istedim.
Babasi rapor alip yanimiza geldi.Gelince duzeldi ama gidince yine ayni oldu.
Eşimde kreşe yazdiralim,psikolojisi iyiye gitmiyor birde kardeş gelecek yakin zamanda dedi.
Kizim 38 aylik.
Kreş arayasina girdim.
salgin sebebi ile en titiz en az mevcudu olan en titiz kreşi seçtim.
Bu konuda çok ama çok titziler.
Bugün ilk deneme günümüzdü.
Ögretmenine durumu anlattim,ve şu ara çok duygusal oldugundan bahsettim.
Bez konusunu daha once komuştuk.
Ama ben ilk günden degiştirebilecekleri ihtimalini.dusunmedigim için yeterince uyarmadim.Dusunurler diye sandim.
Kizim gayet mutlu girdi.
Havalara uçtu.zaten surekli anne beni kreşe ver diyordu.
2.5 saat diş kapida bekledim.
ogretmeni fotograflar vidyolar atiyordu.
gayet mutlu.
sonra bi aglama sesi.kizim agliyor.
hemen zile bastim.ogretmeni cikti.
dedim sorun nedir.
altini degistirmek istemedi dedi.
zorladinizmi dedim.hayir dedi.
aglama kesilince ogretmeni şuan iyi diyince bi yarim saat daha bekledim.

kizim mutsuz bir sekilde döndü.
bana sarildi.
Beni biraktin ama sinifta dedi.
Benim altimi ogretmenim degistiremez dedi.
anne degistirir sadece dedi.
Bidaha beni birakma dedi.
ogretmenide yanimizdaydi.Kizima degistirmek istemesinin sebebini anlatti.
neyse biz donduk.
eve geldik.
kizim krese yine gitmek istiyor.Okulu arkadaslarini ogretmenini sevdiğini soyluyor ama durup durup ogretmenim beni aglatti,altimi degismek istedi diyor.
bu onda travma etkisi yarattimi?
emin olamıyorum
yarin kreşe gotursemmi (henuz kayit olmadik,deneme sürecindeyiz)
Goturup ogretmeniyle bu konuda hata yaptigini konuşup telafi etmek için bişeyler yapması gerektigini söylesemmi.
Kizim kreşi bu kotu sondan ibaret hatirlasin istemiyorum.
İlk gunden bez degistirmek nedir? haksizmiyim sizce.(kaka yapmamış bu arada)
kafam hayli karisik
iyi de benim anlamadığım bütün gün o çocuk orada değil mi
siz sadece kaka yaptıkça mı değiştiriyorsunuz, çişi birikse çocuk pişik olur günah
çocuğunuza bezini öğretmeninin de değiştirebileceğini anlatmalısınız
öğretmenin bi kabahati yok ki telafi etmek için bişe yapsın

bence o saydıklarınızı yapan çocuk tuvalet gelişimini de halleder

ama halletmek istemiyor

çünkü alt değiştirmeyi annesi ile arasında özel bağ haline getirmişsiniz

sadece anne ile yapılacak bir etkinlik haline gelmiş, herkeslerden gizli

öğretmene tepkisi de annesine özel olan alana girmesi

mesela denedim diyorsunuz da nasıl bir deneme bu

zira biz açtık altını gölledi evi

bir baktık öbür hafta tuvalette çişler

ama burada alışmadı diyen çocukların çoğu (sizin hikayenizi bilmiyorum) bezini çıkardım ama kıyafetlerini de giydirdim çişin gelince söyle dedim, hatta bezi de vardı çişin gelince söyle dedim ama söylemedi, gece altını bezledim gece yaptı vs vs

sonuçta 38 aylık mahremiyet eğitimini bilen anlayan çocuk tuvalete gitmeyi de anlayabilir

inatlaşabilir de ama çok basit ve net bir ayırım ile inatlaşmamaya başlar

örneğin doğum sonrası ne olacak siz hastanede kaldınız 2-3 gün kızınız kakalı mı gezecek, anneden başkası altını değiştirmez ya

çok iyi bir zaman aslında, "altını başkasının değiştirmesinden rahatsızsın ama artık büyüdün, senin de benden ayrı bir hayatının olması lazım, bu nedenle herkes gibi tuvaleti kullanırsan bana bağımlı olmadan her yere gidebilirsin, hadi deneyelim" deyip açacaksınız altını

ilk günler yapacak ortaya, büyükler gibi sabah kalkınca, evden çıkarken ve gece yatmadan tuvalete götüreceksiniz, aralarda da gelince kendi gitmesini ileteceksiniz bence başarır

bu kadar ısrarcı olmamın sebebi şu, oğlumun gittiği kreş 36 ay üstü alıyordu ama arada tuvalet eğitimi almış daha küçükler de vardı

ve tüm okul yani 100den fazla çocuk dersten çıkar tuvalete kendi gider çişini yapar elini yıkar ve gelirdi

sizin kızınızın eksiği yok, bence gayet de bilinçli

orada da "ay nasıl yapsın" diyen anneler vardı ama okulun tavrı, burada tüm şartlar uygun, yapar şeklinde idi ama tabii düğmeli, fermuarlı kıyafet giydirmeyin, kilotlu çorap giydirmeyin gibi kriterler de vardı

bir de ben küçük yaştaki çocuklara verilen sıkı mahremiyet eğitiminin de sağlıklı olamadığını düşünüyorum

zira hayatın en getirip getirmeyeceği belirli değil hastalansa hastanede kalsa orada altını değiştiren kişi de onda travma yaratır zira hep "olmaz, asla" ile yetişmiş olur, çok küçük yaşlarda mahremiyet eğitimi derken bilinç altını çok baskıladığımızı düşünüyorum

bir de bu artan vajinusmus vakalarının bir kısmının temelinde de sıkı mahremiyet eğitiminin olduğunu düşünüyorum (sadece düşüncedir, bilimsel bir dayanağı yoktur)
Anne,baba,babaannede degisiyor.Bakici ablasida degisiyordu.
Bezsiz birakmak istedim cok direniyor asla bezsiz kalmak bile istemiyor.Degisime.dirençli bir kizim var.Hala daha tasindigimiz eve gitmek istiyor.Ordaki arkadaslarini istiyor.
Ogretmene degistirirdi kizim ama biraz alistiktan sonra degistirirdi..
bende ilk iki saat icinde boyle birseyin olabilecegini tahmin edip konusmamistim ogretmeniyle

iyi de benim anlamadığım bütün gün o çocuk orada değil mi
siz sadece kaka yaptıkça mı değiştiriyorsunuz, çişi birikse çocuk pişik olur günah
çocuğunuza bezini öğretmeninin de değiştirebileceğini anlatmalısınız
öğretmenin bi kabahati yok ki telafi etmek için bişe yapsın
bu konuyla ilgili çokca cevap verdim.keske okusaniz.
Telafi etmekten kastim kizim suan kreşe gitmek istemiyor.
Kresi seven cocugum gitti malesef.
en azindan konusup nasil duzeltebilirz bu durumu diye biseyler yapmamiz gerekiyor diye dusunuyorum.
ben ordaydim,iki saat sadece duracakti ve ilk gundu.kaka yaotiginda cagirir diye dusundum.
ogretmenine bezini yeni degistimi soylemistim.

basarili olamadim.
bene bezlenmek kolayına geliyor hazır hissetmemekle alakalı bir durum değil bu. külot beze geçin acilen sonrada bez takmadan ince kıyafetler giydirip sıklıkla tuvalet yada lazımlığa oturtmayı deneyin birkaç haftada sorun çözülür gece de uyuduktan sonra bez takın ilk etapta , benim kızım 2,5 yaşında halletti bu işi o dönem kreşe de başlamıştı okulda 3 4 kez üst değiştirdiği bile oldu (çiş kaçırmaktan dolayı ama asla bez takmadım) ilk zamanlar sonra alıştı ve yapmamaya başladı.

Back