basarili olamadim.
her cocugun gelisimi bir degilki.
kimisi erken yurur kimisi geç.
Kimi erken konuşur kimi geç.
Bu konusa zorlama haric egitimi verdim ama hala donuş alamiyorum.Demekkihazir hissetmiyor
bence o saydıklarınızı yapan çocuk tuvalet gelişimini de halleder
ama halletmek istemiyor
çünkü alt değiştirmeyi annesi ile arasında özel bağ haline getirmişsiniz
sadece anne ile yapılacak bir etkinlik haline gelmiş, herkeslerden gizli
öğretmene tepkisi de annesine özel olan alana girmesi
mesela denedim diyorsunuz da nasıl bir deneme bu
zira biz açtık altını gölledi evi
bir baktık öbür hafta tuvalette çişler
ama burada alışmadı diyen çocukların çoğu (sizin hikayenizi bilmiyorum) bezini çıkardım ama kıyafetlerini de giydirdim çişin gelince söyle dedim, hatta bezi de vardı çişin gelince söyle dedim ama söylemedi, gece altını bezledim gece yaptı vs vs
sonuçta 38 aylık mahremiyet eğitimini bilen anlayan çocuk tuvalete gitmeyi de anlayabilir
inatlaşabilir de ama çok basit ve net bir ayırım ile inatlaşmamaya başlar
örneğin doğum sonrası ne olacak siz hastanede kaldınız 2-3 gün kızınız kakalı mı gezecek, anneden başkası altını değiştirmez ya
çok iyi bir zaman aslında, "altını başkasının değiştirmesinden rahatsızsın ama artık büyüdün, senin de benden ayrı bir hayatının olması lazım, bu nedenle herkes gibi tuvaleti kullanırsan bana bağımlı olmadan her yere gidebilirsin, hadi deneyelim" deyip açacaksınız altını
ilk günler yapacak ortaya, büyükler gibi sabah kalkınca, evden çıkarken ve gece yatmadan tuvalete götüreceksiniz, aralarda da gelince kendi gitmesini ileteceksiniz bence başarır
bu kadar ısrarcı olmamın sebebi şu, oğlumun gittiği kreş 36 ay üstü alıyordu ama arada tuvalet eğitimi almış daha küçükler de vardı
ve tüm okul yani 100den fazla çocuk dersten çıkar tuvalete kendi gider çişini yapar elini yıkar ve gelirdi
sizin kızınızın eksiği yok, bence gayet de bilinçli
orada da "ay nasıl yapsın" diyen anneler vardı ama okulun tavrı, burada tüm şartlar uygun, yapar şeklinde idi ama tabii düğmeli, fermuarlı kıyafet giydirmeyin, kilotlu çorap giydirmeyin gibi kriterler de vardı
bir de ben küçük yaştaki çocuklara verilen sıkı mahremiyet eğitiminin de sağlıklı olamadığını düşünüyorum
zira hayatın en getirip getirmeyeceği belirli değil hastalansa hastanede kalsa orada altını değiştiren kişi de onda travma yaratır zira hep "olmaz, asla" ile yetişmiş olur, çok küçük yaşlarda mahremiyet eğitimi derken bilinç altını çok baskıladığımızı düşünüyorum
bir de bu artan vajinusmus vakalarının bir kısmının temelinde de sıkı mahremiyet eğitiminin olduğunu düşünüyorum (sadece düşüncedir, bilimsel bir dayanağı yoktur)