Oğlumda ne pediasure (günde 2 kutu 2 sene kadar içti) , ne protifar ne de fantomalt etki etti.Şuan 12 yaşında ,son birkaç yıldır fil gibi yer ama hala zayıf.Kızımda pediasure a yeni başladım etkisini zamanla görücez bilmiyorum.Yalnız son bir aydır balıkyağı alıyor düzenli sanki biraz poposu ve yanağı oldu gibi. O organlarımız yoktu da :) Her bünye farklı , bir arkadaşımın oğlu pediasure sayesinde hem boy attı hem kilo aldı mesela.
Fantomalt iştahsızlık yaptımı peki, benim kızımda sanki yaptı. Zaten zor yediriyordum şimdi hic yeniyor.aslında benim kızımInda boyu kısa fakat doğum boyuna göre uzaması çok iyi. 40cm doğdu. Şuan düzeltilmiş yaşı 18 aylık. türk kız çocukları ortalamasına göre 80 santim olması gerekiyordu bu düşünüldüğünde iYi uzamış. seninkiler de Belki ergenlikte hem boyları uzar hEmdekilo alırlar bende ergenliğe kadar zayıf ve kısaydım daha sonra benden kısa olanları bile boy olarak geçtim şuan kilom da iyi. kızımın dA 3 yaşından sonra kendi yemek yemeye başladığı zaman kilo alacağını saınıyorum kendi yemesi için elimden geleni yapmaya çalışıcam senin kızın kendisi yemek yiyor mu?
İştah oğlumda 6 yaşına kadar hiç olmadığından fantomaltın öyle bir etkisini görmedim.
Doktorlar da öyle dediler.Ergenliği bekleyeceğiz.Zira büyümeyi engelleyen bir hastalık yok.Ben de ergenliğe kadar çok kısaydım.Fotograflarıma bakıyorum da arkadaşlarımdan 2 yaş küçük duruyorum.Sen okula gidiyormusun diye soran teyzelere kızarak ben 3 e gidiyorum diye cevap verdiğimi hatırlıyorum.16 yaşımda adet oldum , o zaman boy attım.Çocuklarım için de ergenlikten ümitliyim.Benimkilerin de şuan büyüme hızları normal.Sadece açığı kapatamıyorlar.
Oğlum 12 yaşında.Ergenliğe yeni adım attı.Son 4 ayda 4 cm boy atmış.Umutlandırdı bizi.Önceden sen ne kadar küçüksün diyenler artık sadece sen ne kadar zayıfsın diyorlarEylülde aldığımız okul pantolonları kısacık kaldı ilk dönemden :)
Bu arada kızımda 2 yaşından beri (şimdi 3 yaş 3 aylık) yemeklerini kendisi yiyor.
Kızım biraz cadıdır , kendim yiycem diye tutturunca mecbur verdik eline kaşığı çatalıÖzellikle kendi yesin diye bir çabamız olmadı.
Karnı açsa ve sevdiği bir şey varsa önünde siler süpürür hatta kimi zaman bidaha ister.Yeter ki sevdiği bir tat olsun.Ne var ki yemek seçiyor.Yemek istemediklerini (örneğin sebzeler) değil kendisi padişahı gelse yediremiyorKazara ağzına alsa çıkarır , kazara yutsa kusar , o derece inatçı
Kızım biraz cadıdır , kendim yiycem diye tutturunca mecbur verdik eline kaşığı çatalıÖzellikle kendi yesin diye bir çabamız olmadı.
Karnı açsa ve sevdiği bir şey varsa önünde siler süpürür hatta kimi zaman bidaha ister.Yeter ki sevdiği bir tat olsun.Ne var ki yemek seçiyor.Yemek istemediklerini (örneğin sebzeler) değil kendisi padişahı gelse yediremiyorKazara ağzına alsa çıkarır , kazara yutsa kusar , o derece inatçı
canım Allah yardım etsin.iştahsız bebek çok zor peki kızında bi gelişme varmı hiç kilo aldımı..... benim kızım bir buçuk yaşında ve iştahsız ne yapıcağımı bilmiyorum. bi arkadaşım kemik suyu çorbaları kilo aldırır dedi. bakalım iki gündür veriyorum.inşallah işe yarar. birde iştah şurubu bugün alıcam..
Sizin kızın kilosu kaç. Benim kızım prematüre doğdu. Şuan 78cm ve 8 kilo. Kilosu çok az. Boyu da kısa ama erken doğan bi bebeğe göre boyu iyi uzadı. 40cm doğmuştu. 18 aylık kız bir bebek ortalama 80 cm oluyor dedi doktorumuz. Kilosunun ise 11 kilo olması gerekiyormuş. Benim kızım artık hiç kilo almıyor. 2 yaşına 9 kilo girerse şükredicem.doktorumuz bizede sipraktin verdi fakat yan etki olarak iştah açıyor. Aslında alerji ilacı. Ben vermeye korktum. Birde 2 yaşından küçük çocuklar kullanmamalı yazıyor. Sen verdinmi bebeğine. İştahında bir artma oldumu.
Maşallah erken doğan bi bebeğe göre iyi toparlanmış..benim kızım 17 aylık 80 santim kilosu 10 kilo.. doktor normal diyor ama doğum kilosuna göre zayıf.. doğum kilosu 4 buçuk kiloydu. altı aya kadarda iyi kilo aldı.. ama sonra hem kilo almadı hemde hiç bişi yemiyor. kilosundan ziyade hiç bişi yemediği için üzülüyorum..sipraktin bizede verdi doktoru iki gün kulandım kızım gözlerini açamıyodu uykudan.. sonra arştırdım alerji ilacıymış öğrendiğim an vermedim. ama kuzenim kızına bir hafta vermiş. iştahı da artmış.açıkcası ben korktum vermeye.havuç tohumu çok işe yarıyormuş aldım ama bir türlü kızıma içiremedim.çevremde kulanalar çok memnun..
iyi toparladı ama yaşıtlarından küçük görmek beni üzüyor, daha iyi olabilirdi ancak bu kadar Kilo aldı. 1700 gram doğmuştu.seninkinin doğum kilosu iyiymişti. Ama boyuna gore kilosuda iyi bence. Çok dert etme sen. 10 kilo olsak sukredicem. Ama bu gidisle 3 yasinda anca 10 kilo olur. Cunku hic kilo almıyor doktorumuz bu durumu birdenbire değişebilir dedi ben çözümün kendi kendine yemeğe başladığında da olacağını düşünüyorumkendi yiyen çocuklar daha çok iştahlı yorlar kendi kendine yemesi de tam olarak 3 yaşına bulacak sanırım.
resmı yokmu merak ettım
Doğum kilosuna gore az olabilir ama sen boy kilo oranına bak. Şuan ortalama degerler icindesiniz. Boyu 1 ay ileriden gidiyor. Resmini buraya nasıl koyacağımı buamadım tablet bilgisayardan giriyorum nete. Bu arada havuç tohumunu denedin mi. Ben her deneyişimde öyku sanki istahsızlaşıyor. Bizde işe yaramadı. Vitamin ve mineraller için balık yağı kullanabilirsin ve de vitamin şurubu. Biz oktamar kullanıyoruz, vitamin olarakta multimix. Gelişim geriliği olan bebekler için. Süt konusuna gelince, emzirmeyi biraz azaltmayı denesene. Süt çocukları çok tok tutuyormuş. Bizimkisi sabah 150ml aptamil jun. İçiyor. 2,5 -3 saat sonra anca bişeyler yiyor. Bu gün iştahımız biraz daha iyiydi. Gün gün değişiyor işte. Temel besinleri alıyor en azından ona seviniyorum. Her gün 1yumurta sarısı yediyorum mesela. Tereyağ, bal,pekmez, süt,kaymak,ceviz, arı poleni, peynirzeytin yağı,+kalori tozları, protein tozları,vutamnler, balık yağı. Tüm bunlara rağmen kilo almıyor. Bi gün benim kızımda tombiş olacakmı merak ediyorum. Aslında amacım tombiş olmasıda değil. Standart seviyeye gelsin yeter.
evet ortalama değerleri içindeyiz...anne sütü azaltmayı çok denedim ama olmuyor istiyor vermeyince ağlıyor...havuç tohumu aldım ama içiremedim.inşallah senin cimcimende daha iyi olucak.. benimki ikin yese hemen kilo alıyor ama yemiyor.bizimde bugün biraz daha iyiydi. sağlık sorunu yoksa kilo almaması belkide çok hareketliyse harcıyordur..tamda hareketlilik zamanları..
hareketliliğinden dolayı kilo almıyordur. ya maşallah küçük kuzuya..çok şükür sağlığı yerindeyse fazla dert etme.Şükür hiç bir sağlık sorunumuz yok. Çok hareketli, iki dakika durmuyor yerinde. Alış veriş merkezine gezmeye gidelim bütün binayı dolasiyor. Uyurken bile hareketli. Uyumadan önce kendini sürekli sağa sola atıyor. Uyuyunca hafif bi uyansın bütün yatağı dolaşıyor. 2 kişilik yatak dar geliyor. Doğduğunda o minicik haliyle bile çok hareketliydi. Gören herkes şaşırmıştı.
Doğum kilosuna gore az olabilir ama sen boy kilo oranına bak. Şuan ortalama degerler icindesiniz. Boyu 1 ay ileriden gidiyor. Resmini buraya nasıl koyacağımı buamadım tablet bilgisayardan giriyorum nete. Bu arada havuç tohumunu denedin mi. Ben her deneyişimde öyku sanki istahsızlaşıyor. Bizde işe yaramadı. Vitamin ve mineraller için balık yağı kullanabilirsin ve de vitamin şurubu. Biz oktamar kullanıyoruz, vitamin olarakta multimix. Gelişim geriliği olan bebekler için. Süt konusuna gelince, emzirmeyi biraz azaltmayı denesene. Süt çocukları çok tok tutuyormuş. Bizimkisi sabah 150ml aptamil jun. İçiyor. 2,5 -3 saat sonra anca bişeyler yiyor. Bu gün iştahımız biraz daha iyiydi. Gün gün değişiyor işte. Temel besinleri alıyor en azından ona seviniyorum. Her gün 1yumurta sarısı yediyorum mesela. Tereyağ, bal,pekmez, süt,kaymak,ceviz, arı poleni, peynirzeytin yağı,+kalori tozları, protein tozları,vutamnler, balık yağı. Tüm bunlara rağmen kilo almıyor. Bi gün benim kızımda tombiş olacakmı merak ediyorum. Aslında amacım tombiş olmasıda değil. Standart seviyeye gelsin yeter.
Bende şimdi soruyorum kendi kendime acaba benimkide çok düşükmü diye 3,5 yaşında kızım 14 kilo o da çok işdahsızz aç kalsa kaşma kadar bişi yemez
canım bişi sorucam kalori tozları+protein tozlarını nerden alıyorsun aczanedenmi.... nasıl kulanıyorsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?