• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım İçin Yaptığım Hazırlıklar

yoncaasik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
30
3
86
Selam arkadaşlar. 33 haftalık hamileyim. Bebeğin eşi biraz aşağıda olduğu için erken doğum yapma ihtimalim var ama bebeğim çok sağlıklı ve çok şükür hiçbir sorunum olmadı. (Ağrı-sızıya çok dayandım). Özel sektörde çalışmaya devam ediyorum. Hayırlısıyla mayıs ayının başlarında izne ayrılacam. Aslında çok fazla ağrıya rağmen çalışmaya devam ettim, bazı işler yarım bırakılmıyor. Kendi emeğimle bebeğime şunları aldım; sizce başka neler almam lazım?
Tulum, fazla sayıda kısakollu, uzun kollu çıtçıtlı bady, birkaç tane mama önlüğü, 10'lum ağız silme mendili, altaçma bezi, panço bebek havlusu(şapkalı, banyo havlusu, 5'li zıbın takımı, 3'lü zıbın takımı, iç zıbın, dış zıbın, birkaç altüst takım, 6'lı bebek çorabı, patikli tek alt, penye bebek battaniyesi(bebeğim yazın doğacak, bebek taşıma çantası, malzeme çantası, sepet şeklinde beşik(yataklı), genç odası takımı.(Oda hazırlanıyor, bir tek odaya nevresim takımı falan eksik), bebek yastığı, Süslü bir kostüm aldım. Yazmayı unuttuğum şeyler olabilir. Ama bebeğe hırka almadım; haziranda doğacak ama hırka gerekebilir. Bir de polar battaniye almadım, almalı mıyım bilmiyorum. Kendime henüz bir şey almadım, belki onları da eşim bir zahmet alır :)
Kızıma bir an önce kavuşmayı çok istiyorum; Allah herkesin gönlüne göre versin.

Allah bebeginizi saglikla kucaginiza almayi,aldiklarinizida iyi gunlerde giymeyi nasip etsin
penye yelek cok kullanisli oluyor,birde bu aldiklariniz kucukse bundan sonrakileri biyuk boy alin bence,ayaksiz alt daha kulkanisli oluyor,eldiven kaxim oluyor,penye sapka,penye battaniye bir kac tane olsun kullaniliyor,ileride bebek arabasinin icibede kullanirsin :)
Banyo malzemeleri kuvet falan alabilirsin
Birde bence gaz damlasi alin mutlaka lazim oluyor hazir olsun:))
Pişik kremi ve su bazli ıslak mendil olabilir(istege bagli)
Aklima gelen olursa yazarim

Allah bebeginizi saglikla kucaginiza almayi,aldiklarinizida iyi gunlerde giymeyi nasip etsin
penye yelek cok kullanisli oluyor,birde bu aldiklariniz kucukse bundan sonrakileri biyuk boy alin bence,ayaksiz alt daha kulkanisli oluyor,eldiven kaxim oluyor,penye sapka,penye battaniye bir kac tane olsun kullaniliyor,ileride bebek arabasinin icibede kullanirsin :)
Banyo malzemeleri kuvet falan alabilirsin
Birde bence gaz damlasi alin mutlaka lazim oluyor hazir olsun:))
Pişik kremi ve su bazli ıslak mendil olabilir(istege bagli)
Aklima gelen olursa yazarim

Teşekkür ederim

Selam arkadaşlar. 33 haftalık hamileyim. Bebeğin eşi biraz aşağıda olduğu için erken doğum yapma ihtimalim var ama bebeğim çok sağlıklı ve çok şükür hiçbir sorunum olmadı. (Ağrı-sızıya çok dayandım). Özel sektörde çalışmaya devam ediyorum. Hayırlısıyla mayıs ayının başlarında izne ayrılacam. Aslında çok fazla ağrıya rağmen çalışmaya devam ettim, bazı işler yarım bırakılmıyor. Kendi emeğimle bebeğime şunları aldım; sizce başka neler almam lazım?
Tulum, fazla sayıda kısakollu, uzun kollu çıtçıtlı bady, birkaç tane mama önlüğü, 10'lum ağız silme mendili, altaçma bezi, panço bebek havlusu(şapkalı, banyo havlusu, 5'li zıbın takımı, 3'lü zıbın takımı, iç zıbın, dış zıbın, birkaç altüst takım, 6'lı bebek çorabı, patikli tek alt, penye bebek battaniyesi(bebeğim yazın doğacak, bebek taşıma çantası, malzeme çantası, sepet şeklinde beşik(yataklı), genç odası takımı.(Oda hazırlanıyor, bir tek odaya nevresim takımı falan eksik), bebek yastığı, Süslü bir kostüm aldım. Yazmayı unuttuğum şeyler olabilir. Ama bebeğe hırka almadım; haziranda doğacak ama hırka gerekebilir. Bir de polar battaniye almadım, almalı mıyım bilmiyorum. Kendime henüz bir şey almadım, belki onları da eşim bir zahmet alır :)
Kızıma bir an önce kavuşmayı çok istiyorum; Allah herkesin gönlüne göre versin.

öncelikle hayırlı olsun canım. benim bebeğim de mayıs sonu doğacak nasipse. yani neredeyse yaza geliyor ama eltim kalın battaniyelerden al dedi bana bebek ilk doğdugunda çok üşüyor birkaç gün ona sarmak gerekebiliyor dedi.
bir de banyo leğeni kova maşrapa uyku yatağı diyolarlar yastık aslında yan durmasını sağlıyor cam biberon emzik yeni doğan bebek bezi ıslak mendil ayrıca 6 çorap bence az her an yıkama fırsatın olamayabilir.
ayrıca bebeğin bakımı için bebek şampuanı bebek yağı bebek sabunu pişik kremi gerekiyor.
hastahaneden çıkınca taşımak için puset al bence tabi bu biraz sana bağlı kucakta da taşınabilir.aklıma bunlar geldi canım inş. faydası olur. hayırla sağlıkla zamanında gelsin inşaAllah...

Biberon olarak Medela'nın Calma diye özel bir biberonu var,onu tavsiye ederim. Diğer biberonlar gibi meme emme refleksini unutturmuyor,tembelleştirip bebeği memeden soğutmuyor ve tekrar memeye dönülebiliyor.İkincisi yeni öğrendiğim bir şey; yrn eşim eczaneden alacak Zefiran diye bir solüsyon 4 TL gibi birşeymiş.Ev temizliğinde çamaşır suyunu başka odada bile kullansan kuruduktan sonra onun minicik partikülleri havada uçuşuyor;hem bebeğimizin ciğerlerine hem de bizim ciğerlerimize gidiyormuş.:( Zefiran denen antiseptiği çamaşır suyu yerine kullanabilirmişiz... Diğer ayrıntı gibi gözüküp önemli gördüğüm ve gözden kaçabilenler şunlar; yedek çarşaf, araba camı için güneşlik, puset için sineklik...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back