• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızım için evde yaptığım ek besin tarifleri..(8 aylık dönemi)

• Konu Sahibi Konu Sahibi UzmaN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kuruyemiş , baharat , bal , süt yasak 1 yaşa kadar ama tuz çok az da olsa at dedi doktor tatsız bulamaç gibi yemesin karıştırma herşeyin tadını ayrı ayrı alsın dedi tabii 9 aylık olduktan sonra pütürlü yemeye ve bu şekilde beslenmeye yavaş yavaş başlaması gerekiyo ..

bende kızıma yaptığım püreyi size yazayım çünkü bayıla bayıla yedi yapmanızı tavsiye ederim
evde kaynattığım tavuğun suyunu biraz tavuk göğsü parçası haşlanmış patates havuç bunları blendırda püre haline getirdim okadar çok sevdiki ve ben ilk defa kızıma et yedirmiş oldum bundan sonra kıymayla devam edicem.

kızlar ben tarhanayı kendim yapıyorum içinde;patates,soğan,kırmızı biber,maydonoz,biber salçası ve isteğe göre baharat var ve yoğurt mayalanmasını sağlıyor ve tabiki un yani zararlı birşey yok içinde en azından ben koymuyorum,ve çocuklar için çok faydalı olduğunu biliyorum,ben hamileyken yapıp hazırlamıştım kuru olduğundan da uzun süre saklanabiliyor ve içine farklı şeyler de katarak çeşit çeşit çorbalar yapabiliyorum ben tavsiye ederim.

hafta sonu ilikli kemik aldım 2-3 tanesini kaynattım içindeki ilikleri aldım (3 kemiğin iliği çok fazla değil) suyunu ve bu ilikleri haşladığım karnıbahar brokol, pırasa havuç patates karışımına ilave edip rondoda püre haline getirdim güzel yedi .. ilik başta ağır gelirmi dedim o yüzden az koydum maşallah beyendi

5 yıldızlı tarif diye buna derim....

ek besinlerin nasıl hazırlanacağı son derece sade anlaşılır bir dille olması bir yana neyin ne işe yaradığının gene kısa ve öz olarak anlatılması tarifleri mükemmel kılmış....

bal konusuna gelince oğlum kaç aylıkken milupa dan mamaya geçtik hatırlamıyorum fakat profesör olan tanınmış doktorumuz bize şu karışımı verdi;

1 - 1 tatlı kaşığı bal

2 - geceden suda bekletilerek tuzu gitmiş bir kibrit kutusu beyaz peynir

3 - bıçağın ucuyla çok az tereyağ

4 - cicibebe bisküvi

5 - katı haşlanmış 1 yumurtanın sarısı (eğer ağır gelirse gün aşırı veya 3 günde 1)

6 - ılık süt

bunların hepsini bir kasede karıştırıp hergün oğluma verdim...ve baldan zarar görmedi..ilk kez duydum çok şaşırdım...baldan ölen bebek var mı doğrusu merak ettim...

tuza gelince gene doktorumuzun önerdiği şekilde bebeklerin böbrek gelişimi ile ilgili olarak diğer çorba türü besinlerde sadece bir çimdik tuz kullandık...

Internette okudum.Normal beslenmenin şifalı ve vazgeçilmez tatlısı bal, süt çocuklarında solunum felcine neden olabilmektedir

Bal bebekleri için niçin tehlikeli olabilmektedir?

Bal içerisinde nadir de olsa Clostridium botulinum bakterisi sporları bulunabilmektedir. Erişkin için tehlikesiz olan sayıdaki bu bakteriler süt çocuklarının bağırsaklarında yuvalanarak aktif hale geçer ve sinir felcine neden olan toksinler üretebilmektedir.

Bunun çocuğa ne gibi zararları vardır?

Ortaya çıkan toksin damar mukozası üzerinden emilerek kan dolaşımına girebilir ve böylece tüm vücuda yayılma fırsatı bulabilir. Toksinin felc edici özelliği kendisini öncelikle inatçı kabızlık ile gösterir. Devamında yutkunma zorlukları, kısık sesle ağlama, kas zayıflığı ve mimik kaybı ortaya çıkar. Ağır durumlarda solunum kaslarının felciyle hayati tehlike söz konusu olabilir.

Bu hastalığın sıklığı nedir?

Aslında çok nadirdir. Yaklaşık 750.000 doğumda bir olarak görülmektedir. Elimizde destekleyici istatistik veriler bulunmamakla birlikte ani bebek ölümü ile de ilişkisi olabileceği düşünülmektedir.

Emziren anneler bal yiyebilir mi?

Annenin bal yemesi bebek için tehlike oluşturmaz. Ancak çocuğun ağzını tatlandırarak emzirmesini uyarmak amacıyla yer yer uygulanan meme başının ballı su ile silinmesi ya da emziğin bala bandırılması gibi yöntemlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Gelişmiş ülkelerin çoğunda satıştaki bal kavanozlarının üzerinde uyarıcı ifadeler yer almaktadır. Bunun yanında bal ihtiva eden hazır mamaların üretiminde kullanılan bal ise bu tehlikeyi ortadan kaldıracak şekilde yüksek derecelere kadar ısıtılmaktadır.

Çocuğa ne kadar süre ile bal vermemek gerekir?

ılk 6 ay bebeği kesin olarak baldan uzak tutmak gerekir, ama daha güvenlisi 2 yaşına kadar çocuğu baldan uzak tutmak en iyi koruyucu önlem olacaktır.

ne alakası var süt de yasak normalde ama ben süt ve bal hatta pekmezde veriyorum benim kızım 8 aylık uzman ne güzel tarifler bunlar kesinlikle ballı elmalı vardı ya denicem mükemmel bişeye benziyor.kaydirigubbakcemile3

ne alakası var süt de yasak normalde ama ben süt ve bal hatta pekmezde veriyorum benim kızım 8 aylık uzman ne güzel tarifler bunlar kesinlikle ballı elmalı vardı ya denicem mükemmel bişeye benziyor.kaydirigubbakcemile3

her bebekte bu alerjiler çıkacak diye birsey yok,zaten alerji riski vardır o yuzden vermeyın dıyorlar yani önlem olarak.ama bir de verdiğinde alerji çıktıgını düşün saglık bakanı mesela bal yerine pekmez verin diyorlar..şanslıymışsın herşeyi yiyor maşallah.
ben de bal verip vermemekte düşünüyorum.mesela ishalden kaynaklanan rotavirüs gibi birçok ölümcül mikroorganizmaları öldürüyor aslında cok faydalı ama riske giremem gibi geliyor

durum ne alakasi diyorsun,sebebi yazmisim zaten,Her bebek alri olacak diye soylemedimki sadece alerji sebebi ve sonucu yazdim.Masallah bebisine bala arsi alerjisi yoksa o zamn tabiki rahatlilikla verebilirsin.cok da iyi olur.Portakal da genelde 1 yasa kadar tavsiye edilmiyor cunku o da alerjik bir meyve ama sukur oglucum cok seviyor ve alerjisi olmadi.

doktroum bir besin alerji yaptıgında 2 saat içinde kendini belli eder demşti,aslında alerjis olup olmadıgını böyle anlayabılırız mesela 1 hafta 1 alerjık besını deneyerek.alerjı testı de var dıye bılıyorum ama hıc arastırmadım.gecen gün çilekli yogrt yedırmıstım o da alerjık meyveymıs heralde

doktroum bir besin alerji yaptıgında 2 saat içinde kendini belli eder demşti,aslında alerjis olup olmadıgını böyle anlayabılırız mesela 1 hafta 1 alerjık besını deneyerek.alerjı testı de var dıye bılıyorum ama hıc arastırmadım.gecen gün çilekli yogrt yedırmıstım o da alerjık meyveymıs heralde

evet cilek de alerjik meyvedir,Bize dr bunlara dikkat et demisti,,, cilek,seftali,portakal,misir unu,balik,yumurtanin beyazi,bal,domates bunlari hatirliyorumsimdilik ama daha vadi.Yani iyidirmememk anlama gelmiyor dikkat etmek gerekiyor.Bazen ise kucuk miktarda olunca alerji hisedilmeye bilir ancak tam porsyonu vermeye baslayinca alerji ortaya cikabilir.Bize domateslerden boyle olmustu cunku,ancak bir aydan sonra belli oldu.

bal yalnızca alerjen olduğu için yasak olan bir besin....ağır gelebilir diye değil ...yani siz 6 aylıkken deneyip herhangi bir zararını görmediyseniz verilebilir dedi doktorumuz....baldaki Clostridium botulinum diye korkulan madde karadenizdeki anzer balında ve yine isveçte bir bölgede çıkanda mevcut..yani sizin-bizim marketten aldıklarımızda yok ....yine tarifler arasında pişirilmiş meyve var ki bebek çiğ meyveyi yemezse düşünülebilir ama yiyorsa meyveleri pişirmikte herhangi bir anlam olmasa gerek....
ve yine süt-pekmez veya yoğurt-pekmez karışımlarının birbirlerini etkilerler diye bir kanı var evet etkilerler ama iyi yönde....kalsiyumdan ultra zengin bir öğün olur
yerimseniben

arkadaşlar birçok kişi balı sindiremez çok agır gelir demiş
ancak baldakiClostridium botulinum diye adlandırılan alerjik bakteri sadece amerikada bir eyalette olan ballarda varmış Türkiye'deki hiçbir balda böyle bir madde çıkmamış araştırmalarda
bebeginiz alerjik yapıdaysa pekmezde alerji yapabilir başka şeylerde o ayrı bir mesele
ama ben kızıma 5.aydan beri kayvaltılarına bir çay kaşıgı bal ekliyorum
doktorumuzada söyledim pekmez bal alerji yapmadıysa tabiki verebilirsin
hatta ilk tepkisi şu oldu oooooo harika herşey yiyebiliyor yani dedi
ve size şu konuda örnek kendimi vereyim
ben 8 aylık kalbi delik ve yaşamaz denen bir bebek olarak dogmuşum
annem her sabah ballı özel bir ilacı var hem kendisi yemiş sütünden geçsin diye
hemde çay kaşıgının ucuyla hep agzıma sürmüş kendisi bu ilaçla mide kanserini yendi
ve ben ilk kontrolde doktorlarımı şaşırtmışım bukadar söyliyeyim sizlere

valla çocuklarımıza iyi bakalım diye ne yapacagımızı şaşırdık.maşallah hersey alerji yapıyor.ben de bala baslayacam zaten 7 ayı bitti az az vericem.portakal mandalina hergün veriyorum kiviyi de alerji yapmadı.aslında alerjık denılen besınlerın yararı da cok ınsallah alerjı yapmaz gonul rahatlıgıyla verebılırız

kızlar 1 yasına kadar bal verilmediği gibi tuz şeker ve baharatta 2 yasına kadar verilmemeliymiş bilginize

Back