• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım için en doğrusunu bulamıyorum..

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Merhaba,

uzun zamandır siteye giremiyordum. Buradan görüştüğüm tüm arkadaşlarımı çok özlemişim gerçekten.
Bu aralar kafam çok dolu, kızımın okul durumu ile ilgili bir sıkıntım var. Paylaşıp, fikirlerinizi almak istiyorum.

Kızım bu sene 1. sınıfa başladı ve konsantrasyon ile ilgili bir sıkıntısı var. 3 yaşından beri durumun farkında ve takibindeyiz. Belirli bir doktorumuz, rutin kontrollerimiz var. Bu konuda ciddi aşama katettik, ancak hala sınıf içinde istenen durumda değiliz. Birebir çalışırken bir öğrenme sorunumuz yok, ancak sınıf içinde zihnen dağılabiliyor ve başka çocuklarla iletişime geçebiliyor, başka şeylerle meşgul olup dersi takip edemeyebiliyoruz.

Öğretmenimiz okulun en hırslı öğretmeni. Okul birincileri onun sınıfından çıkmış hep. Bunu bilen veliler özellikle o öğretmeni tercih etmiş. Bu nedenle sınıf 41 kişi.
Okulda 6 tane daha 1. sınıf şubesi var, 20-25 kişi arasında mevcudları var.
Bir defa kızımın sınıfını değiştirmek istedim. Daha az mevcudlu sınıfta daha iyi kontrol eder öğretmeni diye düşündüm. Ama yeni öğretmen ilk günden beni yanına çağırıp, kızımın derste ayağa kalktığını, tahtadakileri yazmadığını ve eski sınıfına geri götürmemi söyledi. Müdüre gidip durum anlattım. Elbette öğretmenin böyle bir hakkı yok, çocuğum istediği sınıfta okuyabilir. Müdür de bana hak verdi. Buna rağmen kızımı eski sınıfına geri koydum. Çünkü bu zihniyette bir öğretmen kızıma faydalı olamazdı. Bizimle işbirliğ iiçinde hareket edemezdi.
Tüm bunlar 1 gün içinde oldu. Kızıma bunun bir deneme olduğunu, ama eski öğretmeninin ondan vazgeçemediğini, kızımı özlediğini ve geri istediğini anlattım. İkna oldu sanırım. Eski sınıfa döndük.

Ancak işler iyi gitmiyor. Sınıfın kalabalıklığı ve öğretmenin aşırı hırslı olması kızımı iyice okuldan soğutur diye korkuyorum. Diğer sınıftada ço kparlak durumda olmayabiliriz. Ama en azında 45 kişilik bir sınıfla 25 kişilik sınıf farklı olur. Ayrıca geçmeyi düşündüğüm sınıfta bayan öğretmen var, daha iyi olabilir. Şu anki öğretmenimiz erkek, aşırı disiplinli ve çok bağırdığı için kızım çok korkuyor. Kızım bazen evde güzel çalışmalar hazırlıyor, karşılığında ne bir aferin ne yıldız. Demotive oluyor haliyle.

Sınıf değiştirmekte endişelim ise şöyle. Sürekli yer değiştiren, hiç bir yerde tutunamayan gibi bir izlenim bırakır mıyız? Başkasının hakkımızda konuşması önemli değil, ama gittiğimiz sınıfta tepki ile karşılaşırız diye endişeliyim. Öğretmen ona "başına bela geldi" gibi yaklaşır diye korkuyorum. Çünkü öğretmenler sorunlu çocuklarla uğraşmak istemiyor. Ve kimin sınıfı okumayı daha önce çözecek diye bir yarış halindeler.

Bir de kızım sürekli yer değiştirmekten dolayı ne hisseder. Tabi bunu anne olarak en iyi ben bilirim. Ama gene de fikir almak istiyorum. Ben mi abartıyorum, yoksa bir travma kalır mı sizce? Ona güzelce izah etsem. Sınıfın çok kalabalık, diğer sınıf daha sakin diye anlatsam. İlk gün arkadaşlarına dağıtması için süprizler versem ve öğretmenine çiçek. O zaman tenefüste çocuklar yanına gelir ev daha kolay kaynaşır. Zaten sıcak bir çocuk, kolay arkadaş ediniyor. Ve vermeyi düşündüğüm sınıfta siteden ço ksevdiği bir arkadaşı da var.

Özellikle tecrübeli anneler olmak üzere, söyleyebilecek bir fikri olan herkes 2 satır yazıverse çok makbule geçer. Şimdiden Allah razı olsun.

Selam ipek, uzun zamandır göremiyordum seni, bebeğin küçük, meşgulsündür diye düşündüm. Bu arada ben de ocakta gelecek bebekciğimi bekliyorum.

Konuna gelirsek, eğer diğer tüm açılardan yeni bir sınıfa geçirmeliyim diye düşünüyorsan bana sakınca doğurmaz gibi geliyor. Yani kızında tamir olmaz yaralar filan açmaz sanki. Sen mantıklı şekilde anlatıp inandırdıktan sonra. Ama bir sefer daha deneme yanılma olması hoş olmaz. Çocuk bundan sonraki sınıfını artık bu benim sınıfım diye görebilmeli.

Birşey daha eklemek istiyorum..
Son 1 aydır mevcut öğretmenimiz, kızımın özel durmunu bile bile kızımı en arkada ve en köşede oturtuyordu. Ta ki ben müdahale edene kadar.
Bize veli toplantısında "siz oturma düzenine müdahale etmeyin. ben zaten her hafta 1 öne gelecek şekilde rotasyon uyguluyorum" demişti. Oysa gördüm ki rotasyon ihmal edilmiş.
Kızıma gerçekten yardım etmek isteseydi en arkaya atmazdı diye düşünüyorum.

Selam ipek, uzun zamandır göremiyordum seni, bebeğin küçük, meşgulsündür diye düşündüm. Bu arada ben de ocakta gelecek bebekciğimi bekliyorum.

Konuna gelirsek, eğer diğer tüm açılardan yeni bir sınıfa geçirmeliyim diye düşünüyorsan bana sakınca doğurmaz gibi geliyor. Yani kızında tamir olmaz yaralar filan açmaz sanki. Sen mantıklı şekilde anlatıp inandırdıktan sonra. Ama bir sefer daha deneme yanılma olması hoş olmaz. Çocuk bundan sonraki sınıfını artık bu benim sınıfım diye görebilmeli.

Hayırlı olsun canım, sağlıcakla doğurup kucağına al inşallah. Bişey de kalmamış, neredeyse gelmiş vakti günü.. Akıllı, tatlı, marjinal faydalı bir anne olacaksın..:9:
Bu konuda toplam bir kazanç yok. Her 2 karar da (sınıf değiştirme ve değiştirmeme) hem risk hem dezavantaj taşıyor. Ama hangisi kötünün iyisi.
Sanırım değiştireceğim. En azından mevcut durumda kızımın iyiye gitmediğini görüyorum.

Sınıfını değiştirmelisiniz. Kızınıza sorduğunuz da ne diyor? Neden konsantre olamıyor aceba? Önce onunla konuşup anlatın istemiyorsa başka bir sınıfta da devam edebileceğini söyleyin. Belki hoşuna gitmeyen şeyler vardır. Ayrıca o düşündüğünüz sınıfın öğretmeni ile görüşün kızınızı anlatın. Size 10 dk ayırabilir diye düşünüyorum. Faydası olabilir. Eğer olursa kızınıza da anlatabilrisiniz. Sınıfı ile uyum içinde olamadığını çok zeki olduğunu ve başka bir sınıfta daha çok kendini gösterebileceğini böylece yaptıkları karşısında ödüllendirebileceğini söyleyin.

Hayırlı olsun canım, sağlıcakla doğurup kucağına al inşallah. Bişey de kalmamış, neredeyse gelmiş vakti günü.. Akıllı, tatlı, marjinal faydalı bir anne olacaksın..:9:
Bu konuda toplam bir kazanç yok. Her 2 karar da (sınıf değiştirme ve değiştirmeme) hem risk hem dezavantaj taşıyor. Ama hangisi kötünün iyisi.
Sanırım değiştireceğim. En azından mevcut durumda kızımın iyiye gitmediğini görüyorum.

Sağol güzel dileklerin için :34:

Yazına yaptığın ekten sonra bence de sınıfını değiştirmelisin diye düşünüyorum. Çok hırslı bir insan ders konusunda faydalı olsa bile kişilik gelişimi açısından zararlarının dokunacağı kesin. Aslında O faydadan da emin değilim ben, muhtemelen başarı yüzdesini ölçüp biçip iyileri seçip kendisini uğraştıracağını düşündüklerini arka plana atacaktır. Kızınla konuşup bi nabız yokla istersen.

Sağol güzel dileklerin için :34:

Yazına yaptığın ekten sonra bence de sınıfını değiştirmelisin diye düşünüyorum. Çok hırslı bir insan ders konusunda faydalı olsa bile kişilik gelişimi açısından zararlarının dokunacağı kesin. Aslında O faydadan da emin değilim ben, muhtemelen başarı yüzdesini ölçüp biçip iyileri seçip kendisini uğraştıracağını düşündüklerini arka plana atacaktır. Kızınla konuşup bi nabız yokla istersen.

bu konuda arkadasin fikirine katiliyorum ...

Kizinla bir konus istersen ve birlikte karar verin ...

Kizinin sinifi cok büyük o kadar ögrenciyle bir ögretmen nasil bas edecekki?

Okul degistirme imkani yok herhalde anladigim kadariyla?

Allah yardimcin olsun canim ....

bu konuda arkadasin fikirine katiliyorum ...

Kizinla bir konus istersen ve birlikte karar verin ...

Kizinin sinifi cok büyük o kadar ögrenciyle bir ögretmen nasil bas edecekki?

Okul degistirme imkani yok herhalde anladigim kadariyla?

Allah yardimcin olsun canim ....

Okul değiştirme imkanı olabilir, ama ekstra bir katkısı olur mu bilemiyorum. Kızım için daha köklü bir değişiklik olacağından, şimdilik sınıf değiştirmekle yetineyim diyorum canım.

Sınıf değiştirmek mantıklı görünüyor.
Mesela değiştirdiğiniz sınıfın öğretmeni ile görüşseniz.
Kızınızdan ve bu durumun onun üzerindeki etkilerinden bahsetseniz.
Biraz daha olumlu davranabilir belki.
İlk günden sizi çağırıp şikayet eden öğretmenin de tutumu yanlış bana göre.
Çocukların ilk seneleri tabiiki biraz zorlanacaklar.
Bunu abartıp anormal bir durum gibi göstermeye gerek yok sanırım.

Bir de kızınız anaokuluna gitmişmiydi.Şu anda okula tam yaşında mı gidiyor yoksa
daha küçük mü?Malum bu sene daha küçükler bile okula gidiyor.

bence kesinlikle okul değiştirmelisiniz, aynı okulda sınıflar arasında yer değiştiren çocuğa kimse iyi gözle bakmıyor, zaten öğretmenler aynı öğretmenler odasına giriyorlar zaten arkadaşlar yani, çocuk hakkında velisi hakkında illaki konuşacaklardır ve bence bu genelde olumlu olmaz sınıf değiştiren bi çocuk için
o yüzden sınıf değişecekse bence başka okulda olmalı

Malesef siz sınıf değiştirdikçe , öğretmenler odasında günün konusu haline gelmeniz kaçınılmaz.
Bu şekilde çocuğunuz, problemli çocuk hiç bir sınıfta olmuyor gibi bir algı yerleşecek.
Başka okul hatta mümkünse özel okul daha iyi bir seçenek olacaktır.
Ve ayrıca çocukta dikkat dağınıklığı olsa da inanınki hepsi zehir gibi zeki.
Sadece dikkatleri çabuk dağıldıklarından bazı şeyleri kaçırabiliyorlar ama aslında sizi
dinlemediklerini düşündüğünüz anlarda bile kayıttalar.

Son düzenleme:
Merhaba,

uzun zamandır siteye giremiyordum. Buradan görüştüğüm tüm arkadaşlarımı çok özlemişim gerçekten.
Bu aralar kafam çok dolu, kızımın okul durumu ile ilgili bir sıkıntım var. Paylaşıp, fikirlerinizi almak istiyorum.

Kızım bu sene 1. sınıfa başladı ve konsantrasyon ile ilgili bir sıkıntısı var. 3 yaşından beri durumun farkında ve takibindeyiz. Belirli bir doktorumuz, rutin kontrollerimiz var. Bu konuda ciddi aşama katettik, ancak hala sınıf içinde istenen durumda değiliz. Birebir çalışırken bir öğrenme sorunumuz yok, ancak sınıf içinde zihnen dağılabiliyor ve başka çocuklarla iletişime geçebiliyor, başka şeylerle meşgul olup dersi takip edemeyebiliyoruz.

Öğretmenimiz okulun en hırslı öğretmeni. Okul birincileri onun sınıfından çıkmış hep. Bunu bilen veliler özellikle o öğretmeni tercih etmiş. Bu nedenle sınıf 41 kişi.
Bir defa kızımın sınıfını değiştirmek istedim. Daha az mevcudlu sınıfta daha iyi kontrol eder öğretmeni diye düşündüm. Ama yeni öğretmen ilk günden beni yanına çağırıp, kızımın derste ayağa kalktığını, tahtadakileri yazmadığını ve eski sınıfına geri götürmemi söyledi. Müdüre gidip durum anlattım. Elbette öğretmenin böyle bir hakkı yok, çocuğum istediği sınıfta okuyabilir. Müdür de bana hak verdi. Buna rağmen kızımı eski sınıfına geri koydum. Çünkü bu zihniyette bir öğretmen kızıma faydalı olamazdı. Bizimle işbirliğ iiçinde hareket edemezdi.
Tüm bunlar 1 gün içinde oldu. Kızıma bunun bir deneme olduğunu, ama eski öğretmeninin ondan vazgeçemediğini, kızımı özlediğini ve geri istediğini anlattım. İkna oldu sanırım. Eski sınıfa döndük.

Ancak işler iyi gitmiyor. Sınıfın kalabalıklığı ve öğretmenin aşırı hırslı olması kızımı iyice okuldan soğutur diye korkuyorum. Diğer sınıftada ço kparlak durumda olmayabiliriz. Ama en azında 45 kişilik bir sınıfla 25 kişilik sınıf farklı olur. Ayrıca geçmeyi düşündüğüm sınıfta bayan öğretmen var, daha iyi olabilir. Şu anki öğretmenimiz erkek, aşırı disiplinli ve çok bağırdığı için kızım çok korkuyor. Kızım bazen evde güzel çalışmalar hazırlıyor, karşılığında ne bir aferin ne yıldız. Demotive oluyor haliyle.

Sınıf değiştirmekte endişelim ise şöyle. Sürekli yer değiştiren, hiç bir yerde tutunamayan gibi bir izlenim bırakır mıyız? Başkasının hakkımızda konuşması önemli değil, ama gittiğimiz sınıfta tepki ile karşılaşırız diye endişeliyim. Öğretmen ona "başına bela geldi" gibi yaklaşır diye korkuyorum. Çünkü öğretmenler sorunlu çocuklarla uğraşmak istemiyor. Ve kimin sınıfı okumayı daha önce çözecek diye bir yarış halindeler.

Bir de kızım sürekli yer değiştirmekten dolayı ne hisseder. Tabi bunu anne olarak en iyi ben bilirim. Ama gene de fikir almak istiyorum. Ben mi abartıyorum, yoksa bir travma kalır mı sizce? Ona güzelce izah etsem. Sınıfın çok kalabalık, diğer sınıf daha sakin diye anlatsam. İlk gün arkadaşlarına dağıtması için süprizler versem ve öğretmenine çiçek. O zaman tenefüste çocuklar yanına gelir ev daha kolay kaynaşır. Zaten sıcak bir çocuk, kolay arkadaş ediniyor. Ve vermeyi düşündüğüm sınıfta siteden ço ksevdiği bir arkadaşı da var.

Özellikle tecrübeli anneler olmak üzere, söyleyebilecek bir fikri olan herkes 2 satır yazıverse çok makbule geçer. Şimdiden Allah razı olsun.

merak ettim canım bu hırslı ögretmen hangi şehirde? ve bayan mı?

Merhaba,

kızınız tam olarak kaç aylıkken 1.sınıfa başladı? küçük başlayanlardan ise, daha fazla uyum problemi yaşayacağı aşikar. daha önce herhangi bir okul öncesi kurumuna gitti mi? okula hazır mı bu çocuk?

Öncelikle, çocuğunuzun kalabalık bir sınıfta olmaması çok önemli. kızınız, sınıfta arkadaşlarının da dikkatini dağıtıyorsa, yakında velilerden de şikayetler gelir, iyice istenmeyen duruma düşer ki en kötüsü bu... ayrıca, aynı sürede çok daha fazla çocukla ilgileneceği için öğretmen, kızınıza ayıracağı süre azalır. kızınız kendi sıyrılmadıktan sonra, arada kaynama ihtimali de yüksek...

siteden arkadaşının olduğu sınıfa gidebilir ama öncesinde o sınıfın öğretmeni ile ve öncelikle okuldaki rehberlik öğretmeni ile konuşmalısınız; o sizi daha iyi yönlendirir.
çocuğunuzun dikkat sorunu, kendi elinde olan birşey değil. bunu bildikten sonra, uygun yaklaşımda bulunur öğretmenleri.
ön hazırlıklı olarak sınıf değiştirirse, bence önemli bir sorun oluşturmaz.
1 günlük değişim, bir sıkıntı oluşturmaz bence, diğer çocukların çoğu dikkat etmez bu kadar.

yeni sınıf arkadaşlarına ve öğretmene birşey götürmenize gerek yok, sınıfa uyumunu sağlamak öğretmeninin görevi zaten. uygun oyunlar ile bunu başarabilirler, hediyesiz yapılması daha iyi olur hatta...

evde çocuğunuzla birlikte uygulayabileceğiniz dikkat alıştırmaları var, onlardan alıp yapın. dr ve okuldaki rehberlik öğretmeninin tavsiyelerine göre seçimde bulunun...

ayrıca, evde siz yemek yaparken vs yanınızda ise, onun dikkatini çekecek şekilde anlatarak yapın. sonra sorun, kaç soğan doğramıştım, kaç yumurta kırmıştım, domates koymuş muyduk vs vs... bu tür dikkatini toplamasına yardımcı etkinlikleri, yaşamın içinde kullandırın. çocuğu sıkmadan, oyunlar oynatarak yaparsanız iyi olur...

öğretmenler, sorunlu çocuklar ile de uğraşacak tabii... bunun için de yeterli donanıma sahip bir çoğu. yeter ki, siz de bu çalışmalarda aile olarak üstünüze düşeni yapın, öğretmenin kazandırmaya çalıştıklarında pekiştirici olun. ev ve okulda zıt şeyler görünce, çocukların kafasının karışması çok normal.

İpek,zeka testi yaptırmanı öneririm..Çünkü, üstün zekalı çocuklar bire bir özel ilgi istiyorlar ve normal okullarda yapamıyorlar.........

bence kesinlikle okul değiştirmelisiniz, aynı okulda sınıflar arasında yer değiştiren çocuğa kimse iyi gözle bakmıyor, zaten öğretmenler aynı öğretmenler odasına giriyorlar zaten arkadaşlar yani, çocuk hakkında velisi hakkında illaki konuşacaklardır ve bence bu genelde olumlu olmaz sınıf değiştiren bi çocuk için
o yüzden sınıf değişecekse bence başka okulda olmalı

Çok önemli bir noktaya değinmişsiniz. Kızımı ikna etsem, bir de böyle bir engel var.
Ancak sınıf mevcudu ve öğretmenin bağırmaları kızımı çok fena etkiliyor.
Hala aradayım. Kızım evde çok iyi, okuyor- yazıyor. Ancak sınıfta sanki orada değilmiş gibi davranıyor.

Back