Kızım Fallik dönemde fikirlerinize ihtiyacım var hatunlar

ben de barbi bebeklerin ve çizgi filmlerin kötü örnek olduğunu düşünüyorum, çocuğu suçlamanın utandırmanın ayıplamanın da, siz yapmazsınız ama etraf yapıyordur

Yarın akşam memelkete annemin yanına gidiyorum. Konunu okuycam gidince. Çok gülücrk. Benzerlerini yaşamışım anlatır güleriz arada. Ben de ağlıyodum geceleri uyanıp. Aklıma hrp böyle şeyler gelir kendimi suçlu hissedip anlatırdım ağlayarak. Bir iki yıl sürdü sanırım. Çok üstüne düşme kontes. Yaşadığı bir şeyden değildir. Bunları öğrenmiş olması da çok normal. Kızın zeki bir kızdı diye hatırlıyorum. Kafa ne kadar çalışırsa o kadar zorlanıyor anneler :)

evet sınıfta gözde ögrencilerden ve birinci aşırı sorgulama ve öğrenme hevesi var ama işte kendini heba etmesi beni çok üzüyor be dans yoksa zaten bunu ögrenmesi normal ya da hissetmesi ama kendine eziyet etmesi üzüyor bizi kızım bu normal birşey sadece düşünmemeye çalış desekte anlık rahatlıyor sonra yine başlıyor aglama işte bunu asgari düzeye indirmeye çalışıyoruz bakalım inşallah tez sıyrılırız bu durumdan

Psikolog nasi surup yazabiliyor? Ilac yazma yetkileri yok diye biliyorum. Cok ilginc ve yanlış.
Cocugunuz asiri zeki bir cocuk bence... Hem cok dürüst bir kişiliği hem de cok dobra bir yapisi var. Fallik dönem cocugun cinsiyetini kendini tanidigi donem . olabilir

ilacı yazarken zaten bunu söylemişti o sebeble ilacı kendi değil bir noröloga yazdırdı ve bize verdi dozajı 0.50 mg olursa şimdilik kafi dedi kendisi arkadaşımın dayısı fazla degil 1 hafta ya da 10 gün kullanacak ve hergün kendisini arayacagız..

Evet dürüst olmaya elinden geldigince gayret ediyor dobra degil aslında pek sadece anne baba olarak onu dinleyen ebevenyleriz haliyle bu onun bizden pek birşey saklamamasına vesile oluyor hatalarını konuşarak hallediyoruz bu ona güven veriyor tek sıkıntımız sürekli bunu sorun haline getirip aglaması çünkü kalbi çarpıyor fena halde terliyor

Son düzenleme:
Malesef benim 8 yasindaki kuzenimde ayni sekilde Ben annemden gizli sevgili yapacagim disarida bulusacagim.Iste cinsellikle ilgili seyler falan.Cok uzuluyoruz.Elimizden geldigince facebook falan acmamasina dikkat ediyoruz.Hizma falan taktirmak istiyor bu yasta.Bence cocugunuzu yuzmeye,ok atma kursuna falan ya da doga tarzi yerlere gonderin.Gerekirse televizyonu bozuldu diye kaldirin o yokken.Daha farkli seylere egilim gosterir.Simdiki cocuklar malesef boyle Kendiyle yasit erkek kuzeni falan var mi dikkatli olun derim malesef bazi kotu seylere sahit oldugum icin korkuyorum artik..

Bulunugumuz şehirde tekiz kimsemiz yok sadece sınıf arkadaşları var onlarla da okulda birlikte zaten sadece bizimle ilgili ve aktivitelerde tanıştıgı arkadaslarıyla ya da..

aktif bir çocuktu hep 3 yıl kreşe gitti mesela o dönemde de böyle bir duruma denk gelmedim sadece birkaç gün içerisinde patlak verdi

Kiziniz fallik donemi bitirmek uzere 3-7 yas arasi oldugunu biliyorum ben. Genelde 5 yas civarinda yogunluk gorulur cinsel organlara merak, cinsiyet ayriminin farkina varma gibi.
Sizin kizinizda tek basina fallik donemle alakali birsey yok gibi gorunuyor. Baska durumlarda olabilir. Her insan fallik donemi yasiyor ergenlik gibi fakat sizin kizinizda cok farkli hezeyanlar var.

Sizi cok iyi anliyorum cunku gercekten bizde cok uzuluyoruz kuzenime.Yani minicik cocuklar gelecegi adina korkuyoruz bi.

Bence bir sey yasamis olabilir.Mesela gitmek istemedigi bir yer falan var mi belki orada bir sey yasamistir.Sinifindaki couklari tek tek sorsaniz bakalim endiselendigi birisi olacak mi yani biri mi sebep oldu ki ( Yani yoksa bu kadar detay nerden bilecek okuma yazmada bilmiyordur ki internetten baksin okusun..

ne gibi mesela ? bana göre utandıgı için bu durumdan rahatsız oluyor ve ayıp oldugunu düşündügü için durumu kabullenemiyor itiraf ediyor sürekli geçmişte yaptıgı şeyleri vicdan yapıyor diye düşünüyorum ben

Sürekli anlatmadan önce ama kızmayın bana diye uyarıyor bizi üstelik hiç kızmadıgımız halde ayıplanma korkusu çok fazla geliyor bana

kızım ilkokul 1.ci sınıfa gidiyor 7 yasında okuma yazmayı 5 yasındayken ögrenmişti.

Sordum kızıma ki zaten öyle birşey olsa saklamaz benden muhakkak söyler.Bana anlattıklarına göre kötü bir olay yaşamamış

Aa o zaman internettende gormus olabilir cok pardon,

Evet ama bilemedim simdi cocuk iste ya da baska bir arkadasi anlatmistir ondan etkilenmistir..Ama duzelir bence biraz agir atlatiyor galiba

Bir şeyi merak ettim bu kadar suçluluk duymasında ayıp günah tabirlerini sıkça işitmesinin bir etkisi olabilir mi sizce? Yani 2 uç arasında kalmış gibi bir izlenim uyandırdı bende. Anne babası olarak bilemiyorum siz bu şekilde konuşmuyorsunuzdur belki de ama çevrenizdeki insanlardan sıkça duyuyorsa böyle şeyleri o yüzden kendini bu kadar suçluyor olabilir.

Öncelikle, çocuğunuzu susturmak yerine anlayışla dinleyip çözüm yollarına başvurmanız ve çocuğunuza herşeyi size anlatabileceği güveni vermiş olmanız çok güzel, tebrik ediyorum sizi. Benim annem olsa beni bir güzel azarlayıp sustururdu herhalde. :)

Fallik dönem cinselliği anlamaya çalışmalarının yanı sıra çocukta ahlak ve vicdan gibi duyguların da gelişmeye başladığı dönem olduğundan suçluluk duygusu hissetmesi normal; sadece boyutu biraz fazla -ki siz de gerekli uzman desteğini almak için adım atmışsınız zaten.

Farkında olan bir anne olarak telaşınızı çocuğunuza yansıtmamaya çalışın. Çocuğunuza bunun gelişiminin bir parçası olduğunu ve herkesin böyle bir dönemden geçtiğini anlatın anlayacağı bir şekilde. Bol bol zaman geçirmeye çalışın birlikte; ama geçireceğiniz vakit kaliteli olsun; ikinizin de zevk alacağı aktivitelere yönelebilirsiniz mesela.

Farkındalık varsa çözüm kaçınılmazdır, rahatlayın. Siz en önemli kısmı çoktan aşmışsınız. :)

şöyle ki bu tip konular açıldıgı zaman mutlaka yası ufak oldugu için ailesi olarak konuşmamamız gerektigini söylerdik ona onun anlayabilecegi türden cevaplar verirdik gunah ile alakalı zaten bir çekincesi yok sadece ayıplanma korkusu mevcut özel bölgeleriyle alakalı konularda egitim verirken genelde kimsenin görmemesi gerektigini sadece ona ait oldugunu ve o kısımlarına dokunan birileri oldugu zaman çıglık atması hemen oradan uzaklaşması ve bize gelip anlatması yönünde uyarılarda bulunurduk yani mahrem bölgeleriyle cinsellik konusunu az çok pekiştirince kafada fazlaca afalladı yavrucum ben bunlara yoruyorum bu durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…