- 30 Aralık 2009
- 23.299
- 92.136
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Ben de şaşkınım kızım genelde bizimle daimi bir paylaşım içinde saklamaz yalan söylemiş dahi olsa muhakkak itiraf eder bu durumuAllahtan içine atmamış.. bu da güzel bir şey.
Ama ne yalan söyleyeyim 7 yaşında ki bir çocuğun bu kadar detaylı düşünmesine çok şaşırdım
tesekkür ederim,planını yaptık bunların dışarıda olmayı düşünüyoruz 4-5 gün sinirleri çok yıprandı inanın günde 15 defa aglıyor ve bu tip şeyleri düşünüp kendine eziyet ediyorKızinizla piknige ,yuzmeye , muzik kursuna gidin .Belki evcil hayvan da işe yarar.
Dört duvar cocuklarda şasırdi..Gecmiş olsun.
İnanın anne ben artık bu dünyada yaşamak istemiyorum aklıma kötü şeyler geliyor bunları düşünmek istemiyorum diyor..gününü dolduracak ve onu yormayacak en önemlisi de ilgisi olduğu ya da onu mutlu edebilecek sosyal aktiviteler nasıl olur ki bilemedim? ilk defa duydum böyle şeyler ve çok üzüldüm şimdiki çocuklar gerçektende çok farklı daha bilinçliler ve çocuk yüreklerine ağır geliyorAllah yardımcınız olsun.
Ben de şaşkınım kızım genelde bizimle daimi bir paylaşım içinde saklamaz yalan söylemiş dahi olsa muhakkak itiraf eder bu durumu
Doktor şimdiki çocuklar biz eski nesil gibi degiller dedi tv,bilgisayar ve okul çevresinden etkilenebiliyorlar dedi ama kızımın genelde ne izledigine dikkat ederim bilgisayarda oyun oynarken birşeye mi denk geldi diye sordugumda popo sallayan kadınlar gördüm dedi anne ve dehşete düştüm bu tip reklamları ve cinsel içerikli web adresleri için engelleyici program yüklüydü nasıl görmüş bilemiyorum.
Uyuyan güzel,pamuk prenses ve bu tarzdak bütün masal kitaplarını olduğu gibi kaldırdım kitaplıgından..O korumalar da yetersiz kalıyor. Normalde cinsel içerikten uzak olması gereken yerlerde bile bu tarz görseller çıkabiliyor, çizgi filmlerde, oyunlarda da oluyor; açıkça olması da gerekmiyor, saniyelik bir görüntü bile çocukta şiddetli bir etki yapabilir. Ayrıca belki paronayaklık olarak görürsünüz, belki inanmıyorsunuzdur ama 25. Kare yöntemi ile bilinçaltına işlenen gizli mesajlar olabiliyor çizgi filmlerde; birçok çocuk filminde bulunduğu ve bilinçaltını özellikle cinsellik konusunda etkilediği söyleniyor. Çocukları bu ihtimallere karşı bilgisayar ve televizyondan tamamen uzaklaştırmak en iyisi olur aslında.
İnanın anne ben artık bu dünyada yaşamak istemiyorum aklıma kötü şeyler geliyor bunları düşünmek istemiyorum diyor..
Popo öpmesi,kulak yalaması,öpüşme sürekli bu tip şeyleri düşünüp beni de kendini de üzüyor eşimle cinsel hayatımıza hiç denk gelmedi..Okulda tacize mi ugradı acaba diye korktum sordum ama annecim kimse bana birşey yapmadı dedi..
Kızım bunları nereden biliyorsun diyorum anne herkes biliyor minvalinde birşeyler geveliyor..
O kadar garip şeyleri kuruyor ki gerçekten artık geriliyorum
İnanın anne ben artık bu dünyada yaşamak istemiyorum aklıma kötü şeyler geliyor bunları düşünmek istemiyorum diyor..
Popo öpmesi,kulak yalaması,öpüşme sürekli bu tip şeyleri düşünüp beni de kendini de üzüyor eşimle cinsel hayatımıza hiç denk gelmedi..Okulda tacize mi ugradı acaba diye korktum sordum ama annecim kimse bana birşey yapmadı dedi..
Kızım bunları nereden biliyorsun diyorum anne herkes biliyor minvalinde birşeyler geveliyor..
O kadar garip şeyleri kuruyor ki gerçekten artık geriliyorum
Bu durumun geçici oldugunun farkındayım ama bu tip şeylere karşı aşırı bir egilim bırakır mı korkusunu taşımaktayım,ben de ufakken bazı şeyleri izlerken aklıma gelirdi bu tip şeyler asla ama asla annemize anlatamazdık,kızım bana anlattıgı için şanslıyım ama işte bunu bir de vicdanen ve ahlaken taşıyamadıgı için aglaması ve kendini harap etmesi üzüyor bizi..Niye aglıyorsun kızım diye soruyorum bana anne bu tip şeyler çoook ayıp,utanıyorum diyorHerhangi bir şeye denk gelmiş olabilir. Ben de 6 yaşındayken nasıl olduysa televizyonda Enrique Iglesias'ın klibine denk gelmiştim, tabi o zaman kim olduğundan bihaberdim, yüzü benli adam diye aklımda kalmıştı :) o kadar bariz cinsellik olmasa da beni çok etkilemişti, o andan itibaren öpüşmek, dokunmak gibi şeyleri düşünmeye başlamıştım. Oldukça basit ve dandik gelebilir ama benim için cinselliğin varlığını fark ettiren şey odur. Her şey olabilir kısacası, teknoloji bunu çok kolay hale getirdi.
Uyuyan güzel,pamuk prenses ve bu tarzdak bütün masal kitaplarını olduğu gibi kaldırdım kitaplıgından..
Çizgi filim kanallarının bir çoguna engel koydum,bilgisayardan uzak tutuyorum şimdilik
Özellikle disney, nickelodeon, cartoon network gibi kanallardan uzak tutmak gerek, çok tehlikeli şeyler oluyor onlarda. Benim de 7 yaşında kardeşim var, yumurcak tv ve trt çocuk dışında izlemesi ve günde bir saati geçmesi yasak. O da birkaç kere disney channel izlerken prens-prenses öpüşmesi görünce çok üstünde durmuştu, biz de yasaklamak zorunda kaldık, şifre koyduk. Prenses masalları yerine keloğlan masalları tarzında risksiz şeyler aldık, çocuklar için bilim kitapları aldık. Şimdi çizgi film neredeyse hiç aklına gelmiyor, deney ve bilim kitaplarını elinden düşürmüyor, ilgisine yönelik böyle yararlı şeylere odaklanırsa kolay atlatabilir.[/QUOTE
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?