Davranış Bozuklukları Kızım eve gelmek istemiyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

melek elif

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
170
13
643
42
Kzılar merhaba. ben çalışan bir anneyim.benim kızım 3,5 yaşında. kızıma annem bakıyor. sabahları bırakıp akşamları eve götürüyoz. geçen gün hava soğuk diye annem gilde kaldı. ondan sonraki günde kalmak istedi. tamam dedik ama çok bozulduk. çünkü kızım bizim geleceğimiz saatleri iple çekiyodu. hiç umursamıyor birden bire bugün öğken yanına gittim yine burda kalacam dedi. ayyyy dedim kzım artık evini istemiyormu ne. anneanneside eve git diyor teyzeside yoook diyo ağlıyo ben burda kalacam diyo. sana bir süprizim var dedim evde ssüprizi buraya getir dedi. çokta bilmiş cadı .ne yapayım kızlar nasıl edeyim bilmiyom. sizce ppsikolojisinde annem babam beni sevmiyor buraya bırakıyor diye bir düşüncemi oldu. ayyyy çok üzüldüm valla. acilen bir fikir.

Belli ki kızın orada eğleniyor bu yüzden eve gelmek istemiyor. Acaba evde yanlız mı kalıyordu? Belki de eve annane ile birlikte dönmeli, ve annane kızınıza sizin evinizde bakmalı. Biraz zor da olsa hiç değilse bir süre bu böyle yapsanız? Hem evde komşu cocukları falan varsa ve onlarla oynarsa iyice evine alışabilir.
Ya da bir dadı bulun ama ne yapın edin minik evinde kalmalı bir süre...

Ben çalışan bir bayan değilim ve büyük oğlum annemle çok içiçe büyüdüğünden anneme en az benim kadar yakındır.Birara 3 yaşlarındayken sanırım annemde kalmak istedi ve bizim eve dönmeyceğini söyledi :1shok: İyi dedik bizde kal madem çok istedin yerimseniben Tabi birkaç gün sonra geri döndü ve anneanneye sadece misafrlik için gidilip oynanıp dönüleceğini idrak etti.Hiç üsteleme,zorlamayok olmaz diye.
Biz şimdi annemlerden başka bir şehirde yaşıyoruz (tayin nedeniyle) Arada hala anneme gidip kalıdığımızda eve dönüşte zolrkuk yaşar büyük oğlum.Çokta duygusaldır eve geldiğinden birkaç gün gözleri dolu gezer :a015: : Anneanneler çok seviliyo yaaaaa :asigim:

Merhaba ben de çalışan bir anneyim Benim size tavsiyem çocuğunuza onunla birlikte olduğunuz zamanlar daha fazla ilgi göstermeniz gerekli. Ben hasta olduğum için 1 hafta oğlumla ilgilenememiştim Oğlum bakıcısını istedi hemen ilgiyi arttırdım ve bakıcıya olan ilgisi azaldı. Şu anda kayınvalidem bakıyor. Tek önerebileceğim şey ne kadar yorgun olursak olalım bizden ilgi bekliyorlar Oyunlar oynayın onunla anneanne bir ka gün misafiriniz olabilir ancak sizin ilgilenmeniz şart

Aynı durum oğlumda başıma gelmişti, tam 10 gün eve gelmemişti. Her yolu denemiştim ama olmadı. En sonunda dayısı annenlere gidip bir bakalım sonra geri gelicez diyerek eve getirdi. Bırakıp kaçtı. Oğlum kendini yerden yere atmıştı. Dayanamayıp geri çağırmıştım kardeşimi tekrar alıp gitmişti. Bazen çocuk yetiştirmede eğitimden çok tecrübenin yeri olduğunu düşünürüm. Çünkü o zaman annem bana (ki okuması yazması yoktur) "kızım çocuk bize alışık tabiki bizi isteyecek, sen böyle zorlayarak kendinden iyice soğutuyorsun. Kendi haline bırak bir müddet sonra sizi özler gelir" demişti. Dediğim gibi 10 günün sonunda eve gelmeyi kendisi istedi. Şimdi 13 yaşında hala arada anneannesinde yatıya gider bize hiç sormaz çantasını hazırlayıp "ben gidiyorum" der. Kızımda da aynı şeyleri yaşadım. En iyisi zamana bırakmak, fazla üstüne gitmeyin.

benim oğlum da bir ara öyleydi. aneanne diye ağlıyordu sürekli. kardeşi olduğundan beri dibimden ayrılmıyor. bi kardeş yap düzelir :)

sana tavvır almıs canım yeterınce zaman ayırmıyomusun aksamları aceba bırde bu donemde olur calısmana baglıyıp suclama kendını calısmayan annelerın cocuklarıda yapıyor boyle yada evde mutsuz olabılır esınle tartısıyosanız yada ıletısım kopuklugunuz varsa sıkılıp etkılenıyor olabılır

bence evde sıkıldığı için orası kalabalık olduğu için yada iyi vakit geçirdiği için olabailir bide annen düşkünse ona her istediğini veriyosa bi dediğini iki etmiyosa ondanda gelmek istemeyebilir sen işten geldikten sonra ona illaki zaman ayırıyosundur ama biraz daha fazla ayır bakalım ne olucak bide çok sıkmamak lazım çocukları

benimki de aynı babanesi bakıyor kızıma ve çoğu zaman almaya gidiyorum gelmicem ben deyip kapıyı yüzüme kapıyor bi de.çok canım sıkılıyor böyle yapınca çok üzülüyorum.bugün yine halasından geliyoduk arabada uyudu kaldı yanında babannesi de vardı onu eve bıraktım kızım uyandığında babannesini göremeyince başladı ağlamaya çıldıracak ama uykuda kafasına vurdu heralde.gerçekten çok sinir bir durum biliyorum.onlar çok hoş tutuyor her istediğini yapıyor biz de kurallar disiplin falan uygulayınca sevilmiyoruz.çok zor.ne yapmalı bilmem.

merhabalar aynı dertten bende de var,kızım 3,5yaşında.daha 4 aylıkken babası askere gitmişti bizde annemlerin yanında kaldık bu süre içinde.babası askerden geldiğinde kızım nerdeyse 2 yaşındaydı.annemelerle çok yakın oturyoruz ama kızım hep ananesinde.eve gelmek istemiyor.yatmaya zorla bağır çağıra getiriyoruz.artık çok yoruldum.orda daha mutlu .bide her dediği oluyo diye.inşallah düelir na yapmam gerek yaaa(kötükedihüso

konu açılalı çok olmuş ama yardıma ihtiyacım var ne olur fikir verin...benim oğlumda haziranda 3 yaşını dolduracak 1 yaşındayken 4-5 aylık bir çalışma sürecim olmuştu oda yarım günlük o dönemde oğluma anneannesi bakmıştı sürekli her istediği olan pofpoflanan bir çocuk ben hernekadar kurallı davranmaya çalışsamda geniş ailede ne kadar doğru davranırsan davran işe yaramıyor şimdi artık sürekli orda kalmak istiyor dayısındanda ayrılamıyor zorla getirmek istediğimde kendini sıkarak ağladığı için mosmor kesiliyor bende bırakıp gelmek zorunda kalıyorum çok üzülüyorum annemler sürekli oyuncak ve çıkolata alıyolar ve oradayken yemekte yemiyor ve çok geç yatıyor iyice bunaldım Allah rızası için bi akıl verin ne olur 84:

aynı sorunlar bendede var iki ev arasında büyüyen çocuk böle oluyo malesef önlemekde çok zor bu yüzden psikolojim bozuldu. kayınvalideye yakın oturuyoruz haliyle şımartıldığı için beni ve babasını hiç dinlemiyo bazen çok kzııyorum ve kayınvaliye tepkimi belirtiyorum biraz düzeltiyo kendi ama bir hafta sonra aynı 15 gün gezmeye gittim biraz bana yöneldi ama bi süre devam edecek bu biliyorum 15 -20 gün sonra aynı eski duruma geri dönecek allah bizim gibilere yardım etsin

benimde 2,5 yaşında oğlum memeden yeni kestim artık beni hiç aramaz oldu çalışıyorum gündüz babaanne bakıyor akşam ne heveslerle eve dönüyorum ama babaanneden ayrılmıyor gece orada kalmak istiyor çok üzgünüm dün zorla eve getirdik bu defada bilgisayarın başına oturdu 2 saat kalkmadı babayla ve anneyle alakası kalmadı oğlumun çaresizim ne yapıcam bilmiyorum çok şımartılıyor babaanne ve dedesi taraından ne desek ne yapsak onları bu tutumundan vazgeçiremiyoruz böyle devam edecek diye gelece kaygılarım var kafayı yemessem iyi sonun da

Benim 4 buçuk yaşındaki kızımda eve gelmek istemiyor. Babaannesini bizden çok seviyor seni sevmiyorum git babamida sevmiyorum ben artık babaannede kalıcam diye eve geldiğinde günlerce ağlıyor ben olmadığım yerde kalmasını istememistim babası bırak babaannesi ne olucak dedi kaldı bı hafta bile kaldı ozlemedi hamile kaldım kardeşi olsun dedim çok sever daha çok tepti. Götürmeyin dedikçe babaannesi dedesi tersledi ler bizden mi soğutuyorsun dediler ama annesinden soğuması evinden soğuması daha mı iyi dedim o günde götürdüler 2 yıldır aynı sorun 6 aylık kardeşi var gözü ablasını arıyor duzelirmi ne yapmalıyım

Ben uzman değilim ama genel anlamda bol kitap okuyan biriyim öncelikle uzman olmadığımı belirteyim istedim.
Benim de bir çocuğum var asla ağlıyor diye istediğini yapmıyorum çünkü benim için rehber o değil benim. Hadi bir gün izin verdiniz ama ertesi gün ağlasa bile alıp götürmeniz gerekir. Önce elbette anlatmalisiniz yani burası bizim evimiz değil evimizde kalmaliyiz vs gibi ilk öncelik onu ikna edecek cümleler olur anneannesi de bunu ona anlatmalı . Ancak olmuyorsa alıp eve goturursunuz. Gerekiyorsa her gün anlatıp ikna etme olmadı tekrar eve götürme şeklinde devam ama asla ödülle ikna değil. Bir süre sonra akşamları kendi evine gitmesi gerektiğini anlayacak zaten 3.5 yaşında. 4 yaş çocuklarda başka bir olgunluk çağı oluyo. Bazen biseyler anlatmak zor oluyo ama çocukların en sevdiği şey tüm kontrolün onlarda olması buna müsaade etmeyin . Bireysel yaşama becerisi kazandırmak temelli ve rehberi sizin olduğunuz bir yolda yürümeli taaki bağımsızlığını kazanana kadar .ben 5-6 yaşlar olarak görüyorum bağımsızlık dönemini. Bir çok uzman 4 yaş olduğunu söylüyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…