- Konu Sahibi paytak_paytak_kosan_koala
Allah yardımcınız olsun canım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım benim
açarsın merak etme .hiçbirşey için kendini üzme sakın.hayırlısı ile olur.
enişteye noluyo ya deli mi ne
en sevmediğim hareketler
hiçte sıkıntı yapma tatlım sevgilinin ne güzel işidevar sorumluluk sahibide bi insan anlattığın kadarıyla
Allah yardımcınız olsun canım
canım benim okudukça sevdiğin kişinin sana ne kadar düşkün olduğunu,sana aşık olduğunu ve sana değer verdiğini anladım......ve sende çok seviyorsun onu belli....ailler nedense hep böyle canım...sanmaki kötülüğümüzü düşündüğümüzde asla değil...bizim iyiliğimizi düşünür...ama bilmezlerki iş güçle,para pulla mutluluk olur.....bunlar bir yere kadar gerekli...fazlası zaten zarar....ama zaten sevdiğinin de işi var,sorumluluk sahibi bir kişide..ve en önemlisi de seni çok seviyor....para pul ilerde birlikte el ele verince kazanılır .....önemli olan sevidiğinle birlikte olabilmek...ona başkası söz etmesin diye,sana bilezik almış,araba almış...yani sana değer vermiş...çarçur etmemiş kazandığını..üzülme canım...ne hayırlı ise o olsun..büyükler girsin araya ve onlarla konuşulsun ondan sonra sen ve sevdiğin girin araya ailenle konuşun....hayırlısını diliyorum canım... Allah gönlüne göre versin..iyi haberlerle inşallah
canım cok teşekkür ederim iyi dileklerin için... Allah senden razı olsun.. cok dogru tesbitlerde bulunmuşsun,gerçekten cok seviyorum onu... inşallah annemler de anlarlar bu durumu... ya zaten bizim maddi olark bi sorunumuz olacagını hiç düsünmüyorum ben,ben de calısıyorum o da memur su anda... herkesin borcu harcı olur elbet ama kim borcsuz evleniyor ki.. ama ben bazı seylerin üstesinden gelcegimize inanıyorum,hep de inandım... su an anneanne hasta oldugu için,sevdiğimin annesinin memleketten gelmesini bekliyoruz... sonrasında inş büyükler girecek araya... Allah sıkıntı çeken herkesin yardımcısı olsun inş....
allah yardımcın olsun cnm dualrımm senınle hayırlısnı nasıp etsın allahım
cumartesi günü söz nişan bir arada olacak..ama mesele babam( erkek arkadaşım özel sektörde mühendis ben ise devlette çalışıyorum..bu birinci mesele..bir diğeri illerimiz yanyana ama babama göre uzak 1 yıldır tanışıyorum..ama babam son iki ayda haberdar oldu bana neden geç söyledin diye bir problem daha.bilirsiniz babalar en son duyuyor.erkek arkadaşımın ailesi bağ bahçe işini seviyor yapıyorlar.sen yapamazsın bir diğer problem..ve babam bu sıkıntılarla gelme sakın yanıma dedi..çok kırıldım..ama benim duygularım dedim.aldırmadı.kaçıp gitmedim allahın emri ile güzellikle olsun istiyorum.ama sorun çıkıyor.ne olur yardım edin..ben yanlışmı yapıyorumm?
canım sen kararlıysan karşındaki kişiden de eminsen sakın vazgeçme ve baban ne kadar kararlı oldugunu anlasın..yazdıgın şeyleri bende aynen yaşıyorumm ve cumartesi yüzük takıcaz nşalah
benim babamda çok sorun çıkardı hiç istemedi bende rızasıyla olsun die çok ugraştım en sonçok tartıştık evden ayrıldım 10 gündür bi arkadasımda kalıyorum bi de iyce de duuylunca babam artık mecbur kaldı gibi bişey oldu
umarım ikimizde bu haftayı sorunsuz bi şekilde atlatırız ikimizin babası da bi bomba patlatmaz umarımm !! ama iyi düşünelim iyi olsun inşalaaah
bazen anne yada babalar sırf iilik olarak düşündükleri şeylerde yanılabiliyorlar. sonuçta hepimiz insanız ve yanılma payımız büyük.. ama konu evlat olunca anne ve babalar kendilerini haklı göürüyorlae önyargılı oluyorlar bazen ne yazık ki.. belki senin sevdiğin kişi y.dışında okumuş maddi geliri yüksek biri olabilirdi ama onun yarın ne olacağının garantisini kimse veremez. çok şükür ki sevdiğin insan gururlu, çalışkan, hoşgörülü bi o kadarda sana karşı şevkatli biri.. annenlerde bunları en kısa zamanda fark eder inş ben ablana kızdım aynı zamanda eniştene ben onun karışma gibi hakkı olduğunu düşünmüyorum.. ablanda sana destek olup doğru kararı vermen için yardımcı olmalıydı ama işte ne yazıkki insanların karakterini belirleyemiyoruz..
inşallah en yakın zamanda en hayırlı haberlerle(ki bu haberler senin gönlündeki gibi olur) yazılarını bekliyorum
cumartesi günü söz nişan bir arada olacak..ama mesele babam( erkek arkadaşım özel sektörde mühendis ben ise devlette çalışıyorum..bu birinci mesele..bir diğeri illerimiz yanyana ama babama göre uzak 1 yıldır tanışıyorum..ama babam son iki ayda haberdar oldu bana neden geç söyledin diye bir problem daha.bilirsiniz babalar en son duyuyor.erkek arkadaşımın ailesi bağ bahçe işini seviyor yapıyorlar.sen yapamazsın bir diğer problem..ve babam bu sıkıntılarla gelme sakın yanıma dedi..çok kırıldım..ama benim duygularım dedim.aldırmadı.kaçıp gitmedim allahın emri ile güzellikle olsun istiyorum.ama sorun çıkıyor.ne olur yardım edin..ben yanlışmı yapıyorumm?
canım çok saol..en azından güç verdin bana.inş ikimizinkide hayırlı güzel ve sorunsuz geçer..bu iş bitsin tekrar haberleşiriz olanlardan.ama işte ne bileyim baba yok diyince gönlü kırık oluyor insanın..ne bileyim hayırlısı olsun bakalım..
evet, gerçekten kafam çok karışık... çünkü yakın zamanda ortalığın çok karışacağından korkuyorum
aslında bu konuyu "bir derdim var" başlığına mı buraya mı yazsam bilemedim ama konu kız isteme-aile olunca ve bu bölümde de bu tür başlıklar okuyunca buraya yazmaya karar verdim...
biraz uzun olacak ama sabrınıza sığınarak ve de kısaltmaya çalışarak anlatacağım,umarım başınız ağrımaz...
Benim 2,5 yıldır beraber olduğum, çok sevdiğim ve de cookca sevildiğim bir muhteremim var (sevgilidense, bu kadar sevgi,saygı,aşk,muhabbet bağını muhterem olarak ifade etmek daha cok hoşuma gidiyor...) neyse... kendisini ailem uzaktan da olsa tanır, bizim bir dükkanımız var ve o da yan dükkanda geçici olarak çalışıyordu bir yandan okurken. biz de bu vesileyle tanışmıştık zaten... soruun bundan 1,5 yıl kadar önce başladı. O zamanlar ben üniversitedeydim,kendisi de daha iş bulmamıştı ve 8 aydır beraberdik. Bu yüzden de aileme hiçbir şey söylememeyi uygun görmüştük.. en azından bir iş bulmasını beklemeliydik. ama 2009 yazında ablam benim mesajlarımı okuyarak durumu öğrendi,anneme söylemekle tehdit etse de sonradan ikna oldu ve muhteremle yaklaşık 2 saat filan bi cafede oturup konustular. bundan bir hafta kadar sonra da sevdiğim,ablamın eşiyle de konustu bi abi-kardeş gibi. "şimdilik anneye babaya söylemeyelim" diye anlasıp ayrıldılar. ve bu görüşmeden 1 gün sonra eniştem anneme söylemiş,annem de "ben neden böyle bişeyi ondan duydum" diye sinirlenmiş ve onlara "gidin babanıza anlatın" demiş. ve o gün eniştem kalkmış bunu babama söylemiş. bir sonraki gün universite için tekrar y.dışına çıkacaktım. ikindi vakti eve geldim,annem zaten baya bi sinirli sinirli anlat bakalım dedi..e böyle olunca da anlatmaya tırsa tırsa bişeyler söyledim ama ne dediğimi bilmiyorum bile...üzüldümse de tınlamadım pek...(annem babama söylendiğini bana hiç söylemedi) akşam eve gittik, valizimi hazırlamaya basladım. babam içeriden çağırdı beni "gel bakalım,belki valizi hazırlamana gerek kalmaz" dedi. şaşırdım nooluyo diye... anlat bakalım filan,işi yok gücü yok,nasıl diyeceksin evlencez diye... anneme yalvardım,gel beraber konusalım babama anlattırma diye...dinlemedi... bende anlattım,onu cok sevdiğimi,ondan baskasıyla evlenmek istemediiğmi... ya okulun ya evlilik dedi... sabaha kadar düsün dedi... o geceyi hiç unutamıyorum... tabii bunca emeği hiçe sayamayacagım için,ve de sevdiğimle konustugumuzda aldıgım karardan sonra okula geri döndüm. ama giderken de asla "vazgectim" demedim. babam da bana havaalanında "bırakmam diyorsan bu yazdan sonra sana para yok" dedi.....(ve ben cok sükür ki o yaz okulumu bitirdim) ben gittikten 1 gün sonra eniştem sevdiğimi arayıp yaklaşık 40 dk kadar konusmus... "biz geçinemezmişiz,hayatı cok kolay mı zannediyormusuz,pazarda domates satarak mı gecindirecekmiş beni..." gibi saçma sapan laflarla sevdiğimi kırdı,incitti..... bu sırada sevdiiğim iş buldu,devlete girdi. biz görüşmekten vazgeçmedik. ama sevdiğim "aman bunun bişeyi yok demesin ailen" diye her maaşında bilezik alayım, araba alayım diye kendini parçaladı resmen. ve cok sükür dün arabamızı da aldı... bu arada annem hala görüstüğümüzü biliyor, bi şekilde anlıyor kadıncagız da. anladıgını anladıgım zaman da inkar etmiyorum,yakındır gelecekler yakındır diye diye bu arabayı bekliyordum.
babam görüstüğümüzü bilmiyor, annem kabul etmiyor ki git babamla konus diyeyim... ablam deseniz,o da pek yanımda değil,karşı... şimdi "e bu kadar hepsi karşı vardır bi sebebi" derseniz, sebep bizim 8 ay birlikteliğimiz sırasında benim onlara danışmamış olmam, maddi durum, benim y.dışında onun burda okuması.......vs vs.... bunları da benim gözüm görmüyor ki...kendisi inançlı, dürüst, adam gibi bi adam... önemli olan bunlar değil mi....
işte bu kadar karmaşanın içinde, şimdilerle bi adım atılacak. onu sevip sayan birkaç büyüğü gidip babamla konusacak. ben de acaba annesi de annemle konusmaya gelse mi ki diye düsünüyorum ama ya annem terslerse filan die korkuyorm... babam o abiler konusmaya geldiğinde terslerse,benim fikrimi sormazsa.... kafam cok karısık kızlar, yardım eder misiniz bana
Kusura bakmayın cok uzun oldu, umarım başınızı ağrıtmadım