• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım çok hasta :(

Admin lüften konumu taşıma bir süre :KK43: Kızlar merhaba size bişey danışmak istiyorum bana bir fikir verirseniz çok sevinirim. Benim 2 yaşında kızım var ya gecen hafta cumadan beri rahatsız kanında enfeksiyon var dediler antibiyotik verdiler duocıo diye bide sekrol balgam sökücü kullanmaya başladık düzelir gibi oldu şimdide boğazları felaket durumda yutkunamıyor bile antibiyotik kullandığımız halde boğazları nasıl kötü olur birde sürekli uyumak istiyor bunlar normal mi şuan işteyim ve aklım evde kaldı gidip hemen acilemi götürsem bu durumu yaşayan varsa bir akıl verebilir mi çok çaresizim
Şu an salgın var her çocuk annesinden bunu duyuyorum yeğenimde dahil

Biz de ailecek hastayız. Benim buyuk oglum 2 yasinda ve gecmeyen balgamli okusuruk var. Istahsiz, huysuz, uyice kafayi yedirdi bana gunlerdir. Onun yaninda bir de kucukte sorunlar cikti. Ben de hastayım. Emzirdigim icin ilac da kullanamiyorum. Doktora gidiyoruz, doktor da sabaha kadar çocuklarıyla acilde oldugunu anlatiyor. Bu kadar ilac, surup niye fayda etmiyor anlamiyorum. Nasil bir virus ya da mikrop bunlar? Bir gun iyiyiz, ertesi gun daha kotu. Size de gecmis olsun. Cocuk doktoruna goturun mutlaka. Acilde yanlis sonuclar dogabiliyor.

İşinizden izin alıp hemen götürün, koca kadın 5 gündür boğaz ağrısından perişan oldum, antibiyotiğe rağmen, ağrı kesici vs hak getire çektiğim ağrıyı ben bilirim.
Acilde iğne olup bir saat rahatlama hissi bile iyi geldi.
Çok acı çekiyordur kıyamam çok küçük daha :( götürün hemen

Admin lüften konumu taşıma bir süre :KK43: Kızlar merhaba size bişey danışmak istiyorum bana bir fikir verirseniz çok sevinirim. Benim 2 yaşında kızım var ya gecen hafta cumadan beri rahatsız kanında enfeksiyon var dediler antibiyotik verdiler duocıo diye bide sekrol balgam sökücü kullanmaya başladık düzelir gibi oldu şimdide boğazları felaket durumda yutkunamıyor bile antibiyotik kullandığımız halde boğazları nasıl kötü olur birde sürekli uyumak istiyor bunlar normal mi şuan işteyim ve aklım evde kaldı gidip hemen acilemi götürsem bu durumu yaşayan varsa bir akıl verebilir mi çok çaresizim

Canim rabbim şifasini versin. Eger doktorun tedavisine ragmen iyilesmiyorsa tekrar baska doktora git. Gecen yil oglumda kaninda hafif enfeksiyon ates bogaz kulak agrisi olmustu doktor doktor gezdik degisik ilaclar kullandik gecmedi sonra baska bir doktora gittik o daha farkli bir tedavi uyguladi ama cocugum 2 ay cekti. Farklu doktora gotür muhakkak

Arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun kızımı doktora götürdüm hava verdiler antibiyotiğini değiştirdi bizde evde hava vermeye devam edicez cevap yazan herkese çok tşk ederim ❤️

Kanında enfeksiyon bulmuşlar mı. Yani sepsis mi geçiriyor.
eğer öyleyse. Baya ağır bir hastalık. Sıradan enfeksiyonlar gibi değil. Antibiyotiği düzenli içsin. Ama Ateş çok Yüksek devam ediyorsa antibiyotikleri değiştirmek gerekebilir. Başka doktora da götürebilirsiniz.
ben de sepsis geçirdim. İlk hafta acı Ateş kıvrandım. Sonraki haftalar sürekli uyuyordum . Sürekli uyumak istiyor demişsiniz. 24 saat uyuyordum. 12 saatte bir kalkıp biraz su ilaç çok az yemek sonra WC sonra tekrar yatıyordum. Zamanla uyku azaldı. Düzene girdi.
Çok geçmiş olsun. Önerim eğer ateşte azalması yoksa başka doktorlara da gitmeniz.
Sepsis ( kan enfeksiyonu ) bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olur. Etraftaki her mikrobu kapacak hale gelirsiniz.
böbreklerin geçici iflasına sebep olabilir. O zaman geçici diyalize girmesi gerekebilir
Sepsis vücutta yaralar çıkartır.
çok yüksek titremeli ateşler yapar. Kişi Devamlı uykulu olur. Öksürür .
hatırladığım etkileri bunlardı.

Uzun süreli uykuya eğilimde mutlaka işinin ehli bir çocuk hekimine gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. İhmal etmeyin lütfen. Enfeksiyon ihmal edilmeyi sevmiyor ne yazık ki.

Ya aklima geldi bilmiyorum bu ara salgını ne durumda ama influenza a ya baktılar mi? Geçen sene arkadausmin çocuğu oldu bakmadilae basta hastanede yatti tam 2 hafta cekti cocuk. Benim oğlumda oldu ama o zaman salgin var dedi doktor direk burundan sürüntu aldi .onu sadece bjr antibiyotik geçiriyor ondan teşhis önemli.

Acilde kısa süreli çözümler bulunabilir . Yaşadığınız şehirde bir çocuk hastanesi ya da iyi bir çocuk doktoru bulun ve acilen götürün mevsim kış çok geçmiş olsun kuzunuz en kısa zamanda şifa bulsun 🙏🏾

Eğer antibiyotigi tam ölçüsü ile içmediyse çoğunu yutmayip tukurduyse etki etmemiştir ve enfeksiyon boğazlara inmiştir yeniden dr götürün ilaç içmekte zorlanıyorsa bacaktan iğne şekilinde alsın canim antibiyotigi çok cok geçmiş olsun

Geçen 2 hafta benimkiler de hastaydı. Oğlum 3 gün ateşlendi antibiyotik başlandı düştü 2 gün iyiydi sonra 2 gün daha tekrar ateş. Acayip bir viral enfeksiyon dolanıyor etrafta.

Arkadaşlar lütfen bir aile dr u edinin hem çocuğunuz hem kendiniz için güvendiğiniz biri olsun. Sonra çocuklar hasta olunca abuk sabuk sürekli ilaç değiştiriyorlar yazık bağışıklık sistemlerine.bir ilaç verildiğinde bitmeden kontrole gitmeyin yanlış teşhis konulur antibiyotiğin düzenli ve tam kullanılması lazım aksi taktirde bağışıklık kazanilir ilaca karşı ve bir sonraki sefere daha yüksek bir doz verilir. (Acil durumlarda tabiki tekrar dr a başvurulmalı) aldığınız ilaçların kullanma talimatlarını yan etkilerini mutlaka okuyun. Kamu spotu gibi olacak ama dr dan bize bu ilaç ıyi gelmişti yok iğne yazın yok serum yazın gibi isteklerde bulunmayın gereksiz ilaç yüklenmeyin. Allah herkese sağlık sihat versin

gecmis olsun.. antibiyotik ise yaramiyor olabilir. baska bir gruptan baska bir antibiyotik dener doktorunuz belki. ayrica antibiyotik zaten 7 gunluk kur degil mi? bitmis olmasi gerekir. birden iyilesmez ama hafifletmesi gerekirdi..

Benimkide kanda enfeksiyon boğazda tahriş hastanede yattı.
Umarım götürmüşsünüzdür

Back
X