Eger bebeginin sagligi yerindeyse endise etme.
Boyu guzel uzamis , bu da iyi baktigini gosteriyor .Cocuk buyutmek kolay degil , bebeginle zamanla bir ahenk yakalarsin .
BEbegini emzirmeyi birakma sakin , bu ona hayati boyu gereken korumalari saglayacak biliyorsun . Ek besinlere baslayinca bebekler onlarin tadini begeniyor , emmek zor oldugu icin diger besinlere alisinca artik emmek istemiyorlar .
( ben bu tur seyleri ilk kizim dogdugunda bilmedigim icin yazdim , eger biliyorsan kizma bana '' cok bilmis '' diye :))) )
Ek besinlere basladiginiza gore ben bir tavsiyede bulunayim .
Ama once doktorunuza mutlaka d
Nutrilion diye bir mama var . Pahali ama anne sutune cok yakin oldugu icin cok besleyici bir mama . Once kucuk kutu al dene kizin severse devam edersin .
Ayrica ayni mamanin kepege benzeyen , iri , cocuklari normal yemek yemeye de hazirlayan ek mamalari da var . Bu iki mamayi birlikte hazirliyorsun . Zaten nasil hazirlanacagi da ustunde yaziyor .
Ilk kizimda ben de senin yasadigin gibi seyler yasadim. Cogumuz zaman zaman boyle hissetmisizdir . HEr anne bebegi icin elinden gelenin en iyisini yapar , sen de tabi ki coksekeriremsu. Su endiselerin bile senin ne kadar iyi bir anne oldugunun gostergesi .
KEndini boyle yersiz dusuncelerle ypratma annesi , sana cok ihtiyaci olan biri var a.s.
Bir de eger emziriyorsan ; belli araliklarla emzir . MEsela 3 saatte diyelim ...
Kisa araliklarla emzirirsen bebegin henuz acikmadigi icin az emecektir .
Emzir artik emmez olunca gazini cikarip biraz daha emzir . BEbeklerin midesinde emerken giren hava ve sutun yaptigi gaz yer kaplar , gazini cikarirsan birazcik daha emip daha guzel uyuyacaktir .
Uyku saatlerini emme saatlerine gore ayarlarsin .Boylece uyandirmak zorunda kalmazsin .
HErgun yika , bu buyumesinde cok yardimci oluyor .BEbekler uyuyarak buyur , yikayinca da guzel uyuyorlar.
6 aydan kucuk bebeklerin yememesi gereken , emziren annelerin yememesi gerekenler var merak edersen yazarim onlari da sonra .
Simdilik bu kadar , kaptirmisim kendimi :)))Uzulme bak biz buradayiz , sor , sor :)))
Iki kizim var bir 8 , digeri 7 yasinda :))
Sevgiler
.