Kızım Arkadaşlari ile Ayni Isimde Olmasın.

Kızına kendi adını koyacak olanları hep tuhaf bulmuşumdur Zeynep hanımcım

Şirinde bir durum birazcık ya
Esasen benimle ayni ismi taşıması değil de Peygamber efendimizin kızının ismi daha nice nesillerde yürüsün derdindeyim biraz :))
İnsallah ileride oda benim gibi düşünür o da Zeynep ismini kendi kızı olursa verir..
3 kuşak Zeynep

Sizinle aynı fikirdeyim. Sırf kulağa hoş geliyor diye sacma sapan isimler koyuyorlar. 90 lı biri olarak bizim dönemimizde yine anlamlı isimler vardı kübra, büşra, merve, Elif, esra, özge, gözde, gizem, Burcu, gamze bunlar her zaman rastladığım popüler isimlerdi ve hepsi anlamlıydı.
Lisede sinif da 2 tane gözde, 3 tane gizem, 3 tane özge, 3 tane Kubra, 3 tane merve vardı
Üniversite hazırlık sinifinda 16 kişilik sınıfta 5 tane elif vardı.
Yani dediginize katılıyorum yeni isim kimsede olmasın diye herkes aynı ismi koyuyor.
Eskiler bari güzel anlamlı isimlerdi şimdiki isimler çok saçma esila, eslem, elisa, elizan, buģlem 4 5 sene önce bu isimler modaydı sacma bulurdum.
Şimdikiler iyice zıvanadan çıktı. Bir yakınımim kızının adı alya imiş gül gibi ayla ismi dururken insan çocuğuna neden alya koyar insanların dili sürşsün ayla desinde yok ayla değil alya demek için mi
Hele erkek isimleri bizim dönemimizde emreler erenler vardı. Simdi uzay lar kuzeyler atlaslar var. Uzaylı diye dalga geçerler cocukla
Sizin düşüncenize katılıyorum ya eski büyük insanların ismi konulmalı çocuklara ya da adam gibi Türkçe isim tabi Türkse aile ( herkese saygımız sonsuz. Yanlış anlasilmasın)
Zeynep Nilhan gayet güzel bir isim adıyla yaşasın

Başlığı okuyup zeynep ismini görünce şaşırdım

Bir suruuuuuu zeynep var ki

topigi okudum..şuan herkes degisik isim olsun diye almila liya lila mira asel diyor..
diyorum ki benim cocugum ile ayni donemde okula baslayacaklar hep yine bu isimler olacak.
ee siz hepiniz ayni ismi verirken nasil degisik olacak ve okul donemleri geldiginde değişik olan Zeynep mi olur Aseller mi :))

bennnnn bennnn ne ilkokulda ne orta okulda ne lisede nede üniversitede bırakın sınıfı okulda bile yoktu benim ismim 26 yaşındayım kendi ismimde biriyle hiç pişti olmadım.

90larda Büşra ve Merve adı patlamisti, 2010larda 2020lerde de Liya, Asel, Liva, Lina patlamasi olacak. 90lar doğumlular varsa telefon listenizde 10dan fazla Büşra ve Merve olabilir benim 85 kişilik sinifimda 10 tane Merve vardı.

bir dönemde Sude meshurdu..
yakin donemde Ecrin..
Merve ve Büşra isminin revaçta olduğuna sahit olmamıştım onada burada ogrendim :)

amin inşallah sagolun :))
isimlerin tuhafligindan ziyade bana komik gelen şu..
hanim diyor ki ismi biraz değişik olsun..havali artistik diyemiyor da değişik, farklı olsun diyor..
el kadar bebe kime hava atacak değişik ismi ile..tabiki anne kendi havasinin derdinde..
hadi onada saygı duyalim da..
herkes senin gibi düşünüp farkli ya da havali olsun diye bu moda diye dayatilan isimleri koyunca senin havan ya da farklılığın nerede kalıyor..
hepiniz aselin annesisiniz..
hepinizin çocuğunun adı ayni..fark yok ki..
yoksa banane isterse Zenya koysun..O daha farkli bak

Benim de 8 aylık bir kızım var.Once ben de düşündüm kızımın adı değişik bir isim olsun.Sonra biraz araştırma yapınca benim değişik diye adlandirdigim isimlerin şu an herkes tarafından konulan isimler olduğunu gördüm.6 ay isim araştırması yaptım .Şu an klasik bir isim koyarsanız çocuğunuza degisik bir isim vermiş oluyorsunuz .Zeynep ve Elif dışında .İkisi de son 10 yılın en çok konulan ismi.Zeynep ilk sırada Elif ikinci sırada Üçüncü sirada Defne var..Bu isimleri Ecrin,Azra,Buglem,Hira,Miray,Erva takip ediyor ..En çok konulan isimler..Alya,Lina,Esila,Kumsal,Liya, Mika,Mira kendi çevremde çok duyduğum isimler.Kendim hamileyken nerde bir hamile görüp adını ne koyacaksınız desem Lina,Mina,Mira,Lila,Hira cevabını aldım..Ben kızımın adını İpek koydum...Ne çok klasik olsun ne de duyulmamış olsun.Eskilerin de aşina olduğu,kullandığı .gunumuzde de çok klasik kaçmayacak bir isim olsun dedim.Ama Zeynep hep aklımda olan bir isimdi.Bir ara bu kriterlerde bir isim bulamayınca Zeynep koyarım.Her daim güzel diyordum .

Zeynep ismi güzel ama diğer saydığınız isimlerden emin olun daha fazla.

Kesinli
Zeynep ismi güzel ama diğer saydığınız isimlerden emin olun daha fazla.
Kesinlikle öyle.Her sene en çok konulan kız isimlerinde birinciliği hic kaptırmadı .Bu sene de öyleydi.2020 de de öyle olacak büyük ihtimalle.Kizinizin okul yıllarında ikinci ismi kullanılır karistirilmamak için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…