• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım Arkadaşlari ile Ayni Isimde Olmasın.

Başlık saçma oldu farkindayim..
Bebislerimize isim düşünüyoruz hepimiz, fikirlere saygida duyarım saygida beklerim tabi.

Bende 22+6 haftalik gebiş olarak kız çocuğu annesi olacagim Allahin izniyle.

Bende isim düşünüyorum ama gelenekçi biri olarak simdinin moda isimleri;
Asel, Almina, Liya, Lila gibi manaları tartisilir isimler değil.
Anne babanin cocuk üzerindeki ilk hakki ona hayırlı isim vermektir bunu unutmayalım.

Dusunsenize bu günün Asel'leri, Liya'ları yarın okulda bir araya gelecek..
merhaba ben Asel ..
aa bende Asel Su..
aa bende Mira Asel..
bende Liya Asel..

sınıfta bir tane de Zeynep varmış 😀

Şimdi illaki yazdiklarima defans olunacak, kime ne sanane denecek lakin..
Evladınıza vereceginiz isim ileride karakteri ile örtüşek mi bi düşünmeli ama değil mi?
Hem belkide ismi kaderine etki edecek..

Bu arada evet ben Zeynep ismini vereceğim inşallah minigime 👩‍👧
/ Zeynep Nilhan / 💜
Ben farklı olsun die değil ama Nur yüzlü olsun die kızıma NURSİMA ismini vermiştim geçen sene 1. Sınıfa başladı onun öncesinde 3 sene anaokula ve kreşe gitti hiç o isimle biri olmadı sınıfında hep tekti.😍

Ben farklı olsun die değil ama Nur yüzlü olsun die kızıma NURSİMA ismini vermiştim geçen sene 1. Sınıfa başladı onun öncesinde 3 sene anaokula ve kreşe gitti hiç o isimle biri olmadı sınıfında hep tekti.😍
Hem farklı hem anlamlı bir isim olmuş..Ben çok beğendim.Adi ile hayırlı yaşasın inşallah.

Zeynep ismi sandiginizdan çok fazla yanlız.
Ögretmenim,Şuan calıştıgım okulda Asel isimli ögrencim henüz yok.
Ama her sinifta istisnasiz Zeynep var.Özellikle ilk ismi Zeynep olan.
Elifte ayni şekilde.Cok karısıyor bu yüzden
Bende bunu yazacaktım. Eliflere ve Zeyneplere 2. İsimleri yoksa soyisimleri ile sesleniliyor.

Benimde bi 9 gun sonra cinsiyet net olucak ins kız olursa ismimiz hazır değil bulamadık aklımıza yatan bisr ama aynı isimler ikili isimler çok çok fazla ya.. varsa bende alırım tavsiye :)

Asel liya lina gibi isimlerin tek avantajı farklı olması olabililir. Tabi onada avantaj denirse. Yani herkes ayse fatma merve zeynepken senin adın liya olsa belki havalı olur. Ama zaten suan herkes farklı isim koyma telaşında. Siniftaki kızlarin biri lina biri liya biri liva olacak ilerde. O yüzden farklı degil güzel ve anlamlı isimler tercih etmek lazım.

Bende Zeynep ismini seviyorum hatta kizima koymak istemistim ama esimin gonlu olmayinca Beyza koyduk. Bu ismi koydugumada memnunum. Sinifindada tekti.

Zeynep isimli bebekler şuan diğer saydığınız isimlerden daha fazla çevremde... Asel ismini koyan sadece bir tane tanıdığım var Zeynep ismi ise sayamadığım kadar çok..Elif Ayşe Zeynep Zehra inanın daha fazla kullanılan isimler güzel mi güzel bence..

Şirinde bir durum birazcık ya 😀
Esasen benimle ayni ismi taşıması değil de Peygamber efendimizin kızının ismi daha nice nesillerde yürüsün derdindeyim biraz :))
İnsallah ileride oda benim gibi düşünür o da Zeynep ismini kendi kızı olursa verir..😀
3 kuşak Zeynep 💜
Fatma, Rukiye yada Ümmü Gülsüm de koyabilirsiniz düşünceniz o ise. Bende Sümeyra koyacagim kızımın ismini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Destina esasen kulağa ne kadar hoş geliyor..siir gibi.
bende 1 kişide duydum bu ismi..ama işte diyorum örf, adet öğreteceğim ben minigime kökeni Yunan olan bi isim vererek mi yapacagim bunu 😀
Kökeni yunan degil aslınd araştırırsanız uluslararası isim. İtalyanca da da var osmanlıda da destine

Kökeni yunan degil aslınd araştırırsanız uluslararası isim. İtalyanca da da var osmanlıda da destine

Destine ve Destina aynı kökenden gelen isimler değil ama.

Destine Farsça ve bilezik demek. Osmanlı zamanında kullanılan bir isim.

Destina Ingilizcedeki destiny kelimesinden gelme. Destiny/Destina kader demek.
Batı ülkelerinde kullanılan isimler bunlar.

Destine ve Destina aynı kökenden gelen isimler değil ama.

Destine Farsça ve bilezik demek. Osmanlı zamanında kullanılan bir isim.

Destina Ingilizcedeki destiny kelimesinden gelme. Destiny/Destina kader demek.
Batı ülkelerinde kullanılan isimler bunlar.
Hayir destinanın tek anlamı yok. Sans Uğur servet kısmet mitolojide bir peri ve kader. bir anlamı da servet zenginlik demek onu araştırdıgımda osmanlidan gelen değerli padisahlarin istedkleri kadına taktıkları bilezik

Kızımin ismi kimseyle aynı olmasın deyip kendi ismini vermek bu nasıl bir egoistlik 😂
Ayrıca çevremde artık 3 kişiden 2si Zeynep koyuyolar farklı olsun diye ama Zeynep Türkiye de en çok kullanılan isimlerden 1.sirada gelir yaniii kendinizle çelişiyorsunuz..
Yeni isimlerini sevmiyorsaniz Hacer Fatma emine Halide Macide falan koyun kimsenin çocuğunda olmaz bu devirde😂

Back
X