Kızım Arkadaşlari ile Ayni Isimde Olmasın.

Ben farklı olsun die değil ama Nur yüzlü olsun die kızıma NURSİMA ismini vermiştim geçen sene 1. Sınıfa başladı onun öncesinde 3 sene anaokula ve kreşe gitti hiç o isimle biri olmadı sınıfında hep tekti.

Hem farklı hem anlamlı bir isim olmuş..Ben çok beğendim.Adi ile hayırlı yaşasın inşallah.

Bende bunu yazacaktım. Eliflere ve Zeyneplere 2. İsimleri yoksa soyisimleri ile sesleniliyor.

Benimde bi 9 gun sonra cinsiyet net olucak ins kız olursa ismimiz hazır değil bulamadık aklımıza yatan bisr ama aynı isimler ikili isimler çok çok fazla ya.. varsa bende alırım tavsiye :)

Zeynep Nilhan yerine Nilhan Zeynep şeklinde koymanız daha hoş olur bence.

Zeynep X şeklinde isim koymak da çok klişeleşti zira.
Kızınızın sınıfında mutlaka 3-5 tane Zeynep (Zeynep Ada, Zeynep Duru, Zeynep Alya vs) olacak.

Nilhan Zeynep daha asil ve orijinal duruyor.

Asel liya lina gibi isimlerin tek avantajı farklı olması olabililir. Tabi onada avantaj denirse. Yani herkes ayse fatma merve zeynepken senin adın liya olsa belki havalı olur. Ama zaten suan herkes farklı isim koyma telaşında. Siniftaki kızlarin biri lina biri liya biri liva olacak ilerde. O yüzden farklı degil güzel ve anlamlı isimler tercih etmek lazım.

Bende Zeynep ismini seviyorum hatta kizima koymak istemistim ama esimin gonlu olmayinca Beyza koyduk. Bu ismi koydugumada memnunum. Sinifindada tekti.

Zeynep isimli bebekler şuan diğer saydığınız isimlerden daha fazla çevremde... Asel ismini koyan sadece bir tane tanıdığım var Zeynep ismi ise sayamadığım kadar çok..Elif Ayşe Zeynep Zehra inanın daha fazla kullanılan isimler güzel mi güzel bence..

Fatma, Rukiye yada Ümmü Gülsüm de koyabilirsiniz düşünceniz o ise. Bende Sümeyra koyacagim kızımın ismini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Destina esasen kulağa ne kadar hoş geliyor..siir gibi.
bende 1 kişide duydum bu ismi..ama işte diyorum örf, adet öğreteceğim ben minigime kökeni Yunan olan bi isim vererek mi yapacagim bunu
Kökeni yunan degil aslınd araştırırsanız uluslararası isim. İtalyanca da da var osmanlıda da destine

Kökeni yunan degil aslınd araştırırsanız uluslararası isim. İtalyanca da da var osmanlıda da destine

Destine ve Destina aynı kökenden gelen isimler değil ama.

Destine Farsça ve bilezik demek. Osmanlı zamanında kullanılan bir isim.

Destina Ingilizcedeki destiny kelimesinden gelme. Destiny/Destina kader demek.
Batı ülkelerinde kullanılan isimler bunlar.

Hayir destinanın tek anlamı yok. Sans Uğur servet kısmet mitolojide bir peri ve kader. bir anlamı da servet zenginlik demek onu araştırdıgımda osmanlidan gelen değerli padisahlarin istedkleri kadına taktıkları bilezik

Ülkede “kızımın ismi marjinal olmasın zeynep olsun” akımı var. Zeynepler çoğalıyor müthiş hızla hayır o kadar da güzel bi tınısı yok ama akımın etkisi işte.

Zeynep'ler başlı başına karakteri oturmuş güzel insanlar oluyor..ondandir

Kızımin ismi kimseyle aynı olmasın deyip kendi ismini vermek bu nasıl bir egoistlik
Ayrıca çevremde artık 3 kişiden 2si Zeynep koyuyolar farklı olsun diye ama Zeynep Türkiye de en çok kullanılan isimlerden 1.sirada gelir yaniii kendinizle çelişiyorsunuz..
Yeni isimlerini sevmiyorsaniz Hacer Fatma emine Halide Macide falan koyun kimsenin çocuğunda olmaz bu devirde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…