Kızım adet oldu,boy sorunu?

Regl olduktan sonra boy uzamaz diye bir şey yok, benim 17 yaşından sonra boyum 1-2 cm uzamıştı ama genetikle de alakalı uzamayadabilir.

11, 12 yaş için 1.58 boy gayet iyi, ben on beş yaşımda adet olmuştum ve o yaşta boyum o kadardı ve yirmi yaşıma kadar da 1.70 oldum ALLAHA şükür. Benimde adetten bir süre önce boyum uzamaya başlamıştı, çok kısaydım öncesi. Olduktan sonra da uzadım yani. Basketbol, voleybol, zıplama gibi aktivitelerin de boy uzamasında etkisi çok büyük, devam etsin kızınız.

Adet olunca boy uzaması durmaz.
Yanlış bilgi.

Sadece yavaşlar.
18-20 yaşına kadar devam eder.
Yani kızınızın 1.65-1.67olma ihtimali yüksek.
Hic olmadı boy uzatma hareketlerini öğrenip yapabilir. Spora gidebilir. Basketbol oynayabilir.

Çözümsüz dert değil.

ya uzamaz felan diyosunuz doktormusunuz anlamadım kişiden kişiye değişir gerçi doktorlar bile tam emin olamıyor ben 13 yaşında adet oldum o zamanlar boyum 142 143 civarındaydı resmen cüce olacam diye ağlıyodum sınıfta farkla en kısa bendim samsun araştırmaya gittik test yaptılar böbrek üstü bezleri baktılar kemik yaşıma baktılar ve bunun boyu en fazla 145 148 arası oynar dediler aynaya küsmüştüm gerçi geçirdiğim böbrek yetmezliğide kısalığımın başlıca sebepleriydi ablam 170 abim 174 onlara göre rahatsızlık geçirmeseydim en az 165 üstü olurdum neyse voleybola yazıldım aktarlardan polen karışımı felan boy uzatmak için ve şu an 158 oldum şimdi gidip doktora bi güzel azar çekesim var insanların hevesini kaçırıyolar isterseniz herşeyi yapabilirsiniz

ben boyuman dolayı çok sıkıntı çektim diyosunuz aslında o laf sokmaların küçümsemelerin sebebi sizziniz demekki özgüven eksikliği varki karşıdakı kişi bunu hissedip saldırıya geçiyo önce siz kendinizi sevin boyunuzu kusur olarak değil karakteristik olarak düşünüp sevin sonra karşıdan bekleyin!!! daha bana boyumla ilgili bi tane laf sokanla karşılaşmadım öyle yapanda ağzının payını alır arkadaşımsada ilişkimi keserim benim kusurlarımla vuracak insanla işim olmaz

son olarak kızınızın boyu kısa değil uzamıcak diyede bişey yok sizde aman kızım ben kısayım herkes beni eziyo laf sokuyo sende ölesin inşallah uzarsın uzarsan kimse seni ezmez gibi laflar etmeyin kızınızın yanında en azından bu tarz konuşma yapmayın o bari özgüvenli olsun.!! karamsarlığınızı çocuğa yansıtmayın

çok yazdım çünkü basit şeyleri kendine dert edinen insanlar beni boğuyo 160 dertse 140 olanlar yaşamasın ozaman

11 yas regl icin normal mi ya. Bizde orta ikideyken regl goren bir kiz vardi hepimiz gunde 30 soru soruyorduk kiza. Orta ikide bile kiz nasil utaniyordu. Cogu arkadasim orta sonda ben ise lise1 de olmustum. Bnce boyundan once regl oldu diye ne hissediyo o onemli. Yasina gore de masallah boylu cocuk. Insallah durmazda uzar sporda yapiyormus hazir.

aynen canım voleybolla reglden sonra 15cm uzadım :) karamsarlığa bak yaa :)

Regl gördükten sonra 2-3 cm daha uzadım.. boyum 1.62 lakin..boy konusunda komplekslisiniz diyenlere soruyorum. Emin olun boyu uzunlar bunu hissettiriyor. Benim çok uzun boylu arkadaşımda var benden kısa olanda.. ama aralarında hangisinin boyuyla üstünlük tasladığı o kadar belliki.. Siz ne kadar umursamasanız bile bunu hissettirmeye çalışanda var.. Yazık ne diyeyim..

aynen canım voleybolla reglden sonra 15cm uzadım :) karamsarlığa bak yaa :)

Bir de anlamadığım bir şey var.
Türkiye de boy ortalaması 1.70 değil ki.
Gayette 1.60 ortalamaya sahibiz. Yani bayanlarda ki bu kompleks nedir.

Ben de 1.66 boya sahibim bir çok arkadasımdan 2 3 cm uzunum. Ortalama sadece başka ülkelerden göç edip gelen insanlarla birlikte değişiyor. İki uzun kız görünce kısayım tripleri çok yersiz

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun artık genç kızı olan bir annesiniz, bu süreç biraz kasvetli geçecek, karşılıklı anlaşmazlıklarınız olacak ama umarım en güzel şekilde atlatırsınız.
Bir de çocuğunuzla arkadaş olun durumu var ya, hayır o öyle değil.
Yakınında ve hep destek olduğunuzu gösterin, dertlerinizi dinleyin ve yargılamayın yani abla olun, rehber olun..
Adetten sonra boy uzamasına gelince, öncelikle 158 cm çok çok kısa değil. 160 normale giriyor tabi ki ama ben de 158 im ve kendimi hep sevdim. İlk yapmanız gereken boyu kompleks yapmaması gerektiğini öğretmek.
Sonrası zaten kolay ki öyle benimle dalga geçmeye kalksalar da ben de hep güldüm onlarla, bodur tavuk her dem piliçtir felsefesine inandım ve öyle de :)
Arkadaşlar da uzamaz falan demiş. Kim diyor onu kardeşim?! Adet olduktan sonra 6 cm uzamış da biri olarak uzmanlar genellikle 10 cm i geçmeyeceğini söyler bu uzamanın. Ben süt ve spor takviyesi almadığım sizden daha kısa ebeveynlere sahip olduğum halde uzadım üstelik.. Ama bol bol spor ve kalsiyum öneriyorum...

Benimde o yaslarda adet olan kuzenimin boy uzamasi durdu malesef. Oda bu olaya bagliyor cunku spordada aktif biriydi

Adet oldu diye boz uzamayacak gibi bir kural yok. Neticede bu genetik bir durum . Uzayacağı varsa uzar. Bence bunu dert etmek yerine şükredin. Allah'ın Gücüne gider. Sağlıklı olması daha önemli. Herkes selvi boylu olacak bir şey yok .

Kızının yaşı daha çok küçük ve gelişim aşamasının çok başında. Ergenliğe girme yaşı düşerken, gelişimi tamamlama yaşı ise yükseldi. Kendi dönemimizle kıyaslayamayız diye düşünüyorum. Çevremizdeki cinsel uyarıcılar çocuklarda böyle bir etkiye sebep oldu. Boyu mutlaka uzayacaktır. Ama ondan daha önemlisi bu süreci sağlıklı bir şekilde geçirmesi. Endişelerinizde kısmen haklısınız, siz yine de bunları bir kenara bırakıp psikolojisi ile ilgilenin.

Kız çocuklarında boy 12-18 yaş arası uzmaya devam ediyor bu bir ikincisi zaten kızlar 11-13 yaş arası ergenliğe giriyor 18 yaşına kadar devam eder merak etmeyin. Ben demiyrum ha gelişim psikolojisinde aynen de bunu gördük yanı adet oldu diye sanmayin ki boyu durdu kızlarda 18 e kadar erkeklerde ise 20-22 arası..

bak şimdi bende emin olamadım anneme sordum oda yaklaşık adetten sonra 13 cm civarı uzadın dedi iyi uzamışım kız

ewwt buda konu sahibine armağan ediyorum uzamaz diyenleri takma lütfen

Öncelikle şunu bilmeniz gerekir ki boy uzaması adet başlayıncaya kadar devam etmez.Boy uzaması ergenlik dönemi bitene kadar devam eder.Siz daha ergenlik dönemine yeni girdiğiniz için boy uzaması devam edecektir.Size boyunuzun uzamayacağını söyleyenler yanlış bilgi veriyor.Üzülmenize ve gerilmenize hiç gerek yok.

Şöyle bir gerçekte vardır.Ergenlik yaşı ne kadar uzun olursa boy uzaması da o kadar fazla olur.Çünkü ergenlik dönemine kadar uzama devam etmektedir.Ergenliğe ne kadar geç girerseniz ve ne kadar geç biterse boyunuzun uzunluğu da o kadar fazla olacaktır.Örnek vermek gerekirse sıcak ülkelerde ergenlik erken başlamaktadır, soğuk ülkelerde ise geç.Bunun sonucu olarak da sıcak ülke insanlarının boyları soğuk ülke insanlarının boylarına göre daha kısa olmaktadır.Buna Meksika ile İskandinav ülkelerini örnek verebiliriz.

Kızlarda genellikle 12-14 yaş arası ergenlik dönemi olarak kabul edilmektedir.Yani siz de 14 yaşına kadar uzamaya devam edeceksiniz.Ergenliğin bitmesi ile birlikte vücudunuzdaki uzun kemiklerin büyüme çekirdekleri kapanır ve cinsel hormonlar aktif hale geçer.Bu cinsel hormonlar uzun kemiklerin büyüme kıkırdaklarını kapatır ve bundan sonra boy uzaması durur.

Sonuç olarak henüz 12 yaşındasınız ve yaklaşık 2 yıl daha uzamaya devam edeceksiniz.Bu süreç içerisinde beslenme ve sağlığınıza dikkat ederek uzamaya katkıda bulunan besinleri tüketmeye özen gösteriniz.

Yukarıda vermiş olduğumuz bilgileri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Kocaoğlu‘nun vermiş olduğu bilgiler ışığında sizlere aktardık.

Yazının Devamı: http://www.renklinot.com/saglik/sag...um-boyum-uzar-mi-uzamaz-mi.html#ixzz3y6moqvjt
Anasayfa: RenkliWEB

boy pek adetle ilgili bisey degil, degisik hormonlar kontrol ediyor boyla adeti. maalesef yediklerimizden artik kizlar erken adet oluyor.

1.65 olur ya da 1.70 18 yaşına kadar uzar süte ve spora devam etsin uzar

Valla bende 1 buçuk metreyim hiç kendime ssıkıntı etmedim niye ediyimki. Zaten türk erkeklerinin genelide kısa boylu çokta kafaya takacak bişe değil bence ki çocuğunız kızmış erkek olsa sıkıntı ama kıza o kadarda abes değil topukluyla kurtarır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…