• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım adet oldu,boy sorunu?

1. Herkese merhaba kızım 11,5 yaşında hiç beklemediğim bir anda adet oldu.Adetten önce hızlı boy uzaması bekliyordum.Ben 1.6o boyundayım.Belki çok kısa bir boy değil ama ben çok çektim boyumdan.Hem de çok.Laf sokmalar,küçümsemeler .O kadar üzgünüm ki şu anda.Eşim 1.77 gibi.Halaları uzun baya.Kızım ise süt içiyor,voleybol oynuyor .İçimde zaten dertti boyu uzar mı uzamaz mı diye.Kızım 1.58 gibi şu anda.
Bende 3. sınıfın yaz tatilinde adet olmuştum:KK49: boyum şuan 167 yani ben uzadım kızınızda uzar.

ne guzel bir noktaya deginmissin canim bende de olmustu guluyorum simdi ilk pedle okula gittigimde nasil utanmistim kimse gormemisti ama butun gun tenefuste bile cantamin yanindan ayrilmamistim :)

Aynen ya, ilkokuldan beri gorustugum bir arkadasim var kulaklari cinlasin. O zamanlar o konulari konustugumuz zaman bile yok ben daha olmadim diyordum utaniyordum. Ne zaman ortaokulu bitirecegiz o zaman itiraf etmistim gercegi.

Ayrica konu sahibesi; ben de 1.60 boyundayim. Ama hayatimin hic bir yerinde bu konuda sorun yasamadim. Ne kimse boyumla dalga gecti ne de utanacak bir laf duydum. Bence siz bu konuya takik oldugunuz icin buyutuyorsunuz. 1.60 boy hostes olmak icin bile tavan bir boy olcusu. Rahatlayin.

Regl yasi ne kadar erkene inmis.
Siz ve esiniz cok uzun degilsiniz bu nedenle bana uzun olmaz gibi geldi.
Daha yasi kucuk 2-4cm olsada uzar diye dusunuyorum.

Adetten sonra boy uzamasi duruyor. Net:KK59:
Ben de 13yasimda oldum ve adetten sonra ne kadar sut icip spor yapsam da gr uzamadim:KK51:
Ki ailemde herkesin boyu uzundur. Ben 1.65te kaldim.

Yoo niye ben adet olduktan sonra uzadım hala da uzuyorum.üstelik annem de babam da kısa boylu.hele baba tarafında bir orta boy bile yok hepsi kısa anne tarafından da dedem ve teyzelerimden biri uzun boylu diğerleri kısa boylu.
Ben şuan 14 yaşındayım boyum şuan 1.64 civarı.

Boy sıkıntısını dert etmeyin bu kadar. Regl değil tamamen bağışıklık sistemine bağlı. Ben 12 yaşımda oldum. 1.50 lerde birşeydim. Zaten oldum olası düzenli beslenir ve spor yaparım ömrüm sporla geçer. Boyum 1.65 e kadar uzadı. Çok uzun olup ne yapacak ? En ideali 1.70 1.75 inanın fazlası itici duruyor.

adetle alakasi yok boy uzamasi .. yanlis olmasin ama 21 yasina kadarmi ne devam eder.. ama tabiki genlerde cok büyük rol oynuyor bunda.. kisa taraf varsa oraya cekerse pek uzamaz.. ama uzun taraf var oraya cekerse uzar ,,,

Adetten sonra boy uzamasi duruyor. Net:KK59:
Ben de 13yasimda oldum ve adetten sonra ne kadar sut icip spor yapsam da gr uzamadim:KK51:
Ki ailemde herkesin boyu uzundur. Ben 1.65te kaldim.
Kemik uçları kapanmazsa uzar uzayan birçok kişi var ama ben uzamadim orası ayrı 1.55 te kaldım :)

Ben 16 yaşında adet oldum okulda dalga konusuydum boyum en fazla 1.60 tı 16 yaşından 20 ye kadar uzadım boyum 1.78 şu anda her gören çok şaşırdı ama şöyle bir durum var ben 16 yaşına kadar adet olmayınca dr kontrolünde ilaç kullanıp oldum halada ilaçla olurum bunun bir farkı var mı bilemem birde balık Eti'nin siyah kısmı boy uzamasına faydalıymış

1. Herkese merhaba kızım 11,5 yaşında hiç beklemediğim bir anda adet oldu.Adetten önce hızlı boy uzaması bekliyordum.Ben 1.6o boyundayım.Belki çok kısa bir boy değil ama ben çok çektim boyumdan.Hem de çok.Laf sokmalar,küçümsemeler .O kadar üzgünüm ki şu anda.Eşim 1.77 gibi.Halaları uzun baya.Kızım ise süt içiyor,voleybol oynuyor .İçimde zaten dertti boyu uzar mı uzamaz mı diye.Kızım 1.58 gibi şu anda.
en fazla 2,3 cm daha uzar.. ama boy uzaması durur yalnız çok erken bi yaş adet olöası için inşallah kendini toparlayabilir... ben 17 yaşımda olmuştum adet bizimkilerde korkmuştu genelde geç adet olanlar daha uzun boylu oluyo demek halalara çekmemiş kızınız..
yalnız boy takıntısını dikkat edin kızımızada geçmesin onunda alımı çalımı o boyda güzel durur takılmayın bence bende minyın kızları beğenirim mesela tamamen göreceli

Adetten sonra boy uzamıyor. 16 yaşında adet oldum o zamana kadar hızla boyum uzadı. Sonrada durtu 1 cm fark etmedi. Kuzenim 10 yaşında adet oldu 1.56 boyunda oda öyle kaldı şu an liseye gidiyor.

5 yaşında ömemelerim çıktı 8 yaşında regl oldum bikaç yıl daha uzadı boyum sonra durdu.

1,63üm regl işi bozdu yoksa 2metreye giderdi. anne tarafıda baba tarafıda çok uzun. kız kuzenlerim 15-16 yaşındakiler enkısası 1,80 öyle hesap et.

reglden sonra kemikler hızla kapanıyo sonrada uzama duruyo
8 mi cok erken degilmi?? yapilimiydinizki ? yapili olanlar daha erken olurmus..
ben 14 yasima 2 ay kala olmustum cokta zayiftim .. sasirdim suanda

Yoo niye ben adet olduktan sonra uzadım hala da uzuyorum.üstelik annem de babam da kısa boylu.hele baba tarafında bir orta boy bile yok hepsi kısa anne tarafından da dedem ve teyzelerimden biri uzun boylu diğerleri kısa boylu.
Ben şuan 14 yaşındayım boyum şuan 1.64 civarı.
sen kızlar külübüne üye olsana 14 yaşında buralarda:) komiğime gitti

adet olduktan sonra boy uzamıyor demek de uzuyor demek de yanlış.uzayan da var uzamayan da.ben de 11 yaşımdayken adet olmuştum, 5. sınıftaydım ve okula boyumuzu ölçmek için gelmişlerdi o yüzden çok net hatırlıyorum ki boyum 1.58 di.şimdi 18 yaşımdayım boyum 1.66.tamam belki yedi yılda 8 cm fazla bir artış değil ama az da olsa uzayabilir yani.

sen kızlar külübüne üye olsana 14 yaşında buralarda:) komiğime gitti

Olsa olacam:KK70:
Konu falan açmak için giriyorum bi de bu konu dikkatimi çekti bende merak ediyodum çünkü regl ve boy uzamasını.
Ama uzuor benimki uzadı kaldı daha ilkokul 2 deyken 3 deyken mi ne regl olan arkadaşım var kız şimdi upuzunn

cocugunuzun boyunu dert etmeyin ve bunu ona kesinlikle yansitmayin uzun olmakla ne daha iyi insan nede daha basarili insan olunur. siz yeterki bunu bir kompleks haline getirmeyin dicem ama herne hikmetse babasida sizde simdiden cocugun yerine kompleks yapmissiniz bunu. Cok endiseleriniz varsada beslenmesi ve sporu icin bir doktora danisin o size hem tavsiye versin hemde isin dogrusunu anlatsin.
Sizin suanda cocugunuza yasadigi seyi anlatmali yaninda olmalisiniz belki suanki yasitlarina gore erken olabilir kendini kotu hissetmemesi lazim, hayatinin cok onemli ve hassas donemine giriyor.
Siz pardon cok cektim derken ne cektiniz boyunuzdan ? 160 cm turk kadinina gore normal yani biz zaten irk olarak cok uzun boylu degiliz, bir alman yada hollandali olsaniz anlicam da yani. Kendi yasadiginiz travmayi cocugunuza yansitmayin.
Cocugum saglikli olsun psikolojisi duzgun olsun basarili olsun iyi insan olsun seklinde dusunun.

Çok da kısa değil ki. Ben 5. Sınıfın yaz tatilinde olmuştum. Goguslerim büyüdükçe onları saklamak için egilirdim. Benim için büyük bir guvensizlik oluşturmuştu kendine karsi. Erkek arkadaslarim coktu, cok utanirdum. Bu yüzden psikoloji etkilenir mi buna bakın lütfen. Bir de kilo alımına dikkat edin... Birden kilo almaya başlayabilir..

Back