İlköğretim Yorum ve Soruları kızım 69 aylık 1.sınıfa başlatayım mı yardım edin ?

hayal_sevda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2010
55
4
kızlar aranızda çocuğunu 1. sınıfa erken verenler var mı? benim kızım eylülde 69 aylık oluyor. 1.sınıfa başlatayım mı bilemedim. 3 yıla yakındır kreşe gidiyor ve 01.01.2011 doğumlu. boyu uzun ama zayıf bi çocuk. çok kararsızım fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Ben de kızımı erken başlattım özel okula gitmesine az öğrenci ilgili öğretmen olmasına rağmen 1.sinifta alışma problemi yaşadık 1 yıl çok önemli algilamalari daha netlesiyor el kasları daha iyi oluyor kendini daha iyi savunup ifade edebiliyor benim.fikrim sakin vermeyin zamanı en güzeli 7 yaşını doldurmamış 1.sinif larda çok azdi bizim gibi

çok teşekkür ederim yorumunuz için. bende özel okula yazdırdım aynı bahsettiğiniz gibi az öğrenci daha ilgili olurlar dedim ama henüz anaokulu mu kreş mi karar aşamasındayım. eğer dediğiniz gibi alışma problemi olursa 1 yıl kötü geçecek bizim için

Her çocukta aynı olur mu bilemem tabiki ama daha oyun aşamasında bir anda okul kuralları ders odev vs.zor oluyor ama 1 yaş sonra verseydim daha iyi olurdu diye düşündüm 7 yaşında daha aklı eriyor du çünkü ben zorluk yaşadım
Arkadaslari arasında sen 6 sin biz 7 yiz sen bebek sin laflarida cocuklarda çok meşhur :)))) ben çok dinledimmm:)))
Hayırlısı hakkinizda

Bence en doğru kararı kendiniz verirsiniz..O sizin evladıniz, hazır oluslugunu en iyi gözlemleyecek olan sizsiniz . Okula gitmek istiyor mu, bundan bahsettiginizde tepkileri ne oluyor, el kasları yeterince gelişti mi, kendini ifade edebiliyor mu, gibi gözlemlerle anlamak kolay. Bir ay için bir yıl beklemeye değecek mi iyi dusunun, sonuçta 3 yıldır çocuk zaten okul öncesine devam etmiş, bunu değerlendirmenizi tavsiye ederim.Sevger...

okula gitmek istiyor zaten kreşte de ödev boyama vs konularda gayet başarılı. Ve okul ortamına alışkın. Benim tek merak ettiğim anlamakta zorluk çeker mi? Bir de duyduğum kadarıyla ilk 3 sene çok yüklenmiyorlarmış eskisi gibi

Benim kizim 10.11.2011 dogumlu seneye eylulde 70 aylik olacak ve ben seneye 1. Sinifa baslatacagim. Diger yil cok fazla buyuk olacagini dusunuyorum. tabii bu cocugun gelisimi ile alakali. Suan kreste cizgi va calismalarda sikinti yasamiyorsa alisacaktir. Ilkogretimde 4. Sinif zor ama onceki seneler daha kolay. 1. Sinif ise neredeyse anasinifi gibi ozellikle ilk donem

Kızlar ben dün kızımı iyi Bi psikoloğa götürdüm ona sordum ve kesinlikle tavsiye etmiyorum dedi. Çocuğa öyle Bi yük yüklemenin Bi anlamı yok dedi. Erken gittiği için okuldan soğuyup dikkat eksikliği yaşıyorlar ve benim hastam oluyorlar dedi. Çocuğunuzda en ufak Bi problem yok dedi ama bu yaşta Bi kaç ay bile çok fark eder dedi. Bırakın Zaman'ında gitsin dedi. Yani seneye 7 yaşına yakın gitmiş olacak

hayır gerçekten çocuk için çok zor şuan anaokuluna kreşlere gitmesi gerekir yoksa okumayı öğrenmesi harfleri yazması falan zor oluyor gerçekten

Bir öğretmen olarak normalde tavsiye etmiyorum. Kasım-Aralık doğumlu çocuklar bile zorlanıyor. Gönderirseniz okur, hatta herkesten önce okur. Ama üst düzey düşünme becerileri, yorumlama, matematik vs. konularında geride kalıyorlar. 4 senedir bunu gözlemliyoruz. 3 senedir kreşe gidiyorsa alt yapısı vardır. Bence bu sene yazdırın ilk ay zorlandığını görürseniz dilekçe ile alma hakkınız var. Öğretmeni ile görüşün derim.

1. sınıf anasınıfı gibidir sözüne inanmayın. Normalde 1. sınıflar Kasım-Aralık gibi okumaya geçerlerdi. Bu sistem geldiğinde öğretmenlerden gelen itirazlar göz önüne alınarak 3 aylık bir alışma süreci olacak dendi. O sene Mart-Nisan gibi harfler bitirildi ama okuma yeterince hızlanmadığı için 2. sınıfta çok zorluk çekildi. 3 senedir yine eskisi gibi Aralık ayında çocuklar okumaya geçiyor. Hatta kullandığımız kitaplar bile değişmedi. Olan 2006-2007 doğumlulara oldu. Şu anda sistem stabil, zaten artık erken gönderen veli pek kalmadı. Gönderenlerle konuşup çocuğun durumuna göre anlaşabiliyoruz en azından.

bu dediğiniz 4 sene önce idi. Artık o kadar uzun süren bir uyum süreci yaşanmıyor.

bu dediğiniz 4 sene önce idi. Artık o kadar uzun süren bir uyum süreci yaşanmıyor.
uygun şekilde desteklenirse sıkıntı yaşamaz. diğer yil fazla büyük olabilir. tabii çocuğun gelişimini anasinifi öğretmeni daha iyi degerlendirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…