Kızım 6 yaşında altına yapıyor.

Ayrıca şunu da bahsetmek isterim benim kızın dil gelisim üzerine terapist alıyoruz. Arkadaş ortaminda kızım kendini dil konuşma üzerine gelişim olmadigi içinde bundan zaten ezilme içgüdüsü oluyor.
Çocuğunuz ekranla arasi nasıl. Telefon TV vs çok vakit geçirir mi?
6 yaşındaki çocuğunuzun 3 senedir altına kaçırması normal değil. Değiştirmiyorlar diye kizmaniz yerine doktora götürüp sorunun fiziki mi psikolojik mi yada istismar mi var öğrenmeniz gerekir ....

İlk mesajı tekrar okudum. Okur gibi yazılmış. Ben 3 yıldır kreşe gidiyor, oyuna daldığında altına yapıyor diye yorumladım. Virgülün nerede olduğuna bağlı olarak cümlenin anlamı değişiyor, ortada virgül yok. Gelip de bana sataşamazsınız. Kafanızdaki belli kalıplara beni sokmaya çalışıp laf edemezsiniz. Evet öğretmen var öğretmen var, bunu hala gururla söylüyorum. Eğer ortada bir problem varsa öğretmenin sınıf içerisindeki bu problemi çocukta herhangi bir sıkıntıya neden olmadan halletmesi gerekir, işi budur. Problemin yemi olduğunu düşündüğüm için de öğretmen değiştirsin dedim, eğer problem yeniyse hala bu görüşümün arkasındayım. Öğretmenin çocukları ayrıştırmaması, ötekileştirmemesi gerekir. Ne demek gelin alın? 6 yaş çocuk kıyafetini kendisi değiştirebilir, yedek kıyafet mevcutsa değiştirebilir. Eğer yedek kıyafet yoksa bu ailenin ihmalidir.

Öte yandan 3 yıldır olan bir problemse bu, burada ailenin ihmali vardır zaten. Tartışmaya açık bir konu değil ki. Saldırmanın anlamı yok yani.

Başka mesajlarda da söyledi. Üç senedir yapıyormuş. İki senedir başka öğretmen idare etmiş. Bu seneki öğretmen çocuğu alın diye arayınca rahatsız olmuş hanımefendi.
Yani çocuğun her gün çiş kaçırmasından değil öğretmenin al demesinden rahatsız.

Çocuğunuz başka yerde tuvalete gitmekten korkuyor,utanıyor olabilir..tutamayınca da altına yapıyor olabilir ..

3 yıldır süren bir durum için tabii ki ailede sıkıntı var. Diğer mesajlara bakmadım ben. Üç senedir altına kaçırıyorsa ve doktora götürmedilerse bu başlı başına ihmalkarlık. Kaldı ki öğretmen de 3 yıl çocuğu kontrol etmek, talip etmek zorunda değil. Özel çocuk olur o başka ama sağlıklı bir çocukta tuvalet eğitiminin peşinden annesi gitmeli, öğretmeni değil.

Doğuştan böbreklerim rahatsız idrar tutamama var ve küçükken çok akran zorbalığı gördüm ben, hala biri altina kaçırmış deseler içim acır.bu konunun üstüne düşün lütfen.Konuşma geriliği olduğu için de söylemekte zorlaniyor olabilir mi?
İşitme engelli çocuğum var akran zorbalığı görmemesi için şu an elimden geleni yapıyorum onlar daha hassaslar lütfen dikkat edin.

Bir uzmandan yardım alın alt ıslatma istenen bir şey değildir elbet bir sebep çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…