- 2 Temmuz 2023
- 8.867
- 24.621
-
- Konu Sahibi ilaydaNur87
Anladigim kadariyla dogru yonlendirme yapanlari kale almayi planlamiyorsunuz. Neden baslik actiginizi merak ettim bu durumda, topluca ogretmeni linc etmemizi mi beklediniz?İlaçla ilgili tedavi alıyoruz zaten
Demek ki aldığınız tedavi işe yaramıyor altına kaçırma konusunda veya henüz etki etmesi için gereken zaman olmamış. Terapi alıyor mu veya doktoru ne diyorİlaçla ilgili tedavi alıyoruz zaten
Peki bu sizce ne kadar daha devam edebilir? Kaç yaşa kadar böyle işesin değiştirsinler şeklinde bir eğitim hayatı bekliyorsunuz?Öğretmen değil orada clisan yardımcılar normalde onlar yapıyor ve biri elini yakmış ilgilenen yardımcı digerleri boşta olup yonlendirmesi gerekiyorken eve neden gondeiliyor bu çocuk bundan önceki sene öğretmen boyle yapmiyordu anlatabildim mi
2016 lı bir çocuk Türkiye şartlarında geçen sene 2. sınıf olur. Nettir değişmezdir. Ya da 1. sınıfı 2. kez okuyor olur.Bilmem burada çocuğu ileri yaşta kreşe giden varsa sormak lazım,rapor alınıyormu yoksa sadece okula başlamaya hazır değil deyip devammı ettiriyorlar.
Altına kaçıran 6 yaşında çocuk elbette eve gönderilir ya da annesi çağırılır annesi değiştirir.Yardımcılar da olsa sizin çocuğunuzun altını değiştirmek zorunda değil önce bunu anlayın.Bir önceki sene öğretmen yanlış yapmış 5 yaşında ki çocuğun altını da sürekli değiştiremezsin kırk yılda bir olur çocuk altına kaçırır idare edersin ki öyle bir durumda bile ben hemen aileye haber veririm sürekli olan bir durumda ne demek yardımcılar ilgilenmeli Allah aşkına ya hala ben bir çözüm yolu bulayım yok bütün suç okuldaÖğretmen değil orada clisan yardımcılar normalde onlar yapıyor ve biri elini yakmış ilgilenen yardımcı digerleri boşta olup yonlendirmesi gerekiyorken eve neden gondeiliyor bu çocuk bundan önceki sene öğretmen boyle yapmiyordu anlatabildim mi
Şunu düşünmeye başladım konudaki rahatlıktan "Seans aldırıyoruz tamam işte" diye geçiştiriliyor sanki. Dil gelişiminde geriliği olan arkadaşımın oğlan şu an 3. sınıf (6 yaşında verdi ilkokula ve çocuklarımız vasıtası ile tanıştık), yetişti yaşıtlarına. Ama kadın hem profesyonellerle destekledi, hem kendisi çok takdir ettiğim bir çabayla ekstra ilgilendi çocuğuyla evde. O dil gelişimi geriden denen çocuk, bu sene Bilsem sınavları için seçildi öğretmeni tarafından. Gayret edilse, annesi-babası tarafından da yeteri kadar alakayı görse, belki de geri meri kalmayacak çocuk.Ay hanımefendi siz cidden iyi misiniz? Çocuk altına çiş yapıyor, gelişimsel gerilik de var. Hiç mi endişe etmiyorsunuz? Hiç mi sorun var çözeyim demiyorsunuz?
Bu nasıl bir rahatlık.
Nasıl bir annesiniz siz ya
Kesinlikle öyle.Şunu düşünmeye başladım konudaki rahatlıktan "Seans aldırıyoruz tamam işte" diye geçiştiriliyor sanki. Dil gelişiminde geriliği olan arkadaşımın oğlan şu an 3. sınıf (6 yaşında verdi ilkokula ve çocuklarımız vasıtası ile tanıştık), yetişti yaşıtlarına. Ama kadın hem profesyonellerle destekledi, hem kendisi çok takdir ettiğim bir çabayla ekstra ilgilendi çocuğuyla evde. O dil gelişimi geriden denen çocuk, bu sene Bilsem sınavları için seçildi öğretmeni tarafından. Gayret edilse, annesi-babası tarafından da yeteri kadar alakayı görse, belki de geri meri kalmayacak çocuk.
Zaten tuvalet eğitiminin tamamlandığı yaşlar değil mi 3 sene öncesi? Hiç mi doğru düzgün tuvalet eğitimi almadı bu çocuk acaba diye de düşünmedim değil. (Tuvalet eğitimi almayan çocuklarda böyle mi olur bilmiyorum gerçi)Kesinlikle öyle.
Üç senedir altına kaçırıyor, bu nedenle anasınıfına değil kreşe gidiyor çocuk. Kadının tek endişesi çocuğunu gel al demeleri
İlgisizlik var
Allah Allah siz kimsiniz de bana hesap soruyorsunuz? Sataşmaya yer mi arıyorsunuz? Ben de “sizin” GİBİLERİN suçlayıcı kafalarını anlamıyorum. Oldu mu? Nerede üzerini öğretmeni değiştirsin demişim? Okuduğunuzu anlama probleminiz mi var acaba? Çocuk doktoruna sonra da onun yönlendirdiği doktorlara götürün yazmışım, görmesi zor olmasa gerek. Az sakin olun rica ederim.Hanımefendi çocuk 3 senedir “gündüz” altına kaçırıyormuş. Gece uyku halinde olan kaçırma ile gündüz idrar kaçırma farklı değerlendirilir. 3 senedir annesi ilgilenmemiş öğretmen kıyafetini değiştirmedi diye serzenişte bulunuyor. Birazda dönüp ben anneyim diye kendine bakmaz mı insan ben gerçekten sizin kafanızdaki insanları anlamıyorum. Bunca zamandır annesine nerdeydiniz demek yerine öğretmeni değiştirin diyosunuz.
Evet benim oğlumda da artikulasyon bozukluğu vardı anaokuluna gittiği sene belirginleşti ki daha önce birkac kez doktora götürmüştüm o sene hemen rapor çıkartıp dil terapisine başladık dediginiz gibi tam bir sene hem evde ciddi şekilde eğitim hem cok tatlı ilgili bir terapisti vardı çok güzel ilgilendi eğitim verdi şükürler olsun tam bir senenin sonunda şimdi hiç bir sıkıntı kalmadı ama hala her gün kitap okuruz birlikte yanlış soyledigi kelimeler muhakkak oluyor hemen üç dört defa hatta o hafta belli araliklarla tekrar eder düzeltiriz dediğiniz gibi dil konusunda ciddi bir eğitim ve evde destek şartŞunu düşünmeye başladım konudaki rahatlıktan "Seans aldırıyoruz tamam işte" diye geçiştiriliyor sanki. Dil gelişiminde geriliği olan arkadaşımın oğlan şu an 3. sınıf (6 yaşında verdi ilkokula ve çocuklarımız vasıtası ile tanıştık), yetişti yaşıtlarına. Ama kadın hem profesyonellerle destekledi, hem kendisi çok takdir ettiğim bir çabayla ekstra ilgilendi çocuğuyla evde. O dil gelişimi geriden denen çocuk, bu sene Bilsem sınavları için seçildi öğretmeni tarafından. Gayret edilse, annesi-babası tarafından da yeteri kadar alakayı görse, belki de geri meri kalmayacak çocuk.
O kreş dediği anaokulu..özel kreşlerde anaokulu yazarlar..yaş gruplarına göre ayırıyorlar..eylülde 6,5-7 yaş olarak normal yaşında okula başlar..çocuğun yanında bu problemi çok konuşmaması lazım,daha fazla kaygısı artar bence..acilen de çocuk psikiyatrına götürmesi gerek..hatta mümkünse okula ara vermeliAltı yaşında çocuk söz konusu ne kreşi? Çocuk ilkokul yaşına gelmiş.
Öğretmen değil orada clisan yardımcılar normalde onlar yapıyor ve biri elini yakmış ilgilenen yardımcı digerleri boşta olup yonlendirmesi gerekiyorken eve neden gondeiliyor bu çocuk bundan önceki sene öğretmen boyle yapmiyordu anlatabildim mi
Normal olanıda o zatenOğlum 2017li ikinci sınıfta. Ki Kasım doğumlu olduğu için 6 yı da doldurmadan başladı ilkokula
Aynen işte buna öğretmen ve veli karar veriyor,henüz hazır değil denilince kreşe devam ediyor çocuklarYarı devlet yarı özel bizim ki benim kızın çiş sorunu oldugunudan dolayı almadı anaokulu.Bundan dolayı küçüklerin gittiği kreşe gidiyor.
Orası tabiki öyle ama hazır olmadığı söylenince ertelenebiliyor demekki,bende çok yadırgadım ama tabi üstelemek ayıp olur diye çok soramadım,bazen gelişim geriliği olabiliyor,özel sebepler olabiliyor ben öğretmen olmadığım için konuya çok hakim değilim ama geç başlayanda çok çocuk var,Allah hepsinin yolunu bahtını açık etsin,hepsi bizim çocuklarımız sonuçta.2016 lı bir çocuk Türkiye şartlarında geçen sene 2. sınıf olur. Nettir değişmezdir. Ya da 1. sınıfı 2. kez okuyor olur.
Bence asıl sizde okuduğunu anlama sorunu var. Konu sahibinin konusu ve verdiği cevaplar bekliyken “öğretmen var öğretmen var” demek, öğretmeni değiştirin demek ne oluyor? Basbaya öğretmene atıyosunuz topu sonradan kıvırmayın. Öğretmen kıyafetini değiştirmediği için zaten bu cümleleri kuruyorsunuz neden/sonuç ilişkisi kuran herkes bunu anlar.Allah Allah siz kimsiniz de bana hesap soruyorsunuz? Sataşmaya yer mi arıyorsunuz? Ben de “sizin” GİBİLERİN suçlayıcı kafalarını anlamıyorum. Oldu mu? Nerede üzerini öğretmeni değiştirsin demişim? Okuduğunuzu anlama probleminiz mi var acaba? Çocuk doktoruna sonra da onun yönlendirdiği doktorlara götürün yazmışım, görmesi zor olmasa gerek. Az sakin olun rica ederim.
Psikolojik olabilir yoksa kolay kolay yapmaz,birde fiziksel olarak bir problem olabilir kaslarla alakalı onuda duymuştum çok şaşırmıştım,kocaman kocaman insanlar tutamıyordu.Zaten tuvalet eğitiminin tamamlandığı yaşlar değil mi 3 sene öncesi? Hiç mi doğru düzgün tuvalet eğitimi almadı bu çocuk acaba diye de düşünmedim değil. (Tuvalet eğitimi almayan çocuklarda böyle mi olur bilmiyorum gerçi)