Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ya israil malı veya baska ülkemi sonucta türkiyede üretiliyor
onlara bir cok seyde oldugu gibi isim adı altında para veriliyorsa bilmem bunu tartısmasını yapmak sacma bence eğer onu vermiyorsanız baska ürünlerde var marketlerde elimizin altında
ama bu tür süt ürünleri erken dönemde cok verilirse bınğıldak cabuk kapanıyor ve beyin gelisimini etkiliyor onun icin en altı ay beklemek ğerekir diye düsünüyorum meyve püresinide tam meyve bollugundayken biraz füzuli görüyorum ama tercih meselesi ama bence verile bilir erken dönemde ek gıdaya basladığında bebek daha cok istahlı oluyor
Kimse kusura bakmasın da ben bunu kabul edemiyorum ben bunu ( bencillik ve kolayına gelme ) olarak görüyorum. oğlum 15 aylık ve bir arkadaşım bana dedi ki danette-danone ve benzeri ürünlerden yedirmiyor musun ?? Kesinlikle hayır dedim kendim uğraşıp yapmaya çabalıyorum . onu yemiyor şunu yemiyor bunu yemiyor , belki bunu yer dur şunu deneyim diye diye mutfakta gidip geliyorum uğraşıyorum ne yapayım bir tane oğlum var .. Bu yiyeceklerin içinde katkı maddesi olduğuna inanıyorum , engelleyebildiğim yere kadar kendim yapıp yedireceğim. Sadece bebelac ve hero baby nin meyve pürelerinden 3 ay kadar yedirdim oğluma o da kabızlığını çözdüğü için . şimdi kendim yediriyorum herşeyini.
naaaptın canım yaaaa... bebişin çok küçük. kavanoz mamalarının üzerinde yazıyor 4. aydan itibaren diye... danone olayına hiç bişey demiyorum artık yaaaa.... sütün yetmiyorsa mama ver.... 4. aydan sonra ek gıdaya başla ve mümkünse evde kendin hazırla. yoğurdunu ve püresini... kavanoz maması bende veriyorum ama zor zamanlarımda... dışarı çıkınca falan.... o da binde bir.... güle güle büyüt bebişini...
bende vermemenizden yanayım daha çok ufak en azından 5 aylık olana kadar benimde 11 aylık oğlum var henüz danone tarzı şeyler vermedim ama zorda kaldıkça kavanoz mamalarından veriyorum
oğlum ve minik meleğim❤
Kayıtlı Üye
çok erken başlamışsın bu nehız zaten bebeğin bi ömür boyunca bu tür besinlerden yararlanacak danone gibi şeylerin içinde ne olduğu belirsiz benim oğlum 9 aylık ben hala bile danone gibi şeyler vermiyorum şu an süt bebeği daha ek gıdalar için bile erken kavanoz mamalarıda aynı şekilde ne oldukları belirsiz bebeğin için en güzel şey anne sütü anne sütü yoksa normal anne sütüne yakın mamalar var onlarla beslemeniz en güzeli 4 aylık olduğunda dr.la görüşüp ek gıdalara geçme konusunda sizi bilgilendirmesini isteyin bence
Batuhan & Bertuğ canlarım
Kayıtlı Üye
canım bebeğin daha çok küçük ben hala danone tarzı şeyler vermiyorum kendim yapıp veriyorum
benim kızım olsa 3.5 değil 13.5 yaşında olsa yinede içinde katkı maddesi olan şeyleri yedirmem
en sağlıklısı evede kendinin yaptığı yoğurt
peki içinde katkı maddesi bulunmayan bişey soylermısın?
peki içinde katkı maddesi bulunmayan bişey soylermısın?
sebzeler,meyveler tahıllar katkısızdır canım eğer şekerli gıda,katkı maddeli gıda,hazır kavanoz mamaları verirseniz bebeğinize ileri yaşlarında obezite,parkinson,kanser gibi hastalıklara açık bir nesil yetiştirmiş olursunuz siz bakmayın onların sağlıklı doğal diye satıldıklarına zorda kalsanız dahi yedirmeyin mümkünse hiç yemesin zayıf olsun ama sağlıksız olmasın
MERABA BEN NİLÜFER ACABA KIZIMA DANONE VE KAVONOZ MEYVE PÜRESİNDEN VERİYORUM ARANIZDA VEREN VARMI ACABA 3,5 AYLIK
Arkadşım sen ne yaptın yaa? 3.5 Aylık bebeğe danone verilirmi? 6 Ay sadece anne sütü.Anne sütü yoksa veya az ise karma beslenme.Bu da nedir.Anne sütüne yakın ayına göre mamalar.6 aydan sonra verirsin anca meyva püresi veya yoğurt.Çocuğun midesini sindirim sistemini bozacaksın.İlerleyen yaşlarda mide rahatsızlıklarına neden olursunuz.
arkadaslar slm; benımde bır kızım 4,5 aylık ve kucuk bır bebege kavonoz maması hele bırde ustelık DANONE verılmesıne acıkca ben karsıyım arkadasım kusura bakma bıraz kızdım yanı daha bebegın cok kucuk cok cok zora kalmadıgınız surece yapay seyler vermeyınız lutfen herseyı evde kendımız yapalım ole verelım mumkunse danone hıc vermeyelım en az 1 yasına kadar bana cok saglıksız gelıyor lutfen kızıp yanlıs anlamayın benı
ayrıca danonenin bebeklerin beyinsel gelişimini engellediğiyl ilgili bişeyler duymuştum.. nede olsa israil malları dikkat edelim... evde kendimizin hazırladıgı besinler her zaman daha sağlıklı
arkadaşlar bende evde yapıyorum herşeyini ama bana 2 dr. da kavanoz mamalarını verebilirsin organik onlar demişti.
annesinin sosisi o :)
Kayıtlı Üye
ben kızıma 6. aydan itibaren kavanoz mamasıda veriyorum danonede vermektede bi sakınca görmüyorum.ama 3,5 ay bunun için çok erken 4. aydan sonra kavanoz mamalarından verebilirsin.ama doyumluk değil tadımlık olarak.onun öncelikli gıdası anne sütü yada yoksa devam sütü olmalıdır.
kavanoz mamasının iyisini ve organiğini alırsan pazardan alıp kendinin hazırlayacağı püreden çok çok daha sağlıklı olacaktır.çünkü onlar bebekler için özel organik olarak yetiştirilen en iyi meyvelerden yapılmaktadır pazardaki meyveler gibi hormon v.s. içermez.
hormon yok doğru ama üzerindekki tabloyu incelemediniz mi vitamin de yok sadece c vitamini o da suni olarak ekleniyor her meyve kavonozuna aynı oranda meyveler farklı da olsa yapılan işlem vitam
ini de öldürüyor
canım çok küçük o daha verme öğle şeyler inan benim bebeğim 8 aylık kesinlikle danino ve kavanoz mamaları vermiyorum güvenmiyorum çünkü
öğrenci anne...
Kayıtlı Üye
Hele danone hiç verme.Plastik ambalajlarda sağliksiz bence.
Kavanoz mamalardan ben organik hipp veriyorum.Herkesin kendi tercihi tabii ki.
arkadaslar yazmıslar bencede erken canım 6 aydan sonra baslamalısın diye düsünüyorum
iki melek annesi
Kayıtlı Üye
benim kızım 2 aylık hem mama veriyorum aptamil 1 hemde emziriyorum 6 ayından sonra ek besinlere geçicem henüz 3,5 aylık bir bebek için erken diye düşünüyorum ek besinler için ben herşeyi kendim evde hazırlama taraftarıyım hatta ileride kızıma yedirmek için tarhana bile yaptım evde hazırlanan yiyicekler içimize dahada siner diye
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee lmaz: