• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 Aylık Kızım Beslenmeyi Reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben birşeyleri denemekten çok yoruldum. Yapmaya çalıştığım herşey elimde kurudu:KK43: benimkisi havucu bile yemiyor tohumunu Nasıl yediririm:KK43: o iştahsız çocuklar için... Benimki herşeyi reddediyor önceden uyutup içiriyordum şimdi onu da kabul etmediğinden kilo kaybediyor.. Çokkkkk üzgünüm ben... Zararı yoksa dene arkadaşım inşallah şifa bulur kuzucuğun ben çok umutsuzum her şeyden:KK43:
Cnm ben ağlamaktan yoruldum inanmassin belki benim bebegim cok iştahlıydi be sütümü nede mama yetiştirebiliyordum...birden bire kesildi iştahı...zorla yediyordum 5 güne kadar yiyordu az cok ama simdi uyanikken agzini bile sürmuyor...ölecem artik..2 ay oldu nerdeyse

Cnm ben ağlamaktan yoruldum inanmassin belki benim bebegim cok iştahlıydi be sütümü nede mama yetiştirebiliyordum...birden bire kesildi iştahı...zorla yediyordum 5 güne kadar yiyordu az cok ama simdi uyanikken agzini bile sürmuyor...ölecem artik..2 ay oldu nerdeyse
Nasıl inanmam... Anne olmak çok zor.. Allah hepimize yardım etsin.. Bizi bizden başkası anlamaz eşim bile boş ver iştahı kapanmıştır iştahına saygı gösterelim diyo halbuki çocuk 4 haftada 600 gr verdi.. Bense kendimi hiçbiryere sığdıramıyorum..

Ben de cok kotu haldeyim iki uc gundur kusmalarimiz inanilmaz derecede artti,asla sut iciremiyorum icmek istemiyor,kafayi yiyecem ya:( ya bir bebek nasil 14 saat ac kalip da bi aclik belirtisi gostermez anlamiyorum:( bu gece sabaha kadar agladim:(

Ben de cok kotu haldeyim iki uc gundur kusmalarimiz inanilmaz derecede artti,asla sut iciremiyorum icmek istemiyor,kafayi yiyecem ya:KK43: ya bir bebek nasil 14 saat ac kalip da bi aclik belirtisi gostermez anlamiyorum:KK43: bu gece sabaha kadar agladim:KK43:
Keşke elimde sihirli bir değnek olsaydı da tüm kuzucuklara dokunabilseydim.. Ama rabbim bizden daha şefkatli merhametli vardır bunda da bir hikmet.. Sağlıkları mutlulukları O'na emanet.. İşte anneyiz ya üzülmekten kendimizi alıkoyamıyoruz.. Rabbim bizlerin de kalbini genişletsin..

Selam canım. Benim bebişin idrar kültüründe üreme çıktı ve beyaz kanı çok düşük çıktı.. Tedavideyiz.. Dr iyileşinceye iştahı da iyileşecek dedi.. Senin kuzucuk naptı nasıl oldu..

Selam canım. Benim bebişin idrar kültüründe üreme çıktı ve beyaz kanı çok düşük çıktı.. Tedavideyiz.. Dr iyileşinceye iştahı da iyileşecek dedi.. Senin kuzucuk naptı nasıl oldu..
Cok cok gecmis olsun,Rabbim sifa versin,bizim de orta kulak iltihabi gecti hamdolsun ama istahsizligimiz aynen devam:( bugun iki cay kasigi elma suyu verdim midesini bulandirinca israr etmedim,ikindi vakti de yogurt veriyorum o da bi iki cay kasigi,nasil arttirabilirim bu miktarlari bilmiyorum:(

Kizlar moralim cok bozuk,kizimin vucudunda dokuntuler vardi bi suredir,artmaya baslayinca alerji doktoruna goturduk ve sut alerjisi oldugunu ogrendik,yavrum bu yuzden meme emmeyi ve beslenmeyi reddemiyormus,her ogun aglaya aglaya benim zorumla sut iciyordu,yavrum iskence cekiyormus meger:( dr bize neocate mama raporu cikardi,artik bunu kullanacaz,yalniz tadi cok kotu nasil icirecem bilmiyorum:( bi de dr yenidoganlarda memeyi ve beslenmeyi reddetme davranisi akla ilk olarak sut alerjisini getirmeliydi dedi,teshis erken konsaydi sen diyet yapardin ve bebek memeyi birakmazdi dedi,5 ayda onlarca doktora gittik hicbiri bundan bahsetmedi:( ne diyeyim bu da benim kaderimmis:(

Kizlar moralim cok bozuk,kizimin vucudunda dokuntuler vardi bi suredir,artmaya baslayinca alerji doktoruna goturduk ve sut alerjisi oldugunu ogrendik,yavrum bu yuzden meme emmeyi ve beslenmeyi reddemiyormus,her ogun aglaya aglaya benim zorumla sut iciyordu,yavrum iskence cekiyormus meger:KK43: dr bize neocate mama raporu cikardi,artik bunu kullanacaz,yalniz tadi cok kotu nasil icirecem bilmiyorum:KK43: bi de dr yenidoganlarda memeyi ve beslenmeyi reddetme davranisi akla ilk olarak sut alerjisini getirmeliydi dedi,teshis erken konsaydi sen diyet yapardin ve bebek memeyi birakmazdi dedi,5 ayda onlarca doktora gittik hicbiri bundan bahsetmedi:KK43: ne diyeyim bu da benim kaderimmis:KK43:
Canım ne desem bilemedim. Öncelikle geçmiş olsun enazından sebep bulunmuş. Umarım tez zamanda herşey yoluna girer.. Bizim de tedavi bitti ama durumumuz aynı biraz önce 5 kaşık yoğurdu zorlayarak yedirdim ağladı sonra da uyuttum. Zorlamayınca da hiç yemiyor:( şaşırdım kaldım ben de napsam..

Lutfen benide gorun.ilk uye oldugumda bebegim yok diue danismistim bidaha giremedim simdi Rabbime binlerce şükür cadi bi kizim var bu ayun 20sinde 4.aya gircek insallah fakat cok aglak hep ilgi konusma gezme hep yaninda biri olsun istiyo kucakta durcak gunduz hic uyku uyumaz gece uyanmaz neyi var cozemedim 5 dk zor zar emiyo mqmada veriyorum idrar tahlilone bakti dr temiz cikti dr doymuyo diyo ama mamayi 60ccdan fazla icmiyo sen sık emziriyosun doymuyo diyo kimi dr huysuz olabilor diyo cocuk memeyi gorunce cigiriyo cok zor emiyo gonlu olirsa napcam bilemedimlutfrn yardim

Ayakta emzirmeye calisiyprum cocuk yatmaktan nefrey ediyo resmen inatci bide bas bas bagiriyo dpgum kilosu3400 simdiki 5800 mama gunde 1 veya 2 defa veriyorum ilk bebegim hicbi yakinimdan hic bi dr ve ebeden tatmin edici bisey duymadim dr ve ebeler birbirinin aksini soyluyo trcrubelerinizi paylasirmisiniz

Canım ne desem bilemedim. Öncelikle geçmiş olsun enazından sebep bulunmuş. Umarım tez zamanda herşey yoluna girer.. Bizim de tedavi bitti ama durumumuz aynı biraz önce 5 kaşık yoğurdu zorlayarak yedirdim ağladı sonra da uyuttum. Zorlamayınca da hiç yemiyor:KK43: şaşırdım kaldım ben de napsam..
Allah razi olsun canim cok sukur ki sebep bulundu,Rabbim sifasini da verir insallah,yavrularimizi bize bagislasin

Lutfen benide gorun.ilk uye oldugumda bebegim yok diue danismistim bidaha giremedim simdi Rabbime binlerce şükür cadi bi kizim var bu ayun 20sinde 4.aya gircek insallah fakat cok aglak hep ilgi konusma gezme hep yaninda biri olsun istiyo kucakta durcak gunduz hic uyku uyumaz gece uyanmaz neyi var cozemedim 5 dk zor zar emiyo mqmada veriyorum idrar tahlilone bakti dr temiz cikti dr doymuyo diyo ama mamayi 60ccdan fazla icmiyo sen sık emziriyosun doymuyo diyo kimi dr huysuz olabilor diyo cocuk memeyi gorunce cigiriyo cok zor emiyo gonlu olirsa napcam bilemedimlutfrn yardim
Merhaba arkadaşım sanki beni ve benim kızı anlatmışsın aynı şeyleri yaşıyoruz benim sütüm bide az ona rağmen aç olsa da diliyle itiyor mamayı süt sağıp verincede aynı:(

Merhaba arkadaşım sanki beni ve benim kızı anlatmışsın aynı şeyleri yaşıyoruz benim sütüm bide az ona rağmen aç olsa da diliyle itiyor mamayı süt sağıp verincede aynı:KK43:
Kizlar benim bebegim bir aylikken meme emmeyi reddetmeye basladi daha once yazmistim,mama da cok az yiyordu,aylarca bi suru dr a gittik,hicbi seyi yok huyu boyle istahsiz gibi sacma sapan seyler soylediler,ama ben yilmadim baska dr lara goturdum ve en son gittigim dr inek sutu alerjisinden suphelendi ve dogru teshisi koydu,size tavsiyem eger memeyi reddediyorsa idrar testleri temizse baska hastaligi yoksa alerji ihtimalini aklinizda bulundurun,benimkine gec teshis konuldugu icin kizim tamamen memeyi birakti,siz bu duruma dusmeyin

Alerji icin illa kanli mukuslu kaka veya egzema sart degilmis,bebeklerde meme emmeyi reddetme bu supheyi akla getirmeliymis

Alerji icin illa kanli mukuslu kaka veya egzema sart degilmis,bebeklerde meme emmeyi reddetme bu supheyi akla getirmeliymis
Canm benm kızım bir ara dediğin gibiydi memeyi istemiyordu ve kakası jelimsiydi ama doktor herhangi bişe söylemedi şuanda da tam tersi biberonu ittiriiyor diliyle illa meme diyor e bende de süt yok gelmeyince daha da sinirlenip ağlıyor biberonu veriyorum yine ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım azcık uyursa ki gündüz uyumaz ancak öyle az bişe içirebiliyorum mamayı ama dediğin gibi azcık içiyor bu alerji testi için kan aldılar dimi:KK43: benm kızım 3 ay 1 haftalık olacak bikaç güne ama minicik kaldı 5 kilo şuanda:(

Selam nasılsın.küçük nasıl oldu
Gunaydin canim,kizim cok sukur daha iyi,hamdolsun,sut alerjisi olunca yavrumun yiyecegi seyler azaliyo bu aralar ona uzuluyorum,nasil cesitlendirebilirim diye,dun sutsuz ve tereyagsiz cicibebe yaptim kahvalti karisimi icin ama kizim yemedi ne yazik ki:( suan muhallebi corba ve az meyve puresi veriyorum,6.ayimiz da bitti,farkli ne verebilirim acaba?sen nasilsin bu arada canim?kizi anlatmaktan seni soramadim

Gunaydin canim,kizim cok sukur daha iyi,hamdolsun,sut alerjisi olunca yavrumun yiyecegi seyler azaliyo bu aralar ona uzuluyorum,nasil cesitlendirebilirim diye,dun sutsuz ve tereyagsiz cicibebe yaptim kahvalti karisimi icin ama kizim yemedi ne yazik ki:KK43: suan muhallebi corba ve az meyve puresi veriyorum,6.ayimiz da bitti,farkli ne verebilirim acaba?sen nasilsin bu arada canim?kizi anlatmaktan seni soramadim
Süt ve süt ürünleri yasak dini senin kiza.diğer öğünler neysrde en zoru sabah kahvaltısı dır.ben pek birşey yapmıyorum farklı olarak.öğlen irmikle suyla muhallebi yapıyorum.ona bi bebe biskuvisi katip bi tanede meyve puresi katiyorum onu yiyor.akşamda bi çorba veriyorum oda genelde tarhana oluyor.eskiden sebze puresi yapardım kabızlık olunca acaba ondan mi diye yapmayı biraktim.biz tuzsuz yediğimiz için benim kızda sekiz aylık olacak nerdeyse bizim yediğimiz herşeyi yiyir.çok bi sıkıntımız yok bu konuda.senin küçük hanım kilo almaya basladimi.genel gelişimi nasil.bide bizi anlatım gece uykumuz yok.o uyuyor da ya sürekli uyanıp agliyor yada uykusunda agliyor.o yüzden uyuyamiyorum.ve tukendim artık.

Süt ve süt ürünleri yasak dini senin kiza.diğer öğünler neysrde en zoru sabah kahvaltısı dır.ben pek birşey yapmıyorum farklı olarak.öğlen irmikle suyla muhallebi yapıyorum.ona bi bebe biskuvisi katip bi tanede meyve puresi katiyorum onu yiyor.akşamda bi çorba veriyorum oda genelde tarhana oluyor.eskiden sebze puresi yapardım kabızlık olunca acaba ondan mi diye yapmayı biraktim.biz tuzsuz yediğimiz için benim kızda sekiz aylık olacak nerdeyse bizim yediğimiz herşeyi yiyir.çok bi sıkıntımız yok bu konuda.senin küçük hanım kilo almaya basladimi.genel gelişimi nasil.bide bizi anlatım gece uykumuz yok.o uyuyor da ya sürekli uyanıp agliyor yada uykusunda agliyor.o yüzden uyuyamiyorum.ve tukendim artık.
6.5 aylik olacak insallah yavrum ama kahvalti olarak bi sey veremiyorum hala,yumurtayi denedim midesini bulandirdi,kahvalti karisimi yaptim onu da sevmedi,muhallabi corba ve meyve puresiyle besliyorum simdilik,sut ve sut urunleri yasak olunca cok zor oluyor isim:( yine de hamdolsun Allahin izni ve benim azmimle kilosu da iyi boyu da cok sukur,gece bizde de uyku yok dogru duzgun,bi de ise basladim cok yoruluyorum bu yuzden,senin bebis geceleri emmek istedigi icin mi uyaniyo?Allah yardimcimiz olsun hepimizin canim,annelik onca yorgunluga ragmen yavrumun rahati,sagligi yerinde olsun diye dusunmek galiba

Back