• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 Aylık Kızım Beslenmeyi Reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Anneler yardımcı olursanız çok sevinirim! Bebeklerimizin genel özelliklerini ve dikkatimizi çeken şeyleri yazarsak belki ortak noktalardan bu yaramazların yememe sebeplerini bulabiliriz. Baştan başlayacak olursam ben bu 2.kızımda aşırı bulantı kusma yaşadım hiperemis teşhisi konuldu çok zorda kalınca zofran diye bi ilaç kullandım ilk kızımda böyle şeyler olmamıştı. Öğretmen olduğum için öğrencilerimle bazı projeler hazırladık hiç dikkat etmeden ilk aylarda peligom yapıştırıcı kullandım zararlı olmasına rağmen. Bebeğim memeyi hiç tutmadı ilki emmişti 9 aylıkken işe dönünce biberon da tutmuştu bu kızım biberonu da çok zor tutuyor ve çok az çekiyor . Saatlerce bişey yemese yine de çok neşeli bazen açlık hissi mi yok diyorum. Ek gıdayı da reddediyor! Ben de fıtraten titiz heyecanlı kaygılı bi insanım acaba stresim ona mı geçti ilk aylar fazla mı ısrarcı oldum da ondan mı etkilendi sizin fıtratlarınız nasıl??? Aklıma gelenler bunlar..

Bende aynen senin gibiyim çok kaygılı stresli ama artık çok tamamlamaya çalışıyorum önceleri 2.5 ay kadar gayet güzel içiyordu ama çokta kusuyordu bazen bi kaç gün isteksiz oluyordu o zamanda bile hamileliğim zaten berbat geçti doğumdan sonra 3 hafta bebeğimi kucaguima bile alamadım doğduğundan beri meme almadı ne yaptiyssam o zamandan belliydi istahsizligi ilk önce cc ölçüsünü saymayı bıraktım sonra ona yalvararak biberon vermeyi saatlerce AC kalsa aglamiyo istemiyordu aksine çok neşeli birde anneler bebeğimiz biberondan sadece mamami icmiyo yoksa meyve suyu falandami icmiyo

Bende aynen senin gibiyim çok kaygılı stresli ama artık çok tamamlamaya çalışıyorum önceleri 2.5 ay kadar gayet güzel içiyordu ama çokta kusuyordu bazen bi kaç gün isteksiz oluyordu o zamanda bile hamileliğim zaten berbat geçti doğumdan sonra 3 hafta bebeğimi kucaguima bile alamadım doğduğundan beri meme almadı ne yaptiyssam o zamandan belliydi istahsizligi ilk önce cc ölçüsünü saymayı bıraktım sonra ona yalvararak biberon vermeyi saatlerce AC kalsa aglamiyo istemiyordu aksine çok neşeli birde anneler bebeğimiz biberondan sadece mamami icmiyo yoksa meyve suyu falandami icmiyo
Biberonla hiçbirşeyi sevmiyor m.suyu denedim, sütlü tahıllı mamaları sıvı yapıp biberona koydum ama hiç içmedi. Suyu bile çok az çekiyor çok ilginç çünkü iştahsız bebekler suyu enazından severler :) sezeryan mı oldun canım?

Bi de hamileliğin neden kötü geçti bulantı kusmaların var mıydı?

Evet sezeryan di canım hamileyken idrar yolu enfeksiyonu vardı dogumdada varmış doğumdan sonrada çok ilerlemiş gece gündüz ağladım annem geçiriyordu bildiriyordu bebeğine bakıyordu Allah razı olsun o olmasa ne olurdu halim bulantı da çok oluyordu bazen doğuracak sanıyordum artık kısımlarında ağrı oluyordu kasılmalar başlayınca 32. Hafta hastanede yattım bebisin biberon ünü değiştirmeyi denedinmihic

Benim kizim ilk ay meme emdi,sonra sagarak uykuda biberonla sut ve mama icti,suan asla beslenmek istemiyor,deli gibi su iciyor ama mamanin tadini alinca tutmuyor biberonu,kasikla da agzini acmiyor,birkac gundur siringayla da kusturuyor kendini:( aclik duygusu yokmus gibi, cok da neseli bi kizim var,12 13 saat ac kalsa aglamaz yani o kadar:( ben bu durumu kabullenemiyorum,kaldiramiyorum artik,uzuntuden aglalamaktan sutum kesildi:( ilk bebegim ve bunlari hayal etmemistim

İlgisini çeken bi oyuncak var mi çıngırak filan ben ilk kaşığa çıngırakla alistirdim renkli oyuncaklar filan ses çıkaran yatırım önüme tavana bakar gibi tuttum çıngırağı yarım saat sallaya sallaya konuşa konuşa zar zor alıştı ama hala ilgi çekecek birşey olmadan tam yemiyo tabletten çizgi film açıp tutuyorum ona dalınca veriyorum hemen birde ekmek içi süzme peynir bazen yumurta çalışsın diye azar azar veriyorum millet yaziyo biberon biraktircam meme biraktircam çok yiyo nasıl imreniyorum bunlar yetmiyor çok bilmiş Kaynanam dün gelmiş onu yedir bunu yedir kilo vermiş boş. Boş konusuyo sanki biz yedirmek istemiyoruz

Bide kaşığa ağzını hicmi acmiyo alınca oguruyormu kusmaya mi çalışıyor

Katı. Meyve sikCagini bende kullandım ama taneleri biberon tıkadığı için içemedi rende ile rendeleyip elimle suyunu sıkıp veriyorum

Katı. Meyve sikCagini bende kullandım ama taneleri biberon tıkadığı için içemedi rende ile rendeleyip elimle suyunu sıkıp veriyorum
İnsan çocuğu için neler yapıyor boşver kaynananı bu süreçte canımızı sıkanları takmayalım. Şakayla karışık lafını da esirgeme:) m.sıkacağımdan galiba meyveler iyice eziliyordu biberona takılmıyordu ama benim cadı içmedi:(

Tesekkur ederim canim,bu arada Ilaclari iciremiyorum kusuyor devamli:KK43:napsam acaba?
Benim kız da şurubu ağzına koyduğumuz gibi kusuyordu mecbur iğneye geçtik:( doktorunu bi ara istersen eğer içirdiğini kusuyorsa büyük ihtimal iğne reçete eder. Allah yardımcın olsun..

Benim kız da şurubu ağzına koyduğumuz gibi kusuyordu mecbur iğneye geçtik:KK43: doktorunu bi ara istersen eğer içirdiğini kusuyorsa büyük ihtimal iğne reçete eder. Allah yardımcın olsun..
Dedigin gibi oldu canim,iğne verdi doktorumuz,insallah sifa bulur yavrularimiz

Arkadaslar internette araştırırken..havuç tohumunun iştah açtıgını yazan yazıyı
gördüm..hatta burdada kadinlar kulubunde böyle bir başlikta acilan..konu var internete yazarsanız cıkacaktır...ya bende denemek istiyorum ama korkuyorum bisey olur diye...aranızda kullanan varmı

Arkadaslar internette araştırırken..havuç tohumunun iştah açtıgını yazan yazıyı
gördüm..hatta burdada kadinlar kulubunde böyle bir başlikta acilan..konu var internete yazarsanız cıkacaktır...ya bende denemek istiyorum ama korkuyorum bisey olur diye...aranızda kullanan varmı
Ben birşeyleri denemekten çok yoruldum. Yapmaya çalıştığım herşey elimde kurudu:( benimkisi havucu bile yemiyor tohumunu Nasıl yediririm:( o iştahsız çocuklar için... Benimki herşeyi reddediyor önceden uyutup içiriyordum şimdi onu da kabul etmediğinden kilo kaybediyor.. Çokkkkk üzgünüm ben... Zararı yoksa dene arkadaşım inşallah şifa bulur kuzucuğun ben çok umutsuzum her şeyden:(

Back