• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım 10 yaşında ergenliğe giriyor!

Selamlar. Benim kızım şuanda 7,5 yaşında şubat ayında 8 bitecek yani. Ama bir kaç aydır vajinada tüylenme oldu bile. Koltuk altılarında bir kaç tane var. Bir kaç doktora sordum. Göğüslerde hassasiyet varmı dedi hayır dedim yok. Büyümede yok. Sadece tüylenme var. Doktorun dediği şuydu. Erken engenlikte en önemli belirti göğüslerdeki hassasiyettir. Tüylenme genetikte olabilir. Benim kızım kıllı bir yapısay sahip zaten. Sanırım ondan dolayı oluyor. Doktorda şuan birşey demedi başka. Ama izliyorum kızımı. Soruyorum arada. Bakalım hayırlısı artık.

kızım 9 yaşını bitirdi şu an meme gelişimi evre hormonları normal kemik yaşı ileri değilmiş tedavi vermediler.ama ben başka doktorada gitsem mi diyorum çocuğumun psikolojisinide düşünüyorum.erken adet görebilir.boyu 125 kısa kalmasından korkuyorum

kizlar benim kizim da 2001 mayis dogumlu gögüslerim agriyo diyor baktim sertlesme var yapisi iri yasitlarina göre ama ben cok korkuyorum ya erken adet olursa diye bu gidisatla zaten öyle olcak gibi daha cok kücük ama yaaa
zaten bi kiz herseyi böyle erken yapti dogdugunda iki disi vardi 9 aylikken yürüdü cok erkenci

artik 9 yasindaki coocuklar da ergenlige adim atiyorlar.bunlar yedikleri hormonlu seylerdende kaynaklaniyormus.ablamin kizi 8 yasindaydi gögüslerim aciyor demeye basladi.doktora bir gidin bir cok tavisiyelerde bulundu.

Turner Sendromu Turner Syndrome Web Sitesi en erken teshis her seyden önemli ergenlige girme kiz cocuklari icin cok önemli evet benim kizimda erken ergenlige girdi arastirma cok önceleri basladik doktorlarin oyalamaliriyla cok zaman kaybettik ben bu siteyi bulana kadar simdi kizim 18 yasinda yasitlarina göre boyu baya kisa kaldi aman kizlar gec kalmayin arastirin kendi doktorunu kendiniz bulun tek doktorla kalmayin

senın kızın 10 yasındaymıs benımkı ise 8 yasında ve gogsum arıyor dıyo yarın doktora goturcem ve ne yapacağımı nasıl konuşcamı bılmıyorum

çocuklarınıza adet olmadan önce kıllanma ya da göğüslerinde hassaslık olduğunda anlatın bence benim kızım daha çok küçük ben ona henüz uygulayamadım ama bana annem öyle yapmıştı inanın öyle olduğnda çocuğunuzun bu durumla karşılaştığındaki tepkisi çok daha olumlu oluyor en önemlisi korkmuyor. zaten artık çocuklar her şeyi bi şekilde öğreniyolar o nedenle panik yapmadan her şeyin en doğrusunu onların da anlayacağı şekilde anlatın

cinsel eğitime ergenliğe gelmeden, çocuk soru sormaya başlayınca başlanmalıdır.böylelikle farkındalıkları oluşur.her yaşa farklı cevaplarla tabiki!!!

benim kızım 2001 şubat doğumlu
2 gün önce şubat 22 de doğum gününü kutladık ertesi günü regl oldu

8 yaşındayken tüylenme başladı geçen sene de göğüsleri çıkmaya başlayınca endokrinolog'a götürdük
cumhuriyet üniversitesi araştırma hastanesine nerdeyse 1 ay gittik geldik
rahim ultrasonu ve el kemik röntgenleri çekildi,kan testleri yapıldı
yapısı biraz iriydi yaşıtlarına göre
kemik yaşı 11 çıktı normal yaşından 2 yaş fazla
onun haricinde diğer bütün tahliller normal çıktı
doktoru kemik gelişimi tamamlanmış artık boyu uzamaz ama spor yapmanın çok faydası olur dedi
adet olma yaşı 8 e kadar düştüğü için adet olsada normal dedi
içimden dua etmiştim o zaman en azından 10 yaşını bitirse diye
ne kadar içten dua ettiysem 10. yaş gününün ertesi günü genç kız oldu kızım

dr bize anlatırken kızımda yanımdaydı boy uzamasını çok kafaya taktı
doktora gittiğimizde yani kemik yaşını tamamladığını öğrendiğimizde boyu 1.49 du
aradan 1 sene geçti şimdi boyu 1.55....sporun çok faydası oldu

Kızım 9. 5 yaşında daha dün geldik Dr den. Hersey tamamlanmış sonrası menarş dedi. Durdurmak istedim ama ben önermiyorum dedi boyu 149 kilo 36. Kafam çok karışık başka Dr ye gidip durursam mı bilemedim daha 4.sınıf. Siz nasıl Bi yol izlediniz kızınızın psikolojisi nasıl ben kendim 14 yasında oldum

bu konuyu açan arkadaşıma teşekkür ediyorum tam da bu konuyla ilgili konuşacak birilerini arıyordum
kızım 1998 doğumlu nisan ayında işk reglisini oldu bizim boyumuz kısa babanne hala baba ve be n oda bu sebeble kısa boylu dr muhtemelen kısa boylu olur dedi 155 cm olucak

anormal bir durum olmadığını söyledi sıçrayarak yapılan sporlarla ilgilenebilir ama o da 5-6 cm fayda sağlardedi ama belki olmayabilirde tabi

ama bu y olmadı nette aradım arada olmayabilirmiş regli normalmiş adet gördükten sonra kızlarda boy 16 cm uzar diye okumuştum şimdi o siteyi bulamıyorum bulunca okur doğru rakamı buraya yazarım

çocuklarda cinsellikle ilgili sorunlarımızıda buraya yazalım ergen olunca sorularda fazlalaşıyor yardımcı oluruz birbirimize
Su anda kızınızın boyu ne kadar?

benim kızım 2001 şubat doğumlu
2 gün önce şubat 22 de doğum gününü kutladık ertesi günü regl oldu

8 yaşındayken tüylenme başladı geçen sene de göğüsleri çıkmaya başlayınca endokrinolog'a götürdük
cumhuriyet üniversitesi araştırma hastanesine nerdeyse 1 ay gittik geldik
rahim ultrasonu ve el kemik röntgenleri çekildi,kan testleri yapıldı
yapısı biraz iriydi yaşıtlarına göre
kemik yaşı 11 çıktı normal yaşından 2 yaş fazla
onun haricinde diğer bütün tahliller normal çıktı
doktoru kemik gelişimi tamamlanmış artık boyu uzamaz ama spor yapmanın çok faydası olur dedi
adet olma yaşı 8 e kadar düştüğü için adet olsada normal dedi
içimden dua etmiştim o zaman en azından 10 yaşını bitirse diye
ne kadar içten dua ettiysem 10. yaş gününün ertesi günü genç kız oldu kızım

dr bize anlatırken kızımda yanımdaydı boy uzamasını çok kafaya taktı
doktora gittiğimizde yani kemik yaşını tamamladığını öğrendiğimizde boyu 1.49 du
aradan 1 sene geçti şimdi boyu 1.55....sporun çok faydası oldu
Kizinizin su anda boyu ne kadar?

Back