• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapıya gelen kadınlar..ne yapmalıyım?

hepımız allah a emanetız geçmış olsun sızede
evden çıkarken muhakkak ayetel kursı okuyun
evınızı meleklere emanet edersınız eve geldığınızde
kapınızı açarken yıne bır ayetel kursı okuyun ve ıçerı
gırınce esselamu aleykum deyın ve aleykumselam deyıp kendı
selamınızı gerı alın bu evdekı meleklere selam vermek ıçın
ınançlı olun allah ın ıznıylehıç bışey olmaz ayrıca gecelerı yatarkende
ayetel kursı okuyun evınızı ve tum apartmanınızı korur bunu adet
halıne getırın allah ın ıznıyle bışey olmaz

hepımız allah a emanetız geçmış olsun sızede
evden çıkarken muhakkak ayetel kursı okuyun
evınızı meleklere emanet edersınız eve geldığınızde
kapınızı açarken yıne bır ayetel kursı okuyun ve ıçerı
gırınce esselamu aleykum deyın ve aleykumselam deyıp kendı
selamınızı gerı alın bu evdekı meleklere selam vermek ıçın
ınançlı olun allah ın ıznıylehıç bışey olmaz ayrıca gecelerı yatarkende
ayetel kursı okuyun evınızı ve tum apartmanınızı korur bunu adet
halıne getırın allah ın ıznıyle bışey olmaz

evet hepimiz Allaha emanetiz, rabbim korusun saklasın evlatlarımızı..

Allah korusun yavrunu canım, ama bence ne yap et yanında götür güvendiğin birine bırak ama çocuğunu yalnız bırakma.

Yani cocugum falan yok ama 10 yasindaki bir cocugu bir saatliginede olsa evde yalniz birakmak ne kadar dogru bilemedim:26:
Komsuya falan gönderin,sakin ama sakin evde yalniz kalmasin cocukcagiz,hirsizlik olmasa bile baska birsey gelebilir basina ALLAH korusun.

bir şehrin polisi uygulama yapmıştı,zilleri çalıp "kim o" deyince bişeyler uydurup giriyorlardı,kapıyı açan daireleri gidip uyarıyorlardı ya "ya biz hırsız olsaydık?" diye.baya etkili olmuş bildiğim kadarıyla.hatta bi daireye "kim o" denince "hırsız" demişler kapı açılmış gidip bakmışlar bi çocuk,üniversiteye hazırlanıyormuş dalgınmış o yüzden açmış çok gülmüştüm:31:

Yani cocugum falan yok ama 10 yasindaki bir cocugu bir saatliginede olsa evde yalniz birakmak ne kadar dogru bilemedim:26:
Komsuya falan gönderin,sakin ama sakin evde yalniz kalmasin cocukcagiz,hirsizlik olmasa bile baska birsey gelebilir basina ALLAH korusun.

haklısınız ama mecbur kalmasak kesinlikle bırakmayız, emanet edebileceğimiz samimi! komşumuz da yok ne yazık ki...samimi çok ama yok işte
her zaman evde yalnız olmuyor zaten bazen ben arabayı kaçırdığım zaman geç kalırsam 1-2saat yanlız kalıyor, benim de yüreğim sızlıyor o evde yalnız diye, sürekli arayıp kontrol ediyorum.

bende oğlumu tembihliyodum hep birgün anahtarı unutmuşum yarım saat aralıksız zile bastım açmadı

aferin pa$aya ne akilliymis :21:

benm de başıma kötü bşey geldi konuyla lgili
zilim çaldı baktım tanımadığım bi kadın (tanımadıklarıma satıcıya falan asala kapıyı açmam)
açmadım sürekli zile basıyo kızımın sesini duydu
biliyorum evdesiniz aç kapıyı dye kapıyı yumrukluyo
sonra kapıyı tekmelemeye başladı çelik kapı kırılacak gibi sarsılıyo
yavrularımın ödü koptu
kapıcıya diyafondan bağırdım yardım etsin diye
oğluma telefonu getir polis arayım diye bağırınca kaçtı
kapının arkasında kalakaldım çocuklarım duvarın dibne sinmiş
allah böyle manyaklarla karşılaştırmasın

canim evet bazilari cok israrci oluyor.
bizim apartmana bagis icin gorevliler, kiliselerden kiliseye gel diyen manyaklar ya da saticilar geliyor surekli ve bazilari evde ses duyunca kapiyi defalarca caliyor ya da hellooooo diye bagiriyorlar tik tik kapiya vurup...
sanki acmak zorundaymisiz gibi...
tanimadigimiz kimseye acmayalim kapiyi Allah muhafaza canim...devir kotu... :34:
sizi de Allah korusumus iyi ki acmamissiniz onlara kapiyi...

haklısınız ama mecbur kalmasak kesinlikle bırakmayız, emanet edebileceğimiz samimi! komşumuz da yok ne yazık ki...samimi çok ama yok işte
her zaman evde yalnız olmuyor zaten bazen ben arabayı kaçırdığım zaman geç kalırsam 1-2saat yanlız kalıyor, benim de yüreğim sızlıyor o evde yalnız diye, sürekli arayıp kontrol ediyorum.

1-2 saatten bir sey olmaz canim, bazen insan cocugunu evde birakmak zorunda kalabilir bir sey olmaz..
bir de annem ben kucukken annem komsuya gidecegi zaman kapiyi kilitler de giderdi bazen, disari cikmaz isterdim bakardim kapi kilitli annem biri gelir de kapiyi acmayayim diye kilitlemis :))
o da yanlis tabi yangin ciksa bir sey olsa evden cikamayacagim...

Son düzenleme:
aslinda kapiyi actiginiz iyi olmus......

benim düsünceme göre...
evde biri varmi.. tatildelermi.. ev bosmu....gibi zile basabilirler..yani sizi yokluyorlardir gibisinden...

yani biraz düsünün:
hirsiz olsaniz...
evleri yoklarsiniz dimi?.. zile bas.. yasli nine: ( ben senin teyzenin kiziyim.. unuttunmu bilmem neler)..
yada ne bilim iste..

aklima öyle geldi....

haklısınız, evin boş olmadığını görmeleri iyi olmuştur sanırım. dilerim bir daha gelmezler..

bende seninle ayni durumdayim canim çok zor birsey bizde 10 yasindaki kiz kardesimi 1-2 saatligine atip gidiyoruz ben okuldayim annem iste birakabilcegimiz komsuda yok geçen ay apartmana 2 kere hirsiz geldi çok zor bir durum :43: arkadaslarim televisyonun sesi çok açisin kardesin dediler ses duyarlarsa gelmezler dediler :59: insan çok husursuz oluyor

bende seninle ayni durumdayim canim çok zor birsey bizde 10 yasindaki kiz kardesimi 1-2 saatligine atip gidiyoruz ben okuldayim annem iste birakabilcegimiz komsuda yok geçen ay apartmana 2 kere hirsiz geldi çok zor bir durum :43: arkadaslarim televisyonun sesi çok açisin kardesin dediler ses duyarlarsa gelmezler dediler :59: insan çok husursuz oluyor

evet canım, küçük çocuk büyük sorumluluk,
bazen şartlar bizim dışımızda gelişiyor malesef... :50:
Rabbim tüm çocukları korusun gözetsin, hepimiz O'na emanetiz...

Back