- Konu Sahibi askprensesi
-
merhabalar benimde kizim bir bucuk yasinda konusmuyor bazen anne diyor oda arada sirada onceden daha cok kelime duyuyordum ama simdi duymuyorum ancak anlasilmayacak kelimeler soyluyor ne yapmaliyim sagolun
benim kızımda 17 aylık hala anne yok , bana baba diyor dede diyor abbe (buda abi demek) diye bağrıyor anlamış değilim . 5 yaşında abimiz var 9 aylıkken anne baba pekçok kelime söylüyordu kızımın böyle olması hakikaten üzüyor beni.
Birde ağız dolusu bir sürü anlamsız laf hiç durmadan konuşma . Çocuk dr umuza sordum 4 yaşına kadar konuşması gerekir her çocuk bir olmaz dedi.
benim kızımda 17 aylık hala anne yok , bana baba diyor dede diyor abbe (buda abi demek) diye bağrıyor anlamış değilim . 5 yaşında abimiz var 9 aylıkken anne baba pekçok kelime söylüyordu kızımın böyle olması hakikaten üzüyor beni.
Birde ağız dolusu bir sürü anlamsız laf hiç durmadan konuşma . Çocuk dr umuza sordum 4 yaşına kadar konuşması gerekir her çocuk bir olmaz dedi.
Benim oğlumda 29 Mart ta 1.5 yaşına girecek, düştü, gitti, bitti, aç papa vs. birtakım kelimeler söylüyor. Ama bazı söylediklerini de artık söylemiyor, mesela anne diyordu şimdi çok az söylüyor yani bazen söylüyor. İşaret dilini kullanıyor yani elimden tutup götürüyor ya da istemeden vermediysek mesela su istiyor fu diyor yine elimizden tutup mutfağa götürüyor. İşine geleni çok iyi anlıyor yoksa tınlamıyor. Benim merak ettiğim söylediği bazı kelimeleri söylememesi normal mi? İlk çocuğum olduğu için tecrübem yok.
aynı sorun bendede var benimde oğlum 19 aylık veANLAŞILIR anne diyo başka bişey demiyo yani herşeyi anlıyo yapıyo ama bir sürü şey söylüyo ama anlaşılır başka bir kelime söylemiyor bende çok ilgileniyorum hatta birde baba desin diye defalarca uğraşıyorum ben baba de diyorum utanıyo gözlerini kapatıyo yani anlıyo bana baba de diyor ama ben baba kelimesini ağzımdan çıkaramıyorum anne diyo gözleriyle anlıyorum ve benim oğlum anne kelimesini bir çağırma gibi algılıyor ve benden başka herkese anne diye sesleniyo ve bu beni çok üzüyor ama şöyleki rahatım çünkü ablamın kızıda 3 yaşında anlaşılır olarak konuşmaya cümle kurmaya başlamıştı bende üstüne gitmiyorum ne öğrenirse kendi konuşur zaten zorlamanın faydası yok
Benim yeğenim de geç konuşmaya başladı. Kardeş kıskançlığından olduğunu düşünüyoruz biz. Tam cümle kurmaya 3,5 yaşında başladı. Şimdi 4,5 yaşında hızlı hızlı konuşmak için ağzında yuvarlıyor ancak yavaşlattığımızda anlıyoruz söylediklerini çok güzel bir şekilde anlatabiliyor o zaman. Birşey söylemeye çalıştığında lafını kesmeyin. Yada diyelim ki su istiyor. Gözleriyle işaret edince vermeyin su demesini bekleyin en azından. Abimlerin en büyük hatası söylemeye çalıştıklarını tamamlamak oldu birazda. Yeğenimin kardeşi 2,5 yaşında ve o çok güzel anlatıyor derdini. Burda psikolojik olarak engelleyen birşey var mı önce onu anlamaya çalışın bence. Ona çözüm getirdiğinizde sıkıntı kalmayacaktır.Merhaba
Suan yazgiginiz durumu yasiyorum. Ne zman konusmaya basladi cocugunuz? Neler yaptiniz?
Merhaba
Suan yazgiginiz durumu yasiyorum. Ne zman konusmaya basladi cocugunuz? Neler yaptiniz?
aynı şey bende var canım bir tek baba diyo ama ağzında çok lâf var hepside anlaşılır değil ben birşey öğretmek istediğimde de öğrenmek istemiyor bana inat gibi geliyoraynı sorun bendede var benimde oğlum 19 aylık veANLAŞILIR anne diyo başka bişey demiyo yani herşeyi anlıyo yapıyo ama bir sürü şey söylüyo ama anlaşılır başka bir kelime söylemiyor bende çok ilgileniyorum hatta birde baba desin diye defalarca uğraşıyorum ben baba de diyorum utanıyo gözlerini kapatıyo yani anlıyo bana baba de diyor ama ben baba kelimesini ağzımdan çıkaramıyorum anne diyo gözleriyle anlıyorum ve benim oğlum anne kelimesini bir çağırma gibi algılıyor ve benden başka herkese anne diye sesleniyo ve bu beni çok üzüyor ama şöyleki rahatım çünkü ablamın kızıda 3 yaşında anlaşılır olarak konuşmaya cümle kurmaya başlamıştı bende üstüne gitmiyorum ne öğrenirse kendi konuşur zaten zorlamanın faydası yok
Merhaba, kızınız kocaman olmustur simdi, konusmasi ne durumda acaba?benim kızımda 17 aylık hala anne yok , bana baba diyor dede diyor abbe (buda abi demek) diye bağrıyor anlamış değilim . 5 yaşında abimiz var 9 aylıkken anne baba pekçok kelime söylüyordu kızımın böyle olması hakikaten üzüyor beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?