Konuşma Problemleri Kızım 1,5 yaşında konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

askprensesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2007
412
1
96
39
- Yurtdışı
merhabalar benimde kizim bir bucuk yasinda konusmuyor bazen anne diyor oda arada sirada onceden daha cok kelime duyuyordum ama simdi duymuyorum ancak anlasilmayacak kelimeler soyluyor ne yapmaliyim sagolun

aynı sorun bendede var benimde oğlum 19 aylık veANLAŞILIR anne diyo başka bişey demiyo yani herşeyi anlıyo yapıyo ama bir sürü şey söylüyo ama anlaşılır başka bir kelime söylemiyor bende çok ilgileniyorum hatta birde baba desin diye defalarca uğraşıyorum ben baba de diyorum utanıyo gözlerini kapatıyo yani anlıyo bana baba de diyor ama ben baba kelimesini ağzımdan çıkaramıyorum anne diyo gözleriyle anlıyorum ve benim oğlum anne kelimesini bir çağırma gibi algılıyor ve benden başka herkese anne diye sesleniyo ve bu beni çok üzüyor ama şöyleki rahatım çünkü ablamın kızıda 3 yaşında anlaşılır olarak konuşmaya cümle kurmaya başlamıştı bende üstüne gitmiyorum ne öğrenirse kendi konuşur zaten zorlamanın faydası yok

benim kızımda 17 aylık hala anne yok , bana baba diyor dede diyor abbe (buda abi demek) diye bağrıyor anlamış değilim . 5 yaşında abimiz var 9 aylıkken anne baba pekçok kelime söylüyordu kızımın böyle olması hakikaten üzüyor beni.
Birde ağız dolusu bir sürü anlamsız laf hiç durmadan konuşma . Çocuk dr umuza sordum 4 yaşına kadar konuşması gerekir her çocuk bir olmaz dedi.

merhabalar benimde kizim bir bucuk yasinda konusmuyor bazen anne diyor oda arada sirada onceden daha cok kelime duyuyordum ama simdi duymuyorum ancak anlasilmayacak kelimeler soyluyor ne yapmaliyim sagolun

canım muhakkak bi uzman pisikiyatra git.mümkünse otizim ve benzeri konular üzerinede uzman birine git.eğer problem yok derse rahatlıkla bekle konuşmasını.ama bi sorun varsa unutmaki ne kadar erken teşhis o kadar başarı...

benim kızımda 17 aylık hala anne yok , bana baba diyor dede diyor abbe (buda abi demek) diye bağrıyor anlamış değilim . 5 yaşında abimiz var 9 aylıkken anne baba pekçok kelime söylüyordu kızımın böyle olması hakikaten üzüyor beni.
Birde ağız dolusu bir sürü anlamsız laf hiç durmadan konuşma . Çocuk dr umuza sordum 4 yaşına kadar konuşması gerekir her çocuk bir olmaz dedi.

ama bazen 4 yaş çok geç oluyor.dr diğer olası ihtimallerden bahsetmediyse beklenebilir.ama ortada bi sorun varsa allah korusun ne kadar erken müdahele olursa o kadar başarı sağlanıyor...
her çocuk tabiki aynı olmaz.benim kızım 2 yaş 7 aylık.isterse hikaye bile anlatabilecek kapasitede kelime haznesi var.ayrıca zaman kullanımı bağlaç kullanımı dahil birçok türkçe kuralını ben hiç öğretmememe rağmen biliyor.ama yaşıtı arkadaşı hem daha az kelimeyle hem daha yavaş hemde bazı zaman ve şahıs kullanım kuralları hatalarıyla konuşuyor....yine aynı yaşta arkadaşımın oğlu hala cümle kuramıyor...dr onayı şart.beklemeyin.şüpheyle beklemektense çocuğunuz için en doğrusunu yapın uzmana başvurun arkadaşlar

merak etme canım benim oğlum 20 aylık anne dedi bende şüpheye düşüp doktora götürmeyi düşündüm ama arkadaşlarımın hepsi doktor onlarlada sık görüşüyorum onların bana dediği her çocuk farklıdır ve dedikleri gibi şu an oğlum 21 aylık her komutu anlıyor bize evde yardımcı oluyor sadece cümle kurmuyor kelime söylüyor yaklaşık 50 kelimesi var sana tavsiyem öncelikle komutlarını anlayıp yerine getiriyor mu ona bak ve birde resimli hikaye kitabı al resimleri göster gerisini boşver benim arkadaşımın kızı 27 aylığa kadar anne haricinde hiç bişi demedi ondan sonra papağan gibi birden döküldü çocuk çok zeki çok akıllı. sende merak etme senden iyi senin çocuğunu kimse tanıyamaz

benim oğlumda nisanda 2 yaşına girecek ama konuşuluyor denilemez
geç olsun güç olmasın elbet konuşacak Allah ın izniyle..
her çocuk farklı

Benim oğlumda 29 Mart ta 1.5 yaşına girecek, düştü, gitti, bitti, aç papa vs. birtakım kelimeler söylüyor. Ama bazı söylediklerini de artık söylemiyor, mesela anne diyordu şimdi çok az söylüyor yani bazen söylüyor. İşaret dilini kullanıyor yani elimden tutup götürüyor ya da istemeden vermediysek mesela su istiyor fu diyor yine elimizden tutup mutfağa götürüyor. İşine geleni çok iyi anlıyor yoksa tınlamıyor. Benim merak ettiğim söylediği bazı kelimeleri söylememesi normal mi? İlk çocuğum olduğu için tecrübem yok.

Benim oğlumda 29 Mart ta 1.5 yaşına girecek, düştü, gitti, bitti, aç papa vs. birtakım kelimeler söylüyor. Ama bazı söylediklerini de artık söylemiyor, mesela anne diyordu şimdi çok az söylüyor yani bazen söylüyor. İşaret dilini kullanıyor yani elimden tutup götürüyor ya da istemeden vermediysek mesela su istiyor fu diyor yine elimizden tutup mutfağa götürüyor. İşine geleni çok iyi anlıyor yoksa tınlamıyor. Benim merak ettiğim söylediği bazı kelimeleri söylememesi normal mi? İlk çocuğum olduğu için tecrübem yok.

canim bence normal,cunki onun soyledigi kelimeleri sik -sik soyletmedigimizde bebeklerimiz unutabilirler o kelimeyi diye dusunuyorum.Benim de 1.6 aylik kizim var,1.4 ayinda yeni yeni konusmaya basladi. henuz 8-10 tane kelimeyi soyleye biliyor.Bazen bu kelimelerden bazilarini soyletdirdigimde soyleyemiyor,ama baska bir gun soyletdigimde soyluyor.Insallah devami gelirde daha iyi konusur.Onun icin bildigi kelimeleri bence devamli ona dedirt ki,unutmasin.Unutursada bence bir sey olmaz.:54:

aynı sorun bendede var benimde oğlum 19 aylık veANLAŞILIR anne diyo başka bişey demiyo yani herşeyi anlıyo yapıyo ama bir sürü şey söylüyo ama anlaşılır başka bir kelime söylemiyor bende çok ilgileniyorum hatta birde baba desin diye defalarca uğraşıyorum ben baba de diyorum utanıyo gözlerini kapatıyo yani anlıyo bana baba de diyor ama ben baba kelimesini ağzımdan çıkaramıyorum anne diyo gözleriyle anlıyorum ve benim oğlum anne kelimesini bir çağırma gibi algılıyor ve benden başka herkese anne diye sesleniyo ve bu beni çok üzüyor ama şöyleki rahatım çünkü ablamın kızıda 3 yaşında anlaşılır olarak konuşmaya cümle kurmaya başlamıştı bende üstüne gitmiyorum ne öğrenirse kendi konuşur zaten zorlamanın faydası yok

Merhaba
Suan yazgiginiz durumu yasiyorum. Ne zman konusmaya basladi cocugunuz? Neler yaptiniz?

Merhaba
Suan yazgiginiz durumu yasiyorum. Ne zman konusmaya basladi cocugunuz? Neler yaptiniz?
Benim yeğenim de geç konuşmaya başladı. Kardeş kıskançlığından olduğunu düşünüyoruz biz. Tam cümle kurmaya 3,5 yaşında başladı. Şimdi 4,5 yaşında hızlı hızlı konuşmak için ağzında yuvarlıyor ancak yavaşlattığımızda anlıyoruz söylediklerini çok güzel bir şekilde anlatabiliyor o zaman. Birşey söylemeye çalıştığında lafını kesmeyin. Yada diyelim ki su istiyor. Gözleriyle işaret edince vermeyin su demesini bekleyin en azından. Abimlerin en büyük hatası söylemeye çalıştıklarını tamamlamak oldu birazda. Yeğenimin kardeşi 2,5 yaşında ve o çok güzel anlatıyor derdini. Burda psikolojik olarak engelleyen birşey var mı önce onu anlamaya çalışın bence. Ona çözüm getirdiğinizde sıkıntı kalmayacaktır.

Merhaba

Canım Kafaya takılıcak hiçbişey değilmiş onu anladım.çocuğun dediklerini anlayıp yapıyosa sanada derdini anlatabiliyosa hiçbi sorun yoktur.sadece zamana bırak ve sabret.benim oğlum 37aylıkken bi konu açmıştım cümle kuramıyo sınırlı sayıda kelimeler kullanıyo biliyo sadece diye.dr a çıkmıştık bana demin söylediklerimi söyledi dediklerini anlayıp yapabiliyosa vs.sorun yok demişti.5yaşına kadar zamanı var çocukların yine konuşamazsa ozaman gel demişti.şimdi 7.5yaşında oğlum 2e gidiyo.ve 3.5yaşında cümle kurmaya başlamıştı ve şuan bülbül gibi konuşuyo normal dertleşebiliyoruz mesela :KK66:
Kızımda 6.5yaşında şuan 1e gidiyo.ve o oğluma nazaran daha erken konuşmaya başladı 2yaşında dillenmişti ve şuan ikisinide susturamıyorum. :)
Zamanında etraftan çok laf duyuyodum aha bizimki konuşuyoda seninkinde bi sorunmu var vs.heleki eşimde etraftaki lafları duyup benim üstümede çok gelmiştir.ama dra gittikten sonra herşey düzeldi."onun bunun lafına bakmayın her çocuk farklıdır aynı gelişmezler" diyince ''eşimde zamana bıraktı.ve herşey yolunda gitti ve konuşmaya başladılar.çocuğunu çok sıkma bence.o zamanı gelince konuşucak ve hiç susmıycak emin ol.. :-D
Öpüyorum tatlı bıdığı..çok takma olurmu...

aynı şey bende var canım bir tek baba diyo ama ağzında çok lâf var hepside anlaşılır değil ben birşey öğretmek istediğimde de öğrenmek istemiyor bana inat gibi geliyor

Merhaba Güzel Hanımlar,
30 Nisan 2017 Pazar günü saat 10.00-17.00 arasında çocuklarda dil konuşma bozuklukları ve bunlara karşılık alınabilecek önlemleri anlatan bir eğitimimiz var. Eğitime katılarak kafanızda oluşan bir çok soruyu cevaplayabilirsiniz.

Merhaba, kızınız kocaman olmustur simdi, konusmasi ne durumda acaba?

arkadaşlar benım ıkızler 20 aylık.söylenen herseyi anlıyolar ama anne baba dede nene arya (ismi) söylüyor. ben gelişim psikolojsi dersi almıstım okurken bunlar normal. her cocuk yada kardes bir değil. bireysel farklar var

Back