bende gecen gün tarcın bakıra boyadaım acımı önce cila yaptım 15 20 dk beklettim sonrada ardından oksidasyonu katarak boyadım ama diplerim hic tutmadı acaba azmı beklettim?? bide cok koyu oldu eskiden boyadıgımda daha acık ve daha turumcumtrak oluyodu busefer hic oyle olmadı acaba neden olmadıki ?? :2:
Amonra merhaba
bu akos çilek kızılı ile sonbahar kızılı ve igora kızıl yoğunlaştırıcıyı karıştırmak istiyorum ama akos boyayı bulamadım. Acaba Ankara'da nerden bulabilirim bu boyayı:44:
amonracığım, önerilerine ihtiyacım var!
saçıma şimdiye kadar hiç boya değdirmedim. saçım tam olarak kahverengi. ne koyu kahve ne açık. tam kahverengikırmızı bazlı değil ama daha sarı bazlı bir kahverengi saçım. yalnızca saçımda çok çok ufak bir tutamı 7-8 ay kadar önce açık küllü sarıya boyatmıştım. onda bile o ufacık tutamı mahvetmişti açıcıyla maçıcıyla tanımadığım, öylesine girdiğim bir kuaför. şimdi radikal bir karar ile saçlarımı kızıla boyatmak istiyorum. üzerinde çok düşündüm, kararımı verdim. yalnız birkaç sorum var sana. sıfır deneyimim olduğundan dolayı bu işin altından kendi başıma kalkamam muhtemelen. %75 oranlarında güvendiğim annemin kuaförüne boyatmak istiyorum saçımı ki %75 güvenilirlik oranı bence oldukça iyi. %100 güvenilirlik imkansız geliyor bana, çünkü mutlaka işleri gereği para kazanabilmek için ve müşteri bağlayabilmek için aşırı yardımcı olmadıklarını düşünüyorum bazı konularda, üstten cevap veriyorlar, kendi kendinin kuaförü olmanı istemiyorlar ki kısmen hak veriyorum elbette. işte bu yüzden geri kalan yüzdeyi sana soracağım şeylerden alacağım cevaplarla tamamlamak istiyorum eğer yardımcı olursan.
Eki Görüntüle 477765 Eki Görüntüle 477767
şimdi kendi boya değmemiş kahverengi saçlarıma istediğim renkler bunlar. birincisi algılarım beni yanıltmıyorsa bunlar bakırlı kızıllar değil mi? evet kırmızı fakat bakır bazlı sanıyorum. ki eğer doğru algıladıysam istediğim tam olarak da bu. ben saç akınca pembeye değil hafif bakıra turuncuya dönmesini tercih ediyorum çünkü. bu ayrıntı benim için çok önemli. ve bu renklerin ismi tam olarak nedir? nasıl tarif edeceğim? görselle de desteklemem daha mı iyi olur?
ikinci sorum ise bu renkler saçıma açtırmadan tutar mı? bahsettiğim kuaför organik açıcı mı ne kullanıyormuş. bu açıcıyı anneme uyguladığında annemin saçı siyahtan açıldı ve hiç zarar görmedi. yine de organik açıcı diye bir şey var mı? neyse açılacaksa da çok çok açılması gerekmez sanıyorum değil mi? hani kuaför beni kandırmasın yok çok açıcaz da bilmem ne de diye saçlarımı elime vermesin diye tecrübeden bilgi almak istiyorum. ya da hani açmadan tutar deyip beni koyu kızıl kahve saçlarla dolaştırmasın, o renklerden de pek haz etmiyorum çünkü.
peki ben bu saçları kuaföre izmitte boyatacağım ve hemen ardından istanbula geçeceğim çünkü orada yaşıyorum. deniyor ki ilk kez kızıla boyanan saçlar özellikle rengi açılıp boyanan saçlar çok çabuk rengini atıyormuş. kuaför boyadıktan sonra ve rengi atınca (tabii ne kadar süre sonra atar?) kendim boyasam açmadan filan hoşuma giden bir renk ile, o saç abuk subuk bir şeye dönüşür mü? dipler koyu uçlar açık alacalı bulacalı hani. kendim boyayıp riske atmamam daha mı mantıklı olur? hani bikaç kere kuaföre mi boyatmak lazım gelir?
tecrübesiz olduğum için sorular da ona göre oldu maalesef. bana başka nelere dikkat etmem gerektiğini belirtirsen çok çok sevinirim. bir ton saçma sorum için özür diliyor ve şimdiden çok teşekkür ediyorum sana.
Benim sacim ilk resimdeki gibi ama senin gibi canlı kızıl istiyorum yardım et lütfen
Sağol amoracım. Sana bi sorum daha olacak. Akos bulabilirsem dahi yine de 9 luk volum mu kullanmam gerek? Peki herhangi oksidan kremin markası fark eder mi ve kaç dakika beklememi önerirsin. Kurban bayramına kadar maske yapayım ben ozaman. İyi ki varsıncanım bırak saçların iyice aksın
bunun için saç bakım yağları maskeler uygula saçına
hem bakım yaparsın hem de boya akar
aktıktan sonra akos gelincik kızılı ya da çilek kızılı bulabilirsen onunla
bulamazsan neva color 0-66 ya da 0-65 e bi miktar kırmızı yoğunlaştırıcı katarak
9 luk 30 volüm oksidasyon kremi ekleyerek boya
ama gelincik ya da çilek kızılı kullanacaksan yoğunlaştırıcı katmana gerek yok
Sağol amoracım. Sana bi sorum daha olacak. Akos bulabilirsem dahi yine de 9 luk volum mu kullanmam gerek? Peki herhangi oksidan kremin markası fark eder mi ve kaç dakika beklememi önerirsin. Kurban bayramına kadar maske yapayım ben ozaman. İyi ki varsın
sevgili amonra konuyu epeydir takip ediyorum. kızıl rengi cok istiyordum ama kullanışsız diye tereddut ediyordum. senin tecrubelerin ışıgında kızıllar kervanına katılmaya karar verdim.
senden ricam yardımlarını esirgeme lütfen. saclarım pekte güclü degiller normal siyah iki ay kadar önce bitkisel boyayla kuaforde siyah yaptırmıştım.
bugun gidip kırmızı açıcıyı aldım. cila işlemi icin olan malzemeleride aldım.
şimdi sorum ornegin yarın sabah acma işlemini yaptım diyelim ne kadar beklicem cila icin. birde bu oksidayson işlemiyle cila işlemi aynı şeymi tam anlayamadım. önce sacı acıcaz ve kac gün sonra cila yapıcaz.
umarım dogru sormuşumdur.
canım saçların siyah ve güçlü değillermiş
sana önerim saçını açmadan önce hindistan cevizi yağı kullanman
burda bahsettim nasıl kullanıldığı ve faydalarından
http://www.kadinlarkulubu.com/sac-r...adan-sac-rengi-acma-hindistancevizi-yagi.html
kırmızı açıcıyla açtığında saçların zaten kırmızı bi kızıl olacak ya da en kötü kızıl bir bakır
ertesi gün boyayabilirsin saçlarını ama önerim eğer saçların iyi açılırsa
cila gibi oksidasyon kremi kullanmadan saç kremi su ve boya karışımını uygulaman
çünkü açılan saçta kolay akıyo boya rengi ne olursa olsun
bu sebeple pigmentasyon yaparsan daha iyi verim alırsın
pigmentasyon ve cila hemen hemen aynı işlem sayılır
Saçım sonbahar kızılı iken 2 kutu akos çilek kızılı ve 1 kutu sonbahar kızılı karıştırıp boyasam sonuç nasıl bir şey olur acaba:44:
cevabın için teşekkür ederim aslında topiğin gayet acıklayıcı ama bende suan hem heyecan var hemde cahillik :) genelde hep evde boyarım aslında saclarımı.
hindistan cevizi yağı tarifini mutlaka yapıcam teşekkür ederim. bakalım dogru anlamışmıyım. cok gerizakalıca bir soru belki ama şimdi:
pigmentasyon işlemi icinde oksidan krem bulunmayan karışım
cila işlemi ise icinde oksidan krem bulunan karışım.
önce saclarımı acıyorum acıcı sacımda 20 dk bekliyorum sonra sampuansız sadece kremle akıtıyorum.
kritik sorum şu ki; cila gibi olan pigmentasyon işlemini hemen aynı andamı yapıcam yani aynı günmü ertesi günmü
aydınlatıcı bilgilerin için tekrar tekrar tekrar teşekkür ederim. gayet iyi anladım sanırım.
hayırlısıyla yarın uygulama yapıcam. teşekkürler iyi akşamlar sağlıklı saçlar dilerim:)
rica ederim
sonucu ben de merakla bekliyorum
sana da sağlıklı saçlar, iyi akşamlar
yine ben:) bir sorum daha olucak bu son oksidasyonlu işlemi yaparken ne kadar oksidan katmam gerekiyor.
arkadaşım kırmızı acıcıyı sürdüm bekliyorum. bir ölçek kırmızı toz açıcı 9a 30 vol oksidanla karıştırıp hazırladım ama kıvamı cok koyuydu sürerken çok zorlandım en sonunda heryerine buladım valla. ortaya ne cıkacak merakla bekliyorum. umarım doğru yapmışımdır bu açma işlemini :)
imdaaaaaatttttttt. amonra. arkadaşıım açıcı işlemim bitti sacımı yıkadım şimdi az kurudu ama dipler cooook acık renk oldu alttlar koyu. yalnız dipler haddinden fazla acık renk oldu. pembe ötesi acayip bir renk oldu bu dipler. cila işleminden sonra düzelicekmi acaba. ne yapsam ben şimdi nasıl bir yol izlesem bilemiyorum. cilayı hazırlayıp sadece saç diplerinemi uygulasam oksidanlımı oksidansızmı yapsam napcam ben yaaaaa.