- 27 Haziran 2011
- 7.011
- 19.528
- 298
- Konu Sahibi kavun kokusu
-
Teşekkür ederim canım benim, şimdilik bayramda aramamaya karar verdim. Gerçi eşim aradın mı diye soracak, yok dersem neden diyecek, e cevaben çünkü şundan şundan diye sıralayamayacağım için aramak zorunda kalacağım galiba. Şiştim yemine derim.Evlat diyince akan sular durmaz mı ya? Biz televizyonda izlerken içimiz gidiyor kadının oğlu gitmiş umrunda değil. Bana tuhaf geliyor bu kadar kopukluk.
Sen eşin nasıl mutlu olacaksa onun hatırına öyle davran kavunum. Lakin ben yeri geldiğinde bir iki laf söylemekten geri kalamazdım sanırım.
Allah tüm göreve giden güvenlik güçlerimizi korusun. Tez zamanda kavuşmanız dileğiyle
Bunun cevabını vermiştim, okursanız...Eşiniz annesini arayıp gidiyorum anne helal et neden demedi ?
Pes ki ne pesEvlat ya aranmazmi pes
Insanlarin acilarini yasayis sekilleri farklidir.Allah korusun burnu bile kanamadan dönsün inşallah eşiniz ve giden askerler sakin olun bazı anneler böyle işte sadece adı anne ben bir şehit cenazesine gitmiştim sehitin eşi ağlamaktan bayilmisti anneside kapılarının önünde belediye yemek veriyordu oturmuş orda tikiniyordu birde gelene gidene yedinmi suyun varmı ekmeğin varmı kaşık vereyim mi vs ilgileniyordu şok oldum
Bunun cevabını vermiştim, okursanız...
Eşim görev çıktığını öğrendiği gün ve gitmeden 3-4 gün önce aradı. Nereye gideceğini, ne kadar kalacağını anlattı. Ancak cevap olarak "biz arabayı değiştirmeye karar verdik, bize araba bak" geldi. Bu yüzden sanırım giderken aramadı, ama aranmayı beklemiştir muhakkak. Zaten akıllarında bile tutmamışlar ki gideceği zamanı, bu yüzden bana sormaları gerekti.
Gorumcenizi aradığını okudum ilk mesajda , sonraki sayfalarda ne yazılmış bilmiyorum.
Hangi sayfada yazdınız ?
Sizin eşinizin ailesinden daha da beterti benim eski eşin ailesi . Bacağı alçıda dizine kadar gelmediler hci önemi yok benim için ,üzerine bir de sosyal medya üzerinden geçmiş olsun yazmışlardı . Ben de sizin gibi kizmistim ... Bunu dile de getirmiştim sonra ne oldu bu olay geçti eşim (ozaman ki) bana hak verdi falan sonra ailesinin iki kelam lafına sende kimsin diyebildi . Tabiki her eş ayayni değil ama bu sebeple kimseye kizmayin oğullari ve onlar arasında problem degilse siz bosverin benceEşim Suriye gibi, Afrin gibi tehlikeli bir bölgeye göreve gitti, 1 hafta oldu.
Ülkem için gidiyorum deyip, ne bir endişe belirtisi gösterdi ne de görevi öğrendiğinde yüzünde bir dalgalanma oldu. Bir yandan gurur duydum, bir yandan sakatlasam mı bir yerini de gidemese diye düşündüm, yalan yok.
Konuşabiliyoruz, ara ara kesiliyor elbette ya da hatlar tamamen kopuyor ama görüşebiliyoruz şükür.
Bugün eşimin annesi aradı, bana sorduğu soru "eee, gitti mi?". Nasıl yani, aramadınız mı hiç dedim ve sustum çünkü devamında beddua mı çıkardı ağzımdan başka nahoş şeyler mi inanın kestiremedim.
Aramadınız mı sorusuna "yoooooo" dedi! Yaşadınız mı bilmiyorum ama bazen öyle bir şey olur ki içinizde bir alev topu oluşur, hissedersiniz. Benzetme yapmıyorum gerçekten içimde bir alev topu oluştu o an, kendim için değil, eşim için.
O kadar kızdım ve kırıldım ki...
Nisanın sonunda doğum günü vardı, doğum gününde de aramadılar. Ama biz her sene, gerçek doğum tarihini bilmedikleri için kendilerine uydurdukları günde, arar kutlarız. Hatta ben hatırlatırım. Ne anneler gününü es geçtik ne babalar gününü ne de başka bir tarihi.
Nasıl yapabilir bir insan bunu çocuğuna hanımlar ne olur anlatın bana.
Yahu komşum olsa benim durumumda, yemin olsun sorarım ne var ne yok, yolunda mı her şey derim. Tesadüfen görmeyi de beklemem, özellikle gider sorarım.
1 haftadır beni arayıp nasıl olduğumu sormamışlardı (hani ben salağım ya, gittiğinden haberleri vardır, aramışlardır oğullarını diye düşündüm). Ama bu durum zerre umurumda değildi, beni nasıl aramazlar diyecek, bunu sorun edecek bir insan değilim. Amma velakin insan kendi oğlunu nasıl aramaz? Benim aklım çıkarken, her gün ne yemiş, ne içmiş, sağlığı nasıl keyfi nasıl diye sorularla cebelleşirken, sesinden her şey yolunda mı yoksa sıkıntı var mı diye anlamaya çalışırken bu nasıl bir umursamazlık?
Kırgınlığım eşim adına yoksa ben çok kızgınım.
(Yazarken jeton düştü şu an, 2 gün önce ablası aradı (görümcem yani), eşimin aradığını söyledi ve halimi hatırımı sordu. Sanırım anne babasını değil de ablasını aradı eşim, bilemiyorum.)
Demin de annem aradı, bayram geliyor kayınvalidenleri aramayı unutma dedi. Durduk yere anneme patladım. Sizler yorum yazarken annemi arayıp gönlünü alacağım. Ona da olduğu gibi anlatamam çünkü eşim adına annem de üzülür.
Ejderha misali şu alev topunu çıkarasım var yüzlerine yüzlerine.
O zaman hakikaten bir geri zekalılık var onların üstünde, her kimlerse artık.Arkadaşım dert aramayin kendinize. KV ve gorumcelerden çeken güruh şimdi size gıpta ediyor emin olabilirsin
Güldüm :) Hiç ummazken güldüm, teşekkür ederim :)Az beklenti az sorun .
Az emek no kırginlik .
Turabi oldum yine
Arayıp sormayin birseyde beklemeyin .Ozet gectim .
O zaman hakikaten bir geri zekalılık var onların üstünde, her kimlerse artık.
Eşimin can güvenliği yok, döner mi dönmez mi belli değil ama bana gıpta ediyorlar. Yazık.
Yahu evladını aramak, merak etmek bir şeye karışmak mıdır?Onlardan biri de benim ama gerizekali değilim şükür sadece yaraliyim. Biz sadece eşinizin ailesinin bir şeye karismamasina gıpta ediyoruz merak etmeyin sizin aciniza değil
Şu yazdığınız insanın sinirini bozar hakikaten, siz nasıl sabrettiniz peki? İhtimali bile hoplattı sinirimi. Anasıdır, babasıdır atacak-satacak değil elbette ama ne bileyim insan birazcık da olsa tepkili olmaz mı? Gönlü alınana kadar mesafeli durmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?