Kızgın ve kırgınım.

kavun kokusu

Buraya reklam alınır
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
6.426
15.443
448
Eşim geleli 1 hafta oldu hanımlar, merak eden varsa yazayım dedim. Çok şükür.
Darısı tüüüüüm bekleyenlere ve beklenenlere; sağ salim.

Eşim Suriye gibi, Afrin gibi tehlikeli bir bölgeye göreve gitti, 1 hafta oldu.
Ülkem için gidiyorum deyip, ne bir endişe belirtisi gösterdi ne de görevi öğrendiğinde yüzünde bir dalgalanma oldu. Bir yandan gurur duydum, bir yandan sakatlasam mı bir yerini de gidemese diye düşündüm, yalan yok.

Konuşabiliyoruz, ara ara kesiliyor elbette ya da hatlar tamamen kopuyor ama görüşebiliyoruz şükür.
Bugün eşimin annesi aradı, bana sorduğu soru "eee, gitti mi?". Nasıl yani, aramadınız mı hiç dedim ve sustum çünkü devamında beddua mı çıkardı ağzımdan başka nahoş şeyler mi inanın kestiremedim.

Aramadınız mı sorusuna "yoooooo" dedi! Yaşadınız mı bilmiyorum ama bazen öyle bir şey olur ki içinizde bir alev topu oluşur, hissedersiniz. Benzetme yapmıyorum gerçekten içimde bir alev topu oluştu o an, kendim için değil, eşim için.

O kadar kızdım ve kırıldım ki...

Nisanın sonunda doğum günü vardı, doğum gününde de aramadılar. Ama biz her sene, gerçek doğum tarihini bilmedikleri için kendilerine uydurdukları günde, arar kutlarız. Hatta ben hatırlatırım. Ne anneler gününü es geçtik ne babalar gününü ne de başka bir tarihi.

Nasıl yapabilir bir insan bunu çocuğuna hanımlar ne olur anlatın bana.

Yahu komşum olsa benim durumumda, yemin olsun sorarım ne var ne yok, yolunda mı her şey derim. Tesadüfen görmeyi de beklemem, özellikle gider sorarım.

1 haftadır beni arayıp nasıl olduğumu sormamışlardı (hani ben salağım ya, gittiğinden haberleri vardır, aramışlardır oğullarını diye düşündüm). Ama bu durum zerre umurumda değildi, beni nasıl aramazlar diyecek, bunu sorun edecek bir insan değilim. Amma velakin insan kendi oğlunu nasıl aramaz? Benim aklım çıkarken, her gün ne yemiş, ne içmiş, sağlığı nasıl keyfi nasıl diye sorularla cebelleşirken, sesinden her şey yolunda mı yoksa sıkıntı var mı diye anlamaya çalışırken bu nasıl bir umursamazlık?

Kırgınlığım eşim adına yoksa ben çok kızgınım.

(Yazarken jeton düştü şu an, 2 gün önce ablası aradı (görümcem yani), eşimin aradığını söyledi ve halimi hatırımı sordu. Sanırım anne babasını değil de ablasını aradı eşim, bilemiyorum.)

Demin de annem aradı, bayram geliyor kayınvalidenleri aramayı unutma dedi. Durduk yere anneme patladım. Sizler yorum yazarken annemi arayıp gönlünü alacağım. Ona da olduğu gibi anlatamam çünkü eşim adına annem de üzülür.

Ejderha misali şu alev topunu çıkarasım var yüzlerine yüzlerine.

Son düzenleme:
Yanlış anlamayın ama ben k.validesi aramayan ve buna kızan insanları hiç anlamıyorum beni k.vakidem iki sene aramasa kına yakarım bir önceki konuya da aynı yorumu yaptım varlıklarıyla rahatsızlık veren tipler olacağına aramayan sormayan tipler olsunlar daha iyi siz eşiniz için karşılıklı elinizden geleni yapın sevin sevilin k.valide aramış sormuş aamaaannnn boşverin

Bence durumu eşinize yansıtmayın sesinizden de anlamasın kafasına takar yoksa orada.
Durumunuzun ne kadar zor olduğunu çok çok iyi anlıyorum. Ailesi bana çok garip geldi evlat ayrımı yapar gibi. Çok pervasız.
Bence onlar aramadıkça arayıp tepki göstermeyin eğer arar da yine gevşek bir şekilde sorarlarsa laf dokundurabilirsiniz.
Sağ salim kavuşursunuz umarım en kısa zamanda.

Burada durum farklı ama. Kadının oğlu çok riskli bir yere göreve gitmiş ama onların umrunda değil.

Allah korusun burnu bile kanamadan dönsün inşallah eşiniz ve giden askerler sakin olun bazı anneler böyle işte sadece adı anne ben bir şehit cenazesine gitmiştim sehitin eşi ağlamaktan bayilmisti anneside kapılarının önünde belediye yemek veriyordu oturmuş orda tikiniyordu birde gelene gidene yedinmi suyun varmı ekmeğin varmı kaşık vereyim mi vs ilgileniyordu şok oldum

Son düzenleme:

Siz o annenin icinden geceni nerden biliyorsunuz. Bazi insanlarin inanci o kadar güclüdür ki, evlatlati vatan ve millet icin sehit düstü diye yine dimdik ayaktallar. Bir sehit annesi hakkinda ne bicim bir yorumdur bu!?

Beni aramadığı için değil bu hissettiklerim, hiiiiiiç aramasınlar beni. Evladını nasıl merak etmez diye öfkem.
Moral önemli bir şey hastalıkta ve bunun gibi can güvenliğin tehlikede olduğunda.

Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için. Laf sokmak hiç dert değil, sert çıkmak da keza. Gerçi "güle güle git, gel oğlum" demeyen insanlar "kavun kokusu bize şunu şunu dedi" demek için arar!

Şoktan çıkamamışsın belli ki,yoksa aklı başında insanın yapacağı yorum değil bu.
Kib yaptım.
Terbiyeye davet ediyorum,gelir misin?

Doğurmakla anne olunmuyor malesef.
O kadının üzüntüden,endişeden kendini kaybetmesi lazım. Ne biçim vurdumduymazlık.
Kimse gelip ama şöyledir böyledir diye duyar yapmasın.

Size de şu açıdan katılmıyorum.Hala anneler,babalar günü bilmem ne kutlamak neden? Haketrmeyene haketmediği değeri vermeyeceksiniz.

Yani eşinizin kimsesi sizsiniz demekki. Bu da yeni bişey değilmiş. Kırılmaya üzülmeye değmez. Keşke benim de kayinvalidem aramasa . Gerçekten çok sevinirdim
Eşim ailesini sever (zaten normali bu) ve kafasına takar bunu.
Şu an ne hissediyorsam eşim için, eşim adına ve eşim yüzünden hissediyorum.
"Amaaaan, zaten umursamaz" diyebilsem, ah umursamamak gibi bir huyu olsa hiç dert etmezdim.
Çok kızdım yaaa... vallahi.

Allah eşinizin ve tüm güvenlik görevlilerimizin sağ salim evlerine döndüğü günleri de göstersin.
Ayaklarına taş değmesin inşallah.

Yine kayınvalideme benzeyen bir anne ile karşı karşıyayım.o yüzden sizi iyi anladım.
Yapacak birşey yok.
Haklısınız gerisi boş.
Eşinize belli etmeyin.
Siz kendi hayatınıza bakın.
Sizden uzak olsunlar,daha iyidir böylesi.

Bundan sonra yok zaten. Hoş bayramda seyranda eşim elbet arayacak, bunu engelleyemem ve engellemem de. Doğum günlerini ben hatırlattığım için bundan sonra ufak bir hafıza problemi yaşayacakmışım gibi hissediyorum.

Amin kere amin.
Sizin de mi böyle Hayat ne garip, insanlar ne garip.

Esiniz adına kızmakta çok haklısınız. Çünkü vatani göreve gitmiş (Allah muhafaza etsin insallah) ama hep boylelerse madem, öğrenmek lazım umursamamayi. Ne mutlu ki sizin gibi sahiplenen onun yerine üzülen bir karısı var eşinizin. Allah bir taraftan almış ama sizi vermiş ona:)

Amin kere amin.
Sizin de mi böyle Hayat ne garip, insanlar ne garip.
Öyle,garip...
Bizimkiler de eşimin iyi ya da kötü hiçbir özel anında,olayında yanında olmamışlardır,aramamışlardır.
Eşim ve diğer kardeşleri çoktan kabullenmiş onları ama ben bazen zorlanıyorum hâlâ.
Her olana inanamıyorum,şaşırmayacağım dememe rağmen..
Sizinkine de inanamadım işte.
Ben bir asker görsem ciğerim sızlarken mesela,anne olarak o,Afrine giden oğlunu aramalıydı,hayatının en önemli noktası o olmalıydı.
Ne yazık...
Ama cidden üzülmeyin.
Siz eşinizi bekleyin,sağlıkla kavuşmak nasip olsun inşallah.

Çok teşekkür ederim, hem temennileriniz için hem de üşenmeden yazdığınız için.
Böyle insanların kalbi mühürlü dediklerinden sanırım.
Babasını anlayabiliyorum, eskide kalan anlayışla büyütülmüş bir adam. Başkalarının yanında çocuk sevilmez, açık açık sevdiğin belli edilmez zihniyetiyle büyütülmüş kendi de öyle büyütmüş. İçinden sevenlerden. Ama annesi... Eğer eşimin içine dert olmasına sebep olduysa, eğer üzülmesine neden olduysa hakkımı helal etmiyorum.

Ne kadar güzel yazmışsınız, üzülürken mutlu oldum.
Eşim "benim senden başka kimsem yok" der bana hep, bu zamana kadar hani tayinciyiz, gittiğimiz yerlerde kimsemiz olmuyor, o manada diyor zannediyordum. Artık anladım ki has anlamda diyormuş. Canımın içi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…