Kız Olacaksın Güya

Asil kadin calisiyorken ev isine yardim etmeyen erkek bosanir yardim eden degil..
O sizin etrafinizdaki hanimlar kendini ezdirmeyi seven tipler heralde..
Hizmetle kiz olmakla fln da alakasi yok.
İnsan sevdigine yeri gelir elleriyle bile yemek yedirir, o tv izlerken yemek yapmanin lafi bile olmaz..
Ama bunu soylemelerindeki dusunce tarzi cok yanlis.. Yani en azindan bana uymuyor.

Bende iki tarafın yapmasından yanayım.Ama malesef ki bizim toplumumuzda kimi insanlar sadece kız yapar düşüncesinde oldugu için haliyle herkes senin dediklerini tuhaflıyor ve artık alışılagelmiş birşey bu yuzdende düzeltilemiyor.Tabi temizliği yapanda yapıyor umarım sana yapan biri gelir :)

Ev işleri kadına mahsustur diye bir kural yok ama bir ilişkide her iki cinste doğasını yansıtmalı. Erkek güç, kadın nezaket...

Roller değişti mi bir tuhaf oluyor ya...

böyle bir şey yok yaa şuan beni anlattın aynı durumdayız tüm hislerime de tercüman oldun sana %100 katılıyorum başından sonuna kadar haklısın ama bir de olaya şöyle bak annelerimiz ki benim ki de öyle çocukluğundan beri kadına tüm yükün yüklendiği ve dibine kadar değersizleştirildikleri bir dönemde yaşamışlar ve doğrusunun bu olduğunu sanıyorlar kendisi hariç herkes için fedakârlık yapmayı kadının saçını süpürge etmesini herkesin sorumluluklarını üstlenmeyi vazifeleri gibi görmüşler çünki onlara öyle öğretilmiş bilinçaltlarına böyle kodlanmış yani o yüzde bu saatten sonra anne babalarımızın değişmesi imkansız fakat kendi çocuklarımızın bilinçaltlarına atalarımızın yaptığı gibi yanlış kodlamalar yapmazsak en azından gelecek nesli iyileştiririz diye düşünüyorum

Kayınvalidemin yanlış yetiştirdiği kurban olduğum oğlum paşam oğlum zihniyetini yıkmak için epey uğraştım diyebilirim, eşim bana hep yardım ederdi ama hep söylememle olurdu. Şimdi liste yaptık işleri bölüştük herkes kendi işini yapıyor, sen de yaptırırsın eşine merak etme. Tabi ki kendisine bunun mesajlarını ver evlenene kadar susup sonra hadi gel işe dersen çok zor

Bende evin tek kiziyim ve bu evdede hersey benden bekleniyor , evdeki tüm isler bana yüklenir erkek kardeslerim bir seye ellerini sürmezler cünkü öyle yetistirildiler cünkü onlar erkek . bazen sikayet ediyorum evdeki tüm isler tek basima agir gelebiliyor diye babamdan sürekli "evlenince evini temiz tutmazsan yemek yapmazsaz fln kocandan dayak yersin seni kapi önüne atar" gibi sözler duyuyorum . 14 yasinda bi erkek kardesim var o bile bana "aslinda sen benim hizmetcim olmalisin" gibi sözler söyler cünkü kizlar erkeklere hizmet edermis .

vallahi eşimle ben haftasonu giriştik eve dip köşe temizledik.. Bunun bayanı erkeği yok canım..İkimizde çalışıyoruz, ikimizde ortak bir alanı paylaşıyoruz. İkimizde yapabiliriz :)

helal olsun aynı fikirdeyim erkekler otursun kadınla ryapsın yokyaaaa
valla yok öyle hikaye

yazık kı ailelerimiz cok geri kafalı

Bizim evde eşim bulaşık yıkamak ve hamur yoğurmak dışında her işi yapmıştır. Görev paylaşımı yapıyoruz herkes elinden geleni yapıyor. Olması gereken de bu.

Nasıl yetiştiriliyorsanız öyle devam ediyorsunuz bu işin özü bu aslında.
Kendi annemden bir örnek vereyim, abim asker dönüşü kendi yatağını toplamaya baslamıştı annemin tepkisi oğlum sen yapma ben yaparım oldu bu duruma. Halbuki biraksa bu alışkanlık devam etse, evlendiğinde bir işin ucundan tutacakti belki.
Benim eşimde yapamayan taraftan ama gerçekten yapamıyor yani ögrenmemiş ki. Annesi taşımış önüne herşeyini. Bir gün makarna yapayım diye mutfağa girmiş ben işteyken tam 5 kez aradı beni nasıl yapıcam suyu sıcakmı koyucam , neyle süzücem, ne kadar su koyacağım vs diye. Eve gittim acayip birseydi pişirdigi, mutfağın hali acınasıydı zaten. Pazar kahvaltısı hazırlar birde ondada portakal kabukları tezgahta, herşey saçılmış olur ortalığa. Haliyle toplamak daha büyük eziyet oluyor o kahvaltıyı hazırlamaktan.
Bunları dert etmiyorum eşimde çünkü mutfak dışında titiz düzenli bir insan, dolayısıyla sağdan soldan çorap giysi vs toplamiyorum , giysilerini, kendi bakım malzemelerini vb şeyleri olması gereken yere bırakıyor bende bununla yetiniyorum. Fazlası olamıyor maalesef.
Sizde takılmayın bence bunlara, çok sorun edecek gibiyseniz ki okuduğumdan anladığım öyle, baştan kotarabilecek biriyle düşünün evliliği, sonradan olmuyor çünkü genelde değişiklik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…