Kız Olacaksın Güya

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
Annemle mutfaktayiz, bir isi yapmadim diye "kiz olcaksin guya, seni de kiz diye yetistiriyoruz" dedi. En en en en sinir oldugum laf budur belki de. Niye dedim kiz olmak deyince ev isi mi geliyor aklina, bu sadece kizlarin yapacagi bir is mi? Bagirdi bana salak salak konusma sen hangi kulturde buyudun, adam ol git calis o zaman diye.

Ya ben gercekten anlamiyorum, niye kiz ev islerini yapmak zorunda da erkekler kilini kipirdatmasa da olur? Yardim ettikleri zaman bile buyuk bir olay sayiliyor.

Benim demek istedigim ben yatiyim her seyi erkekler yapsin degil. Artik hem kadinlar calisiyor hem erkekler, neden bir tek kadinlar ev isi yapiyormus? Butun gun calisip yorulan sadece erkekler mi?

Konu sadece ev isi de degil aslinda, kiz olmanin bu tarz seylerle bagdastirilmasi. Sonuc olarak evli bir cifti ele aldigimizda, o evde yasayan iki kisi var, daginiklik iki kisiye ait, pislik yine ikisine ait. Ikisi de calisiyor. Lutfen beni ev isi yapmak istemiyor da isi erkeklere atiyor olarak algilamayin, sinir oldugum pek cok konudan en cok gundeme gelen bu.

Yanlis mi dusunuyorum ablalarim? Kadin erkek iliskileri hakkinda ne zaman konu acilsa uzayliymisim gibi bakiyorlar bana. Erkeklerin kadinlar ustunde otorite kurmasi, nereye gideceklerine ne giyeceklerine karisilmasini yanlis buluyorum diye.

Karsilastigim yorumlar

# Ayy ev supuren erkek mi olur ya bosarim ben onu

# Bence erkek tv izlerken kadin yemek yapar

# Ama canim erkek dedigin de biraz baskin olacak iliskide

Anneler bunu söyler evli olsan evli barklisin bune boyle derler bence bunda sorun yok ...

Hakli olduğun konu ev islerini sadece bayanlar ogrenmemeli artik erkeklerde yapmalı yan yatıp erkeğe hizmet eden kadın devri artik geçti gitti herşey ortak olmalı

Bu senin ileride eşin olacak kişiyle aranda bir durum. Ev işlerini paylaşırsınız, birbirinizin üzerinde otorite kurmazsınız müdahalae etmezsiniz. Tamamen iki kişi arasında, ilişkinin temelleri ve dinamiği ile alakalı bir durum bu. Bunu başkalarıyla konuşman, tartışman gereksiz. Sen eşinle birlikte yaparsın her işi, diğeri eşine hizmet etmekten hoşlanır. Bunun tartışılacak bir yeri yok ki.

Annenin tavrı seni germiş olabilir ama yeğenlerimden gördüğüm kadarıyla şimdiki gençler ailelerine yük olmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Okuyom ama ben ayağına yataklarını bile toplamıyorlar. Kız erkek hepiniz için geçerli bu yorum.

Annen git çalış o zaman diye mantıklı bir şey söylemiş aslında. Herkesin bir işi olur. Sen evde oturuyosan ev işlerini iyi yapmalısın. Adam yorgun argın geldiğinde evde her şey yerli yerinde olmalı. Ev işini ortak yapmak bu aşamada saçma geliyo aynı şey sen çalışıyo olsaydın kocan evde olsaydı o durumda da geçerli. Sen geldiğinde yemeğini hazır etmeli.

Hic merak etme, senin devrin cok güzel olacak, bütün isler ortaklasa olacak. O anlattiklarin 100 sene önceydi ve hala o 100 sene önceye tutunan ve yasayanlarda birde öyle, ama bu zamana bakarsak ve zamani insanlarina bakarsak, hersey ortaklasa.
Fakat ne olursa olsun herseyi bilmekde cok büyük avantaj. Eskiden nefret ederdim tig isinden, ama simdi hava atiyorum arkadaslarima cünkü cogu bilmiyor, oysa ben masa örtümü kendi ellerimle ördüm diye havamdan gecilmiyor. Veya ne bileyim güzel yemek yapabilmek, bir pasta süsleyebilmek güzel seyler, niye ögrenmiyeceksinki. Yinede herseye merakin olsun. Herseyi bil ve ögren ama bunu sadece gelecekte kocan icin degil, kendin icin ögren. Merakli ol hayata ve yasama...ne bilirsen o kardir....cok bilmek, ögrenmek gelecekte hayata karsi güclü kilar seni.
Sevgiler

Ne yazık ki ev işi kadınlara yapışmış durumda. Erkek yapınca bile "yardım etti" oluyor adı. Yani yine kadının asli görevi oluyor. Halbuki aynı evin içinde yaşanıyorsa iş dağılımı eşit olmalı. İki tarafın da çalıştığı bir çiftten bahsediyorum tabi. Yavaş yavaş değişiyoruz, hiçbir şeye elini sürmeyen erkeğin bir üst modeli piyasaya sürüldü artık erkekler de yapıyor bir şeyler. Senin gibi düşünen biriyle evlenirsen sıkıntı olmaz.

İkiside çalışan çiftlerde erkek elinden gelen işlere bencede yardım etmeli.
Sadece erkek çalışıyorsa kadının biraz daha anlayışlı olması gerek ama. Öğlene kadar uyuyup akşamda işten gelen adamdan yardım bekleyenleri benim mantığım kabul etmiyor.

Evlatlarını kız-erkek diye ayrım yaparak onlara sorumluluk yükleyen annelerin eşlerinin sorumsuzluklarından şikayet etmesi çok komik değil mi?
Eğer sen erkeğe çocukluktan itibaren kızdan daha üstün olduğunu öğreterek büyütürsen o 7 yaşında da 70 yaşında da bayana otorite kurmaya çalışır.
Erkek çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz.Her konuda.Erkek herşeyi anneden,kız kardeşten,eşten beklememeli..
Yemek ısıtmayı bile bilmeyen erkek yetişmemeli.
Annen sana nasıl davranıyorsa erkek kardeşin de ileride öyle davranacak.Çünkü seni kendinden üstün görüyor.
Toplumun değer yargılarının bu yönde olması çok yanlış.
Sen erkeği her konuda üstün görürsen oda hizmet beklemeyi,istediği gibi davranmayı,taciz etmey,tecavüze yeltenmeyi kendine hak görür.
Üzgünüm ama anneniz çoğu anneyle aynı.Belki annelerimizi değiştiremeyiz ama ileride erkek çocuklarımızı bu yönde değiştirebiliriz.

kızsın tabii gibi her işi yapacaksın durumu tamamen yetiştiğin kültürle ve evlendiğin zaman eşinin yetişme kültürüyle ilgili bir durum.ben de çalışıyorum eşim de.dolayısıyla çocukların bakımı ve ev işlerini paylaştık,paylaşmak zorundayız zaten.mesela ütüyü o yapar,yemeği ben.evi ben süpürürüm yerleri o siler.çocukların bakımı konusunda da böyle.

hem evleneceğin kişiyle hem de senin tavrınla ilgili bu birazda.bir de annelerin yetiştirme şekliyle.

iki oğlum var ikisi de bana masa kurarken,toplarken,çamaşır asarken,toplarken vb.. yardım ederler.oyuncaklarını asla ben toplamam mesela,her işlerini kendilernin yapmasını istiyorum.

valla kadın ya da erkek değil adam yetiştirmek önemli olan!

Kız çocuğunu kalk kız abine çay doldur,kalk kız abine su getir diye büyüten,erkek çocuğuna dışarda çalışmaktan başka sorumluluk yüklemeyen ailelerin yetiştirdiği erkeklerde olan bir durum bu aslında..Erkeği her zaman 1 adım önde yetiştirdikleri için hem erkeğe,hemde topluma garip geliyor erkeğin ev işi yapması..Ben her iki tarafta çalışıyorsa ikisininde birbirine yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum..Ama taraflardan biri çalışmıyorsa onun biraz daha anlayışlı olması gerek..Sonuçta biri bütün gün çalışıp yoruluyor,diğeri evde oturuyor..Bu gibi durumlarda da evde olanın ev işlerini yapması gerek...

Bunu diyen kadinlara esleri yardim etmiyorda ondan öle diyolar..
ben calismiyorum ama esım bana yardimci oluyor sagolsn cunku bende senin gibi dusunuyorum..ve bunu evlendigimizde esimle paylastim..ben yemek yapiyorsam o sofrayi hazirlar ben toplamaya baslayim o sen bulasiklari hallet ben toplarim der hatta ben temizlik yapiyorsm makinada camasir varsa asar utulenicek kiyafeti varsa utuler..hamile kalmadan once bile anlastik tek basimayim ben burda yardimci kimsemiz yok sen de sorumluluk alman lazim ki ben yipranmayim dedim kizim 3 aylik bu zmna kadr cok yardmci oldu bana..geceleri 1 ben kalkiyorsam 3 o kalkiyo cunku biliyo gunduz butun gun kizimin pesindeyim oturup yarim saat dinlenmiyorum...
yine evin yuku benm omzumda ama bi yardimi bile mutlu ediyor insani..
Yalniz bu yetistirilmekten de cok kişinin kendi karakteriyle alakali cunku esim iki kardes ve diger kardesi 22 yasinda olmasina ragmen bildign odun...ayni eski zamn erkekleri gibi ..kb de ayni oyle ama esim farkli bilmiyrm...biz bide severek evlendik aramizda cok farkli bi muhabbet var belki ondanda kaynaklaniyodur bu durumlar ..
ama dedigm gibi bende senn gibi dusunuyodum karsima beni anlayan biri cikti ins senide anlayan biriyle evlenirsin bu konuda...
bu arada bende evlenene kadr hic bisey yapmadim yumurta kirmaktan baska bisey bilmiyodm insan herseyi ogreniyo evlendikten sonra hele bide esini seviyorsa dahada hevesli oluyo:)
Hani böle erkek mi olur diyenlere de cevabi Efendimiz (as) vermiş yy öncesinden:)

Eklentiler

• 2015-02-21 17.11.26.png
    787,4 KB · Görüntüleme: 101
1950 model yorumlar onlar
bazıları hala 2000 li yıllarda yaşadığımızın farkında değiller 21. yüzyıldayız yahu

Karsilastigim yorumlar

# Ayy ev supuren erkek mi olur ya bosarim ben onu

# Bence erkek tv izlerken kadin yemek yapar

# Ama canim erkek dedigin de biraz baskin olacak iliskide

bunları diyenler de yine kadınlar dimi? e buyur işte,erkeklerin neden tepemize çıktığının en basit örneği yine kadınların kurduğu şu cümleler.

Benimle aynı şekilde düşünen insanlarla karşılaşmak güzel :)

Çalışmayan eş bence de ev için daha çok sorumluluk almalı, benim bahsettiğim kadın-erkek çalışan ilişkiler içindi.

Bazı kadınları anlamıyorum, kendilerini yıpratmaya ne kadar meraklılar. Okulda falan konu açıldığında benimle aynı görüşte ola kimse olmuyor, hatta ailem için de geçerli. Arkamdan evde kalır bu diyorlar erkekler dahil.

Çocuk için de geçerli mesela aynısı, baba sadece sevmek için var iki dakika çocuğa bakacak olsa annesi sen değil misin bir çocuğa bakamıyorsun diyenleri görüyorum. Çok ütopik değil ki benim söylediğim bir şey, ev işleri paylaşılmalı bence.

Şu an evlenmek için çok erken biliyorum ama, annem de öyle deyince bir düşündüm. Şu an okuyorum inşallah okulu bitirince çalışmaya başlayacağım. Eğer evlenirsem ev işi ve çocuk da eklenecek. Bunların büyük kısmının bana yüklenmesi çok ağır olur, bir an bunu düşündüm. Bu kadar çok şeyi nasıl yapacağım diye.

Bu arada iki erkek kardeşim var. Onlar sürekli benden bir şey bekliyorlar yaşları da küçük değil. Acıktıysan iki yumurta kırabilmelisin en azından değil mi? Bazen sinirleniyorum kalk kendin yap diyorum annem hemen kızıyor nolucak yapıversen, ben bir şey istediğim de bana kalk kendin yap onu mu bekliyordun diyorlar. Bu tarz şeylerde hep kardeşlerimin tarafı tutulur gizliden gizliye

Peygamber efendimiz hz. Aise ile evliliginin ilk gununde sabah erkenden kalkmis ve evi supurmeye baslamis. Aise validemiz hemen supurgeyi elinden almak istemis ben yaparim diye O da vermemis bundan sonra evi bir gun sen bir gun ben supurecegim demis

Keske muslumanim diye gezen erkekler O'nun guzel ahlakini ornek alsa

(dini bi ornek verdim yasak ama aklima geldi yazmadan edemedim alinti yapmayiniz kizin konusu kapanmasin )

Bir de bunu dine mal etmeye çalışanlar var sanki din bunu emrediyormuş gibi. Teşekkür ederim güzel örnek için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…