Kız Olacaksın Güya

vallahi bende katılıyorum sana ,benim annem de aynı ev işi yapınca dünyanın en iyi evladı oluyorum ,bi yere oturmaya gidelim birinin kızı yapsın hizmet etsin ,bak görüyor musun ay bu kadar tatlı bir kız olamaz maşallah hiçbişiye dokundurtmadı, herşeyi kendi yaptı neler neler ,o kadar hoşuma gitti ki anlatamam ,sanki evlat olmak yada kız olmak ev işinden ibaret gurulanılan şeye bak ,bana gelince sanki kötü evladım hayırsızım muamelesi, ki bende misafir geldimi hizmet ediyorum ama beğenmiyor.ev işi yapmadığımda beni bişiye yaramayan biri olarak görmesine uyuz oluyorum napsam yaranamıyorum,bu beni çok öfkelendiriyor.

Annenin bir lafına fazla anlam yükleyip drama çevirmişsin bence. Bunları duymadan büyüyen var mı Türkiye'de? Senin evlilik ve iş paylaşımı konusundaki düşüncelerin ayrı, annenin sana dediği laf ayrı.
Hem annen sana alternatif de vermiş. Çalış o zaman demiş. Yani öyle ya da böyle, bir işe yaramak lazım bence de.

Benim düşüncem eşlerin ikisi de çalışıyorsa evde iş bölümü yapılır. Ama kadın tüm gün evdeyse evde çalışmalı. İşten gelen adamdan bir de ev işi beklemek abartı geliyor bana.

Haklisin ama zaman lazim ki bu zihniyet degissin.

Ben 3 aylik evliyim annem de bazen bana boyle tepkiler verrd yani bazi seyler bence cok abartiliyo onlarin gozunde ama artij ustumr gelemiyo cunkuben buyum sen sensin benm esim var ondan sorumlu yum dedim

S
Son yazdıkların öyle koca bulsa baş tacı yapar çok doğru düşünüyorsun bende bu zihniyetteyim ama bizim evin işlerini ben yapıyorum eşim bebeğe baksa kafi ev işi daha kolay hakkını yemeyim bebek yokkende yardım ederdi bana

Bana bazen annemle yaptigm dalasmalar artik bos geliyor ben cok sukur esimden memnunum sadece 3 aylik evliyim iliskiye giremiyorum tedavi goruyom. sadece kucuk bi kismi icimde korkuyorum agri ve sanci oluyor.saglikli dusuncelere ihtiyacim var.herkrs tek kimse 4 4luk degilyasamk guzel

Evde oturan isi gücü olmayan erkege,nasil ki erkek adam evde mi oturur,kalk git isine gücüne bak deniliyorsa,kadinin da elinden bu tür ev isleri gelmeyince,sen nasil kadinsin denilebiyor iste..
Erkegin nasil ki calismasi sartsa,kadininda calismasi mecbur tutulmasada iyi kötü bazi isleri yapabilmesi isteniyor..
Evlilikte eslerin ikiside calisiyorsa,temizligi,yemegi kesinlikle kadin yuklenmemeli,yardimlasa yapilmali,ama kadin evdeysede mumkun oldugunca ev islerini erkege birakmamali diye dusunuyorum..tamir filan haric.yemek ve temizlikten bahsediyorum.

Geçmiş olsun sorununuz varsa konu açın isterseniz yardımcı olurlar konu sahibesinin konusuyla çok farklıda

Geçmiş olsun sorununuz varsa konu açın isterseniz yardımcı olurlar konu sahibesinin konusuyla çok farklıda

0, member: 656753"]Geçmiş olsun sorununuz varsa konu açın isterseniz yardımcı olurlar konu sahibesinin konusuyla çok farklıda[/QUOTE]
Nasil yapicam yeni uye oldum tesekkurler

Yok öyle bir dünya hangi devirdeyiz de ev sadece kadinin isi olsun ? O ev kadina da erkege de aitse isleri de hem kadina hem erkeğe aittir. 2 yildir erkek arkadasimla ayni evi paylasiyoruz benden çok is ve yemek yapiyordur sağolsun benim canimin içi.. Kendi de bir erkek olarak sadece kadin is yapar görüşüne asla katilmiyor. Çoğu zaman sen yorulma ben yapayim der. Kadinlar artik "o benim kocamdir hizmet ederim ayagini yikar suyunu da icerim erkek dediğin is yapmaz ben yaparim" psikolojisinden cikip kendini ezdirmeyi birakmali. Boyle boyle kendimizi otekilestiriyoruz toplumda erkek de kendini ustun ırk zannedip dilediğini yapabilme hakki buluyor bir kadina. Silkelenip kendimize gelelim..

bence herkesib gorevleri farkli.. yani tabiki erkek esine, annesine yardim etmeli, ama feminen duygularla olayi abartip inatlasmak anlamsiz geliyo bana.
eski esim temiz biriydi, ben hastayken filan rica etsem cam da silerdi evi de supururdu.. ama durduk yere bezi alip cam silmesi, haydi şu evi bi supureyim demesi bana sacma geliyo.. ama bu demek degil ki, kadini kole goruyorum.. sonucta yetistigimiz bi kultur var, eminimki dunya genelinde bu boyle..
nasil ki evde yatip calismayan erkeklere iyi gozle bakilmiyosa, hic bi is yapmayan/beceremeyen kadin da hos karsilanmaz.. cok derin dusunmeye luzum yok

ben nişanlıyımm bi iş bilmiyodumm ne mutfakk ne temizlikk çünküü küçüktümm öncee büyük ablamm yapardıı sonraa o evlendii diğerr ablamm annem derken ben hiç yapmadım ama şimdii mutfağa girdimm tatlıdan pastadan başladımm pilavı öğrendimm videolu tariflerlee çünkü annemlee anlaşamıyoruzz senin annen gibi konuşmayaa başladıı iş başa düşüncee herşeyy yapılırr erkektee yardımm ederr

Annelerin klasik lafıdır bu, 25 yaşındayım ama annem arada yine söyler, kafaya takılacak bir şey değil ki bu..

Erkek ev isine yardim etmemeli, ortak olmali, her konuda oldugu gibi.
Yardim etmek ne demek? Bir isin sorumlulugunu alan kisiye lutfedip sorumluluklarini hafifletmek demek. Oysa bir evde kac yetiskin yasiyorsa o evin sorumlulugu esit bir sekilde o bireylere aittir ve paylasilmalidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…