• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşimin sorunu

Merhaba hanımlar kızkardeşimin bir sorunu var ve ben ne fikir verecegimi şaşırdım artık biraz dışardan bakıp yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kızkardeşim 4 yıllık ünv mezun oldu hemen evlendi.Eşi de özel sektörde çalışandı.
Baslarda kardeşim istanbul sartları zor çalışım demiş eşi kabul etmemiş.
Eşi 1800 maas alıyordu ve yetmiyordu.
Kızkardeşime eşi evlenmeden önce ayrı yaşayacaklarını ve sadece kışın kendi köyleri çok soguk oluyor diye 3 aylıgına kv nin gelecegini söylemiş eşi.
Neyse kabul etti ama bunlar yerleşti ,etraflarında da gelin aldık bizle yaşıyor denildi.
Kardeşim hamile kaldı ,sorunlıu bir hamilelik geçirdi.
Bu süre zarfında kv hep hizmet bekledi o zamanlar görümce, kayın felan hepsi aynı evde yaşıyorlar.
Bebegi oldu derken küvezde kaldı bebek, emzirmeye giderdi annemle birlikte eve geldiğinde bir sıcak çorba pişirmez yemegi kardeşimden beklermiş.
Sezeryan olmuştu.
Bunlara dayanamadı kardeşim, evi boşalttıgı gibi köye yerleştiler.
Köyde ev yaptırdı bu sürede, kv nin yukarı mahallede evi var orada yaşadı hep beraber.
Şimdi evi oldu kurtuldum derken eşi sürekli annemler bizde klasın diye ısrar ediyor.
Kız kardeşim istemiyor evleri var diyor ,bahaneler ev sogukmuş, sadece kışınmış vs.Üstelik hepsi hizmet bekleyecek bebegi de çok huysuz.
Defalarca esine söylüyor bu sefer annemleri istemiyorsun diyor, en son bu evde kalsınlar ben üstteki evde yaşayacam diyor ona da gelmiyorlar.
Çok bunalmıs durumda ,küçücük ardiye gibi kullandıkları oda var oraya yatak koyacaklarmış orda kalacakmış kv, kp birde büyük dedeleri var tabi.
Eşi hiç anlamıyor ailem de ailem diyor.
Bu süre zarfında hala yemeklerini kahvaltılarını evleri ayrı da olsa kardesim hazırlar.
Daha 2 ay oldu evine taşınalı.
Yine de kötü gelin diyorlar, yaranamıyor
Bir de afedersiniz ,ailesi varken adam yanına dahi yaklaşmıyormus utanıyormuş.
Napmak lazım nasıl bir yol izlesin
Teşekkür ederim şimdiden.
çıksın gıtsın aılenızın yanıan kız kardesınız bu kadar yuz vermesın...

Ben altli ustluyum boyleyken bile yemegini yapmiyorum kardesin sana anlattignda ailece arkasnda oldugunu soyleyn kendine guveni olsun 3 cocukla bosanip ayakta duran kadinlarimz var ki kardesin unıv.mezunu boyle omurmu gecer esimde karadnzli yazlari 15gun gidiyorum bakkal bile yok patliyorum

Kardeşiniz nasıl bu kadar kör olabiliyor ?kusura bakmayın ama eşi de ailesi de kullanıyor , kardeşiniz onlara yemek yapıp bakacağına anne babanıza baksın bıraksın dönsün. Böyle hayat çekilir mi Allah aşkına ?
Anneniz çocuğa bakar kendisi çalışır oh mis gibi hayat onlarda ne yapıyorsa yapsınlar.. kardeşinize burada ki yorumları okutun bence , belki de boşanacak ama biraz cesaret gerekiyor olabilir , hayır yani okumuş insan ne işi var bu aileyle ?
Benim de elimden bir şey gelmiyor yorumları söyleyecegim zaten daha pek çok sorun var ama bu asıl önemli olanı.
Telefonla dahiş rahat konusamıyoruz eşi çene yapıyor neymiş çocuk aglarken telde konuşuyormuş.
Çocugu kolik sürekli aglıyor zaten.
Hiç durdugu zaman yok

Gidene kapı açık almaya gelmeyiz demiş zaten.
E o zaman bu sözün üstüne niye duruyor. Ya rest çekip sonucunu bekleyecek ya da böyle yaşamaya devam edecek. Başka çare yok maalesef

Ne hizmet etcem bn hamile olsam evime gelene hizmetimi yapmicaksanız gelmeyin derim kalkop 1 bardak çay koymam çocuk huysuz onla ilgilencem deyin iş yapmayın bi taraftan da kusra bakmayın yapamıyorm diyin

Tutustursun kocasının eline bebeği tek geldim tek giderim eyvallah desin toplasin piliyi pirtiyi.. Bebeğe bakacak g.t yok onlarda nasılsa ki huysuzmusta köpek gibi dediğine gelecek..

Ay niye evlenmis ana kuzusuymus madem ne kadar düşüncesiz bir aile kizkardesiniz bence kesin konussun yada annesinin evine gitsin onlar gelince hep alttan almakla olmaz bu is sanki kolesi o cahil toplulugunun...

Hep ayni klasik oglan ailesi. Kiymetli oglan cocuklari evlenmeden once yasarlar soguk(!) Evde, guya zor kıs sartlarinda. Ama oglan evlenince ne hikmetse yaşayamazlar oglanla gelinjn yanina yerlesirler hemen. Kardesin paspas olup yerlere serilsin adı kötü geline cikmis bi kere. Boyle durumlarda kızın ailesi devreye girip basta ne konustuklarini guzelce hatirlattiklari zaman ise yariyor, en azindan gormus oldugum tecrube bu. Sizin aileniz devreye girsin bence.

Hep ayni klasik oglan ailesi. Kiymetli oglan cocuklari evlenmeden once yasarlar soguk(!) Evde, guya zor kıs sartlarinda. Ama oglan evlenince ne hikmetse yaşayamazlar oglanla gelinjn yanina yerlesirler hemen. Kardesin paspas olup yerlere serilsin adı kötü geline cikmis bi kere. Boyle durumlarda kızın ailesi devreye girip basta ne konustuklarini guzelce hatirlattiklari zaman ise yariyor, en azindan gormus oldugum tecrube bu. Sizin aileniz devreye girsin bence.
Benim ailem asla bırakmadı bırakmayız da yazın gittiler babam da dedi uyarısını yaptı.
Off nasıl desem ki kız boşanmak istemiyor ki yoksa babam annnem her telefonda diyor senin tek bir lafına hemen atlarım otobüse gelirim diyor.
Çocugunu al bırak diyorlar ama düzelir diye bekliyor bizimki

Üniversite okumuş neden eşi isteniyor diye çalışmıyor bunu kendine yapmasın Eşiyle de gerekirse restleşsin

Benim ailem asla bırakmadı bırakmayız da yazın gittiler babam da dedi uyarısını yaptı.
Off nasıl desem ki kız boşanmak istemiyor ki yoksa babam annnem her telefonda diyor senin tek bir lafına hemen atlarım otobüse gelirim diyor.
Çocugunu al bırak diyorlar ama düzelir diye bekliyor bizimki
Bosanmak istemiyorsa da enistenize bi ders verseniz. Eger kaybetme korkusu varsa tabi

çok üzüldüm kardeşinize bence aileniz sahip çıksın çocugunuza anneniz baksın kardeşiniz çalışsın ünw. mezunu köyde yaşaması ve bu tarz muamele görmesi çok yıpratıcı böyle ömür geçmez Rabbim yardımcısı olsun

Back