• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşimin sorunu

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Merhaba hanımlar kızkardeşimin bir sorunu var ve ben ne fikir verecegimi şaşırdım artık biraz dışardan bakıp yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kızkardeşim 4 yıllık ünv mezun oldu hemen evlendi.Eşi de özel sektörde çalışandı.
Baslarda kardeşim istanbul sartları zor çalışım demiş eşi kabul etmemiş.
Eşi 1800 maas alıyordu ve yetmiyordu.
Kızkardeşime eşi evlenmeden önce ayrı yaşayacaklarını ve sadece kışın kendi köyleri çok soguk oluyor diye 3 aylıgına kv nin gelecegini söylemiş eşi.
Neyse kabul etti ama bunlar yerleşti ,etraflarında da gelin aldık bizle yaşıyor denildi.
Kardeşim hamile kaldı ,sorunlıu bir hamilelik geçirdi.
Bu süre zarfında kv hep hizmet bekledi o zamanlar görümce, kayın felan hepsi aynı evde yaşıyorlar.
Bebegi oldu derken küvezde kaldı bebek, emzirmeye giderdi annemle birlikte eve geldiğinde bir sıcak çorba pişirmez yemegi kardeşimden beklermiş.
Sezeryan olmuştu.
Bunlara dayanamadı kardeşim, evi boşalttıgı gibi köye yerleştiler.
Köyde ev yaptırdı bu sürede, kv nin yukarı mahallede evi var orada yaşadı hep beraber.
Şimdi evi oldu kurtuldum derken eşi sürekli annemler bizde klasın diye ısrar ediyor.
Kız kardeşim istemiyor evleri var diyor ,bahaneler ev sogukmuş, sadece kışınmış vs.Üstelik hepsi hizmet bekleyecek bebegi de çok huysuz.
Defalarca esine söylüyor bu sefer annemleri istemiyorsun diyor, en son bu evde kalsınlar ben üstteki evde yaşayacam diyor ona da gelmiyorlar.
Çok bunalmıs durumda ,küçücük ardiye gibi kullandıkları oda var oraya yatak koyacaklarmış orda kalacakmış kv, kp birde büyük dedeleri var tabi.
Eşi hiç anlamıyor ailem de ailem diyor.
Bu süre zarfında hala yemeklerini kahvaltılarını evleri ayrı da olsa kardesim hazırlar.
Daha 2 ay oldu evine taşınalı.
Yine de kötü gelin diyorlar, yaranamıyor
Bir de afedersiniz ,ailesi varken adam yanına dahi yaklaşmıyormus utanıyormuş.
Napmak lazım nasıl bir yol izlesin
Teşekkür ederim şimdiden.

Merhaba hanımlar kızkardeşimin bir sorunu var ve ben ne fikir verecegimi şaşırdım artık biraz dışardan bakıp yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kızkardeşim 4 yıllık ünv mezun oldu hemen evlendi.Eşi de özel sektörde çalışandı.
Kızkardeşime eşi evlenmeden önce ayrı yaşayacaklarını ve sadece kışın kendi köyleri çok soguk oluyor diye 3 aylıgına kv nin gelecegini söylemiş eşi.
Neyse kabul etti ama bunlar yerleşti ,etraflarında da gelin aldık bizle yaşıyor denildi.
Bu süre zarfında kv hep hizmet bekledi o zamanlar görümce, kayın felan hepsi aynı evde yaşıyorlar.
Bebegi oldu derken küvezde kaldı bebek, emzirmeye giderdi annemle birlikte eve geldiğinde bir sıcak çorba pişirmez yemegi kardeşimden beklermiş.
Sezeryan olmuştu.
Köyde ev yaptırdı bu sürede, kv nin yukarı mahallede evi var orada yaşadı hep beraber.
Şimdi evi oldu kurtuldum derken eşi sürekli annemler bizde klasın diye ısrar ediyor.
Kız kardeşim istemiyor evleri var diyor ,bahaneler ev sogukmuş, sadece kışınmış vs.Üstelik hepsi hizmet bekleyecek bebegi de çok huysuz.
Defalarca esine söylüyor bu sefer annemleri istemiyorsun diyor, en son bu evde kalsınlar ben üstteki evde yaşayacam diyor ona da gelmiyorlar.
Çok bunalmıs durumda ,küçücük ardiye gibi kullandıkları oda var oraya yatak koyacaklarmış orda kalacakmış kv, kp birde büyük dedeleri var tabi.
Bu süre zarfında hala yemeklerini kahvaltılarını evleri ayrı da olsa kardesim hazırlar.
Şuan hepsi aynı köyde farklı evlerde yaşıyorlar yani evi soğuk olabilir soba kurmuyor mu bunlar ısınmak için soba sıcacık eder odayı.Altlı üstlümü oturuyorlar kahvaltıyı vs hazırlıyormuş kardeşin.

Baştan kabul etmeyecekti denir ama çok geç.
Kardeşinizin ağzı laf yapıyordur illa ki bu zamana kadar ne varsa söylemiştir ama adam ikna olmadığına göre tek çözüm rest çekmek,yerse güzel,yemezse de ayrılmayı göze almalı ama.
Yazık böyle gencecik hayatlar soluyor resmen yaa.

Baştan kabul etmeyecekti denir ama çok geç.
Kardeşinizin ağzı laf yapıyordur illa ki bu zamana kadar ne varsa söylemiştir ama adam ikna olmadığına göre tek çözüm rest çekmek,yerse güzel,yemezse de ayrılmayı göze almalı ama.
Yazık böyle gencecik hayatlar soluyor resmen yaa.
Yok cahil değil gayet farkında ve defalarca söyledi iyilikle anlattı ben seninle yanlız kalmak istiyorum evliliğimizi yaşayamadık da dedi.Kızdı karşı çıktı olmadı işte

Şuan hepsi aynı köyde farklı evlerde yaşıyorlar yani evi soğuk olabilir soba kurmuyor mu bunlar ısınmak için soba sıcacık eder odayı.Altlı üstlümü oturuyorlar kahvaltıyı vs hazırlıyormuş kardeşin.
Aynen ama bakımsızmış kv nin evi öyle söyleniyor.Halbuki geçen sene kızkardeşim o bakımsız dedikleri evde yaşadı

Aslinda kolay, hizmetci olarak yasamaya devam etmek istiyorsa, bu evlilige devam etsin.

Hayir yok, bende bir insanim, benimde isteklerim var diyorsa bosansin. Acikcasi öyle bir ana kuzusundan bebek yapmasi bile hatadi. Belli ki adam laftan anlamiyormus. Madem annesini cok seviyormus, o gidip annesi ile yasasin ve istedigi hizmeti kendisi yapsin. Gecede annecigi ile beraber uyusun.

Yani ne diyelim. Üniversite mezunu kardesin bile böyle bir adam ile evli kaliyorsa, vay ülkenin hali deyip cekiliyorum.

Kardeşinin kocası zorla kavga istiyor.Bence de onlar geliyorsa kızcağızda annenize gitsin.
Canım biz 19 saat uzaklıktayız köy ya orası araba da belirli günler var.Karadenizin bir köyü.
Kv evi yakın zaten onlarda kalmasa bile kızcagız yine yemek yapıyor veriyor yani.
Kv sağlıklı ama üşencegç hizmetçi arıyor elinin altında.

Çok zor bir durumu var.
İki alternatifi var.
Ya boşanacak ya bu deveyi güdecek.
Akıllanacak gibi durmuyorlar çünkü.
Vicdan yok ki insanlar da senin kardeşini kimse düşünmez.
Ancak kendisi düşünecek işte.

Sezeryan olmuştu.
Valla işi çok zor Allah yardımcısı olsun ama bastan taviz vermesin simdi eşi ne derse desin suratda assa asla taviz vermemeli ve çok cevap vermesin kardeşin eşine .ne kadar az konusursa o kadar kararlı oldugu anlasılır diger türlü çen çen kavga ederler ve eşi bu sefer sürekli annesini tutar

Back