• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşimin düğüne 2 ay kala nişanı atıldı ve herşey ortaya çıktı :(:(:(:(

Eşimin babası vefat etti. Beni istemeye geldiklerinde zaten bu konu yüzünden üzgün bir halde gelmişler, bir de dayım üstüne babası olmadığını bildiği halde "senin baban falan yok mu kimseniz yok mu niye az kişi geldiniz" demiş. Bana söylemediler olay çıkarırım diye, sonradan öğrendim. O anda sildim o adamı. Defalarca aradı her seferinde rezil ettim kapattım. Babanızın söylediği sözleri söyleseydi neler olurdu tahmin bile edemiyorum. Bu kişi babam da olsa aynı şeyi yapardım. Eşinize ve yuvanıza sahip çıkın, babanızla görüşmeyin derim ben. Çocuğunuza piç demiş bir de, nasıl bir adam bu...

Babanız neden ona da mı ben bakayım diyor ki bir tek orasını anlamadım.
Onun dışında bir daha görüşmeyin ne yapacaksınız.

Çocuğunuza piç diyen babanızın evinde kalıp da annenize çocuğunuza baktırmaya devam edip ettirmeme konusunda bizlerden fikir mi istiyorsunuz? :KK57:
Babanız az daha sizi dövecekmiş, kocanıza çulsuz, oğlunuza piç demiş. Artık orada kalıp da ev borcunuzu falan ödeyemezsiniz. Adam açık açık çocuğuna ben bakıyorum demiş, demek ki batıyormuş uzun zamandır.
Yani bu ihtimali çöpe atın, artık tek başınasınız. Evi satar mısınız yoksa çocuk için başka formül mü bulursunuz, orası size kalmış.

Belki mecburdur yani bişey diyemiyorum. Ekonomik durumlar belli. Asgari ücretle 3 boğaz doymaz. Yakıt, elektrik filan az gelsin diye ailesine gidiyordur belkide.

İnsan ailesine sırtını dayayamayacaksa kime dayayacak.

Üzüldüm yani böyle babaya dayayamayacağı kesin 🤷‍♀️
Yahu koca çalışıyor hanımda çalışıyor babasındayken uygun iş bulacaktı o zman böyle evlilik mi olur????

Ne yaşamış olursanız olun baba kişisinin bulduğu zengin de olsa veren belli alan belli.. İflas edince de alın bu çulsuzu deyip red mi edecek? Bu nasıl bir düşünce yapısı!

Olanları esine anlatma bence siz aranızdaki babanla zamnla çözersiniz cozmesenizde birbirinizi sorar edersiniz ama esin duyarsa bir araya gelmeleri iletişim kurmaları çok zor olur ileride belki farklı düşünür sen arada kalırsın
Babanın yaptıkları söyledikleri çok yanlış kızını güvence altına almak ostemsi normal ama yolu bu degil okutur meslek sahibi eder mesela yada iki aile bir olur yuvalarını kurdurtur ama bu saatten sonra bu zihniyet değişmez keşke öyle bir ortamda siz kendinizi araya sokmasaydiniz zohniyet belli çünkü yapacak bir şey yok ailen sonuçta gerçekten tamamen silebiliyirsaniz silin (ki bence imkansıza yakin) silemiyorsaniz da bir süre sessiz kalın anneniz illaki konuşur ama size tavsiyem yuvanizla ilgilenin herkesi bosveron ve mesafeyi koyun

Belki mecburdur yani bişey diyemiyorum. Ekonomik durumlar belli. Asgari ücretle 3 boğaz doymaz. Yakıt, elektrik filan az gelsin diye ailesine gidiyordur belkide.

İnsan ailesine sırtını dayayamayacaksa kime dayayacak.

Üzüldüm yani böyle babaya dayayamayacağı kesin 🤷‍♀️
Eee ailesi de geciniyorsa emekli maaşıyla geciniyordur. Evlendirip ,barklandirip evi ola ola da kimse sürekli evde torunla, kızına bakmak zorunda değil ki . Hem maddi hem manevi olarak . İşte böyle bıkar insanlar. Olmadık laflar duymak zorunda kalır

önce ki konularımı hatırlayan ablalarım bacılar vardır nihayet herşey ortaya çıktı malesef kocam haklıymış

nişanlı evi bugün annemgile geleceklerini söylemişler eşime bende gideyim dedim sağolsun beni bıraktı hem kız kardeşimin yanında olmak istedim hem de geçen konuda yazdığım konuyu ailemle konuşmak istediğimden gittim ve meğerse neler olmuş neler

nişanlı evi geldiler meğerse ailemin isteklerini yerine getiremiyeceklerini söyleyeceklermiş sohbet filan derken konuya girdi çoçuğun babası biz sizin bizden istediklerinizi yapacak maddi gücümüz yeterli gelmedi nasıl yapalım bir olur yolu bulabilirmiyiz gibisinden konuştu adam meğerse ailem nişanlı evinden 5 çift adana burması bilezik bir adet osmanlı turası dediğimiz kolye 2 metre zincir 1 küpe 1 bileklik 1 adet altın saat ve 150 gram altın mihir olarak istemiş benim ailem adam bunlar 350 400 bin tl arasında tutuyor bizim gücümüz buna yetmiyor diye konuştu kısa geçiyorum uzun uzadıya anlatmak isterdim ama vaktinizi daha fazla almak istemiyorum ailem kabul etmedi ve nişanı atıldı ve gittiler nişanlı evi kardeşimin yıkıldı kaldı öylece tabi biz ailece durumu konuşyorken laf arasında babama dedim bu istediklerinizi karşılayacak aile çıkar mı baba bu zamanda evlenmek kolay değil dedim bana seni verdikte ne oldu culsuzun birine sana demedim ben arkasında bi büyüğü yok aha böyle rezil olursun çoçuğunla diye bağırıp çağırmaya başladı işte bende seninle bu konuyu konuşmak istiyordum baba dedim sen isteme günü kocama arkasında kimsesi yoktu babasız diye söyledin mi dedim ve ablalrım buyrun verdiği cevap söyledim ne olacak dedi budamı senin gibi rezil olsun buda bir p*ç daha doğurup kapıma gelsin onadamı ben bakayım diye bağırıp çağırıp durdu bende ne doğurduğumuz p*ç nede culsuz biri değiliz çok şükür değince bana tokat atacakken amcam araya girdi beni odadan çıkardı daha arkadan bağırıp çağırıyordu aşk sevgi karın doyurmaz diye amcamda sağolsun eşimi çok sever abdestli namazlı işinde gücünde çoçuk ne diyorsun abi sen deyince amcama tokatı patlattı kavga kıyamet sağolsun amcam evime bıraktı da ben ne yapacağım şimdi ablalarım bacılar ben ne yapayım şimdi :KK43::KK43::KK43::KK43:
Yerinde olsam bir daha baba evimin kapısını açmam. Eski konunuzu hatırladım. Evinizi almış ödemesini yapıyordunuz, eşiniz de çok iyi bir insandı. Çulsuz falan değilsiniz. Ama babanız gayet aç gözlü, yoklukları varlıklarından iyidir.

Ekleme, olanların sizinle ilgili olan kısmını kesinlikle eşinize anlatmayın

Eee ailesi de geciniyorsa emekli maaşıyla geciniyordur. Evlendirip ,barklandirip evi ola ola da kimse sürekli evde torunla, kızına bakmak zorunda değil ki . Hem maddi hem manevi olarak . İşte böyle bıkar insanlar. Olmadık laflar duymak zorunda kalır
Heh bunu diyorum o adam o lafları etmemeli ama damat ve kızı da bu adamı delletmemeli

Heh bunu diyorum o adam o lafları etmemeli ama damat ve kızı da bu adamı delletmemeli
Aynen öyle. Kendi annen ,baban da olsa yük olunuyor işte belli bir yaştan sonra. Durduk yere laf duymuşlar.

Babası da içinde ki herşeyi kusmus. O da az para meraklısı değilmiş. O kadar altını kim olsa veremez bu ekonomik durumda.

Önceki konularını bilmiyorum. Git eşinin elini tut kendi ailen ile ilgilen. Herkes kendi sorununu kendi çözsün. Kardeşin evlenmek istiyorsa bir yolunu bulur zaten

Babanız sizi fazladan iki boğaz olarak görmüş ve sizin orada kalmanıza izin vererek lütuf bahşettiğini düşünmüş.
Kızı ve damadına destek olarak görmemiş olayı. Bunlara da ben bakıyorum yeaaa gibi üstten bir bakış açısı var.
Ve bu tür insanlar, yaptıkları "iyiliğin" karşılığı olarak sürekli başa kakma ve laf söylemeyi hakları olarak görürler. Şu durumda da bu hakkı siz vermiş oluyorsunuz.
Ben olsam o laftan sonra daha da ayak basmam evine, benim bir baba evim yok der çocuğumu da alır çıkardım. Bir daha da gitmezdim. Annemle kardeşim de çok seviyorlarsa gelip evimde görürlerdi beni.

Yahu koca çalışıyor hanımda çalışıyor babasındayken uygun iş bulacaktı o zman böyle evlilik mi olur????

Olmaz işte bir yerden patlar buda babadan patlamış 🤷‍♀️
Ama düşününce benim eşimin de uzun görevleri oluyor aile evine gidiyorum. Gelme senin bebelerine mi bakıcaz biz demezler, aksine ben gelmeyeceğim dediğimde yer yerinden oynar. Hatta 2 yıl kadar doğu görevine götürmemeyi planlıyor. Yani bende tabiki ailemin yanına gideceğim, mecburum. Eşimin ailesinin yanındansa tabiki baba evimin rahatlığına giderim. Onun gibi düşündüm 🤔

Babanız mal mı satıyor hayırdır? Çok şükür böyle bir adamdan kurtulmuş diğer aile. Umarım kız kardeşiniz babanızdan bir şekilde kurtulur iyi bir evlilik yapar size gelince de çocuğunuza söylediği laf yenilir yutulur değil. Çocuk kırmızı çizginiz olmalı

Bir daha görüşmem çocuğuma o lafı diyen beni insan yerine koymayan biriyle bir daha görüşmem. Siz evinizdesiniz asıl kardeşiniz nasıl nişan atıldı

Olmaz işte bir yerden patlar buda babadan patlamış 🤷‍♀️
Ama düşününce benim eşimin de uzun görevleri oluyor aile evine gidiyorum. Gelme senin bebelerine mi bakıcaz biz demezler, aksine ben gelmeyeceğim dediğimde yer yerinden oynar. Hatta 2 yıl kadar doğu görevine götürmemeyi planlıyor. Yani bende tabiki ailemin yanına gideceğim, mecburum. Eşimin ailesinin yanındansa tabiki baba evimin rahatlığına giderim. Onun gibi düşündüm 🤔
Kuzucum sen haklısın tabikiiiii😍
Şimdi sen bir evlat olarak babanın annenin tarzını da biliyorsundur mesela ben de babamı biliyorum beni başının üstünde taşır.

Muhakkak bu hanımda babasını bir şekilde tanıyor şu üslup bir anda olacak bir uslup değil. Ben o yüzden bu kadar da ileri gitmemesi gerektiğini düşünüyorum, Hemen kendine uygun bir hayat oluşturmalıydılar.

Ama şimdi birde tersine bakalım mı?

Kızın var evli zor geçiniyorlar ve sana geliyor torununla birlikte. Ne yaparsın?
Ben soğan ekmek yerim, onlara bakarım yinede söz etmem mesela. Kocan var git diyemem. O benim canım gerekirse ölene kadar bakarım.

Bir daha o baba kıllıklı hain parçasının evine gitmeyeceksin işte yapacağın bu. Puuuu hadi sana damada kinli ya el kadar sabiye bu ne hakaretler? Allah onları öyle eder ki damatla senin bakımına muhtaç kalır işte o zaman evlat bilir seni. Hadsiz insanlar, sil gitsin.

Kuzucum sen haklısın tabikiiiii😍
Şimdi sen bir evlat olarak babanın annenin tarzını da biliyorsundur mesela ben de babamı biliyorum beni başının üstünde taşır.

Muhakkak bu hanımda babasını bir şekilde tanıyor şu üslup bir anda olacak bir uslup değil. Ben o yüzden bu kadar da ileri gitmemesi gerektiğini düşünüyorum, Hemen kendine uygun bir hayat oluşturmalıydılar.

Vallaha üzüldüm ben tüm evlatları için. Nişanı atılan kız için ayrı üzüldüm. Bu kardeşimiz için ayrı üzüldüm. Böyleleri baba olmasın ya 😬

Back