• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız kardeşimin başına gelenler :(

Ablaniz ,bir danisanina ne tavsiye ediyorsa,kendide bunu uygulasin.esi ileride bunu duyarsa evliligi zedelenebilir.eski sevgili ile kendisi de durmadan hep birbirlerinin aklinda olacak.seytanda onkara vesvese verecek.
En guzeli esine o eski sevgilinin komsulari oldugunu soylemesi.ve esi bu durum da kesinlikle esine daha bir guveni olacaktir.
Ay keske benim bole durumum olsaydida esimm kiskancliktan catlardiii...bende bunun tadini cikaramazdim..hemen o gun tasinirdikk..hahaha...sakaydi cnm.
Ablaniz en guzel karari verir ins.

Bence açıkça söyleyip bir an önce kurtulsun.Bu adam bu kadar takıntılıysa yine hırs yapabilir.En azından bakışlarıyla veya karşılaşma çabalarıyla rahatsızlık verebilir.Yarın öbürgün ortaya çıkarsa eşi daha çok kızar.Yol yakınken söyleyip kurtulsun,bu şekilde hep gerginlik olacak.

Ben önerimi yaptığımı düşünüyorum.Burda enişte ve kardeşin mizacı,geçmişi geçmişte bırakmaları değil ki sadece sorun.Siz karşı tarafı biliyor musunuz.Nerden bileceksin içinde pişmanmış değilmiş.Ve yazdıklarına bakılırsa,darp,şiddet,küfür,sözlü ve fiziksel taciz...herşey var.Gelecekte hiçbirşey olmasa bile,o en güzel yaşlarda açılan derin yaralar unutulmaz üstü örtülür.Komşudur.İnsan bazen komşuylada tartışabilir.İşte o an üstü örtülen herşey su yüzüne çıkar.Yie komşudur enişten adamla ahbap olur bilemden.Karısı kardeşine yanaşır bilmeden.Ya da adam kalkar anlatır karısına.Yani bir insan,evcil hayvanı için kendi evinden kiraya çıkabiliyor da,evliliğini ve ruhsal durumunu sarsacak bu kadar ciddi bir durumda neden kirada oturduğu evi değiştirmek için düşünsün.Ev mi yok.Ben gerekirse şehri değiştiririm.Ve evden taşınmak için o kadar çok bahane bulabilir ki!! Hiçbirşey bulamasa eve semte çevreye ısınamadım.

sanmam seneler önce olmuş bitmiş adam evlenmiş çoluğa çocuğa karışmış villada oturduğuna göre de belli bir gelir düzeyinde yuvasında..neden huzurunu geçmiş bir ilişki için bozsun ki o zamanki huzursuzluklarıda ergenliktendir yani gençlik ateşindendir herkes yoluna gitmiş..

ben kız kardeşin duygularının karman çorman olmasından korkuyorum daha çok yaşanılanları unutamamış kötüleri hep aklında tamamen nötr olması gerkirdi yüzünde olduğu kadar kalbindede izleri var bu sebeple kendine güvenemiyor olabilir haklıda uzaklaşması onun açısından çok daha iyi..fakat sorun bulunabilecek bahanelerde fakat konu sahibine söyleyim iş işten geçmiş olabilir enişteniz komşuyu sevip numara alışverişi yapmış olabilir bundan sonra görüşecekleri aile dostu olabilir bu adam hepsini en incesine kadar hesap edeceksiniz,bahane bahaneyi yalan yalanı doğuracak çünkü..fakat dürüst olursanız böyle medeni bir aile grubu hasarsız atlatabilir bu durumu.

olabilir ama şimdi düşünüyorum da çoğu erkek bir şekilde kiracı bulur gibime geliyor
yani evli değilim de benim babam öyle o olmuyorsa hemen başkasını buluverir gibi o_O

bilmiyorum ama bence kız kardeşin şu an fazla abartıyor yahu
tamam o zamanların etkisi onda derin belli bu da
şimdi sadece yapacağı tek şey ergendik bunlar yaşandı ve ben şimdi bu adamı burada görmek istemiyorum taşınalım demek bu kadar zor mu? sonuçta o adam da gençti ve küçüktü öyle değil mi...abartmaya gerek yok diye düşünüyorum...laflar sözler tamam yaşananlar zor olsa da eskide kalmış sonuçta..şimdi karşısına çıkıp da olayı alevlendirmeyeeğine göre eşi,oturaklı bir adam yapmaz yani bunu, bence açık söyleyip gidelim demekte bir sakınca yok

Asya valla şunları başkası yazsa "kesin eşine eksik anlatmış da bu kadar korkuyor" derdim.
yani düşünüyorum da eşine "hani seninle önceden bir şeyler konuşmuştuk, sana kötü bir tecrübemi anlatmıştım ya, o insan bu insan" demek bana geçmişi anlatmaktan daha zor görünmüyor.
Tam olarak korktuğu şey ne peki?

bir de hadi oldu bir şekilde ortaya çıktı gerçek
o zaman ben eşinin yerinde olsaydım çok sinirlenirdim valla
niye başta söylemedin diye..

Bence kardeşine yapacağın en güzel ve doğru destek eşine, o adamın kim olduğunu ve taşınmak istediğini söyletmen. Çünkü doğruyu söylememek de bir tür yalandır ve eniştenin bunu kaldırması daha zor olur, çekincen neydi der. Bunca yıldan sonra gidip dövecek değilim herhalde der. Her şekilde kardeşin suçlu çıkar. Ama söylerse konunun en masum kişisi kardeşin olur. Rahatça taşınıp kurtulurlar.

Diğer türlü uyduracağınız bahaneler kesinlikle ortaya çıkacaktır.

Tamamda bu kadar olayların yaşandığı ve iki kişinin arasında kavgalaşmanın falan olduğu bu adamın her gün husumeti olan adama selam verdiğini düşunebiliyormusun. Ne geniş adammış her gün bana selam veriyor demezmi bu komşu ex sevgili koca için...
Bir de şunu merak ediyorum.Ex sevgilinin karısnıın tavırları nasıl kardeşinize karşı..Yani o karısına bahsetmişmi bu durumlardan..

ikiz villa tarzı falan mı acaba, onun dışında villaların arasına biraz mesafe olabiliyor. Eşi madem biliyo anlatsın ona belki anlayışla karşılar ozaman kardeşinizde rahatlar.. Eşi sonradan durumu anlarsa çok daha kötü olur gibi geliyor bana .

söylemeden taşınsa bile ilerde bi şekilde bu ortaya çıkarsa kardeşin suçlu olur bence vakit kaybetmeden eşine söylesin eğer eşi kabullenemezlerse taşınırlar sonuçda köpekler rahat etsin diye ev değiştiren insan kendilerinin rahatı için bunu hayli hayli yapmalı... eşi taşınmak istemese bile kardeşin taşınsın ne gerek var eşini paranoyaklaştırmaya şahsen benim eşimin eski flörtü yanda otursa hiç rahat olmam

Bencede mutlaka taşınmalı. Normalde eşten birşey saklanmamalı ama beşer şaşar derler, adamın aklına karpuz kabuğu sokmak ne derece doğru. Birde kötü olaylar yaşanmış. Sonuçta, karşı taraftaki bir erkek, kaldıramayabilir; eski kötü anılar gözünde canlanabilir.. Hem, yan komşuları sırf kardeşiniz huzursuz olsun diye samimi olmaya çalışabilir, bu süreçte eniştenizle arkadaş olmaya çalışabilir. Birde kız kardeşinizin psikolojisi bu komşuyu ne kadar kaldırabilir. Bir bahane bulsun, taşınsın derim.

aynen öyle zaten bizimde içimize sinmeyen o komşuluk ilişkisi filan selam sabah verilmesi ne biliyim
belki adam düşüncek bak bak haberi var ama bide yüzüme gülüyor
:(
şuan bişey olsada
gerçek ortaya çıkmadan bu komşuluk mecburiyeti ortadan kalksa diyoruz ama
mucize beklemektense
çözüm üretmemiz gerekiyor
ve akla mantığa en yatkın olanıda
enişteme söylenmesi

mutlaka taşınacaklar
umarım öncesinde kötü birşey yaşanmaz
netleştikçe
gelişmeleri yazıcam konuya
en azından olumlu dileklerde bulunursanız sevinirim

Sirf iki erkek arasinda sorun olmasin diye sonradan bi sekilde ogrenirse kardesinizle esi arasinda sorun olabilecegini de biliyosunuz degil mi?

Kesinlikle soylesin sadece zaman kaybediyor. Adam bildigi halde selam veriyor dese ne olur size ne ki adamin ne dusineceginden onemli olan su. Enisteniz ne kadar gec ogrenirse o kadar sorun olcak. Adam bu sefer hakli olarak bile bile adama selam vermeme izin verdun beni nasil bir konuma dusurdun diyecek. Bir an once konusmali anlatmali.

Söylemesi lazım, eşi sonradan öğrenirse kendini aptal yerine konmuş hisseder
Açıkça konuşsun ve taşınmayı teklif etsin
Hoş bitmiş gitmiş bence taşınmalarına gerek yok, durumu eşine anlattıktan sonra selam sabahı keserler olur biter
Eşi kendisinden önce birinin olduğunu biliyor mu ?

Tabiki eşine dökmeli eteğindeki taşları tatlım

böyle bir durumu saklamak yuva bile yıkar benim başıma gelmiş olsa eşimin yüzünü bir daha görmek istemezdim ve hiç bir şey gizli kalmaz elbet birgün ortaya çıkar o yüzden insanın bunu en kısa sürede eşinden duyması çok daha iyi

Ablaniz ,bir danisanina ne tavsiye ediyorsa,kendide bunu uygulasin.esi ileride bunu duyarsa evliligi zedelenebilir.eski sevgili ile kendisi de durmadan hep birbirlerinin aklinda olacak.seytanda onkara vesvese verecek.
En guzeli esine o eski sevgilinin komsulari oldugunu soylemesi.ve esi bu durum da kesinlikle esine daha bir guveni olacaktir.
Ay keske benim bole durumum olsaydida esimm kiskancliktan catlardiii...bende bunun tadini cikaramazdim..hemen o gun tasinirdikk..hahaha...sakaydi cnm.
Ablaniz en guzel karari verir ins.

günaydın cümleten
dün gece yaşadığımız yoğun telefon trafiğine rağmen
boşa koyduk dolmadı doluya koyduk almadı
evet aynen böyle oldu
aklımıza gelen her çözüm ardından başka bir sorun doğracak kesin
kiracı çıkartmak maddi külfeti dışında eniştemin öğrenme ihtimali var bu öneriyi bizim yaptığımızın
ev sahibi ile konuşmak ? tam ne diyceğimizide bilemedik çok saçma bahaneler gelip geçti aklımızdan
ortama alışılamadı bahanesi
dişe dokunur bir nedeni yok gayet güzel bir yer çünki
....

ve sonuç:
söyleyip kurtulmak
ve bu süreçte karşı karşıya kalmamalarını sağlamak

biz de bugn mesai sonunda ist a kardeşime geçiyoruz
yarın akşam için dışarıda 2 aile (kardeşim ve biz) yemek yemeği düşünüyoruz
yemekten sonra da hep birlikte kardeşime geçeriz
aslında bu hayırlı olsun amacı ile yapılması gereken bir ziyaret olmalıydı
neye niyet neye kısmet

amacımız en azından benim eşiminde bulunduğu bir ortam olsun (tatsızlık çıkması ihtimaline karşı)
onlar yanlız konuşur zaten
pazar günü de yeni ev aramaya başlarlar

dua edin hepiniz

günaydın cümleten
evet aynen böyle oldu
kiracı çıkartmak maddi külfeti dışında eniştemin öğrenme ihtimali var bu öneriyi bizim yaptığımızın
ev sahibi ile konuşmak ? tam ne diyceğimizide bilemedik çok saçma bahaneler gelip geçti aklımızdan
....

ve sonuç:
söyleyip kurtulmak

neye niyet neye kısmet

amacımız en azından benim eşiminde bulunduğu bir ortam olsun (tatsızlık çıkması ihtimaline karşı)

dua edin hepiniz
en doğru kararı vermişsiniz...tebrikler

Bir de inşallah neden daha önce söylemedin diye sorun çıkmaz. En doğru kararı vermişsiniz. Umarım sıkıntı çıkmaz.

Ben de eski esimle ayni sitede ev tutmustum haberim olmadan. Kapora mıdır nedir onu bile vermisti esim. Evi temizlemeye giderken onun siteden ciktigini gordum. Site dedigim karsilikli iki apartman.
Eşime soyledim "Eski esimin siteden çıktığını gördüm. Bir arastirir misin oturdugu adresi?"
Ve evet tam karsimda ayni katta ev tutmustum...

Ben de eski esimle ayni sitede ev tutmustum haberim olmadan. Kapora mıdır nedir onu bile vermisti esim. Evi temizlemeye giderken onun siteden ciktigini gordum. Site dedigim karsilikli iki apartman.
Eşime soyledim "Eski esimin siteden çıktığını gördüm. Bir arastirir misin oturdugu adresi?"
Ve evet tam karsimda ayni katta ev tutmustum...
peki sen ne yaptın
sonuçta senin durum daha da vahim olmuş
sevgili değil eski eş ?

peki sen ne yaptın
sonuçta senin durum daha da vahim olmuş
sevgili değil eski eş ?
Ev sahibi anlayisli çıktı aynen iade etti kaporayi. Perde falan ölçümü yapılmıştı iptal ettik. Boyle ivir zivirla ugrasinca hic konusulmadi konu.
Zaten ertesi gun esimin eski esi de esimin isyerini aramış evlendigini duyunca. Esimin muduruyle konusmus. Bir sürü hakaret edip, malina mulkune el koymakla tehdit etmişti. Oyle iste bayağı abuktu bizim hikayemiz ://

bence eşiyle paylaşabileceği bi durum değil..
gerek yok yani...
madem bilmiyo arada iletişimde yok boşuna bi gerginlik...

günaydın cümleten
evet aynen böyle oldu
....

ve sonuç:
söyleyip kurtulmak

neye niyet neye kısmet

dua edin hepiniz
Neden tatsizlik ciksin ki cnm.sonucta ablaniz durust davranmis olur.ve eski sevgilide sizi oraya o davet etmediya..adamin sucune..cok abartmayin ..yani enistenize soylenecek.tasinip tasinmama kararini ona birakacaksiniz.bakalim tavri ne olacak..sonucta siz durust olduktan sonra.eski sevgilinin de bir sucu olmadiktan sonra,neden kotu bir durum olsun ki?

film gibi resmen..

hiçbirşey gizli kalmıyor, bence de açıklayın.
hem tatsız da ayrılmışlar, sonra öğrenirse daha üzücü olur.

Allah kolaylık versiin.

film gibi ... yada kabus ..
bi bahaneyle tasınabilir ya ..
kira olduktan sonra ev mi yok ..

Nasıl bir bahane bulunur bilemiyorum, tek bildiğim kardeşinizin taşınma konusunda acele etmesi

Kız kardeşinizin başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmez...
Bence kardeşiniz eşine karşı dürüst olsun ..
Rahat olamadığını ve de evden ayrılmak istediğini söylesin...
Biliyorum kolay değil, ama bunu yapmak zorunda..
Eşi kendiliğinden öğrenirse, çok kötü olur...

Bence kardesiniz ona birsey hissetmiyorsa sorun yoktur. Asil ordan tasinirsa durumlar yanlis anlasilabilir. Sonucta olmus bitmis. Soyle bir 1 sene otursun bakti iyi gitmiyo tasinirlar.

günaydın cümleten
evet aynen böyle oldu
....

ve sonuç:
söyleyip kurtulmak

:KK43:
neye niyet neye kısmet

dua edin hepiniz

bu konuyu sürekli takip ediyordum sonuç ne oldu eşini ikna ettiniz mi taşınmaya

günaydın cümleten
evet aynen böyle oldu
....

ve sonuç:
söyleyip kurtulmak

:KK43:
neye niyet neye kısmet

dua edin hepiniz
Söyledi mi kardeşiniz??

Zor bir durum; zaten iki seçenek oluyor sonuçta, ya kardeşiniz gibi bahçeye çıkmaya tedirgin olacak yada yasak bir ilişki doğacak... sizin ki ilki olmuş, bence eşe söylenmeli. maceraya gerek yok
Bu arada; kardeşiniz psikologmuş, psikiyatr değil yani doktor değilki, hastasında dinlese diyosunuz. Bunu belirtmeden geçemedim, danışan denmesi gerekiyor sanırım....

Eşine açık açık anlatsın.
Taşınmak mı gerekir ne yapmak gerekir beraber karar versinler.

Back