- 1 Mart 2013
- 2.610
- 295
- 173
aklı başında biri eniştemenişten otokontrolü olmayan birisi mi ...önceki ilişkiyi biliyor karısının da şu an yapmış olduğu bir hata yok bırak kardeşini eski sevgilinin de yaptığı bir şey yok adam hayatını kurmuş çoluğu çocuğu var ...ama gün gelir yanlış bir ortamda yanlış insanlardan yanlış cümlelerle duyduğu zaman enişten, işte o zaman sıkıntı olur..şu durumda fevri bir davranışa lüzum yok zira ortada bir olay yok canım..dünya insanların karşılaşması kadar dolay bir olay yok..
kıssadan hisse ben burda bir sıkıntı göremiyorum bence siz kendiniz kurgulayıp içinizde büyütüyorsunuz..(ha enişte sıkıntılı bir karakterse bir şey diyemem tabiki)
birde terzi kendi söküğnü dikemez diye hakikaten boşuna dememişler..
ama zamanında diyosun şimdi adamın iki çocuğu olduğuna göre baya bir zaman aklı selim insan çok çok geçmiş için düzenini bozup tartışmalara girmez..aklı başında biri eniştem
bozulcağı kardeşimin eski sevgilinin olması değil
zamanında karşılıklı telefonlaşmalar filan yaşanmıştı
yani bir husumet var
ama zamanında diyosun şimdi adamın iki çocuğu olduğuna göre baya bir zaman aklı selim insan çok çok geçmiş için düzenini bozup tartışmalara girmez..
Selam arkadaşlar 2 saat önce yaşadığım olayı sizinle Paylaşmak istiyorum. Bana görümcem geldi birşeyler yedik eşimde geldi muhabbet etmeye başladık bu görümcem benim yanımda yok biz kardeşime şu kızı alacaktık şu kız böyle güzeldi derdi boyum kısa biraz onu dile getirirdi nerdeyse her geldiğinde böyle konuşurdu ben bir iki kere bu konularin açılmasını istemiyorum desemde anlamadı neyse yine aynı şey oldu eşime önceden senin konuştugun kız ne güzeldi boyu uzundu hatırliyomusun demez mi ben birden delirdim sabır taşı değilim sonuçta o kadar beğendiysen kocana al diyiverdim bu kalkti yerinden sen ne diyosun dedi elini kaldırdı eşim geçti önüme abla napiyosun sen dedi görümcem apar topar çıktı eşimin beni koruması mı zoruna gitti hakettip yediği laf mı bilemedim.
Çok kötü olmuş, kız kadeşiniz bahçeli evin sorumluluğunu kaldıramadığını söyleyebilir. Eski evinin daha rahat olduğunu vs. Tabi birde köpekler var. Ordan başka bir villayamı taşınmak istiyor peki?
eve alışamadığını falan söylesin..
elbet bir bahane bulunur, çok kafaya takılacak bir şey değil bence.
Yani Asya benim de aklıma bu geldi. Enişte şiddet yanlısı biri mi de ne bu korku. Medeni insanlara yakışmıyor valla. Dediğim gibi enişte mutlaka sabah falan görüp selam veriyordur. Daha yeni taşınılan evden ayrılmak öyle kolay değil. Bir de her şeyden geçtim bir karı koca eşinin kaşından gözünden streste olduğunu anlar, bir süre sonra kaynağın da anlar. Sonra daha çok sorun çıkar.
Ohooo telefonda küfrettiği nefret ettiği adama bir de selam verdiğini düşünürseniz çok başınız ağrır. Öğrenmesi çok büyül ihtimal. O yüzden ne kadar erken o kadar iyi.
Üzüldüm. . Film gibi ya resmen..
Kardesiniz de de ne şans varmis..
Off.. mesela binadan baska biriyle kavga filan etse ne bileyim sevmedim alisamadim dese...
Kardeşiniz eşiyle paylaşmalı bu durumu bence.
Enişteniz kendi öğrenirse daha kötü olur ki olmayacak iş değil.
Kendimi kız kardeşin yerine koyuyorum söylemekten çekinirdim herhalde. Kötü şeyler olacak ve rezillik çıkacaksa...
Ama kendimi eniştenin yerine koyduğumda bana söylenmese çooook uzun zaman kızar, bozulurdum. Güvenim de sarsılırdı...
Bakınca 2. Durum evliliği daha çok sarsacak bir durum gibi görünüyor bunun olmasındansa rezillik çıkmasını tercih ederdim
Kardesin esiyle paylassin ben burdan tasinmak istiyorum desin yani esi ne diyebilirki, ya ters teperde bi sekilde enisten ogrenirse kardesine daha cok kizar
Offf pek fena, bu şekilde bir geçmişi varsa eniştenizin o kişiyle söylemek imkansız hale geliyor. O açığa çıkmasın diye bolca dua etmekten başka yapacak bir şey yok. Kardeşinizin sınanması da bu şekilde demekki. Sonu hayrolsun inşallah bu mevzunun
yaşananlar ne bilmiyorum ama ben olsam tınlamazdım yaa geçmiş gitmiş artık üzerinden sular akmış
onun kendi hayatı var kardeşinin kendi hayatı sonuçta
görmesin duymasın ilgilenmesin
biraz zaman geçince yumuşak şekilde bir ara bir eşine söylesin ama belki bir şekilde olur da anlarsa kendisi daha büyük sorun bence
ama üzerinden bir birkaç ay geçsin bakalım..
bahçeye neden çıkamıyor ki dediğim gibi geçen geçti biten bitti olan olduu hiç ama hiç kasmaasına gerek yok kendisini umursamasın lütfen hayatına devam aynen..
Böyle bir tavsiye,sadece kendi değil eşin de huzrsuz olmasına sebep olur.İnsanoğlu eşine ne kadar güvenirse güvensin iç huzuru kalmaz.
Konuya gelince,bir sürü bahane bulabilir.
kardeşiniz bir psikologa görünsün
ben olsam keyfime bakardım, ama bilmiyorum arada ne geçti.ben ex sevgilinin karısıyla çok karşılaşıyordum "ayy bu muymuş, ayy saçı da yokmuş" gibi her karşılaşmada kendime güvenim tavan yapıyordu
şimdi yoklar da hayat pek bir sıkıcı
eneeemmmm dızı gıbı resmenne var bunda soyleyemeyecek kı hayat arkadası esı dıye neden dıyoruz bunun gıbı seylerı esıme demeyecegımde kıme dıyecegım bıran once soylesın bır sekılde acıga cıkarsa kotu olur
fena olmuş dizi olsa amma abartmışlar deriz) bizde ev almadan önce komşular sorulur keşke öyle yapsalardı ama iyi ki kiracılar bence tek çözüm anlatıcak ve taşınmak istediğini söyleyecek eniştene de haksızlık bu bunu sonradan öğrenmesi çok daha tatsız olur.
ben olsam söylemem çok da ilgilenmemeye çalışırım çünkü söylese bu sefer kendi içindeki huzursuzluğu eve yansıtacak bu bi süre hiç gitmez gerek yok olmuş bitmiş bişey ki tatsızlıklar var diyosunuz gerek yok huzur bozmaya
ev meselesine gelince de öyle birden çıkılmaz ama biraz sabır lazım bence biraz otursunlar belki alışır bu duruma yapacak bişey yok
fena olmuş dizi olsa amma abartmışlar deriz) bizde ev almadan önce komşular sorulur keşke öyle yapsalardı ama iyi ki kiracılar bence tek çözüm anlatıcak ve taşınmak istediğini söyleyecek eniştene de haksızlık bu bunu sonradan öğrenmesi çok daha tatsız olur.
eşi anlamış bir şeyler. sonrasında sormamış mı nedir durum diye?
karşındaki insanın tarzı da önemli. medeni durumu vs? eski sevgili şu an evli mi ve edepli saygılı bir insan mı? rahatsızlık verebilir mi?
Evler çok yakın değilse bence sorun olmaz.
Ama karşısındaki insan çamur yapacak karakterdeyse sorun olabilir. aradan yıllar geçmiş eşiyle arasında yaşanmışlıklara dair gizli bir şey yoksa sorun olmaz sanki.
bahanesi mi olur ya kiracısın işte çıkmak istiyorum desin
Yok sözleşme felan varsa bilemem onu ama o zaman da der işe daha yakın bi yer bulduk diye.
Yalnız kardeşinde de eşşek şansı varmış yaaa
dedim asya bir yakını için ne fikri istiyor yine acaba
ama zamanında diyosun şimdi adamın iki çocuğu olduğuna göre baya bir zaman aklı selim insan çok çok geçmiş için düzenini bozup tartışmalara girmez..
o zaman bir ay duracak ben bu evde huzursuz hissediyorum kendimi sanrım bu ev bana ağır geldi evlerde dipdibe..daha sakin bir müstakil bulup çıkalım içten içe daralıyorum psikolojim bozuldu diyebilir...ya da en büyük fedakarlık köpeklere bakmak artık beni zorluyor apartman dairesine alışmışım sırf onlar için yaşam standartım bozuldu diyebilir..bu ev bana büyük geldi daha küçük bir villa tutalım denilebilir her durumda hiç yok 2-3 ay o evde kalmalı bahane üretebilmesi için..evet saolun herkes bakış açısını yazmış ama öneri göremedim
kızxlar bakın
benim kardeşimde eniştemde
fevri hareketlerden uzak insanlardır maziyi mazide bırabilrler normal şartlarda
bu olayı bu kadar tedirgin edici yapan
bu adamla kardeşimin ayrılığında şiddet dahil herşey yaşandı
öyle dostça bir ayrılık olmadı
polislik durumlar bile yaşanmış ama o dönemler kardeşim üniversite öğrencisi olduğu için başka bir ildeydi ve bizlerin haberi ancak olay bitip kardeşim dayak yedikten sonra oldu
eniştemle kardeşimin ilişkisi başladıktan sonrada
bir süre rahatsız etme süreci oldu
ki amaç bana geri dön filanda değil
sadece huzur bozmak
kardeşimin sol kaşının üzerinde bu günlerden kalma derin bir darp izi hala duruyor
neyse
bu telefon tacizlerine eniştem o dönemlerde şahit oluyor
ve haliyle
kızarkadaşını müdafa etmek adına
oldukça restleşilen küfürleşilen ve meydan okunan telefon görüşmeleri yapılıyor
sakin mizacına rağmen eniştem bu adam gibiler için cinayetler işleniyor demekki bile demiştir o dönem
o adam da sesini çıkarmadığına göre ( daha sonrada hiçbir çabası olmamış kardeşimle iletişime geçmek için )
bazı yaşananlardan pişman
en azından ben böyle düşünüyorum
şuan evli ve çocuklu zaten
yaklaşık 5 6 senedir zaten o huzursuzluk verme çabaları da kesilmişti
ama işte insanın sevmediği ot misali
bende kardeşime
amannn boşver dedim önce
ama bana ne dedi biliyormusunuz
abla bu adamın içimde açtığı yara görünmüyor ya zaten zamanla nefretim de geçti
ama yüzümde izini taşıyorum
sen söylermisin
nasıl yüzyüze bakıyım
enişteme söylese bir türlü
belki hiç sesini çıkarmadan taşıncak
belkide
zamanında söylenen onca atarlı lafı eşinin önünde sineye çekmeye göz alamıycak
o riski almak istemiyoruz
enbüyükleri benim 2 kız kardeşim daha var ortancamız evli .küçüğümüz henüz bekar (küçük dediysem yaş 25 )
ortanca kardeşimin öylesine talihsiz bir durumla karşı karşıya kaldı ki sormayın
pişmiş tavuk hikayesi gibi
psikolog olan ortanca kızkardeşimin henüz çocucğu yok . ancak bekarlıklarında kalma ve biri eşine ait diğeri kendine ait 2 tane köpekleri vardı ve evlenince haliyle ikisininde bakımını üstlendiler .
yeni evli bir çifte gayet yetecek büyüklükte olan evlerinden
köpeklerin apartman hayatında oluşturdukları zoruluklar nedeni ile taşındılar
evlerini kiraya verip müstakil bahçeli sıralı villaların olduğu çok ta hoş bir semte geçtiler (kiracı olarak)
işte talihsizlik burda gelip kapısını çaldı
kızkardeşimin evlenmeden önce yaklaşık 3 sene birlikteliği olduğu ancak 3 senenin sonunda evlilikle noktalanmadığı ilişkisinin aktörü tamda bitişik komşu oluverdi
üstelik bunu öğrenmesi ve farketmesi
eşinin şahitliğinde oldu
- yeni komşu gelmiş onlarında köpekleri varmış gelin bir tanışalım diye düşünen bu bahsettiğim bitişik komşu
eşi ve çocuğunu da alarak kapılarını çalmış
kapıyı kardeşim açmış
zaten o an elinin ayağının kesildiğini söylüyor
ne hikmetse ne bey nede kardeşim durumu açık etmemişler
yeni tanışıyormuşcasına selamlaşmışlar
gerçi ortamdaki soğuk rüzgar hissedilmeyecek gibi değilmiş
o çok özendiği bahçeli evin bahçesine bile çıkmak istemediğini karşılaşmak istemediğini söylüyor
aralarında sonrasında bir iletişim olmamış
bir sessizlik hakim
lakin malesef çokta kötü bir ayrılık tecrübesi yaşadıkları için
ikiside hem tedirgin hemde bu durumdan çok rahatsız
kardeşim bu durumu bir hastasından dinlemiş olsa
bu önceden tanışılmışlık konusunun eşle paylaşılması gerektiğini tavsiye edeceğini söyledi
ne varki kendisi bunu yapamadı
çünki eşi kardeşimin hayatında olan böyle bir insanın varlığından ve yaşanmışlıklarından haberdar
ve dediğim gibi mevzular çok tatsız
onlar ev sahibi bizimkiler kiracı oluncada
yeni taşındıkları bu evden
hangi bahane ile ayrılacağını ve göze batmayacağını düşünüyor
açıkcası bende dişe dokunur bir tavsiye veremedim
sizlerden öneri bekliyoruz
teşekkürler
evet saolun herkes bakış açısını yazmış ama öneri göremedim
kızxlar bakın
polislik durumlar bile yaşanmış ama o dönemler kardeşim üniversite öğrencisi olduğu için başka bir ildeydi ve bizlerin haberi ancak olay bitip kardeşim dayak yedikten sonra oldu
sadece huzur bozmak
kardeşimin sol kaşının üzerinde bu günlerden kalma derin bir darp izi hala duruyor
neyse
ve haliyle
sakin mizacına rağmen eniştem bu adam gibiler için cinayetler işleniyor demekki bile demiştir o dönem
o adam da sesini çıkarmadığına göre ( daha sonrada hiçbir çabası olmamış kardeşimle iletişime geçmek için )
bende kardeşime
amannn boşver dedim önce
sen söylermisin
nasıl yüzyüze bakıyım
belkide
Nasıl denir ki şiddet dahil her şey yaşandığına göre “her şey” in içinde cinsellik de olsa gerek. Şu an evli olan insanla birlikteyken de huzur bozmaya çalıştıysa kardeşin bir şeyler paylaşmış olsa gerek eşiyle.evet saolun herkes bakış açısını yazmış ama öneri göremedim
kızxlar bakın
sadece huzur bozmak
neyse
ve haliyle
bende kardeşime
amannn boşver dedim önce
sen söylermisin
nasıl yüzyüze bakıyım
belkide
Nasıl denir ki şiddet dahil her şey yaşandığına göre “her şey” in içinde cinsellik de olsa gerek. Şu an evli olan insanla birlikteyken de huzur bozmaya çalıştıysa kardeşin bir şeyler paylaşmış olsa gerek eşiyle.
Bu durumda söylemesi sanki daha kolay.
Söylerse taşınmaları çok kolay olur zaten ama söylemez de zamana bırakırsa tedirgin ve huzursuz olacak, “acaba bir gün..” diye.
yani bir pskolog kendinin yapamadigi seyi hastalarina telkin ediyor
kari-koca birbirinden birsey saklamamali
ne olursa olsun benim tek bildigim ve dogru olan budur !!!
Ben önerimi yaptığımı düşünüyorum.Burda enişte ve kardeşin mizacı,geçmişi geçmişte bırakmaları değil ki sadece sorun.Siz karşı tarafı biliyor musunuz.Nerden bileceksin içinde pişmanmış değilmiş.Ve yazdıklarına bakılırsa,darp,şiddet,küfür,sözlü ve fiziksel taciz...herşey var.Gelecekte hiçbirşey olmasa bile,o en güzel yaşlarda açılan derin yaralar unutulmaz üstü örtülür.Komşudur.İnsan bazen komşuylada tartışabilir.İşte o an üstü örtülen herşey su yüzüne çıkar.Yie komşudur enişten adamla ahbap olur bilemden.Karısı kardeşine yanaşır bilmeden.Ya da adam kalkar anlatır karısına.Yani bir insan,evcil hayvanı için kendi evinden kiraya çıkabiliyor da,evliliğini ve ruhsal durumunu sarsacak bu kadar ciddi bir durumda neden kirada oturduğu evi değiştirmek için düşünsün.Ev mi yok.Ben gerekirse şehri değiştiririm.Ve evden taşınmak için o kadar çok bahane bulabilir ki!! Hiçbirşey bulamasa eve semte çevreye ısınamadım.evet saolun herkes bakış açısını yazmış ama öneri göremedim
kızxlar bakın
sadece huzur bozmak
neyse
ve haliyle
bende kardeşime
amannn boşver dedim önce
sen söylermisin
nasıl yüzyüze bakıyım
belkide
sanmam seneler önce olmuş bitmiş adam evlenmiş çoluğa çocuğa karışmış villada oturduğuna göre de belli bir gelir düzeyinde yuvasında..neden huzurunu geçmiş bir ilişki için bozsun ki o zamanki huzursuzluklarıda ergenliktendir yani gençlik ateşindendir herkes yoluna gitmiş..Bence açıkça söyleyip bir an önce kurtulsun.Bu adam bu kadar takıntılıysa yine hırs yapabilir.En azından bakışlarıyla veya karşılaşma çabalarıyla rahatsızlık verebilir.Yarın öbürgün ortaya çıkarsa eşi daha çok kızar.Yol yakınken söyleyip kurtulsun,bu şekilde hep gerginlik olacak.
valla asya geçmiş ilişkisinde her şey konuşuldu ve aralarında sorun olmadı diyorsun bu durumda söylemek çok daha kolay. hani bu ayrıntıları bilmese neyse diyeceğim sonu olur diyeceğim de, yok diyorsun..evet ipekcim cinsellikte yaşanıyor tabiki
ancak zaten eniştemle kardeşimin arasında işin bu kısmı biliniyor ve problem de yapılmıyordu
söylese iyi evet
doğrusu da bu
ama her doğru herzaman yapılmıyor işte
akla en yakın çözüm olarak
kendi evlerini kiraya verdikleri kiracı ile konuşup depozito ve diğer taşınma masraflarını karşılayıp (eniştemin haberi olmayacak ) evden çıkacaklarını söylemeyi bulduk
o kira olmazsa
buranın kirası yüksek gelicek
kardeşimde
kiracı ile uğraşılmıyor
yeni bulacağımıza kendimiz geçeriz diye önerecek
nasıl sence
bana da böyle geliyor ama..başka bir şeyler mi var sanki?sanmam seneler önce olmuş bitmiş adam evlenmiş çoluğa çocuğa karışmış villada oturduğuna göre de belli bir gelir düzeyinde yuvasında..neden huzurunu geçmiş bir ilişki için bozsun ki o zamanki huzursuzluklarıda ergenliktendir yani gençlik ateşindendir herkes yoluna gitmiş..
eğer bu işe kalkışırsak bende yardımcı olucam ipekvalla asya geçmiş ilişkisinde her şey konuşuldu ve aralarında sorun olmadı diyorsun bu durumda söylemek çok daha kolay. hani bu ayrıntıları bilmese neyse diyeceğim sonu olur diyeceğim de, yok diyorsun..
bir de eski kiracı için düşündükleriniz taşınma masrafının karşılanlası, depozito gibi detaylar bence ciddi bir rakam çıkar. sonuç olarak insanlar bir nakliye yaptı oraya şimdi bir daha yapacak.. en az 500 tl den olsa İstanbul değilse tabi 1000 eder. depozito ne kadar bilemiyorum da bunlar sabit maaşla çalışan insanlar değil mi? şahsen benim eşimden habersiz olan 10 tl param yok köşede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?