Kız Kardeşim Beni Kıskanıyor mu?

kopekop

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
890
7
46
İstanbul
Kızlar selamlar..
bu konuyu birine anlatıp bir de fikir almak istedim,
Benim benden bir yaş küçük kız kardeşim var,
ben evliyim bir bebeğim var, o da evli..
Şimdi durumu Şu:,
ben istanbul anadolu yakasında merkeze uzak tabir edebileceğimiz bir semtte oturuyorum, kız kardeşim de avrupa yakasında uzak bir yerde oturuyor, annem de avrupa yakasında ama o da kız kardeşime yakın değil,
annemin bekar başka çocukları da var ve küçük kız kardeşim ilk okula gidiyor.bu nedenle annem herhangi birimize öyle çok fazla gelip gidemiyor ya da gelse de hafta sonu ancak gelebiliyor, bizim arabamız var kızkardeşimin yok,
bizim evimiz kendimize ait, kız kardeşim kirada,
ben istanbulda çok iyi bir üniversiteyi derece ile bitirdim ve 9 yıldır çalışıyorum,
kızkardeşim ilk zamanlar başörtüsü problemi yüzünden össye girmemişti ama yıllar sonra girdi kazandı ve öğretmen oldu, şimdi o da çalışıyor..
şimdi asıl konuya geleceğim, durmu kısaca özetleyeyim dedim,
kız kardeşim evlendikten hemen sonra eşi başka bir şehre çalışmaya gitti, devlet memuru olduğundan hemen tayini çıkmadı ve 6 ay gibi uzun bir zaman yalnız kaldı evinde, o sırada ben de yeni hamileydim ve hamileliğim çok zor geçti, hem yoğun ve yorucu bir işte çalıştığımdan hem de çok aşermem mide bulantım olduğundan,
şöyle ifade edeyim 6 ay kadar hiç yemek yapamadım, mutfağa bile giremedim her şeyden midem bulandı ve çok halsizdim..kayınvalidem de yaz diye köye gitti, biz resmen bi lokma ekmeğe muhtaç kaldık diyeyim,
annem de hafta sonları hemen hemen her hafta sonu gelip evimi temizledi, yemekler yaptı , ütülerimi filan yaptı sağolsun..
o dönemde kız kardeşim anneme;
-sen onun hizmetçisi misin?eğer iş yapamamıyorsa bir kadın tutsun -filan gibi laflar etmiş
sonra diğer küçük kardeşlerime gidip onlara benim harçlık verip vermediğimi, verdiysem ne kadar verdiğimi soruyormuş, annemlere gittiğimizde elimiz dolu mu yoksa boş mu, aldıysak ne aldık onları filan soruyormuş,
anneler günüde anneme ortak hediye alalım dedik, büyük bir ev eşyası bozuktu uzun zamandır, teklif getiren kardeşime parayı verdim ve bana dedi ki, ablam senin ne kadar katkıda bulunduğumu sormuş ve neden benden daha az veiryor demiş,
ben sezeryanla hafta içi öğlen doğum yaptım, kız kardeşim hastaneye beni ziyarete gelmedi,10 gün sonra evime geldi ve gelirken de aldığı hediye çok komik bir rakama tekabül ediyor..erkek kardeşimin maddi sıkıntısı çok büyük olduğu halde o bile çeyrek altın getirmişti düşünün..
hamileyken beni ne aradı ne sordu..
ben hamileyken o evlenmişti, kına gecesinde dağıtılan minik hediyeleri vardı , çok beğendim ve ben iki tane alabilir miyim dedim, hayır alamazsın onlar sayılı dedi bana, ben de hamilelik psikolojisi ile çok ağladım, ondan sonra annem de ona kızdı ver şuna da ağlamasın filan dedi..şimdi o ağlamam çok saçma geliyor bana ama o aman hamileydim sanırım psikoljim normal değidi..
daha neler neler,
ayrıntıları yazdıkça anlatırım..
sizce kız kardeşimin benle ne alıp veremediği olabilir?

kız kardeşiniz sizi kıskanıyor olabilir... en azından veriler bu yönde =) takmayın bu durumu. bu zamanda öyle kimseyi kıskanmayıp yaşamak için hakikaten sağlam bir kişilik lazım. hiç kolay değil. hoş görün ve olabildiğince kıskanacağı durumları belli etmeyin. misal annenize veya başkasına aldığınız şeyleri anlatmayın, anlattırmayın... bu şekilde hem onun kıskanma yollarını kapatırsınız hem siz daha rahat olursunuz...

Ablacım kıskanıyo desek ne kısmanmıyo desek ne,kıskandıgı aşikar ama irtibatı kopartacagınız bırı değil,kardeşiniz.ALLAH sizin imkanlarınızı onada nasip etsin ne diyim.Yaptığınız harcamalar,aldıgınız eşyaları ve ya hediyelerı kardesınıze pek aksettırmeyın belki ufakta ols abı çözüm olabilir.

ne olursa olsun kardeşiniz aynı candan çıkmışsınız
olayları böyle gözünüzde büyütmeden iyi niyetle yaklaşın
tatlı dilli olun huyuna gidin düzelecektir
düzelmese de böyle kabul edeceksiniz sonucta kardeşiniz..

ben de aynı şeyleri düşünüyodum, tüm olanları unutup dedim ki belki de ben büyütüyorum ama en son olan ben çok incitti ve bu konuyu düşünmeye sevk etti beni..anlatayım;
annemleri ailece yemeğe çağırmış bir hafta sonu..annem söyledi sonra, ben de bi rahatsızlığı vardı geçmiş olsun demek için aramışken onu da sordum dedim ki;
-aşkolsun bizi de çağırsaydın ya araba var nasıl olsa gelirdik, hem annemleri de alır-bırakıdrık evlerine..
bana ne dese beğenirsiniz;
-valla çağırmadım, çağırmayı da düşünmüyorum !
dedim hayrola neden ( dumur oldum ne diyeceğimi de bilemedim bi an )
neymiş, benim eşimden hoşlanmıyormuş, onsuz gelebilirmişim ama onunla gelmemi istemiyormul...
siz olsanız eşinizin istenmediği bir yere gidermisiniz?ben de o zaman ben de gelmem olur biter dedim..
neymiş, babam ve oğlum filminde bile, kadın kız kardeşinin kocasını sevmiyor diye o evde yokken gidiyormuş, pekala biz de öyle yapabilrmişiz..bence çok saçma, sinirim bozuldu

kiskandigini bilseniz ne olacak ki,atabilecek misiniz ya da hayatinizdan cikaracak misiniz?hayir
o yüzden kiskaniyor diye bilincaltiniza cok yüklemeyin yoksa arada anlasmazlikalr cikar..
insallah sizin imkanlariniz onda da olur,belki kiskanmiyordur gipta ediyordur. ya da kendi annenize,cevrenize bazi seyleri
daha iyisini yapmadigi icin eziliyordur...
aslinda kardes arasinda olmamasi gereken seyler..
birde merak ediyorum ele karisinca yani evlenince böyle mi oluyor
ya ben korkuyorum ablamda bende bekariz ama birbirimiz icin ölürüz tartisiriz,konusmaycaz deriz ama yok yani
sonra oturup güleriz evlenince böyle mi oluyor diye korkuyorum,birkac konu var bu sekilde :s

Son düzenleme:
Anlattıklarınıza göre bencede kız kardeşiniz sizi kıskanıyor.
Bu durumda size ona daha yakın ve içten davranmak ona kıskandığının farkında olduğunuzu hissettirmeden Onu bu huyundan vazgeçirmeye çalışmak düşüyor.
Bir abla olarak büyüklük yapın ve ona bunu aşmasında yardımcı olun.
Mesela sizde özendiği kıskandığını düşündüğünüz bir giysi ayakkabı vs. olursa aynından onada alın.
Anneniz size bir geliyorsa ona iki gitsin bu şekilde zamanla düzelecektir.....
Sonuçta canınız o sizin................

iyi de onun da imkanları benimkinden eksik değil ki,genç kızlığımızdan kalma kavgalarımı bile hala hatırlıyor,
ben kolay unuturum kin tutmami
içimdekini söyleyen sont-ra da unutan bir tipim, çabuk affederim,kavga etsem biriyle hemen pişman olurum..ama o kin mi tutuyor nedir?
düşünsenize benim doğumuma gelmedi ya, eşimin ailesi demez mi,vay be ne aile, kzı kardeşi gelmedi bile, onlaraın yanında yüzüm yere eğildi, yatağımda gözüm kapıda bizden birileri gelecek mi diye?

heyy allahım okumak cehaleti alıyor ama eşeklik baki kalıyor sözü kusura bakmayın ama tamda kardeşinize göre... kardeş sevgisini öğrenemeyen bi insan çocuklara öğretmen olarak hangi sevgiyi vericek çok merak ettim doğrusu.. boşverin bence belliki hazmedemediği şeyler var .. ama yaptıkları çok çocukça ve cahilce.. insan ablasıylada dost arkadaş olmucaksa kimle olcak??

ben de böyle düşünüyorum,
ne bileyim yine de üzülüyor insan,
kardeş, eşleriyle birlikte koca bi aile olmular..bizse halimize bak

Elbet bir sebebi vardır neden eşinizi sevmiyormuş sordunuzmu.
İlginç geldi bana bence kardeşinizle elti gibisiniz sanırım birbirinize karşı sevginiz yok yada onun size karşı yok olay bundan kaynaklanıyor.
Ben sevdiğim insanı asla kıskanmam yani sahip olduklarını kıskanmam mesela benim bebişim olmuoyr ve görümcem şuan hamile nekadar mutlu oldum anlatamam demem oki eğer bu duruma üzülüyorsanız kardeşinizin önce kalbini kazanmaya çalışmalısınız ama yok umrumda değil dersenizde bilemem.O bunun için bir çaba sarfetmiyor anlaşılan iş size düşüyor

eşimi neden sevmiyor anlatayım, evlendiğimzden beri ne zaman annemlere gitsek, eşimle yanyana oturuyoruz tabii o da şu veya bu konu ile ilgili bana laf sokuyor, ben de cevap veriyorum ,
işte sana ne filan gibi- ama uzatmıyorum dediğim gibi,
bunları duyuyor ve ne kadar saygısız sana ne biçim davranıyor filan diye eşim söylenip duruyor arkasından, ben de olsun sen karışma biz bekarken de böyle konuşrduk, bizim iletişim tarzımız bu filan diye geçiştiriyorum,
bebek olduktan sonra annemlere gittik bi gün ben daha lohusayım, psikolojim hala anormal yani, kız kardeşim bana bi laf söyledi ben de oturup ağladım , eşim de evdeydi, o da karıştı hemen olaya, sen ne saygısızsın , ne biçim konuşuyosun ablanla bilmem ne diye,
kız kardeşim de o benim ablam değil , benden sadece bi yaş büyük, ayrıca sen karışamazsın sen kim oluyosun filan gibi laflar etti, tartıştılar, annem ağlamaya başladı filan, neyse o akşam gittik,
eşim meğer benden habersiz kız kardeşime mesajlar atmış..senin kadar terbiyesiz birini görmedim, bilmem ne diye..sen ne biçim öğretmensin bunları mı öğreteceksin, bi de sağda solda eğitimciyim die dolaşırsın filan diye döşemiş, ama benim haberim yok- sonra da silmiş gönderilen kutusunu-
meğer bunlar olmuş işte, ben de haziran ayında yeni öğrendim kız kardeşimden, çünkü onunla konuştum dedim ki sen neden böyle yapıyorsun, ne oldu da birden bu kadar kötü olduk filan diye..o zaman anlattı kız kardeşim eşimin yazdığı mesajları filan...

Aslında keşke eşinde karışmasaydı kardeşinle sen tartışırken.Gerçi kız kardeşinde az değilmiş hani şimdi bu son mesajı okuduktan sonra diyorumki bence görüşmeyin en hayırlısı sadece kıskanma olsa belki çözülebilirdi ama işin aslı başka kız kardeşini saygısız olarak görüyorum ve değişmez gerçekten nasıl bir öğretmen ilginç.Ben olsam görüşmezdim bunca şeyden sonra gergin bir ortam yaratmaktansa hiç görüşmem daha iyi.Allah size sabır versin ne diyim.....

ben de görüşmüyorum aslında ama kafama takılıyor yine de hata mı yapıyorum diye,
diyorum ya sıkı dost olan abla kardeşlere bakıyorum da imreniyorum..hatta bir kaç hafta önce bziim araba kaza yaptı, o hafta da evde izinliyiz eşimle,
annem de erkek kardeşimin doğum gününü kutlayacak hepimzi çağırdı, gelecektik aslında ama raba böyle olunca ufak bebekle gelemeyiz diye haber verdim,
bu olayı da anlattım, tüm kardeşlerim geçmiş olsun demek için aradılar o aramadı mesela?

Geçmiş olsun
Üzülüyorsanız bu durumu düzeltmek için haklı olduğunuz halde taviz vermeniz gerekecek ve ne dese huyuna gitmeniz gerekecek.Çünkü o bu durumdan memnun ve bir çaba harcamıyor anlaşılan.Belki siz bu şekilde davranırsanız bir gün hatasını anlar ve size karşı farklı davranır umarım

canım kardeşin biraz saygısızmış gerçekten ama ne yaparsın sonuçta kardeş onun huyu bu karakteri bu diyeceksin öyle kabul edeceksin
ama asla küsme et tırnaktan ayrılmaz inşaallah olgunlaştıkça düzelir

teşekkür ederim yorumun için,
bakalım ben de düzelsin istiyorum ama ne bileyim işte,
eşin varken seni çağırmam , evine de gelmem dedikten sonra,
ne zaman görüşüp de kaynaşacağız ki,ben oturuyorum istanbulun bi ucunda o oturuyo bi ucunda, eskiden olsa ben otobüse biner giderdim ama şimdi bebkle oralara taşınamam ,
eşime de beni götür de dışarda bekle mi diyeceğim:44:

Öğretmene Bak...
İçler Acısı..

Siz Yine de Kıskanıyor mu Diye Düşünmeyin..
Büyüklük Yapın, Alttan Alın..

4 Kız Kardeşiz, Ne Küçüklüğümde Ne Büyüdüğümde..
Hiç Hatırlamam ki; Birbirimize Laf Sokup, Kavga Edip Tartışalım..
Hele Bir de Kocalarımızın Yanında..

Allah'ım Islah Etsin..
Boşver Canım Sıkma Canını..
Dediğim Gibi Kardeş İşte Atsan Atılmaz Satsan Satılmaz Ne Yapacaksın..
En İyisi mi Kötü Şeyler Düşünme Olur mu ?

Ama Hep Söylüyorum Yine Söylüyorum... (Çok Afedersiniz)

Okumak Cahilliği Alıyor, Eşekliği Değil..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…