• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Kiz istemede ağlamak ?

genckiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
1.255
201
123
Ben gecenlerde hayatimda ilk defa kiz isteme merasimine sahit oldum, orada annesi ve kizi agladi kizi verdiklerini acikladiktan sonra. Ben eminimki benim annemde aglar bu abartili olmaz degilmi? Aglamaya karsi birsey yapamazmiyiz? Ben aileme cok bagliyim cok üzülüyorum o yüzden istemeye gelecekler beni diye. Babam annemde üzülüyorlar farkindayim bunun. Bazen düsünüyorum bir oglan icin anneni babani birakiyosun ne sacma birsey diye. Ama elbette birgün gidecegim. Bu düsünceler normalmi? Yoksa abartiyormuyum? Kisacasi korkuyorum ailemi kaybetcem diye :(

aileni niye kaybedesin ki...
onlari sik sik ziyaret edersin, gun icinde sik sik ararsin olur biter canim.
doganin kanunu bu yani herkes bir gun yuvadan ucuyor.
eger farkli sehire gidecegim diyorsan...orasini bilemem yani uzulmen normal...

Kac yasindasin canim sen ya? Vallahi cok üzüldüm, madem istemiyorsun neden evlenmek istiyorsun?:53:

Ben gecenlerde hayatimda ilk defa kiz isteme merasimine sahit oldum, orada annesi ve kizi agladi kizi verdiklerini acikladiktan sonra. Ben eminimki benim annemde aglar bu abartili olmaz degilmi? Aglamaya karsi birsey yapamazmiyiz? Ben aileme cok bagliyim cok üzülüyorum o yüzden istemeye gelecekler beni diye. Babam annemde üzülüyorlar farkindayim bunun. Bazen düsünüyorum bir oglan icin anneni babani birakiyosun ne sacma birsey diye. Ama elbette birgün gidecegim. Bu düsünceler normalmi? Yoksa abartiyormuyum? Kisacasi korkuyorum ailemi kaybetcem diye :(

Anneniz de ağlayabilir babanız da siz de..
Ne var ki bunda?
Ancak bir oğlan için ana babayı bırakmak diye düşünüyorsanız sanırım daha evliliğe hazır değilsiniz..
Bence bu kız istenme işini erteleyin..

Evlilik cok kutsal bir müessese. Evliligi ' bir erkek icin ana babayi terk etmek ' diye algilamak yalnis. Eger böyle düsünüyorsaniz lale hanima katiliyorum ve evlilige henüz hazir olmadignizi düsünüyorum. Zira ana babanin görevinlerinden bir taneside evladini hayirli bir yere evlendirmektir. Ve her disi kus er yada gec yuvasini terk edip kendine ait bir yuva kurar. Bunlarn olagan seyler.

Onun disinda, istemede sözde nisanda dügünde.. Aglayarak duygularini belli etmekten dogal bir sey olamaz. Aglamak cok güzel bir sey. Hele ki böyle evlilik ile ilgili merasimlerde hem mutluluktan hem hüzünden aglayi geliyor insanin.

Mutluluktan aglamak kadar güzel bir sey olabilir mi ? :) :48:

bir oglan için için anne babayı bırakmak.... evliliğin kavramı bu degil..aile kurmak ve allah kısmet ederse cocukla bu mutlulgu perçinleştirmek.. bende arkadaşlara katılıyorum evliliğe hazır deilsin hala ertlele bencede..yoksa hiç mutlu olamazsın cnm..

Anneniz de ağlayabilir babanız da siz de..
Ne var ki bunda?
Ancak bir oğlan için ana babayı bırakmak diye düşünüyorsanız sanırım daha evliliğe hazır değilsiniz..
Bence bu kız istenme işini erteleyin..

bir oglan için için anne babayı bırakmak.... evliliğin kavramı bu degil..aile kurmak ve allah kısmet ederse cocukla bu mutlulgu perçinleştirmek.. bende arkadaşlara katılıyorum evliliğe hazır deilsin hala ertlele bencede..yoksa hiç mutlu olamazsın cnm..

Kız tarafından durum anneyi babayı bırakmak olarak algılanıyor ve buna göre kız vermek zor diyerekten kız tarafı daha çok duygulanıyorsa aynı şey neden erkek tarafı için telafuz edilince karşı çıktınız anlamadım. Bu düşünceye göre kız da ailesini bırakmış olmuyor mu? :44:

Son düzenleme:
ben pek ağlayacaığımı sanmıyorum 6 senenin sonunda evlenmiş olacağız zaten ame annem ağlayabilir bir de tek çocuklarıyım ..

o zaman annende baban için ailesini terk etmiş.eğer ailesini terk etmeseydi sen dünyaya gelmeyecektin.

beni istediklerinde ben çok ağlamıştım,bana daha dur söz var nişan var kına var düğün var demişlerdi.

ne güzel ki annem babam beni büyütmüşler ve evlilik çağına getirmişler.

sevdiğim kişiyle de evlenmeme razı gelip mutlu bir yuva kurmamı sağlamışlar.

annemden anasını bıraktı evlendi,anneannemde annesini bıraktı evlendi...!

ailenle yaşanılanlar farklı ve asla hiçbir şeyle kıyaslanamaz.

ama evlilikte de eşinle yaşadıkların,o yuva sıcaklığı,ailenin seni huzurlu görmesi dünyalara bedel.

Back