• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet hep kaynana hep görümce

Ayda 1 gitmek için çok çok yanlış hareketlerini görmen lazım. Çok sorun yaşamış olman lazım. Ama 3 haftalık evlilikte hafta da 1 çok ideal. Şöyle düşün sende anne olacaksın. Evladın evlendi diye yüzünü ayda 1 görmek istermisin? Eşini de tek bırakma sende onunla git haftada 1
Haklısın dogru. Haftada bir giderim. Sadece herkes kaynanadan çok çekmiş.bende önyargılıyım

Evliliğin başlarında sorun oldu ama gerekeni yaptım tabi diyorum ya aynı binadayız gidip gelmiyoruz , anlatmak istediğim şey şu aslında, her erkek aynı değil bazıları gerçekten ses çıkarmıyor nisanliyken benim eşim kimseyi karıştırmiyordu evliyken değişti mesela birden ailesiyle beni yüzyüze getirdi sessiz kaldı kendi aranızda çözün dedi , sizin kv halden anlayan biri demekki üzme demiş benimki kızlarla bir olup benimle uğraşıyordu ben sesimi çıkarttım ama herkes aynı değil bazıları sessiz kalıyor çekip duruyor özetle yapılanı. Bazen sessiz kalmasan da karşıdaki insanlar arsız oluyor anlamıyor ne dersen de bildiğini okuyor şans işi biraz da
Zaten gelin- kaynana arasında problem varsa sebep eştir bana göre. Herkese tavrını koyup karısını ailesine , ailesini karısına saydırması gerek. Denge kuramıyorsa sorunlar kaçınılmaz

Çalışıyor musun? İse girsen bu kadar cagirmaz da. Hem de bir mesguliyetin olduğu icin kafana takmazsin.
Haftasonları çalışıyorum. Yeni başladım. Haftaıcı ders calısıyorum. Kpssye hazırlanıyorum. Ev işleri falan zaten anca zaman bana yetıyor

Cok konu actim kaynana görümce ile ilgili. Son zamanlarda dahada oturdu taslar yerine.
Kendimi sucladigim zamanlarda oldu. Acaba abartiyormuyum diyerek bocaladigim anlarda. Burdada bazi arkadaslar takinti yaptigimi düsündü beni suclayan üslup ile yorumlar yapti.
Ama öyle degil iste.
Cok olaylar oldu
En son artik sadece burda degil yakin cevremede anlatmaya basladim, acildim. Cokta iyi geldi meger insanlar zaten gözlemliyormus, tanidigi icin tahmin ediyor, hateketlerden anliyormus.
ne kadar rahatladim.

Benim kaynana ve görümce kocama cok bagli hatta bagimli. Kocam bana cekirdek ailesine daha cok ilgi gösterir diye resmen korkuyorlar ve bu korkudan dolayi ellerinden geleni ardina koymuyorlar.

ben artik kötü gelin ilan edildim esimin ailesini istemeyen saygi duymayan. Ama isin asli öyle degil. Görümcem kaynanamla günde 8 kez görüsüyor naklen yayin yapiyor evinden.
Bendende bunu bekliyorlar. 40 yasina gelmis görümce hala herseyini annesine soruyor adim adim anlatiyor ve annesinin bu hosuna gidiyor herseye hakim oluyor ve yönetiyor!
buraya kadar tabi ki kendileri bilir! Gercekten banane!
Ama bendende aynen bunlari bekliyorlar! Sürekli herseyi bilmek herseye dahil olmak istiyorlar.
Misal evlendim 1bucuk sene kaynanam evi ne sekilde havalabdiracagimi söylemeye calisti. O sabah namazina kalkinca heer yeri havalandiriyormus o yetiyormus. Bense ne zaman canim ister bunalirim havalandiririm ne bilim güzel havada yarim aciktir pencereler. Ve bu bile sorun oldu onun dedigini yapmiyorum diye. Cok komik degil mi!?? Böyle birsey takilir mi yaaa söz konusu edilir mi?! Bunlar ediyor....

iste böööyle devam etti. Onlar benim üstüme geldikce ben kendimi geri cektim. boguluyorum resmen herseyi bilmek yönetmek istemelerinden!!!

cok uzun yaziyorum.
konuyu daha özetlemeye calisacagim.

-Benim kendi fikrim olamaz
-kocamda bende 60 yasinda insanlar gibi yasayacagiz
-kocam günde 2-3 kez annesine ugramak zorunda yalniz yasiyor cünkü
-ben ne yapsam görümcem ile kiYaslar kaynana o almadi sen niye aliyosun vs vs
-kizim görümcemin cocuklariyla ayni sekilde kiyaslanir
-bana bebek görmeye gelirler bana takilan altini görümcemede takar
-en iyisi kabile hayati yasamak bunu istiyorlar
-benim anneme poposuni döner kaynana sürekli konusmaz gitmez ama kendisi ilgiyi saygiyi en yüksel levelde bekler
neler neler birsürü psikolojik oyunlar esim aman annesini unutmasin diye acindirmalar

ama yeter artik degil mi????

Bu kadar şeyi okudum ve sadece şunu gördüm
" Benim kendi fikrim olamaz "

Çözüm o kadar basit ki. Ben bir ana kuzusuyla evliyim büyük gönül rahatlığıyla adını böyle koyuyorum. Kaynanam yalnız yaşıyor 70 yaşında. Yaş detayı verdim çünkü eşim için büyük kaygı sebebi. Burada açtığım ilk konularda kaynanamla ilgili sikayetlerimi onun ne kadar otoriter olduğunu yazıyordum ruhum daraliyordu. Ben öyle görünüyorum ben böyle görünüyorum vs deli gibi sıkıntımı yazıyorum. Kaynanam hemen hergun gelirdi. Önceden kalırdı şimdi kalmıyor çünkü biz yakına geldik. Şimdi de gün aşırı geliyor. Önceden benim için intihar sebebiydi o kadar ki içimde butuyordum bunu.

Şimdi şöyle düşünüyorum, gelsin. Bana bir zararı yok. Karışıyor evet. Ama bende büyüdüm. Kendi kararlarimi kendi ev yonetimimi saglayabiliyorum. Eğer karışmaya çalışırsa bunu kafama takmadan güzelce cevabını verip yine bildiğimi yapıyorum. Mesela kaynanam bana hala "pilav yapacaksın, pirinci yika." Der. Ya da yıkadın mi diye sorar. Şimdi ben ona "Anne bu pirinç taş devrinden beri yıkanıyor zaten sen niye bu kadar gerildin" desem olmaz. O yüzden diyorum ki "Ben biliyorum zaten anne. Yemeği hallediyorum hadi sen içeri geç."

Kocan bunu hak ediyorsa bazen duymayacaksin. Bir başka örnek kaynanam evin eşyalarının yerlerini değiştirmek istedi. Ben mutfaktayim eşime anlatıyor. "Kalk su masayı şuraya koyalim, koltukları da şöyle yapalım hadi" ne oldu, ben güzel güzel geldim ve "Ben böyle seviyorum" dedim. O sonra istediği konuşsun. "Ben böyle kullanıyorum" bitmiştir yani. Şimdi o öyle diyor diye ben bunu kafaya taksam ne olur takmasam ne olur? Taktim diyelim ben rahatsızlanan bir insanım carpintim oluyor. Ne gerek var? Bırak konuşsunlar. Sen seviyeni bozma. Ama kendi kararlarının arkasında net ol. Başka yapacağın bir şey yok.

Ha bu arada ben bir ara kaynanamın bu yönetici tavrına sartlanip onun söylemekte haklı oldugu şeyleri de duymamazliktan geliyordum, vazgeçtim. Uyarısında hakliysa o uyarıyı kaydediyorum

Zaten gelin- kaynana arasında problem varsa sebep eştir bana göre. Herkese tavrını koyup karısını ailesine , ailesini karısına saydırması gerek. Denge kuramıyorsa sorunlar kaçınılmaz
Kesinlikle katılıyorum..
Bunun için de biraz farkındalık gerekiyor , erkekler evlenince ailesinin gözünde birden kıymetli oluveriyor zaten ,
Erkek acısından düşünürsek biraz da zamanla anlıyorlar ailelerinin gerçek yüzlerini Benim eşim mesela onun huyu öyle kötülükten yapmadı filan diye olayları anlayamıyordu zamanla işte olaylar oldukça anlamaya başladı

Çözüm o kadar basit ki. Ben bir ana kuzusuyla evliyim büyük gönül rahatlığıyla adını böyle koyuyorum. Kaynanam yalnız yaşıyor 70 yaşında. Yaş detayı verdim çünkü eşim için büyük kaygı sebebi. Burada açtığım ilk konularda kaynanamla ilgili sikayetlerimi onun ne kadar otoriter olduğunu yazıyordum ruhum daraliyordu. Ben öyle görünüyorum ben böyle görünüyorum vs deli gibi sıkıntımı yazıyorum. Kaynanam hemen hergun gelirdi. Önceden kalırdı şimdi kalmıyor çünkü biz yakına geldik. Şimdi de gün aşırı geliyor. Önceden benim için intihar sebebiydi o kadar ki içimde butuyordum bunu.

Şimdi şöyle düşünüyorum, gelsin. Bana bir zararı yok. Karışıyor evet. Ama bende büyüdüm. Kendi kararlarimi kendi ev yonetimimi saglayabiliyorum. Eğer karışmaya çalışırsa bunu kafama takmadan güzelce cevabını verip yine bildiğimi yapıyorum. Mesela kaynanam bana hala "pilav yapacaksın, pirinci yika." Der. Ya da yıkadın mi diye sorar. Şimdi ben ona "Anne bu pirinç taş devrinden beri yıkanıyor zaten sen niye bu kadar gerildin" desem olmaz. O yüzden diyorum ki "Ben biliyorum zaten anne. Yemeği hallediyorum hadi sen içeri geç."

Kocan bunu hak ediyorsa bazen duymayacaksin. Bir başka örnek kaynanam evin eşyalarının yerlerini değiştirmek istedi. Ben mutfaktayim eşime anlatıyor. "Kalk su masayı şuraya koyalim, koltukları da şöyle yapalım hadi" ne oldu, ben güzel güzel geldim ve "Ben böyle seviyorum" dedim. O sonra istediği konuşsun. "Ben böyle kullanıyorum" bitmiştir yani. Şimdi o öyle diyor diye ben bunu kafaya taksam ne olur takmasam ne olur? Taktim diyelim ben rahatsızlanan bir insanım carpintim oluyor. Ne gerek var? Bırak konuşsunlar. Sen seviyeni bozma. Ama kendi kararlarının arkasında net ol. Başka yapacağın bir şey yok.

Ha bu arada ben bir ara kaynanamın bu yönetici tavrına sartlanip onun söylemekte haklı oldugu şeyleri de duymamazliktan geliyordum, vazgeçtim. Uyarısında hakliysa o uyarıyı kaydediyorum
Mesela bana kaynanam çeyiz için porselen 3 yane boy boy çaydanlık koymus. Kesinlikle kullanmıyorum. Kendi vitrini bu tarz setlerle dolu. Dısarda ayakkabılıgın ıcıne koyduk artık. Misafir gelır kalabalık kullanırsın dedi ama ufak gercekten. Ben bunu geri versem ayıp olur mu

Allah yardımcın olsun. Evet son cümlen beni vurdu psikolojik oyunlar bende tam adını koyamıyordum benim yasadigmda tam olarak bu .

Evliliğin başlarında sorun oldu ama gerekeni yaptım tabi diyorum ya aynı binadayız gidip gelmiyoruz , anlatmak istediğim şey şu aslında, her erkek aynı değil bazıları gerçekten ses çıkarmıyor nisanliyken benim eşim kimseyi karıştırmiyordu evliyken değişti mesela birden ailesiyle beni yüzyüze getirdi sessiz kaldı kendi aranızda çözün dedi , sizin kv halden anlayan biri demekki üzme demiş benimki kızlarla bir olup benimle uğraşıyordu ben sesimi çıkarttım ama herkes aynı değil bazıları sessiz kalıyor çekip duruyor özetle yapılanı. Bazen sessiz kalmasan da karşıdaki insanlar arsız oluyor anlamıyor ne dersen de bildiğini okuyor şans işi biraz da
doğrudur her erkek aynı olmayabilir ama buna da çözum bulmanız lazım. Sağlıklı bir ilerleyiş için sonrası fena oluyor çünkü..

Bravo size 👏

Cok konu actim kaynana görümce ile ilgili. Son zamanlarda dahada oturdu taslar yerine.
Kendimi sucladigim zamanlarda oldu. Acaba abartiyormuyum diyerek bocaladigim anlarda. Burdada bazi arkadaslar takinti yaptigimi düsündü beni suclayan üslup ile yorumlar yapti.
Ama öyle degil iste.
Cok olaylar oldu
En son artik sadece burda degil yakin cevremede anlatmaya basladim, acildim. Cokta iyi geldi meger insanlar zaten gözlemliyormus, tanidigi icin tahmin ediyor, hateketlerden anliyormus.
ne kadar rahatladim.

Benim kaynana ve görümce kocama cok bagli hatta bagimli. Kocam bana cekirdek ailesine daha cok ilgi gösterir diye resmen korkuyorlar ve bu korkudan dolayi ellerinden geleni ardina koymuyorlar.

ben artik kötü gelin ilan edildim esimin ailesini istemeyen saygi duymayan. Ama isin asli öyle degil. Görümcem kaynanamla günde 8 kez görüsüyor naklen yayin yapiyor evinden.
Bendende bunu bekliyorlar. 40 yasina gelmis görümce hala herseyini annesine soruyor adim adim anlatiyor ve annesinin bu hosuna gidiyor herseye hakim oluyor ve yönetiyor!
buraya kadar tabi ki kendileri bilir! Gercekten banane!
Ama bendende aynen bunlari bekliyorlar! Sürekli herseyi bilmek herseye dahil olmak istiyorlar.
Misal evlendim 1bucuk sene kaynanam evi ne sekilde havalabdiracagimi söylemeye calisti. O sabah namazina kalkinca heer yeri havalandiriyormus o yetiyormus. Bense ne zaman canim ister bunalirim havalandiririm ne bilim güzel havada yarim aciktir pencereler. Ve bu bile sorun oldu onun dedigini yapmiyorum diye. Cok komik degil mi!?? Böyle birsey takilir mi yaaa söz konusu edilir mi?! Bunlar ediyor....

iste böööyle devam etti. Onlar benim üstüme geldikce ben kendimi geri cektim. boguluyorum resmen herseyi bilmek yönetmek istemelerinden!!!

cok uzun yaziyorum.
konuyu daha özetlemeye calisacagim.

-Benim kendi fikrim olamaz
-kocamda bende 60 yasinda insanlar gibi yasayacagiz
-kocam günde 2-3 kez annesine ugramak zorunda yalniz yasiyor cünkü
-ben ne yapsam görümcem ile kiYaslar kaynana o almadi sen niye aliyosun vs vs
-kizim görümcemin cocuklariyla ayni sekilde kiyaslanir
-bana bebek görmeye gelirler bana takilan altini görümcemede takar
-en iyisi kabile hayati yasamak bunu istiyorlar
-benim anneme poposuni döner kaynana sürekli konusmaz gitmez ama kendisi ilgiyi saygiyi en yüksel levelde bekler
neler neler birsürü psikolojik oyunlar esim aman annesini unutmasin diye acindirmalar

ama yeter artik degil mi????
kendi evliliğimi okudum sanki.... kolay değil yaşayan bilir. uzaktan eleştirmek gerçekten çok kolay.biz enson boşanma noktasına geldik 10 gün kadar annemlerde kaldım. o kadar bunaldım ki hiç bişey gözümde yoktu. boşanmayı göze almıştım. bu sefer susmadım alttan almadım. annesine babasına bacısına dair ne yaşadıysam ne kötülük gördüysem yüzüne yüzüne vurdum eşimin. sonra eşim beni annemlerden almaya geldik TEK başına. ben senden razıyım diye.2 hafta sonra yüzü düşmeye başladı. neymiş anasıgili tek tek arayıp arayı düzeltmeliymişim alttan almalıymışımm :confused: aramam aramıcam beni boşasanda öldürsende aramam ben suçlu değilim. neyse gecesine geldi HAKLI VEYA HAKSIZ OLDUĞUN İÇİN DEĞİL SENİ ÜZDÜĞÜM İÇİN ÖZÜRDİLERİM dedi affettim.şimdi mi??? 2 aydır yüzlerini bile görmedim .gitmedim gelmediler.aramadım .zaten onlarda istemiyolardır beni.hiç umrumda değil. kafam çooook rahat.aldığım orkide kadr karışırdı.çok çok rahatım .oğlu istediğinde gidip görür anasını benden uzak allaha yakın olsunlar

kız
Ayni kaynanamdan bahsediyorsun birde ağlar ben boyle boyle düşündüm de o bana bunları diyor 😅

Suanda bebek suphem var esimin ailesiyle tammaen baglari bu sebepten ötürü kopardim ben nişan oncesi ve sonrasinda esimi zorla evlendikten sonra annendir git diye yollardim ama hep mutsuz gelirdi esimde evlendikten sonra 6 ay oncr tamamen birakti ailesiyle gorusmeyi engelledi hepsini pskolojisi duzeldi aramiz da daha iyi. Suanda brbek.olsa da gelemezler 😃

Ama bemim derdim kendi annemle. Her seye karışıriyorben esime dedim dogumdan sonra hic kimse istemiyorum annem ayaginda sallayacak edecek gidecek pekmez verecek istrmiyorum dedim annemi de.
Birlikte bakarız ben kardeşimden biraz biliyorum dedi bende yigenimden biliyorum dedim gerekki olursa sorarız dedim.

O yüzden de suan senin kimseyi iatemedigini soylemen gerekiyor yol yakınken. Anneler çok yoruyor lohusa doneminde psikolojim bozulsun istemiyorum kimse gelmesin ben bakarim bebegime de olurmu?
kız bunların hepsi aynı mı yaaa :olamaz:

Gelin kaynana arasinda sorun varsa sebep hicbir ise yaramayan kocadadir. Kv bir laf ettiginde iyi bir eş önünde dag gibi durur. Kadin Bir daha agzini acamaz. Sizinki surekli devam ettigine gore esiniz fıs. Kadina kizacaginiza esinize kizin.
Kocam ilk basta annesinin hep iyi niyetli oldugunu savunurdu. Beni suclu görürdü.
Artik hakli oldugumu görüyor takma diyor. Takma sen bildigini yap diyor....
Ama benim icin yeterli degil bu artik.
Is sende bitiyor sen benim arkamda dimdik durmalisin bana duyurmadan veya bana laf düsmeden bile herkese haddini ve yerini bildirmelisin diyorum ona artik.
Simdilik haklisin deyip susuyor.

bocaliyor farkindayim ama degisecek degismek zorunda benim psikolojim bitti artik

Haklisiniz, sorun size sürekli müdahale etmesi tek bir cümleden tahmin edebildim karakterini. Surekli eleştiri, kendini ovme, kendi yaptığının dogru oldugunu diretip onun yapılmasını isteme aksini begenmeme , ilgi isteği. Vs haklısınız ama bu iş ancak kocanız ile çözebilirsiniz eger baska sorununuz yoksa kulaklarınızı tıkayıp bosverin gerekirse psk yardım alın
Yaniii biliyorum ve artik eminim kocam biseyleri degistirmesi beni oldugum gibi onlara kabul ettirmesi lazim...
Yardim almak icin ben hazirim ama esim istemiyor. Ben beraber gitmek istiyorum

Back