• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet hep kaynana hep görümce

Peki bu kadar anlaşamazken muhattap olmak zorunda mısınız ? Madem kötü gelin ilan edilmişsiniz görüşmeyiverin bitsin.
Eşiniz de ne yapıyorsa yapsın ?
Aynen suan o durumdayim.
Haftada bir kiziminalip gidiyorum bu benim görevim diyorum.. fazlasi yok artik benden yana
 
Kocam ilk basta annesinin hep iyi niyetli oldugunu savunurdu. Beni suclu görürdü.
Artik hakli oldugumu görüyor takma diyor. Takma sen bildigini yap diyor....
Ama benim icin yeterli degil bu artik.
Is sende bitiyor sen benim arkamda dimdik durmalisin bana duyurmadan veya bana laf düsmeden bile herkese haddini ve yerini bildirmelisin diyorum ona artik.
Simdilik haklisin deyip susuyor.

bocaliyor farkindayim ama degisecek degismek zorunda benim psikolojim bitti artik
Aynen dedigim gibi iste. Basta haksiz gormus simdi haklisin diyor ama bir sey yapmıyor. Erkek yuzunden olur ne olursa. Kabahati kocanıza bulun. Pasif pısırık durmasın. Karısını korusun biraz.
 
Oğlumun evi diye evi sahiplenenleri bir çuvala koyup denize atasım geliyor
Kocan napiyor bütün bunlar olurken?

Gelin kaynana arasinda sorun varsa sebep hicbir ise yaramayan kocadadir. Kv bir laf ettiginde iyi bir eş önünde dag gibi durur. Kadin Bir daha agzini acamaz. Sizinki surekli devam ettigine gore esiniz fıs. Kadina kizacaginiza esinize kizin.

Madem bu kadar rahatsız ediyor yakınsanız uzağa taşının. İçli dışlılarsa mesafe koyun. Ama bunları tek başınıza değil eşinizle yapmanız lazım. Bu konuda eş kişisinin tavrı önemli

Bu tarz insanlar sizce gorusmeden durur mu
Oglumuzun evi diye gelirler ki

Oğlumun evi diye evi sahiplenenleri bir çuvala koyup denize atasım geliyor

Nere atarsan at.arsiz insanla uğraşmak inan çok zor
Yipranan sensin
Kaynana kocakadin mesela cocugumun yuvası bozulmasın diye çırpınmasi lazim
Akilli kaynana bunu yapar
Kiz analari hep geri planda.yuvana sahip cik diye ogut veriyolar
Oglan anaları nasıl yuva bozulur bu konuda ihtisas yapiyor

evvet bizde biraz daha uzaga tasinmak istiyoruz. Suan kiradayiz ben ev almak istiyorum ve bu kesin kararim ya olacak ya olacak!!!
Esimde artik benimle birlikte ev ariyor!
insallah en kisa zamanda allah bize nasip eder hem kendi evimizi hemde kafamizin rahat olmasini. Madden ve manen mesafe candir!

evvet yüzsüz ve afedersiniz cahil ile ugrasmak cok zoor!!
Kadin sözde bizi düsünür ama her temennisinde her hayalinde kendiside vardir bizim hayatimizda.
Ya oglum benden gecmis artik siz mutlu olun siz iyi olun ben iyi olurum cümlesini ben ondan hiiiic duymadim!
 
Ayni kaynanamdan bahsediyorsun birde ağlar ben boyle boyle düşündüm de o bana bunları diyor 😅

Suanda bebek suphem var esimin ailesiyle tammaen baglari bu sebepten ötürü kopardim ben nişan oncesi ve sonrasinda esimi zorla evlendikten sonra annendir git diye yollardim ama hep mutsuz gelirdi esimde evlendikten sonra 6 ay oncr tamamen birakti ailesiyle gorusmeyi engelledi hepsini pskolojisi duzeldi aramiz da daha iyi. Suanda brbek.olsa da gelemezler 😃

Ama bemim derdim kendi annemle. Her seye karışıriyorben esime dedim dogumdan sonra hic kimse istemiyorum annem ayaginda sallayacak edecek gidecek pekmez verecek istrmiyorum dedim annemi de.
Birlikte bakarız ben kardeşimden biraz biliyorum dedi bende yigenimden biliyorum dedim gerekki olursa sorarız dedim.

O yüzden de suan senin kimseyi iatemedigini soylemen gerekiyor yol yakınken. Anneler çok yoruyor lohusa doneminde psikolojim bozulsun istemiyorum kimse gmesin ben bakarim bebegime de olurmu?
Ayy sakın anneniz gelmesin bebeğe memeden önce verilen ve veren herkese herşeye uyuzum
 
hiç cinnet geçirmedin sanırım , zamanı gelmiş bence

Cinnet gecirmenizin zamanı gelmiş çoktan..
Benim görümceler kv de böyle şuan görüşmüyoruz ve aynı binadayiz

gecen sene bu aylarda ilk kez saglam bir cinnet gecirdim artik görümcede kaynanada bir adim geride! Ise yaradi yani
Tam hersey yerine oturmasi icin yeni bir cinnet mi gecirmek lazim acaba
 
Demek ki etkili bir durusunuz yok. Dimdik durabilen bir insan olsaniz kimse size bir sey yapamaz, siz izin veren yapidasiniz demek ki yapiyorlar.

İlk dediğinde sana ne diyeceksiniz

Herkese karşı en etkili

Ben böyle yapıyorum, sen de artık bizi kırklı bebek sandın, bunu da sana mı soracağım, o dediklerin demode

Diyecek laf mı yok

ilk evlendigimde etkili bir durusum olmadi evet. Cok bocaladim! Aman kötülük olmasin. Aman yanlis anlasilmasin diye sustum. Ama suratima yansidi malesef surat yapan gelin oldum bundan dolayi esimle cok tartistim.
Artik kizimdan dolayi calismiyorum ve bütün taslar daha cok yerine oturdu. Onlari daha iyi cözdüm ve sesimi cikarmaya basladim
Esime rest cekmeye basladim...
Düzelme yolundayiz insalllahhhh!!!
 
Haksızsın demiyorum ama biraz siyaset yapmayı öğren. Kaynanan sabah namazında evi havalandir diyorsa he he de geç. Nereden görecek senin evi ne zaman havalandirdigini? Bunu devlet meselesi haline getirmenin ne anlamı var? Böyle yaparak kayınvalideye hiçbir şey olmuyor. İyi bol kendi sinirlerini bozarsın.
Sende haklisin... takmiyomuyum takiyorum.
Ev havalandirma mesela sadece huyunu anlatmak icin bir örnekti ve bunu abartisiz 1 bucuk yil söyledi bana!
politik olmayi ögrenmeliyim evet
Ama böyle yapinca ben boguluyorum.
 
Sende haklisin... takmiyomuyum takiyorum.
Ev havalandirma mesela sadece huyunu anlatmak icin bir örnekti ve bunu abartisiz 1 bucuk yil söyledi bana!
politik olmayi ögrenmeliyim evet
Ama böyle yapinca ben boguluyorum.
Çok sinir bozucu, seni çok iyi anlıyorum. Eşimin annesi de büyük kızımın cildi çok kuru doğduğundan beri bebe yağı sürdüğüm için cildinin o hale geldiğini söylüyor 7 senedir. 🤦‍♀️
Ölür müsün öldürür müsün.
Kadın vazgeçmiyor, olan benim sinirlere oluyor. 🤷‍♀️
Şimdi konuşsun konuşsun dursun diyorum
 
Bu kadar şeyi okudum ve sadece şunu gördüm
" Benim kendi fikrim olamaz "

Çözüm o kadar basit ki. Ben bir ana kuzusuyla evliyim büyük gönül rahatlığıyla adını böyle koyuyorum. Kaynanam yalnız yaşıyor 70 yaşında. Yaş detayı verdim çünkü eşim için büyük kaygı sebebi. Burada açtığım ilk konularda kaynanamla ilgili sikayetlerimi onun ne kadar otoriter olduğunu yazıyordum ruhum daraliyordu. Ben öyle görünüyorum ben böyle görünüyorum vs deli gibi sıkıntımı yazıyorum. Kaynanam hemen hergun gelirdi. Önceden kalırdı şimdi kalmıyor çünkü biz yakına geldik. Şimdi de gün aşırı geliyor. Önceden benim için intihar sebebiydi o kadar ki içimde butuyordum bunu.

Şimdi şöyle düşünüyorum, gelsin. Bana bir zararı yok. Karışıyor evet. Ama bende büyüdüm. Kendi kararlarimi kendi ev yonetimimi saglayabiliyorum. Eğer karışmaya çalışırsa bunu kafama takmadan güzelce cevabını verip yine bildiğimi yapıyorum. Mesela kaynanam bana hala "pilav yapacaksın, pirinci yika." Der. Ya da yıkadın mi diye sorar. Şimdi ben ona "Anne bu pirinç taş devrinden beri yıkanıyor zaten sen niye bu kadar gerildin" desem olmaz. O yüzden diyorum ki "Ben biliyorum zaten anne. Yemeği hallediyorum hadi sen içeri geç."

Kocan bunu hak ediyorsa bazen duymayacaksin. Bir başka örnek kaynanam evin eşyalarının yerlerini değiştirmek istedi. Ben mutfaktayim eşime anlatıyor. "Kalk su masayı şuraya koyalim, koltukları da şöyle yapalım hadi" ne oldu, ben güzel güzel geldim ve "Ben böyle seviyorum" dedim. O sonra istediği konuşsun. "Ben böyle kullanıyorum" bitmiştir yani. Şimdi o öyle diyor diye ben bunu kafaya taksam ne olur takmasam ne olur? Taktim diyelim ben rahatsızlanan bir insanım carpintim oluyor. Ne gerek var? Bırak konuşsunlar. Sen seviyeni bozma. Ama kendi kararlarının arkasında net ol. Başka yapacağın bir şey yok.

Ha bu arada ben bir ara kaynanamın bu yönetici tavrına sartlanip onun söylemekte haklı oldugu şeyleri de duymamazliktan geliyordum, vazgeçtim. Uyarısında hakliysa o uyarıyı kaydediyorum
Tecrübeni paylasitigin icin cok tesekkür ederim.
Haklisin hayatimi kolaylastirmis olurum bunu yapmakla!
Bisey daha sormak istiyorum sana
Oglunu her zaman yaninda isteyen hergün gel diyen gelecekle ilgili hayallerini hep oglu ve kendisiyle ilgili kurarken...saatin pili degismesi lazim oglum gel.
Alisveris oglum gel
Su geldi oglum gel
Veya bi isi bitirtmez bunuda yarib yaparsin....
Yarin geldiginde...
Böyle konusan kaynanaya ne yapmak lazim?????
 
Ya ilk defa yazacağım ama umarım linç yemem... Annenize popo dönmesi çok terbiyesizce. Diğerleri ise eski kafalı, ben tecrübeliyim en iyi bilirim diyen sıradan bir kayınvalide. Sinirleriniz bozulmasın diye her seferinde gülümseyerek biz hallediyoruz merak etmeyin, demeniz bir süre sonra onu vazgecirecektir müdahaleden
 
Cok konu actim kaynana görümce ile ilgili. Son zamanlarda dahada oturdu taslar yerine.
Kendimi sucladigim zamanlarda oldu. Acaba abartiyormuyum diyerek bocaladigim anlarda. Burdada bazi arkadaslar takinti yaptigimi düsündü beni suclayan üslup ile yorumlar yapti.
Ama öyle degil iste.
Cok olaylar oldu
En son artik sadece burda degil yakin cevremede anlatmaya basladim, acildim. Cokta iyi geldi meger insanlar zaten gözlemliyormus, tanidigi icin tahmin ediyor, hateketlerden anliyormus.
ne kadar rahatladim.

Benim kaynana ve görümce kocama cok bagli hatta bagimli. Kocam bana cekirdek ailesine daha cok ilgi gösterir diye resmen korkuyorlar ve bu korkudan dolayi ellerinden geleni ardina koymuyorlar.

ben artik kötü gelin ilan edildim esimin ailesini istemeyen saygi duymayan. Ama isin asli öyle degil. Görümcem kaynanamla günde 8 kez görüsüyor naklen yayin yapiyor evinden.
Bendende bunu bekliyorlar. 40 yasina gelmis görümce hala herseyini annesine soruyor adim adim anlatiyor ve annesinin bu hosuna gidiyor herseye hakim oluyor ve yönetiyor!
buraya kadar tabi ki kendileri bilir! Gercekten banane!
Ama bendende aynen bunlari bekliyorlar! Sürekli herseyi bilmek herseye dahil olmak istiyorlar.
Misal evlendim 1bucuk sene kaynanam evi ne sekilde havalabdiracagimi söylemeye calisti. O sabah namazina kalkinca heer yeri havalandiriyormus o yetiyormus. Bense ne zaman canim ister bunalirim havalandiririm ne bilim güzel havada yarim aciktir pencereler. Ve bu bile sorun oldu onun dedigini yapmiyorum diye. Cok komik degil mi!?? Böyle birsey takilir mi yaaa söz konusu edilir mi?! Bunlar ediyor....

iste böööyle devam etti. Onlar benim üstüme geldikce ben kendimi geri cektim. boguluyorum resmen herseyi bilmek yönetmek istemelerinden!!!

cok uzun yaziyorum.
konuyu daha özetlemeye calisacagim.

-Benim kendi fikrim olamaz
-kocamda bende 60 yasinda insanlar gibi yasayacagiz
-kocam günde 2-3 kez annesine ugramak zorunda yalniz yasiyor cünkü
-ben ne yapsam görümcem ile kiYaslar kaynana o almadi sen niye aliyosun vs vs
-kizim görümcemin cocuklariyla ayni sekilde kiyaslanir
-bana bebek görmeye gelirler bana takilan altini görümcemede takar
-en iyisi kabile hayati yasamak bunu istiyorlar
-benim anneme poposuni döner kaynana sürekli konusmaz gitmez ama kendisi ilgiyi saygiyi en yüksel levelde bekler
neler neler birsürü psikolojik oyunlar esim aman annesini unutmasin diye acindirmalar

ama yeter artik degil mi????
Belki bu lafım infial yaratacak ama
Bence bu coğrafyadaki annelerin bazısı oğlu ile duygusal ensest yasıyor.
 
Ayni kaynanamin ve manyak gorumcemin huylari. 9 sene sevgiliyken cekyim de oh geldi nisanliyken 4 gunu bitirdim. Nisnalima da dedim olmaz ailenle mutlu olamam dedim ben hak etmiyoru. Bunlari ve ben onlari hayatimda istemiyorum dedim birsktim esim sonra topladi kendini maddiyatini düzeltti karsima geldi tekrar evlendik dugunumuze hicbirini çağırmadık esimin istegi buydu evimizi bilmediler dugunu kınayı hicbir ama hicbir seyi. Cok yalvardi duzeldim ettim diye nafile. Ben susardim sayvisizlik olmasin diye en sonunda evlendikten sonra bikac kez ogluna karsi sömürü yapmaya kalkti dur dedim haddini bildirdimesimde cok ofkele di zaten annesine ustune benide bicaklamaya kalktı saldirganlasti esim babasiyla ilgili saklanan gercekleri de ogrendi sayemde tamamen bitirdi görüşmeyi.

EŞİNLE KONUŞUP GEREKİYORSA mutsuz oldugunu ailesi yuzunden bosnamayi istediğini şöyle. Seni kaybetmek istemiyorsa kendine gelir eve alma arama acma engelle telefonlarini da bitti gitti.
Babasıyla ilgili saklanan gercek ler neymiş?
 
Babasıyla ilgili saklanan gercek ler neymiş?
Babasinin terk ettigini sölemişti kaynanam hep megerse kaynanam onu evliyken aldatip simdiki kocasiyla kacmis tum birikmisi alip babasini hep kötülemiş babasina da oglun esime baba diyor seni öldürür karissina cikma demis yillarca adam oylr bilmis ama her ay masrafları karislamis uni terk edene kadar dusunun adamin elinde kanitlwr var. Adam en son demis oglum evleniyor ben yanindw olmam lazim gorusucem ver numarasını diye oda demis 2500 tl verirsen gorustururum adam mesajlari bile atti bize kanitli yani dekontlar felan tabi esime ne o paralar gitti ne de babasinin onu sevdigini esimin su sozu cok agrima gitti annem beni o.. kadın gibi satti. O yuzdrn bazi seyleri koru korune inanmak dogru degil esime hep dedim annenin sakladıkları var bu kdr herkes kotu olamaz arastir die en sn ben arastirdim halasini babannesini babasini buldum ve hepsi konustular esimle. Suan cok mutluyuz annesi ve manyak gorumcem hayatimizdw degiller olamazlarda babannesiniyle cok iyi vakit geçiriyoruz beni coo seviyor kadin halasida ayji sekilde ona ailesini geri verdigime şükür olsun arada annesini ozluyor farkindayim ama ben engellemiyorjm git gorus diorum asla diyor..

O yüzden manyak kaynanalara biraz dur demek gerekitor ben cok gec kaldık demek icin
 
Cok konu actim kaynana görümce ile ilgili. Son zamanlarda dahada oturdu taslar yerine.
Kendimi sucladigim zamanlarda oldu. Acaba abartiyormuyum diyerek bocaladigim anlarda. Burdada bazi arkadaslar takinti yaptigimi düsündü beni suclayan üslup ile yorumlar yapti.
Ama öyle degil iste.
Cok olaylar oldu
En son artik sadece burda degil yakin cevremede anlatmaya basladim, acildim. Cokta iyi geldi meger insanlar zaten gözlemliyormus, tanidigi icin tahmin ediyor, hateketlerden anliyormus.
ne kadar rahatladim.

Benim kaynana ve görümce kocama cok bagli hatta bagimli. Kocam bana cekirdek ailesine daha cok ilgi gösterir diye resmen korkuyorlar ve bu korkudan dolayi ellerinden geleni ardina koymuyorlar.

ben artik kötü gelin ilan edildim esimin ailesini istemeyen saygi duymayan. Ama isin asli öyle degil. Görümcem kaynanamla günde 8 kez görüsüyor naklen yayin yapiyor evinden.
Bendende bunu bekliyorlar. 40 yasina gelmis görümce hala herseyini annesine soruyor adim adim anlatiyor ve annesinin bu hosuna gidiyor herseye hakim oluyor ve yönetiyor!
buraya kadar tabi ki kendileri bilir! Gercekten banane!
Ama bendende aynen bunlari bekliyorlar! Sürekli herseyi bilmek herseye dahil olmak istiyorlar.
Misal evlendim 1bucuk sene kaynanam evi ne sekilde havalabdiracagimi söylemeye calisti. O sabah namazina kalkinca heer yeri havalandiriyormus o yetiyormus. Bense ne zaman canim ister bunalirim havalandiririm ne bilim güzel havada yarim aciktir pencereler. Ve bu bile sorun oldu onun dedigini yapmiyorum diye. Cok komik degil mi!?? Böyle birsey takilir mi yaaa söz konusu edilir mi?! Bunlar ediyor....

iste böööyle devam etti. Onlar benim üstüme geldikce ben kendimi geri cektim. boguluyorum resmen herseyi bilmek yönetmek istemelerinden!!!

cok uzun yaziyorum.
konuyu daha özetlemeye calisacagim.

-Benim kendi fikrim olamaz
-kocamda bende 60 yasinda insanlar gibi yasayacagiz
-kocam günde 2-3 kez annesine ugramak zorunda yalniz yasiyor cünkü
-ben ne yapsam görümcem ile kiYaslar kaynana o almadi sen niye aliyosun vs vs
-kizim görümcemin cocuklariyla ayni sekilde kiyaslanir
-bana bebek görmeye gelirler bana takilan altini görümcemede takar
-en iyisi kabile hayati yasamak bunu istiyorlar
-benim anneme poposuni döner kaynana sürekli konusmaz gitmez ama kendisi ilgiyi saygiyi en yüksel levelde bekler
neler neler birsürü psikolojik oyunlar esim aman annesini unutmasin diye acindirmalar

ama yeter artik degil mi????
Ruhum daraldı....
Peki esiniz ne diyor bu durumlara?
 
Cok konu actim kaynana görümce ile ilgili. Son zamanlarda dahada oturdu taslar yerine.
Kendimi sucladigim zamanlarda oldu. Acaba abartiyormuyum diyerek bocaladigim anlarda. Burdada bazi arkadaslar takinti yaptigimi düsündü beni suclayan üslup ile yorumlar yapti.
Ama öyle degil iste.
Cok olaylar oldu
En son artik sadece burda degil yakin cevremede anlatmaya basladim, acildim. Cokta iyi geldi meger insanlar zaten gözlemliyormus, tanidigi icin tahmin ediyor, hateketlerden anliyormus.
ne kadar rahatladim.

Benim kaynana ve görümce kocama cok bagli hatta bagimli. Kocam bana cekirdek ailesine daha cok ilgi gösterir diye resmen korkuyorlar ve bu korkudan dolayi ellerinden geleni ardina koymuyorlar.

ben artik kötü gelin ilan edildim esimin ailesini istemeyen saygi duymayan. Ama isin asli öyle degil. Görümcem kaynanamla günde 8 kez görüsüyor naklen yayin yapiyor evinden.
Bendende bunu bekliyorlar. 40 yasina gelmis görümce hala herseyini annesine soruyor adim adim anlatiyor ve annesinin bu hosuna gidiyor herseye hakim oluyor ve yönetiyor!
buraya kadar tabi ki kendileri bilir! Gercekten banane!
Ama bendende aynen bunlari bekliyorlar! Sürekli herseyi bilmek herseye dahil olmak istiyorlar.
Misal evlendim 1bucuk sene kaynanam evi ne sekilde havalabdiracagimi söylemeye calisti. O sabah namazina kalkinca heer yeri havalandiriyormus o yetiyormus. Bense ne zaman canim ister bunalirim havalandiririm ne bilim güzel havada yarim aciktir pencereler. Ve bu bile sorun oldu onun dedigini yapmiyorum diye. Cok komik degil mi!?? Böyle birsey takilir mi yaaa söz konusu edilir mi?! Bunlar ediyor....

iste böööyle devam etti. Onlar benim üstüme geldikce ben kendimi geri cektim. boguluyorum resmen herseyi bilmek yönetmek istemelerinden!!!

cok uzun yaziyorum.
konuyu daha özetlemeye calisacagim.

-Benim kendi fikrim olamaz
-kocamda bende 60 yasinda insanlar gibi yasayacagiz
-kocam günde 2-3 kez annesine ugramak zorunda yalniz yasiyor cünkü
-ben ne yapsam görümcem ile kiYaslar kaynana o almadi sen niye aliyosun vs vs
-kizim görümcemin cocuklariyla ayni sekilde kiyaslanir
-bana bebek görmeye gelirler bana takilan altini görümcemede takar
-en iyisi kabile hayati yasamak bunu istiyorlar
-benim anneme poposuni döner kaynana sürekli konusmaz gitmez ama kendisi ilgiyi saygiyi en yüksel levelde bekler
neler neler birsürü psikolojik oyunlar esim aman annesini unutmasin diye acindirmalar

ama yeter artik degil mi????
Artık yeter
 
Back