Selam!
Ben yurtdisinda kaliyorum ve sevgilim de yurt disinda, fakat baska bir ülkede. Yilbasinda söz yapalim diye konusuyoruz. Daha kesin bir sey olmasada size sormak istedigim bir kac sey var. Sevgilimle akrabayiz, cok yakin olmasada, ailelerimiz birbirini taniyor. Fakat ben onun sadece annesini gördüm. Ama o benim ailemi taniyor.
Uzak yoldan gelecekler ama burada amcasi var. Munasip olan orada kalmalari sanirsam.
Merak ettigim sey, kiz istemeye gelirlerse, söz (yüzük takma falan) ayni gün mü olur, yoksa ertesi gün falan mi olur? Cünkü ayni gün olursa, ben kendi akrabalarimi cagiramam. Önce bir istemeleri lazim, degil mi, öyle bir seyin olmasi icin?
Selam!
Ben yurtdisinda kaliyorum ve sevgilim de yurt disinda, fakat baska bir ülkede. Yilbasinda söz yapalim diye konusuyoruz. Daha kesin bir sey olmasada size sormak istedigim bir kac sey var. Sevgilimle akrabayiz, cok yakin olmasada, ailelerimiz birbirini taniyor. Fakat ben onun sadece annesini gördüm. Ama o benim ailemi taniyor.
Uzak yoldan gelecekler ama burada amcasi var. Munasip olan orada kalmalari sanirsam.
Merak ettigim sey, kiz istemeye gelirlerse, söz (yüzük takma falan) ayni gün mü olur, yoksa ertesi gün falan mi olur? Cünkü ayni gün olursa, ben kendi akrabalarimi cagiramam. Önce bir istemeleri lazim, degil mi, öyle bir seyin olmasi icin?
Aynı gün olursa neden akrabalarını çağıramazsın ki? Bence uygun ikisinin aynı gün olması. Annene babana danış onların istekleri de önemli.
Bende isteme gibi bir şey olmadı. Tanışmaya geldiler bir kere. Bir dahaki gelişlerinde yüzük takma oldu. 3 ay sonra düğün :)
Tesekkür ederim cevaplariniz icin. Nisan yazin olacak (olursa insallah.) Önce sadece söz.
Bilmiyorum ama bana tuhaf geliyor, beni istemeye gelecekler diye akrabalarimi cagirmak. Önce bir istemeye gelmeleri lazim ve babamin beni vermesi lazim sanki, baskalarina/akrabalara haber vermeden.
Yani simdi söyle, babamin konustugumuzdan haberi var ama biz birbirimizle bu konuyu konusmuyoruz. Aileler de akraba oldugu icin birbirilerini iyi taniyorlar. (sadece ben onun ailesini cok iyi tanimiyorum).
Belki söyle olabilir. Önceden telefonda konusulur ve sebebi ziyareti söylenir. Ozaman bizim akrabalarimiz cagirmamiz tuhaf olmaz. Benim böyle dusunmemin sebebi. Bizim memlekette kiz istemeye haber vermeden giderler. Bir kiz begenilir ve gidilir (Görücü usulu en azindan böyle oluyor). Oyuzden sanki haberimiz yokmus gibi mi davranmaliyiz diye dusunuyor? Off cok karisik . Iyi acikliyamiyorum cunku ben de tam bilmiyorum :)
benimde kafam karıştı , yardımcı olamıyorum
haha evet off ya
Yani simdi söyle, babamin konustugumuzdan haberi var ama biz birbirimizle bu konuyu konusmuyoruz. Aileler de akraba oldugu icin birbirilerini iyi taniyorlar. (sadece ben onun ailesini cok iyi tanimiyorum).
Belki söyle olabilir. Önceden telefonda konusulur ve sebebi ziyareti söylenir. Ozaman bizim akrabalarimiz cagirmamiz tuhaf olmaz. Benim böyle dusunmemin sebebi. Bizim memlekette kiz istemeye haber vermeden giderler. Bir kiz begenilir ve gidilir (Görücü usulu en azindan böyle oluyor). Oyuzden sanki haberimiz yokmus gibi mi davranmaliyiz diye dusunuyor? Off cok karisik . Iyi acikliyamiyorum cunku ben de tam bilmiyorum :)
hiç kasma bence sen eğer bir sözdür nişAndır olacaksa babana söyle istemeye gelecekler diye sonra annenlee akrabalarından bir kaç kişiye haber verir..hem sonuçta bu görücü usulü deil ki severek evleneceksiniz..kimse aa ne ayıp demez..sen rahat ol hele bir istemeye gelecekleri zamanın kararını siz ikiniz alırsınız..gerisi çorap söküğü gibi gelir..biraz fazla düşünüyorsun hem de gereksiz yere..:) heyecanını anlıyorum ama düşünüklerin seni yoruyorççince ayrıntılara takılma derim:)
hiç kasma bence sen eğer bir sözdür nişAndır olacaksa babana söyle istemeye gelecekler diye sonra annenlee akrabalarından bir kaç kişiye haber verir..hem sonuçta bu görücü usulü deil ki severek evleneceksiniz..kimse aa ne ayıp demez..sen rahat ol hele bir istemeye gelecekleri zamanın kararını siz ikiniz alırsınız..gerisi çorap söküğü gibi gelir..biraz fazla düşünüyorsun hem de gereksiz yere..:) heyecanını anlıyorum ama düşünüklerin seni yoruyorççince ayrıntılara takılma derim:)
Tamam dogru diyorsun. Ozaman konusulur. Anneme biraz sordum simdi. Bana dogru duzgun cevap vermedi herzamanki gibi. Ama akrabalar cagirilmaz "kiz istemeye" dedi. Onlar haber verir, size gelecegiz diye, ama ne icin geleceklerini söylemezler dedi. Istedikten sonra, el öpülür, yüzük takilir vs. dedi. Belki ertesi gün, dünürler akrabalara kahve icmeye götürülürmüs. O ozaman konusulurmus..
tatlım ben anladım anneni de ama sence biraz mışş gibi davranmak olmuyor mu bu sonuçta siz görücü usulüyle evlenmeyeceksiniz ki öyle değil mi ? siz bence bunun kararını oturun erkek arkadaşınla konuşun..birlikte karar verin bence:) ayy ne güzel daha bir sürü güzel heyecanların olacak söz nişan düğün gelinlik...aaah aah düğünüm olduktan sonra ki gün ne yani bitti mi şimdi demiştim bir daha giymek istemiştim gelinliği anılarım depreşti bee:) güzel heyecanlar bunlar fazla karıştırma kafanı tatlım:)
canım ben önce kız istenir sonra yüzük takılır diye biliyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?