- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- 598
- Konu Sahibi Sadecesen2
-
yooo trakya balkanlar cnm gelirsen cok rahat edersin kimse sana karısmaz istedigin gibi giyinirsn tatiline cıkarsın ev zaten soylenmez takı desen aynı sekılde tekirdag kırklareli edirne canakkale biga bi dügünlerine git istersenHangi yöre o öyle evler,bilezikler vs. Soyisimleri Osmanoğulları olabilir mı acababiz de isteruk
dayanamicam, şu göçmenlik işine bağlamayın bu varoş istekleri,
bir tarafım makedon bir tarafım boşnak göçmeni, 7 göbek sülalemde altın, eşya, ev, araba pazarlığı yapıldığını duymadım, hatta inanılmaz ayıplanır böyle şeyler bizde. düşünemiyorum babamın kayınpederimin karşısına geçip 8 bilezik al bilmemne dediğini
şahsen oğlum olsa, dünyayı verecek olsam, gelin adayı karşıma geçip bana şunu al dedikten sonra günahımı vermem o paragöz kadına, ölünce mirasım kalmasın diye de neyim varsa bağışlarım.
Yolum düşerse bı gidicem bakalım tamam canımyooo trakya balkanlar cnm gelirsen cok rahat edersin kimse sana karısmaz istedigin gibi giyinirsn tatiline cıkarsın ev zaten soylenmez takı desen aynı sekılde tekirdag kırklareli edirne canakkale biga bi dügünlerine git istersen
bz zaten istedik demedik ki sen hangi göcmeni gördün kolları boynu bos ben hic görmedim pazarlık yapılmaz cünkü aynı yöresin kim ne bilir 8 de zaten az bı sayı cnm bu arada
ayyy yanlıs yazmısım nasıl etiketlicem ben simdi :))))
sana yazı yazdım tatlım ama baskasına gitti okursun artık :)))))))))dayanamicam, şu göçmenlik işine bağlamayın bu varoş istekleri,
bir tarafım makedon bir tarafım boşnak göçmeni, 7 göbek sülalemde altın, eşya, ev, araba pazarlığı yapıldığını duymadım, hatta inanılmaz ayıplanır böyle şeyler bizde. düşünemiyorum babamın kayınpederimin karşısına geçip 8 bilezik al bilmemne dediğini
şahsen oğlum olsa, dünyayı verecek olsam, gelin adayı karşıma geçip bana şunu al dedikten sonra günahımı vermem o paragöz kadına, ölünce mirasım kalmasın diye de neyim varsa bağışlarım.
bz zaten istedik demedik ki sen hangi göcmeni gördün kolları boynu bos ben hic görmedim pazarlık yapılmaz cünkü aynı yöresin kim ne bilir 8 de zaten az bı sayı cnm bu arada
sana yazı yazdım tatlım ama baskasına gitti okursun artık :)))))))))
Ben Kosova'dayımtacı duymadım ama arnavutlarda düğünde giymek için gelinlik haricinde 6-7 kıyafet isteniyor ben şaşırmıştım duyunca
Kardeşin de suç. Bizim gibi pamuk prensesler dururken fettan bir kız bulmuş
yani zaten takma dügünden dügüne evde kimse altınla gezmiyokikendimi gördüm hayatımda hiç altın takı takmadım, nefret ederim çünkü
yeni nesilden kimse takmıyor zaten, 20 li yaşlarda olup da kolunda boynunda altınlarla dolaşan görmedim.
bu arada benim eşim iç anadolulu, biz hiçbir şey istemediğimiz halde, baya sağlam takı yaptılar, yani olay yöreye değil maddiyata bakıyor, adamlarda vardı yaptılar, olmasa böbreklerini satıp trabzon set alacak halleri yoktu. bizim oralarda da hiç altınsız evlenen de var, 8 metre zinciri boynuna dolayarak evlenen de. kanun gibi bol takılı düğün yapılmıyor yani, ayrıca herkes ev sahibi olarak da evlenmiyor.
Pambık şekerlerPambıııkkkkk
i-bizde kızın ailesine kızına en az 6 takar halam gecen 7 mi 8 mi ne taktı bilmem biz böyle gördük oglunda olsa kızında olsa giricen günlere simdiden yap liranı koy kenara hatta gune girerken kocana 1 söyle 2 gir bilmesin o parayad aguvenmesin sen cpcuguna yatırım yapLimoncu erkek tarafina da yazik karsi tarafi zorlamak hem dinimizde hem orfumuzde yoktur.altinin gramindan haberin varmi
yani zaten takma dügünden dügüne evde kimse altınla gezmiyoki
bide mesela hani cocuk buyuyene kadar her anne baba onun takısını hazırlıyo lira olarak ille kenara atıyolar haa kimisi burma yapıyo atıyo kenara gelin geldimi degistiriyolar ev zaten cocugun babası aldıgı icin yada cougunlugunun kendi apartmaı oluyo bizim dedemlerinde öyleydi tüm akrabalarımız öyle yani kırklarelinden ist a göz etmisler hepsi ise girmis almıs arsasını hatta dedem tam insaatat baslamıs dayımların katlarını cıkarıken almanya isi cıkmıs ananame gitme 4 cocukla bırakma beni demis kalmıslar yoksa bide almancı olacaktım ohhhhhhhhh keyfim zaten iyi duple olucaktım valla ama kısmettt
yani bu tabi kendi yöre oldumu böyle mesela söyle diyim diger kuzenim bizde ilk defa dogulu biriyle evenildi ve cocuk tarafı felaket zengin bizim kuzende biraz tiki ayy istmem ay istemeyin eee onca zengin adam otelde dügün 4 bilezk taktı dügün günü alındı saka gibi bu zamana kadar sen nerdesin kaynana 15 kardes kaynata 8 kardes ceyrek taktılar bileizkleri kaynanaya vermisler
bizimkiler hepsi bilezik taktılar amcam babam dedem babannem ayrı ayrı halamda gitti 7 tane kalın bilielzk aldı cocugun ailesi baya mors olmustu kendince takmadılar cünkü kadın dogulu nasılsa bosanırlar kafasındaydı neysee yanii
kız kardesimin ki tekirdaglı mesela o bile demis kardesim daha konuyu acmadan nisan isleri olunca en az 4 tane takılmalı dügüne kadarda 8 yada 10 olurdu diye yani
son dakka sen evmi alcan dösicen mi yoksa altın mı yapcan biz evleneli 10 yıl olcak biz bile evi 0 degistiridk 65 bin masrfa cıkmısı dügün takı evi 0 yapmak
bilemem baskalarını ama bize normal geliyo sen meslekten girdin kuzenim gemi kaptanı ve 35 bin maası var aldıgı tasıdıgı yuke göre istemeye gittik kızda muasebeci kızında maası iyi ama ne oldu kızın babası dedi eviniz varmı kı vardı yani cocuk o maasla neler alır yani usul bilemicem benimde kızım olsa bende iyi yere gitsin rahat etsin isterim heleki baba evinde rahat edip koca evinde para düsünmek cok zor kira falanişte bizde yapılmaz o üçün beşin hesabı,
hepimiz eğitimli, meslek sahibi, çalışan insanlarız, 7-8 bileziğin derdine düşecek yaşam şartlarında değiliz, isteyen alır koluna takar ondandır belki :)
yani kimse düğündeki takının lafını etmez.
ve evet düğünler dahil altın takmıyorum, yeni nesilden kimse takmıyor, annemler bile birer bileklik falan takıyorlar öyle eskisi gibi koluna bilezikleri sıralayıp düğüne gelen olmuyor.
yuhhhhhhhhhhhhBu yine iyiymis
Bizim ex yengenin babasi rahmetli babamdan borc para istemisti. Oda cikarip vermisti. Bayagi yüklü bir meblag üstelik Euro.
Aradan 2-3 yil gecti babam borcunu isteyince baba bozuntusunun lafi aynen söyleydi;
Allahin Samsunlusuna kiz mi verirdim, ben kizimi o para karsiligi sattim....
haa mesela bizde nerde öyle cocuk kredi cekicek te ev düzücek valla asarlar kendilerini ana babalar biz neyiz diye allah korusunişte bizde yapılmaz o üçün beşin hesabı,
hepimiz eğitimli, meslek sahibi, çalışan insanlarız, 7-8 bileziğin derdine düşecek yaşam şartlarında değiliz, isteyen alır koluna takar ondandır belki :)
yani kimse düğündeki takının lafını etmez.
ve evet düğünler dahil altın takmıyorum, yeni nesilden kimse takmıyor, annemler bile birer bileklik falan takıyorlar öyle eskisi gibi koluna bilezikleri sıralayıp düğüne gelen olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?