• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz isteme ve kardesimden istenenler

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Kizin ailesi kirada bunca yil ev sahibi olamamislar .Kardeslerinin duzenli bir isleri yok ,baba borc icinde ,kiz ise calisiyor aileyi gecindiriyor diyebiliriz.İsteme gunu bizden ev ve 8 tane bilezik istediler yaklasik 18 bin civari .Bir aileye bakiyorum bunca sene ev sahibi olamamislar ama baskalarindan istemesini biliyorlar halden anlarlar dedik ama yok kiz reddetti ev ve bilezik sartmis .Yil olmus 2017 ama hala para derdine dusen aileler ve kizlar var dort bilezik takilsa ne olur ev sonradan calisilarak alinsa ne olur hersey para mi ??Evi olmayan sekiz tane burmayi takamayan evlenmesin mi ?kardesimin isi gayet guzel ve surekli cokta iyi bir geliri var ac ve acikta birakmaz ,saygili ,agir efendi kizlar buna bakmiyor para para para dertleri .

Anaaa ne kızlar varmış :KK12:
Ailemin evleri var arabası var...
Daha düğünden önce cikipta biz bu kadar altın istiyoruz demedi.dugun günü gördüm bana ne takilacagini...
Sizinkiler pazarlık yapmislar:duduk:

kızın ailesinin durumu hiç farketmez, neden ev sahibi olamadıkları da sizin sorununuz değil ama kardeşiniz para para para diyen kızla, aşkından ölse bile evlenmesin zaten, satılık insandan hayır gelmez, yarın daha paralısını bulunca ona gider.
Kendileri bu durumdayken halden anlamalari gerekir di diye belirttim.

Anaaa ne kızlar varmış :KK12:
Ailemin evleri var arabası var...
Daha düğünden önce cikipta biz bu kadar altın istiyoruz demedi.dugun günü gördüm bana ne takilacagini...
Sizinkiler pazarlık yapmislar:duduk:
Kiz tarafi direk acti konuyu biz sok olduk.Kizin kendiside oyle soyledi sartmis bunlar .Baskakarini da evi yok diye reddetmis bilezigi kabul ettikleri halde .

Kız gökten zembille inmedi ya, bulan kendi kardeşin. İyi ölçüp tartsaymış. Kendini eve bileziğe satan insanlar oldukça bunlara prim verildikçe kötü ilişkiler süregelecektir.
Aileyi eleştirmeniz hoş olmamış, kahveyi içip hayatta başarılar dileyip çıksaydınız ordan. Benim diyen her baba yiğit ev bilezik araba eşya ot çöp yapamaz, layığını beklerken evde kalıverir o kız

kızın ailesinin durumu hiç farketmez, neden ev sahibi olamadıkları da sizin sorununuz değil ama kardeşiniz para para para diyen kızla, aşkından ölse bile evlenmesin zaten, satılık insandan hayır gelmez, yarın daha paralısını bulunca ona gider.
bunun üzerine yorum tanımıyorum...

Kizin ailesi kirada bunca yil ev sahibi olamamislar .Kardeslerinin duzenli bir isleri yok ,baba borc icinde ,kiz ise calisiyor aileyi gecindiriyor diyebiliriz.İsteme gunu bizden ev ve 8 tane bilezik istediler yaklasik 18 bin civari .Bir aileye bakiyorum bunca sene ev sahibi olamamislar ama baskalarindan istemesini biliyorlar halden anlarlar dedik ama yok kiz reddetti ev ve bilezik sartmis .Yil olmus 2017 ama hala para derdine dusen aileler ve kizlar var dort bilezik takilsa ne olur ev sonradan calisilarak alinsa ne olur hersey para mi ??Evi olmayan sekiz tane burmayi takamayan evlenmesin mi ?kardesimin isi gayet guzel ve surekli cokta iyi bir geliri var ac ve acikta birakmaz ,saygili ,agir efendi kizlar buna bakmiyor para para para dertleri .
Allah yardımcınız olsun
O kız gelininiz olacak ve senelerce kardeşinize üzüleceksiniz aynen benim gibi.
İstekleri hiç bitmedi bizim gelinin de , hiçççççç
hala da bitmez ,kardeşim çalışır eder ,o anca harcasın yesin içsizn gezsin ülke ülke

Kendileri bu durumdayken halden anlamalari gerekir di diye belirttim.

ama empati, kişinin içinde bulunduğu duruma değil zihinsel ve duygusal kapasitesine göre şekillenen bir özellik, dolayısyla onların maddi durumu sizi anlamaya yetilerini etkilemez.
zaten anlamaya çalıştıklarını da sanmıyorum düşündükleri tek şey kızı verebilecekleri en yüksek bedelden verip maksimum kara geçmek.
kardeşiniz de bunu göremeyecek kadar kör olmasın, dışarısı evlenmek isteyen düzgün, aklı başında kız dolu, bula bula bunu mu bulmuş?

görücü usulü mü gittiniz? hadi aile istedi kız nasıl razı geliyor mal gibi satılmaya?başlık parasının evrilmiş versiyonu resmen..

sevgililermi kızla kardeşin.?
açıkcası bu tür ağır maddi yaptırımlarla karşınıza çıkan böyle bir aileden uzak durmakta fayda var.
ileride büyük sıkıntı olur.
herkes böyle maddiyat düşkünü değil elbet.
kısmet işte

Back