• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız isteme söz nişan bir arada

raporlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
103
0
26
İstanbul
Arkadaşlar kimine dert gibi gelmeyebilir ama ben bayi bi dert ediyorum.

2 haftaya kadar beni istemeye gelecekler baya uzun süren bi ilişkim var ama hayatım boyunca isteme nişan kına düğünolaylarından nefret ettim o kadar geriliyorum ki anlatamam gerçekten o kadar geriliyorum ki vazgeçebilirim.
Tecrübeli arkadaşlar kız isteme söz nişan bir arada olcak ama utanıyorum kahve servisi yüzük takı töreni falan gece gözüme uyku girmedi:((((abartılı olmayan kıyafetler aldım pantolon falan aile içinde olacak
Bu törende misafirlere ne ikram ediliyor? Bu zamana kadar hiç ilgilenmedim:( Bilmiyorum utanıyorumda
Bu haftasonu ailem başka şehirde olduğu için ben sevgilim ve annesi bilezik altın vs alcaz bu utangaçlığımı ne yapcam bilmiyorum ama acaba milletin önüne ben çıkmasam kahveyi falan başkasdı ikram etse çokmu ayıp olur gerçekten uykularım kaçıyoooo:((((((
Sevgilim yemek yapmaya falan gerek yok yeyip geliriz dedi ama pasta börek falan mı yapılıyor acil yardıma ihtiyacım var çok geren işler bunlar yada ben antipati duyduğum için çok geriliyorum:(

Arkadaşlar kimine dert gibi gelmeyebilir ama ben bayi bi dert ediyorum.

2 haftaya kadar beni istemeye gelecekler baya uzun süren bi ilişkim var ama hayatım boyunca isteme nişan kına düğünolaylarından nefret ettim o kadar geriliyorum ki anlatamam gerçekten o kadar geriliyorum ki vazgeçebilirim.
Tecrübeli arkadaşlar kız isteme söz nişan bir arada olcak ama utanıyorum kahve servisi yüzük takı töreni falan gece gözüme uyku girmedi:((((abartılı olmayan kıyafetler aldım pantolon falan aile içinde olacak
Bu törende misafirlere ne ikram ediliyor? Bu zamana kadar hiç ilgilenmedim:( Bilmiyorum utanıyorumda
Bu haftasonu ailem başka şehirde olduğu için ben sevgilim ve annesi bilezik altın vs alcaz bu utangaçlığımı ne yapcam bilmiyorum ama acaba milletin önüne ben çıkmasam kahveyi falan başkasdı ikram etse çokmu ayıp olur gerçekten uykularım kaçıyoooo:((((((
Sevgilim yemek yapmaya falan gerek yok yeyip geliriz dedi ama pasta börek falan mı yapılıyor acil yardıma ihtiyacım var çok geren işler bunlar yada ben antipati duyduğum için çok geriliyorum:(

canım öncelikle hayırlı olsun. Allah bir ömür mutlu olmayı nasip etsin. hazırlık konusunda fikrim yok fakat kahveleri sen vermelisin başkası olmasss :16:

kahveleri sen vermelisin
bi nişan pastası yanınada bir börek ve sarma yapabilrisiniz çok abartmazsınız zaten kalıyor yenmiyor
ama o kadar sıkma kendini rahat olmaya çalış

Çok teşekkür ederim ama bu gidişle olacağından şüpheliyim çok geriliyorum öyle böyle değilll uykularım kaçtı:(

çok heyecanlısın canım :) merak etme kendini çok sıkma akışına bırak eminim bu çok zor ama o günü atlattıktan sonra derin bir oh çekip keşke bu kadar stres yapmasaydım diyeceksiin:21:

bizimde isteme söz nişan bir arada oldu, pasta almışlardı gelirken bizde sarma börek poğaça yapmıştık biraz hazır kuru pasta dışarıdan , inanırmısın telaşeden herkese kahvesini bile ben dağıtmadım sadec eşimin tuzlu kahvesini vermiştim. ve o kadar hızlı geçiyorki zaman bir anda saat 10-11 olmuş bitmiş gitmiş, sen hiç telaş yapma büyükler ne yapman gerekeni söylüyor zaten sen tadını çıkar sadece Allah tamamını erdirsin

bizim tanışma söz nişan hepsi bir aradaydı aileler ilkkez birbirlerinigörüyorlardı sakin ol panik yapıcak hiçbirşey yok misafirlige gelen iki aile arası sohbet oluo hatta babam gecenın ılerleyen saatlerınde kendı urettıgı zeytınyagını falan ıkram eder hale geldı ılkkez tanısmalarına ragmen...:)bız pasta çörek börek tarzı ıkramya hazırladık cay meyve suyu bıdıbıdı kız ıstendıkden sonrada kahvelerı yapıp servıs ettım bnm evde bana yardım edecek bır kız kardesım vardı annem pek mısafırlerın yanından kalkmadı kardesım ve ben ortada dolandım dahası kardesımde becerıksızdır hızmetcı gıbı gezınıodum ortalıkda benı ısterlerken cay koy onu yap bunuyap degısık bı durumdu ama yapım geregı boleyım mısafır geldımı oturam))
özetle bızımkıde sadenınde sadesıydı yuzukler takıldı pastamızı kesdık yedık bır muddet daha sohbet devm ettı sonra koylu koyune evlı evıne tak sepetı koluna olduda bıttı maşallahh...
çok gözünde büyuttup strese gırme 3hafta kıyafet aradım hergun 2haftadada ıst kkoydekı butun pastacılarla akraba oldum sonuc guzel ama sımdı cok gereksız gelıo...
şimdiden tebrikler...:21::21::21::21::21::21::21::21::21::7::7::7::7::7::7:

kahveleri sen vermelisin
bi nişan pastası yanınada bir börek ve sarma yapabilrisiniz çok abartmazsınız zaten kalıyor yenmiyor
ama o kadar sıkma kendini rahat olmaya çalış

Teşekkür ederim inşallah dayanabilirim:(Normalde girişken bi insanım ama bu konularda çok utanıyorum evlencem demek bile o kadar zor ki benim için annem kızıyo kaç yaşındasın ne utanıyosun diyo ama elimde değilll
O zaman gelecekler hoşbeşten sonra kahve içecekler isteme bitip yüzükler takılınca pasta ikram edicez ama ben öyle ortada falan kesemem pastayı o zaman mutfakta pasta börek sarma tabaklara koyar veririm.Aslında yakın bi arkadaşım var onla eşini çağırsam heyecanımı arkadaşım alır belkiiii

Hayırlı olsun canım.Çok gerilmişsin rahatla biraz.Bizimde söz nişan birara da oldu evde oldu.pasta yaptırdık.Yanına bolca sarmalar kurabiyeler börekler yapıldı.(tokta gelseler yapılmalı).Kahveyi sen vermelisin başkası olmaz.
Utanacak ne varki ne güzel bir gün olacak işte.

Tek bişey var nişanda pantolon giymezsen daha güzel olur bence.Abartılı olmayan ama şık bir elbise daha doğru olur o gün için.

seni çok iyi anlıyorum zira benimde isteme ve söz aynı gün olmuştu:16::16:

bende çok gerildim hatta dudağımda uçuk çıkmıştı.bide kalabalık aileyizki sorma.

bende sade bir kıyafet seçtim etek gömlek gibi.hafif dalgalı bide fön:34::34:

zaten 30 kişi felan olcağımız için yemek yapılmadı.kalabalığız diye kahve bile yapılmadı sen düşün.

pastalar börekler,kekler ve bol miktarda çay ikram edildi.

karşılarına ilk çıktığımda tir tir titredim :1::1: o heyecanla hoşgeldin faslında eşimide öpüverdim..

sonrası çorap söküğü gibi geliverdi zaten, bizde söz töreninde oyun felanda oynanır ama ben günler önce tembihledin herkesi sakın bulaşmayın bana diye..:kkk::kkk:

hey gidi günler hey diyesim geldi bu arada ben evleneli 10 yıl oldu.:1::1:

güzel heyecanlar bunlar zevk almaya bak:34::34:

nişanda pasta gazoz ikram edersiniz. pasta kesersiniz güzel olur. heyecan tabi olacak. güzel şeyler... kahveyi sen yapma ama sen dağıt. korkma birşey olmaz... olsada ilerde güzel gülersiniz:1:...

bende kahve ve çay getirip götürürken heyecanlanırdım... ama dağıttığım zamanı hatırlamıyorum bile... hani biri kalk gidiyoruz dese peşinden giderdim... o derecede:27:

bizim tanışma söz nişan hepsi bir aradaydı aileler ilkkez birbirlerinigörüyorlardı sakin ol panik yapıcak hiçbirşey yok misafirlige gelen iki aile arası sohbet oluo hatta babam gecenın ılerleyen saatlerınde kendı urettıgı zeytınyagını falan ıkram eder hale geldı ılkkez tanısmalarına ragmen...:)bız pasta çörek börek tarzı ıkramya hazırladık cay meyve suyu bıdıbıdı kız ıstendıkden sonrada kahvelerı yapıp servıs ettım bnm evde bana yardım edecek bır kız kardesım vardı annem pek mısafırlerın yanından kalkmadı kardesım ve ben ortada dolandım dahası kardesımde becerıksızdır hızmetcı gıbı gezınıodum ortalıkda benı ısterlerken cay koy onu yap bunuyap degısık bı durumdu ama yapım geregı boleyım mısafır geldımı oturam))
özetle bızımkıde sadenınde sadesıydı yuzukler takıldı pastamızı kesdık yedık bır muddet daha sohbet devm ettı sonra koylu koyune evlı evıne tak sepetı koluna olduda bıttı maşallahh...
çok gözünde büyuttup strese gırme 3hafta kıyafet aradım hergun 2haftadda ıst kkoydekı butun pastacılarla akraba oldum sonuc guzel ama sımdı cok gereksız gelıo...
yardımı olcaksa menumuzude yazayım
ıkı cesıt borek (su,kıymalı)
poaca
kurabıye
kısır
amerıkan salatası
zeytınyaglı bıber
yaprak sarma
kete(yöresel)
tursu
yalancı tavuk gogsu
burma tatlısı(annnemın spesyalı)
nişan pastası veeeee gecenın sonunda ekmeklı soslu özel üretim zeytınyagı:1::1::1::1::1:

bizimde aynı şekilde oldu sürekli gidip gelmelere törenlere gelemem bende, o yüzden hepsini aradan çıkarmak istedim, annem börek yaptı bolca, sarma vardı, kek vardı, epey bişey vardıda ben heyecandan yiyemediğim için hepsini hatırlamıyorum, kahve servisini ben yaptım elbise giymiştim, çay servislerini teyzemler ve arkadaşlarım yaptı ben mutfakta oturdum sevdiceğimle

bizimde isteme söz nişan bir arada oldu, pasta almışlardı gelirken bizde sarma börek poğaça yapmıştık biraz hazır kuru pasta dışarıdan , inanırmısın telaşeden herkese kahvesini bile ben dağıtmadım sadec eşimin tuzlu kahvesini vermiştim. ve o kadar hızlı geçiyorki zaman bir anda saat 10-11 olmuş bitmiş gitmiş, sen hiç telaş yapma büyükler ne yapman gerekeni söylüyor zaten sen tadını çıkar sadece Allah tamamını erdirsin

Çok teşekkür ederim.Amin Allah'ım diyorum o tamamı olan günü görüp bi oh çekcekmiyim diyorum...
İyi yemek yapma derdi yok o zaman dışardan pasta börek alırız bide ben napıyım baktım dayanamıyorum geçerim başka odaya otururum:(

chukcy e katılıorum sade şık bi elbse çok daha uygun olur pant. çok sıradan kalabilr...heyecanlı olman çok normal ama özgüven sorunun var gbi hssettim elim ayağıma dolanır dökerim vs die endişe ediyo olabilrsin kasma kendini... olmadı bikaç gün önceden kahve servisi için prova yap:34:

bu senn en özel anlarından biri keyfini çıkar... ikram olarakta pasta, kek, börek, kurabiye, sarma ,bde amerikan salatası tarzı bişi yeterli olur yemek verilmez zaten çay servisi yapılır orda sana yardımcı olunur ama kahve servisini tek yapman lazım:34: mutluluklar:16:

Çok teşekkür ederim.Amin Allah'ım diyorum o tamamı olan günü görüp bi oh çekcekmiyim diyorum...
İyi yemek yapma derdi yok o zaman dışardan pasta börek alırız bide ben napıyım baktım dayanamıyorum geçerim başka odaya otururum:(

her şeyi dışardan almayın canım, laf olur :1:

çok gözünde büyuttup strese gırme 3hafta kıyafet aradım hergun 2haftadda ıst kkoydekı butun pastacılarla akraba oldum sonuc guzel ama sımdı cok gereksız gelıo...
yardımı olcaksa menumuzude yazayım
ıkı cesıt borek (su,kıymalı)
poaca
kurabıye
kısır
amerıkan salatası
zeytınyaglı bıber
yaprak sarma
kete(yöresel)
tursu
yalancı tavuk gogsu
burma tatlısı(annnemın spesyalı)
nişan pastası veeeee gecenın sonunda ekmeklı soslu özel üretim zeytınyagı:1::1::1::1::1:

Maşallah en kadar çok şey yapmışsınız marifetliymiş anneciğiniz... Gerçekten çok yardımı oldu fikrim oldu daha önce hiç bu muhabbetlerde bulunmadım hiçbirşey bilmiyorum:(

Kadıköyden mi alsam bende pastamı acaba yada pasta muhabbetine hiç girmicem şimdi onu ortada bizim kesmemizi falan isterler gerilirim:)Allah mutluluğunuzu daim etsin...

Merhaba
Ben bile bu aşamaları atlattıysam herkes atlatır merak etme :1:
Bende sevmem, gerilirim, kızarırım bu tarz olaylarda ama formaliteler yerine getirilmeden direk hop diye evlenilmez değil mi?

Aile arası da olsa, şık şeyler tercih et..
Bi kere olan şeyler ve damat tarafından gelen herhangi bi misafir senden şık olmasın diye :1:
Pantolon yerine elbise daha hoş olur
İkram konusunda da zeytin yağlı sarma, pasta, börek, kurabiye yapabilirsiniz
Kalabalık olacaksanız kahve konusunda yardım alabilirsin ama kendin servis etmelisin bence

Maşallah en kadar çok şey yapmışsınız marifetliymiş anneciğiniz... Gerçekten çok yardımı oldu fikrim oldu daha önce hiç bu muhabbetlerde bulunmadım hiçbirşey bilmiyorum:(

Kadıköyden mi alsam bende pastamı acaba yada pasta muhabbetine hiç girmicem şimdi onu ortada bizim kesmemizi falan isterler gerilirim:)Allah mutluluğunuzu daim etsin...
nişan pastasız olmaz ortada kesme biz salondakı yemek masasının ustune koyduk arkasına gectık kestık cekırdek aıle formatında oldugu ıcın sankı dogum gunu pastanı kesıomussun gıbı oluo:))bende hayatımda hıc nısan evlılık gormedıgım ıcın acemılıklerımız olduda cok onemlı deıl pasta ıcın sana ozelden yazıcam...:46::46::46:

Ortada kesmeyiverirsiniz canım, isterlerse kestik bile tüüüh falan dersiniz :52: :52:
Benim de herşey üç günde oldu ordan biliyorum.. Karmakarışık oluyor insan..
Ve şükredin uzun süreli bir ilişki..
Ben 1 ağustosta tanıştım, 16 ağustos isteme 18 de evde nişan oldu :27: :27:
Beynim sulanmıştı..
Evlenmeeeeeeem diye yırtınırken bir de baktım nişanlıyım :52:
Çok gerilmemeye çalışın çünkü çoook tatlı heyecanlar :16: :16: :16:

Back